Mozambik je napisao/la:damir_82 je napisao/la:Mozambik je napisao/la:Cuj Pape najzasluzniji
Papetova je sreca pa se pojavio Hajrovic, pa spasio ono sto je Susic usrao.
Sve sto je stvarano ove dvije i po godine ujebao je u ovih 5 utakmica.
I opet muto mutavi ne zna iskoristiti poklon koji mu je pruzen da se dokaze na SP, nego bezobrazno prkosi svima. Al je toliko nesposoban da ne vidi da taj prkos ide i njemu na stetu.
Kad se obrukamo na SP, njega ce prvog ismijavat i **** moj ce dobit neki dobar posao
Ko je stvarao?
Moj dedo Sulejman.
Cuj ko je stvarao. Pa valjda je Pape sa igracima zajedno stvarao ovu reprezentaciju. I onda mu se nesto desilo poslije Amerike i odlucio je da sve baci u vodu svojim taktickim egzibicijama, nepotizmom i bezobraznoscu.
Da je od pocetka bilo lose pa da razumjem. Al do Slovacke je sve bilo perfektno, i onda strmoglavi pad koji se jos nije zasutavio, padamo sve dublje i dublje.
Samo da se ponovi pojedinima koji kazu da "Pape nema pojma, da nikad nije imao pojma i da nikad nece imati pojma".....
Prisjetimo se utakmice protiv SAD-a! Dominiras u utakmici vodis 2:0 na poluvremenu i onda napravis nekoliko izmjena... Probao se i Bicakcic na desnom beku, i nije bio los.... Onda se pred Slovacku povrijedio Zukanovic, a posto je povrijedjen i Vranjes i Pandza jedini stoper kojeg imamo je Bicakcic, a preostali pokusaj na beku je Avdija! Na zalost, volio bih i ja da je to igrac koji je kvalitetom Thuram, Cafu ali na zalost nije.... ali jedino sto imamo u tako kratkom roku....
Pape je hiljadu puta rekao da je dugo razmisljao pred utakmice sa Slovacima i da je svjesno (dakle SVJESNO) odlucio da ide na rizik i igra sa samo Medunjaninom nazad! Njegova odluka, on se pita... Kockao se....i dobio! Iz dvije utakmice je trazio najmanje 3 boda i dobio je! Nemojte, molim Vas, umanjiti golove Pjanica, Dzeke, Lulica, Medunjanina, a dizati u nebesa golove Hajrovica i Ibisevica! Svaki od tih golova ima svoju tezinu! Da nismo imali 16 bodova pred Slovacku tamo, ne bi taj gol nista znacio.
U jako nervoznoj utakmici, protiv Litvanije koja se parkirala u sesnaesterac, dali smo i taj jedan gol za slavlje! Dominirali, drzali loptu, ali ni centarsutevi ni prizemne lopte kroz sredinu nisu dolazile do Dzeke i Ibisevica!
Cinjenica je da mozemo i moramo dici nivo igre, ali da bi se to postiglo moramo prvenstveno imati sve igrace zdrave, na raspolaganju, i ti igraci moraju zeljeti da igraju... To su osnovni preduslovi selektoru, bez kojih ne mozemo nista.
I ja bih igrao sa Hajrovicem na krilu i sa jednim napadacem, ali to sto Pape ne igra tako nije razlog da mu skidam skalp, da psujem, vrijedjam i trazim njegovu smjenu!