Safet Sušić - Pape

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 06 mar 2014, 19:20

Hajmo ovako da napravimo jedan presjek nasih igrca:

U ligama petice imamo Dzeku, Spahica, Kolasinca i Pjanica koji se bore za vrh tabele.
Imamo Lulica i Salihovica i Begovica koji su na sredini tabele loga petice.
Dok se Mujdza, Bicakcic i Ibisevic bore za opstanak u ligi.
I jos Hajrovic koji igra u ok timu, svi ostali igraju po uzasnim timovima u uzasnim ligama.

Od ovih nabrojanih Dzeko nije standardni prvotimac, Mujdza dvije godine vise povrijedjen nego ne, Kolasinac juce dosao u reprezentaciju.

LJUDI OVO je jedan Evropski prosjek nista vise nista manje. Hrvatska i Srbija imaju daleko bolje igrace od nas koji igraju u boljim klubovima pa su odradili daleko losije kvalifikacije od nas.

Nama da dodje i Murinjo tesko da bi izvukao vise od ovoga sto smo sad uradili.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 06 mar 2014, 19:21

Virtu4l je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:Gledao sam pola sata Arslanagica, pa kasnije pomalo... I nisam bas odusevljen vidjenim! Potencijal jeste, ali kvalitet kakvim se predstavlja sinoc nije pokazao...
Nisam gledao, ali vjerovat ću ti. Međutim, nećemo nikoga osuđivati nakon jedne loše partije, iako smo u tome najbolji. Pola stopera iz naše lige bi sinoć odigralo bolje od Spahića i Bičakčića. Treba nam igrač koji ih može zamijeniti, a da mu niko ne može prigovoriti.
Kad dodje Arslanagic, kod prve greske ce se povuci rodbinska veza sa Susicem...!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 06 mar 2014, 19:23

Risha prijatelju,moze li omjer prijateljskih utakmica koje je vodio Susic?Da ovdje srusimo mit o jednoj losoj utakmici,pa sta.
To su porodicna okupljanja,bijeg od klupske discipline i prilika da se popije,zamezi i proveseli.
Ko je kriv za to,ja?

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 06 mar 2014, 19:24

crni100 je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:
crni100 je napisao/la:Ja nerazumijem sad zbog jednog poraza odjednom se pljuje po Susicu i Dzeki, po dvojici najzasluzniji za odlazak na svjetsko prvenstvo, nesto o cemu su pravi navijaci samo sanjali, muka mi je kad pogledam sta se ovdje u forumu pise, da li ste vi ovdje samo neznalice ili to radite namjerno nije mi jasno, ali iskreno receno za jednog redovnog citaoca od sportsport.ba ili pravog navijaca od nase reprezentacije su takve stvari koje o Dzeki i Susicu pisete velika uvreda, i nemaju sta da traze ovdje. ( Vase privatne interesse ispricajte vasim prijateljima a ne na forumu !!)
Zbog takvih razmisljanja reprezentacija nam se i nalazi u katastrofalnoj situaciji.Nije jedan poraz i nije odjednom.Ovdje se ukazuje na neke stvari vec duze vrijeme medjutim kritika se odmah obiljezi kao "nepravo navijanje" ili kao neke druge nebuloze.Kriticari ovdje samo pisu o reprezntaciji a vi papeljubci ubacujete druge nerelevantne stvari u diskusiju.I normalno je da ce se prvenstveno ovdje kritikovati a za Dzeku se slazem,ima dosta stvari koje se neopravdano stavljaju na njegova ledja. ;)

Nope papeljubci ja ovdje pisem o realnosti, mi nismo Argentina, Brazil, Spanija ili Njemacka pa da nemozemo izgubit, i o kakvoj ti katastrofalnoj situaciji pises, " nikad dosad nismo bili bolji na fifa rang listi, nikad dosad se nismo kvalikofali na bili kakvo prvenstvo, nikad dosad nismo imali priznatije igrace u evropi ili svijetu, sta zelis ti ??? sam da vodis reprezentaciju ??? ili da dodje neki tvoj ljubimac ??? ovdje je stvar o reprezentaciji a ne o tome sta ja ili ti zelimo
Ove kritike su upucene upravo zbog cinjenice da neki od nas zele da se mi nalazimo u vrhu svjetskog fudbala.Realno taj poredak na rang listi ne zavisi samo od nasih igara te moramo sebi priznati da smo imali lagan zrijeb,individualnog kvaliteta i sportske srece.Jako je malo selektorovih zasluga za plasman.

Pricas da si realan a ne vidis sta se desava oko reprezentacije ? Selektor poziva neopravdano bratica,Igraci nikad losiju utakmicu nisu odigrali,navijaci napadaju naseg najboljeg fudbalera,Dzekin otac napada selektora,gubimo od Egipta na sramotan nacin koji je klasu ispod nas. i to sve par mjeseci pred prvo veliko takmicenje a ovo su sve stvari na koje selektor direktno utice :!:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 mar 2014, 19:24

Samo ću reći da se nije rodio koje narodu ugodio. Kad dođe drugi selektor nakon nekih grešaka uslijedit će mu ovo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pitar13
Kontakt:

Post Postao/la pitar13 » 06 mar 2014, 19:24

Kako onda ti sa stručne strane objašnjavaš da Rumunija odigra neriješeno sa Argentinom, a ima puno lošije igrače od naše repke.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 mar 2014, 19:25

Papetu svaka cast,ali da bi ti bio selektor/trener jedne ozb reprezentacije/ekipe,ti trebas biti ambiciozan,psiholog i takticar i svasta nesto.On to nije.Jedino sto ima malo autoriteta kojeg je stekao iz igrackih dana.Nakon sp bilo bi pametno zahvaliti mu se na saradnji i dovesti nekog strucnjaka.Inace nek nam je Bog na pomoci na sp,Pape ce tjerati inat,a repka treba dosta promjena,jos uz to sva negativna atmosfera,sve su ujebali navijaci jucer,da Dzeku zvizde,ma fuj stoke.
embrace the chaos

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2014, 19:26

damir_82 je napisao/la:Kad dodje Arslanagic, kod prve greske ce se povuci rodbinska veza sa Susicem...!
Za to neka se brinu lokalne mahaluše. Arslanagić ima sve predispozicije da bude dobar igrač.
Unofficialpage je napisao/la:Samo ću reći da se nije rodio koje narodu ugodio. Kad dođe drugi selektor nakon nekih grešaka uslijedit će mu ovo.
Tako je bilo sa svakim selektorom kojeg smo imali.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 mar 2014, 19:26

Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Misliš da bi se tako ponašali kod nekog ozbiljnog selektora? Nikad.
Znamo i ti i ja da se to dešava svakom selektoru, loša noć se dešava i puno boljim ekipama od naše. Jedino što mene brine je loša partija Bičakčića i Spahića, to može biti fatalno, jer backup za njih nemamo. Sve u svemu, nakon dugo vremena smo odigrali jednu baš ovako katastrofalnu utakmicu.
S tim da se ovom selektoru to dešava malo češće nego ostalim, pogotovo kad se igraju prijateljske utakmice. Problem je u stavu da su prijateljske utakmice nebitne, pa samim tim igrači misle da su došli na izlet. Možda im treba promijeniti ime pa bi se onda u glavi Sušića i igrača promijenio stav o ovim utakmicama. To što su izborili SP ne daje im za pravo da pruže ono što su pružili sinoć, to je jasna poruka ogromnog broja ljudi. Sušić je napravio šest groznih izmjena, nije uspio da motiviše igrače na pravi način i uz to je "uspio" da mu igrači psuju i da mu se najbolji igrač svađa s publikom. Jučerašnja utakmica je debakl u svakom smislu i to se dešava tri mjeseca pred SP, što nikako nije dobro vrijeme za to. Neprihvatljive su i izjave o toga kako "nije zabrinut" nakon debakla (koji nije iskazan pravim rezultatom), dok je u isto vrijeme Joachim Loew jako zabrinut nakon pobjede.

Nemamo backup za Spahića i Bičakčića, nemamo ni za Džeku i Ibiševića. Sušić ne može izmisliti takve igrače, ali da li na klupi sjede najbolji mogući igrači kao backup?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 mar 2014, 19:27

drummer je napisao/la:Znaci moramo ponavljati:Svako ko i nakon svega podrzava i brani poteze Susica i ogromne probleme koje imamo gura pod tepih direktno ucestvuje u daljnjem urusavanju reprezentacije,odnosa unutar nje i njene igre i perspektive.

Za sada vam odlicno ide.
Cestitam.
Ma da, mi koji zelimo stabilnost i konstantnost smo neprijatelji a vi koji godinama pljujete, psujete, vrijedjate i vjerovatno ste isti profil onih koji zvizde igracima i zovu ih da izadju napolje, vi ste bas pravi prijatelji reprezentacije. Blago se nama sa vama.
Jeli ko upratio onu emisiju prije jucerasnje utakmice? Kada su pricali o treneru Stuttgarta koji i nakon osam uzastopnih poraza ima podrsku kluba. Pa je onda Glavas rekao kako to ide kod nas, prema svojim iskustvima dok je on bio trener u Premijer ligi: nakon prvog poraza vec krenu diskusije o otkazima. E to ste vi.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 mar 2014, 19:27

Virtu4l je napisao/la: Sve u svemu, nakon dugo vremena smo odigrali jednu baš ovako katastrofalnu utakmicu.
Za razliku od fantastičnih partija u dvomeču sa Slovačkom i Argentinom.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 06 mar 2014, 19:28

sad svi pametuju a prica im je bila kad se mujdza vrati bicemo za klasu bolji a ja kako sam gledo sinoc vise je avdija probijo protiv argentine nego mujdza protiv egipta :lol:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 06 mar 2014, 19:29

Nije ih bilo jedan dan.Cekali su i smisljali izgovore, i sad dosli sa otrcanim frazetinama: Nije se rodio ko je narodu ugodio, kriva je odbrana, Pape nas je odveo na SP, kako bi odigrao Pricic, nije on kriv sto Salihovic ne zna centrirat itd..

Moze to malo bolje, ljubitelji Kim Jong Papeta :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 06 mar 2014, 19:31

samoposteno je napisao/la:sad svi pametuju a prica im je bila kad se mujdza vrati bicemo za klasu bolji a ja kako sam gledo sinoc vise je avdija probijo protiv argentine nego mujdza protiv egipta :lol:
Mujdza je nespreman i van forme uz losu utakmicu odigrao bolje na desnoj strani u prvom nego Vranjes i Avdija zajedno u drugom.Sve je jasno valjda.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 06 mar 2014, 19:32

Pape je sinoc podbacio zestoko , trebo je Muratovica ostavit a drugih 6 izmjenut vec nakon 10 minuta.. Morat ce se dobro potrudit da stvari vrati pod kontrolu, ono sinoc je bila **** sramotu od igre.,
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 mar 2014, 19:33

calcio je napisao/la: Ma da, mi koji zelimo stabilnost i konstantnost smo neprijatelji a vi koji godinama pljujete, psujete, vrijedjate i vjerovatno ste isti profil onih koji zvizde igracima i zovu ih da izadju napolje, vi ste bas pravi prijatelji reprezentacije.
Stabilnost i konstantnost... :lol:

To znači da moram podnositi ove 'stručnjakove' ispade pod svaku cijenu jeli? Malo morgen, momak. Volim ja više ovu reprezentaciju, nego vi vašeg Safeta. On kako je došao, tako će i otići. Dok reprezentacija ostaje ;)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 mar 2014, 19:34

Muratović i Kolašinac su igrači utakmice (BiH), a igrali su najmanje.

Vezni red nismo imali, krila također, defanzivno puhalo, ofanzivno sterilni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2014, 19:35

DukeOfWellington je napisao/la:Nemamo backup za Spahića i Bičakčića, nemamo ni za Džeku i Ibiševića. Sušić ne može izmisliti takve igrače, ali da li na klupi sjede najbolji mogući igrači kao backup?
Vjerovatno ne sjede, ali opet ih nemamo toliko da bi mogli biti sigurni. Realno, Bešić je jedini igrač koji je pouzdan i sa kojim je je manji rizik. Ostali su u par deka. Naveo sam Spahića i Bičakčića jer su greške na njihovim pozicijama fatalne, dok Džekine i Ibiševićeve i nisu toliko, znam da je nepravedno, ali je tako.
ceze je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Sve u svemu, nakon dugo vremena smo odigrali jednu baš ovako katastrofalnu utakmicu.
Za razliku od fantastičnih partija u dvomeču sa Slovačkom i Argentinom.
Te utakmice se nikako ne mogu upoređivati sa onim rasulom od sinoć. Ponavljam po stoti put, ovako očajno i bezopasno smo izgledali samo protiv Rumunije i nikad više od kako je Sušić selektor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 06 mar 2014, 19:36

drummer je napisao/la:
samoposteno je napisao/la:sad svi pametuju a prica im je bila kad se mujdza vrati bicemo za klasu bolji a ja kako sam gledo sinoc vise je avdija probijo protiv argentine nego mujdza protiv egipta :lol:
Mujdza je nespreman i van forme uz losu utakmicu odigrao bolje na desnoj strani u prvom nego Vranjes i Avdija zajedno u drugom.Sve je jasno valjda.
ma nema sta odigro je pravo nedo bog nikom tako da igra kosto je on sinoc jos protiv egipta :lol: al polako imace popravni na svjetskom protiv argentine........i ako je nespreman i van forme netreba ni da igra

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 06 mar 2014, 19:36

DukeOfWellington je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Misliš da bi se tako ponašali kod nekog ozbiljnog selektora? Nikad.
Znamo i ti i ja da se to dešava svakom selektoru, loša noć se dešava i puno boljim ekipama od naše. Jedino što mene brine je loša partija Bičakčića i Spahića, to može biti fatalno, jer backup za njih nemamo. Sve u svemu, nakon dugo vremena smo odigrali jednu baš ovako katastrofalnu utakmicu.
S tim da se ovom selektoru to dešava malo češće nego ostalim, pogotovo kad se igraju prijateljske utakmice. Problem je u stavu da su prijateljske utakmice nebitne, pa samim tim igrači misle da su došli na izlet. Možda im treba promijeniti ime pa bi se onda u glavi Sušića i igrača promijenio stav o ovim utakmicama. To što su izborili SP ne daje im za pravo da pruže ono što su pružili sinoć, to je jasna poruka ogromnog broja ljudi. Sušić je napravio šest groznih izmjena, nije uspio da motiviše igrače na pravi način i uz to je "uspio" da mu igrači psuju i da mu se najbolji igrač svađa s publikom. Jučerašnja utakmica je debakl u svakom smislu i to se dešava tri mjeseca pred SP, što nikako nije dobro vrijeme za to. Neprihvatljive su i izjave o toga kako "nije zabrinut" nakon debakla (koji nije iskazan pravim rezultatom), dok je u isto vrijeme Joachim Loew jako zabrinut nakon pobjede.

Nemamo backup za Spahića i Bičakčića, nemamo ni za Džeku i Ibiševića. Sušić ne može izmisliti takve igrače, ali da li na klupi sjede najbolji mogući igrači kao backup?
Uopšte ne moraju na klupi sjediti najbolji mogući igrači kao back up. Eno,na klixu pročitaj, izgleda da je sva frka počela zbog Ibričića. Što me uopšte ne čudi. Svatko, ko ima više od trideset godina, i radio je nekad sa ljudima, mogao je to pretpostaviti.

Inače, prvi dio posta ti je sasvim ok.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.