DonCorleone je napisao/la:Nakon takticki brilijantno odradjene utakmice protiv Argentine i dva suta u okvir gola tokom 90 minuta, slicna postava jucer ponovo, i naravno slican ako ne i isti ishod dogadjaja. Sto se mene tice, ja bi mu urucio otkaz ponajvise jer je atmosfera u timu poljuljana a on nije taj covjek koji moze to povratiti na stabilne staze, a ni razultati ga vise ne pokrivaju.
Jucer sam mogao da vidim barem pet razloga koje mi daju za pravo da ga nazovem taktickom neznalicom a to su sledece:
1) Barem tri ista profila igraca u prvih II - puki amaterizam po ko zna koji put.
Daj imena alternativa! Bilo koje ime da navedes, osim MOZDA Besica, nije prevaga!
DonCorleone je napisao/la:2) Medunjanin je presao cijele kvalifikacije na zadnjem veznog da bi juce radikalno bio prebacen na poziciju ofanzivnog veznog - dje se od prve minute nije snasao - ipak je odigrao 90 minuta na toj poziicji i bio tokom citave utakmice igrac manje na terenu.
Od prisutnih veznih igraca, nakon sto je iz kombinacija otpao Pjanic, selektor je odlucio da mjesto ofanzivnog veznog preuzme Medunjanin, kao tehnicki najpotkovaniji igrac u Innsbrucku! Ukoliko si pomno pratio utakmicu, primijetio si da je i Susic povremeno isao prema naprijed, a Medunjanin se vracao na svoju poziciju po loptu i prenosio je dalje!
DonCorleone je napisao/la:3) Hadzic i Susic - dakle dvije novajlije drze vise od 35 minuta nas kompletan defanzivni vezni red - Egipcani rade sta hoce, prolaze kud hoce, ne mijenja se nista. Umjesto da je svako od njih dobio jedno poluvrijeme, njih dvojica drze ZAJEDNO nas def. vezni red - nevjerovatno zaista.
Zasto ne kazes realno stvari?! Zasto lijepo ne napises da se Kolasinac povrijedio na poluvremenu, da je Salihovic morao biti iz veze povucen na lijevog beka, te da je samo to otvorilo prostor dvojici debitanata u vezi u isto vrijeme?!
DonCorleone je napisao/la:4) Prvo poluvrijeme igramo katastrofalno, da bi nakon pauze, izbacili naseg najboljeg igraca, ako kombinujemo tacku 3 sa ovom tackom, dobijamo odgovor za debakl.
Ako kombinujemo moj odgovor za tacku broj 3, opet jako pristrasno sa tvoje strane izostavljas cinjenicu da je Kolasinac ostao na klupi jer je POVRIJEDJEN! (Isto kao sto je Spahic izasao protiv SAD-a na Kosevu).
DonCorleone je napisao/la:5) Nakon debakla izjave tipa - nisam zabrinut - ako sada nisi zabrinut onda ne moras biti nikada. Primjera radi Löw izjavljuje nakon pobjede nad Chileom da je jako zabrinut i da ga kratak period do SP stavlja pod ogroman pritisak- dok ovaj ne razmislja previse o SP-u, jer "ima jos vremena do tad, a mi puka baustela na nekoliko pozicija".
Poredis selektora Njemacke koja pretenduje na TITULU svjetskog prvaka, sa selektorom BiH koja je debitant na velikom takmicenju i mozda potajnu nadu i zelju da se prodje grupa??!! Gdje je tu realnost i hladna glava?
DonCorleone je napisao/la:Po meni je atmosfera u timu losa, rezultati duzi period ne valjaju, igra je katastrofalna, raspadamo se naprijed kao i pozadi. Ozbiljne ekipe se sprdaju sa nama, a on, sta on radi...nista. Uvijek ista postava, uvijek iste greske od Portugala pa do danas. Ibisevic na krilu, 3-4 ista profila igraca u prvih II na terenu, def. vezni red nepostojeci itd...
Dakle ovaj put je svaka kritika na mjestu i nema tog cojka koji opravda ove gafove.
"Svaka kritika je na mjestu" ovdje pojedini ponavljaju otkad je Pape selektor! Rezultati ne valjaju u prijateljskim utakmicama! U zvanicnim utakmicama imamo 14 pobjeda 4 remija i 4 poraza (od cega 3 poraza u proslom kvalifikacijskom ciklusu).
Treba kritikovati, ali ne postoji razlog za skidanje skalpa i vrijedjanje selektora Susica!