Safet Sušić - Pape

Sabinho
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Sabinho » 06 mar 2014, 16:16

Elegant je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:BAJRAMOVIC ILI BARBAREZ.
Jer su legende jel' to predispozicija ? A poznavajuci ovdje par likova koji ne biraju rijeci kad pisu za Safeta, garant bi i "legnedam" nasli nadimke, svakakve uvrede, pametovali bi kao sto sad rade.

Daj se uozbiljite ako pricamo o novom selektoru pricajmo o strucnjaku, ne legendama, bivsim igracima ...itd.
Ako se vec bira, ja bih ukoliko Vaha ne bude mogao najradije stranca za selektora.

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

donniedarko
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la donniedarko » 06 mar 2014, 16:16

Cautinho je napisao/la:I šta,vi mislite ako 3 mjeseca prije SP-a,da se desi to neko čudo,pa da ode Pape i da na klupu sjedne neka druga osoba,od Vahe do Petkovića,da će sve izgledati savršeno i da ćemo ostvariti neki iznenadjujuc rezultat na SP,da ce svi potencijalni igrači koje navijači žele i igrati u reprezentaciji,da neće biti polovnjaka tipa Vršajević i Šunjić...
Nije sve tako jednostavno.Ode jedan,dođe drugi i hajmo u vrh.
Safet nije došao na ništa gotovo,nije ništa sreća donijela (a puno je odnijela),nismo osvojili prvo mjesto u grupi jer se eto potrefilo.Zaista čudno kako se svi ovi uspjesi koje je reprezentacija napravila pod Papetom,tako olako odvajaju od njega.
Može se reći i da nas je razmazio pa nam sad ništa ne valja.
Jeste dosao je skoro na gotovo.Imao je dobar kostur na kojem je svaki prosjecni trener mogao uraditi nesto dobro.Previse dizete uspjehe protiv ekipa koje su indivudualno igracki losiji od nas.I Grcka koju smo ostavili iza sebe je kadrom bila losija od nas.I protiv Francuske ipak nismo bili dovoljno dobri jer da jesmo imali bi vec nastup na nekom velikom takmicenju.Sve u svemu plasmanu na svjetsko presudio je kvaliet nasih igraca a ne umijece Safeta a to mozes skontati ako dobro baratas cinjenicama a ne kad slijepo pratis najjednostavniji oblik logike :
bez Safeta+bez nastupa=trenerova krivica , Safet trener+mi na svjetskom=Sve je njegova zasluga
A sve ostale cinjenice se ne uzmu u obzir kao naprimjer kvalitet generacije igraca,iskustvo,lagan zrijeb,sportska sreca itd.
I siguran sam 100 % da bi neki bolji trener ala Vaha ili Petkovic odlicno spremili ekipu za mundijal te bi se opravdano mogli nadati prolasku u drugi krug a ne da se ja nalazim sad u situaciji gdje su mi smanjena ocekivanja,gdje mi je nestala radost u cekanju tog svjetskog te da povrh svega moram strahovati i moliti boga da se ne obrukamo u Brazilu. ;)

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 06 mar 2014, 16:16

Nejasno je kako se Barbarez naziva neiskusnim, a Susic je olicenje iskustva!)wtf!?
Mozda samo ako se o godinama radi, iskusni stari kenjac, a u fudbalu, pogotovo modernom on je laik nevidjeni.

Neko prije napisa dobar post: u igrackoj karijeri bio je solo, egoistican igrac, nikada nije razumio kolektivnu igru.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2014, 16:17

Sabinho je napisao/la:
Ako se vec bira, ja bih ukoliko Vaha ne bude mogao najradije stranca za selektora.

slika
Nadam se da se salis sa Lotharom. :mrgreen:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 mar 2014, 16:18

ja stvarno ne znam sta ovaj jos mora uraditi da izgubi povjerenje ljudi koji ga brane meni to nije nikako jasno juce se sprdaju sa nama u okolnim drzavama je li selektor dosao na utakmicu, ali ja sa tim mogu zivjeti a sa njegovim sprdanjem da smo dobili jos 2 igraca i da nije nimalo zabrinut ne mogu. Taj nas sprda vise nego iko i nas a bogami i sebe.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 mar 2014, 16:18

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:

slika
Ma njega sam stavio jer je prije bio u igri ako se sjecas :mrgreen: Imam osjecaj da je potreban stranac da izbija lagano ovaj glupi mentalitet.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 mar 2014, 16:19

Bilo bi dosta zainteresovanih strucnjaka, nemojte se vi brinuti. Siguran sam da bi bilo i dosta zvucnih imena na spisku. Treba samo raditi na tome, da sto prije dodje do smjene selektora, jer jednostavno necu da se pomirim sa cinjenicom kako su SP i ova generacija izgubljeni, samo zbog jednog nekompetentnog primitivca.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 06 mar 2014, 16:20

Goalgetter je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:

slika
Dusa od covjeka,koliko je samo uhljebio wannabe starleta i manekenki :mrgreen:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 mar 2014, 16:20

rambo16 je napisao/la:čuj Barbarez da vodi repku...Bože me sačuvaj....ist'o da su Srbi dali Stankoviću da im vodi repku.....PAPE ĆE OSTAT U INAT DUŠMANIMA KOJI NE CIJENE LIKA KOJI JE NAPRAVIO NAJVEĆI USPJEH U POVIJESTI BH NOGOMETA!
Dali su Drulovicu a Hrvati Kovacu.

samerloff
Kontakt:

Post Postao/la samerloff » 06 mar 2014, 16:20

budzak je napisao/la:
samerloff je napisao/la:vaha, barbarez, mesa, bajevic pa i amar osim :lol: :lol: :lol: .. svi bi oni dominirali ovim sastavom...
Vaha je vec na SP,Mesa nema iza sebe neki rezultat,Barbarez pogotovo..njemu mozda dati u 21 u skoroj buducnosti..bajevic je svakako nasljednik papeta poslije SP ili poslije EP ako ovaj ostane...ovaj zadnji :lol:

e jes ti taj zadnji nabio komplekse svaka mu cast :D :D :lol: :lol: :lol:

daj Boze da on nikad ne preuzme, da ostane u Zelji citav zivot... jos malo pa necete moci spavati...

kad bolje razmislim, mozda bi i tebi bilo bolje da osim preuzme repku, mozda bi nesto onda i mogli pored zelje...

al cuj njemu smijesno sto neko predlaze najboljeg, UBJEDLJIVO NAJBOLJEG trenera u ovoj nasoj drzavi za selektora..
" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 06 mar 2014, 16:21

Nama je ovdje podvaljena jedna stvar od pocetka.Novinari su s.ali kako je Susic legenda,najbolji nas igrac svih vremena i pjevale su mu se pjesme.Sve je to istina ali ima jedan problem,on je to sve bio u Jugoslaviji,to nema nikakve veze sa nasom reprezentacijom,on za nju nije uradio nista,apsolutno nista.A to je ono sto je presudno,selektor treba biti legenda reprezentacije BiH,ne Jugoslavije,to nama nista ne znaci.
I pokazalo se da ta njegova legendarnost sa aspekta nase reprezentacije ustvari nista ne znaci,osim navijacima Sarajeva,Jugonostalgicarima i novinarima koji navijaju za Sarajevo-takodje nostalgicarima za starim vremenima.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 mar 2014, 16:21

Sjecam se njega, ali nije on niakkav trener. Moze jedino praviti konkurenciju Baki u spiking English, oplacem svaki put. :lol:

Mislim da je prerano sad pricati ko ce nasljediti Papeta, ima za toga vremena. Sto se tice stranih trenera, to sve nosi svoje dobre i lose strane, ali ja bih bio protiv toga, jer stranac nije dobro upoznat sa stanjem u nasem sportu, drzavi itd, stoga radije nekog strucnjaka sa Balkana, nego preplatiti nekog stranca.

Ali sve zavisi od kandidata, ako su ovi u rangu Lothara, onda sigurno ne. :D

[youtube][/youtube]

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 mar 2014, 16:23

Sto se tice Amara Osima ako je covjek uspio dominirati ligom ma kakva da ona jeste, i od pojedinih levata napraviti igrace, ne mislim da bi on kao selektor zakazao i slicno. Kao sto Fuad Muzurovic u onoj emisiji live onda rece onom Stjepanovicu ili kako se vec preziva, "lako je pricati ja sam radio u Frankfurtu, po Njemackoj i slicno, dodjite pa ovdje napravite uspjeh".
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 06 mar 2014, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 mar 2014, 16:23

Elegant je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:BAJRAMOVIC ILI BARBAREZ.
Jer su legende jel' to predispozicija ? A poznavajuci ovdje par likova koji ne biraju rijeci kad pisu za Safeta, garant bi i "legnedam" nasli nadimke, svakakve uvrede, pametovali bi kao sto sad rade.

Daj se uozbiljite ako pricamo o novom selektoru pricajmo o strucnjaku, ne legendama, bivsim igracima ...itd.
Pa strucnjaka nemamo ni sada a i ne mozemo ga platiti ali nekog kome brat nema agenciju za igrace za pocetak bi me zadovoljilo.Stimac je radio za agenciju pa umalo ne unisti Hrvatsku.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 06 mar 2014, 16:25

Ovi sto se prepucavaju za novog trenera nek otvore drugu temu... pogresna tema!!!
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 mar 2014, 16:25

drummer je napisao/la:Svaki trener iz Premijer lige zna vise o vodjenju ekipe sa taktickog i pedagoskog aspekta od Susica,zivotom to garantujem,pa taj veze nema o osnovnim stvarime,o cemu pricamo mi.

A da ne spominjem Barbareza koji samo uceci od svojih trenera u Bundesligi,dakle covjek naviknut na zeljeznu disciplinu i profesionalizam,on je za Susica Murinjo glavom i bradom.

potpisujem

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 mar 2014, 16:27

Tema je idealna za imena potencijalnih selektora, jer je ovaj ispuco sve zive bonuse.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 mar 2014, 16:27

gost je napisao/la:
Rios je napisao/la:Odmah na pocetku da kazem da nisam ni papetoljubac ni papetomrzac..Trudim se da budem realan i objekitvan uvijek..Svi koji kazu da sinoc Pape nije kiksao ( mada je imao jos kikseva,al elem.. ) neka mi odgovore na sljedeca pitanja:
- Kako je moguce da mi na klupi imamo cak 2 rezervna golmana ( nijedan nije dobio ni sekundu na golu) a nemamo nijednog rezervnog napadaca iako su nam sinoc bili prijeko potrebni,vise nego ikad,da zamjene povrijedjenog i indisponiranog Dzeku!?
- Zasto se u 2 pol. na lijevog beka stavlja centrali vezni igrac ( Salihovic koji dok je igrao u sredini sa Medom je donekle i drzao stvari pod kontrolom ) a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Zukanovic ) i na taj nacin sredina terena stavlja na ledja dvojici debitanata koji su takvi kakvi su ( tanki su da se razumijemo ) ..!?
- Zasto se na poziciju def. veznog stavlja igrac koji je klasicni ofanzivni vezni ( TSS ) i koji je to dokazao sinoc i u praksi jer je visio duboko na protivnickoj polovini a na klupi imamo def. veznog Hadzica !?
-Zasto se klasicni napadac Vedad Ibisevic stavlja na desno krilo a na klupi sjedi igrac kojem je to prirodna pozicija ( Hajrovic ) !?
- Zasto se mjenjao Ibisevic ( koji nece igrati jos 2 utakmice za svoj klub ) a na terenu ostavlja 90 min. Dzeko koji je trazio da igra samo poluvrijeme,koji je povrijedjen i koji za vikend ima obaveza u svom klubu u kojem mu je mjesto ionako povuci-potegni !?
Dobro si ovo napisao. Posebno neka pitanja.

Al ovo sam hotio reći, Sušić neće otići prije svjetskog, i ako znamo tu činjenicu, onda bi bilo dobro da malo spustimo loptu na zemlju. I papetmrzci i papetoljubci. Nekako sve ide u krivom smjeru, i mislim da bi svi trebalo povući kočnicu.
Jasno je da pape nije neki stručnjak, ali dobit će šansu da vodi reprezentaciju na svjetskom. I kad je već tako, onda bi se trebali svi malo angažovati, i Osim, i Begić i novinari, a bogami i navijači da se stvari nekako smire, da reprezentacija povrati onaj svoj duh jedne porodice, da između sebe sjednu svi i kažu u čemu je problem. I da izguramo svjetsko. Ništa nam ne bi trebalo značiti to što ćemo sutra slavodobitno vikati poslije svjetskog, jesam li vam govorio da pape ne valja. Pametnim i dobrim ljudima ništa to ne bi trebalo značiti. Za one druge me briga.

A ova reprezentacija može postići uspjeh i sa papetom i uoprkos papetu, samo treba povratiti atmosferu. I treba joj pomoći u tome, a ne odmagati.
Nazalost uspjeh moze doci samo usprkos Susicu.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 06 mar 2014, 16:28

drummer je napisao/la:Nama je ovdje podvaljena jedna stvar od pocetka.Novinari su s.ali kako je Susic legenda,najbolji nas igrac svih vremena i pjevale su mu se pjesme.Sve je to istina ali ima jedan problem,on je to sve bio u Jugoslaviji,to nema nikakve veze sa nasom reprezentacijom,on za nju nije uradio nista,apsolutno nista.A to je ono sto je presudno,selektor treba biti legenda reprezentacije BiH,ne Jugoslavije,to nama nista ne znaci.
I pokazalo se da ta njegova legendarnost sa aspekta nase reprezentacije ustvari nista ne znaci,osim navijacima Sarajeva,Jugonostalgicarima i novinarima koji navijaju za Sarajevo-takodje nostalgicarima za starim vremenima.
koja lopata :oops: sta je trebao, sa 43 godine odvesti BiH na svjetsko??
Zadnja izmjena: maximusdecimus, dana/u 06 mar 2014, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 06 mar 2014, 16:29

Svako onaj ko zagovara ostanak Susica,ko brani njegovu nesposobnost i bezobrazluk,ko ogromne probleme gura pod tepih direktno radi na daljnjem urusavanju reprezentacije,njene igre i atmosfere u i oko nje.
Nece se promijeniti nista,moze biti samo gore svakom slijedecom utakmicom,selektor je izgubio i podrsku glavnih igraca zbog svog bezobrazluka.
Dakle za svakog ko zaista voli reprezentaciju dileme nema,rjesenje je samo jedno,da Susic odmah ode.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.