BiH - Egipat / 05.03.2014

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

themaniaks
Kontakt:

Re: BiH - Egipat / 05.03.2014

Post Postao/la themaniaks » 05 mar 2014, 22:37

------------------------- Dzeko-------------------------
Lulic --------------------Pjanic --------------Hajrovic
---------------- Medunjanin-----Zukanovic-------------

Salihovic -------Kolosinac -Bicakcic (Spahic)----- Visca

----------------------- Begovic-----------------------

ovo bi po meni bio idealan moguci sastav i vidjeli smo da sa dva napadaca ne mozemo igrati, odbrana nam je prespora, tako da bi nam kolosinac vise koristio kao stoper,spahic u zadnje vrijeme je sve vise sklon kardinalnim greskama koje nas nerijetko kostaju i gola, kad su vec prijateljske zasto Susicu ne pruzis priliku Cocalicu, kad moze Vranjes,Sunjic zasto ne Cocalic, sta je sa Stilicem, ne moze me niko ubjediti da je Tino ili Hadzic bolji igrac od njeg, zasto ne sa Husejnovicem itd itd
Zadnja izmjena: themaniaks, dana/u 05 mar 2014, 22:40, ukupno mijenjano 2 puta.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 05 mar 2014, 22:37

Zna li ko kakav je bio sastav protiv Grčke u Zenici?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 05 mar 2014, 22:37

Nikad nisam pisao o Papetu al evo sad cu rec,nikad mi se nije svidjao kao trener vise sam volio da je barbarez dosao kao selektor.Pape poput nekog klinca od 15 godina izmjene pravi forsira igraca pojedine ni on nezna zasto svaki put me ostavi bez komentara.Tesko mi sa njim na klupi i bod da uzmemo na svjetskom nije sto smo sad izgubili da mislite da mi je krivo nego objektivno na svim utakmicama pravi katastrofalne greske misli ako je bio dobar igrac "sebican" da je dobar i trener.Ciro je bog za njega nek pise ko sta hoce. ;)

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 mar 2014, 22:38

Mi nismo odigrali dobre utakmice još od Grčke, Ono u Slovačkoj je sreća bila kad smo ih dobili. Nedo bog da smo one zadnje 2 utakmice igrali sa malo jačom reprezentacijom nebi mi vidili Brazila...

Nije nam ovo trebalo pred SP da ovako izgubimo, jeste Sušić probavao da vidi ko može ići u Brazil od novih, al kod nas je sve već poznato ko će to da ide u Brazil od igrača, samo ako bog da da budu zdravi.

Protiv Obale Slonovače i Meksika ne smije raditi ovolike izmjene mora igrati kao neku zvaničnu utakmicu jer ako i to izgubimo, Onda možemo samo očekivati pljuvanje po ovoj reprezentaciji kao i uvijek poslije svakog poraza...

Čemu ono "Džeko Napolje" zar je to on zaslužio nakon svega što je uradio za našu repku ?
Svjesni smo mi svi da večeras 90% njih nije odigralo utakmicu kakvu zna, Jedino Kolašinac i Izet su odigrali dobro, a i Asmir je dobar bio, nije on kriv za one golove , a onaj Muratović je za onih 10 minuta pokazao da bi komotno mogao u Brazil, ako bi ovi ovako igrali.

Ja i dalje vjerujem u ovu reprezentaciju i da možemo ostvariti dobar rezultat na SP, ali "samo" ako pristupimo utakmicama kao onoj protiv Grčke u Zenici.

Hvala ti Repko za sve radosti koje si mi donijela, nije bilo sretnijeg čovjeka na planeti od mene nakon gola Vedada u Litvaniji, 15.10.2013 smatram kao najvažniji dan u mom život i znam da nikada taj datum i dan neću zaboraviti.

Repka Svetinja !

Volim te BiH !

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 05 mar 2014, 22:38

drummer je napisao/la:
xxh2o je napisao/la:Begović - primio dva gola ne svojom krivicom
Mujdža- daleko od prave forme, povrede su učinile svoje večeras ništa posebno
Spahić- sto reći neponovilo se
Bičakčić loš, iskreno očekivao sam puno više
Kolašinac- gigant, majstor, rušilac neki definitivno nisu svjesni kakvog smo igrača dobili poput onog kloca od selektora, vadi najborbenijeg igrača u prvom poluvremenu
Muratović- mislim da bi čovjek i u ovim godinama i bez treninga odigrao bolje nego pojedinci
T.S.Sušić- biće žalosno ako ga i u budućnosti budemo gledali u reprezentaciji
Lulić- korektno odigrao mada može to puno bolje
Salihović- izgubljen ne svojom krivicom
Medunjanin- ništa posebno zreo za klupe
Ibišević- nikakve koristi od njega sve dok ga mazga bude gurala na krilo
Džeko- igrao preko ku.rca, da imamo imale ozbiljnog selektora već na poluvremenu bi bio pod tušem
Vranješ- trudio se al bez učinka klupa plafon
Hadžić- boljih igrača ima u našoj ligi
Višća- da išta valja nebi igrao u 2 turskoj ligi
Vršajević- nema potrebe bilo šta pisati
Hajrović- žalosno je da dečko u ovakvim utakmicama nema mjesta u prvih 11 za 30 minuta na terenu pokazao je više želje i znanja nego neki za 90 minuta
X Ovo moram potpisati od slova do slova.Svaka cast.
Sve će to o mila moja,prekriti ruzmarin,snjegovi,šaš :D
slika

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 05 mar 2014, 22:38

truts je napisao/la:Koliko godina čekam da se kvalifikujem na neko prvenstvo i po.sra mi se Sušić na ćejf 3 mjeseca pred isto. Ako ove neke šarlatane od večeras povede u Brazil, završit ćemo k'o Dinamo u LP.

Kolašinac i Vranješ prolazna ocjena, ostali no comment.

Dobro si to spomenuo i ja sam bio sa euforican pred SP ,vec sada ga i ne cekam bas tako, posto nisam siguran ni u pobjedu protiv Irana

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 05 mar 2014, 22:39

Ja kazem teska nam grupa za EP i da molimo Boga ako budemo drugi i oni hoce da me lincuju. A sada isti uhljupi drvlje i kamenje po reprezentaciji i Susicu.

Previse smo se digli, neka nas je Egipat spustio. Sad pamet u glavu i pokusati neobrukati se.
NO PYRO NO PARTY

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 05 mar 2014, 22:42

Kad papak iz zavidovica vec pokusava donjeti neke promjene u tim, zasto onda ne proba aktivirati neke bivse reprezentativce, a ne dovoditi kojekakve igrace iz kojekakvih liga ? Kad kazem bivse reprezentativce, prvenstveno mislim na Cocalica i Stilica, Cocalic je trenutno smijem se kladiti bolji igrac od Vranjesa, ima vise iskustva, igrao je jace utakmice, vise vrijedi... A Stilic je prica za sebe, nekada velika nada, a sada u nemilosti pomenutog papka iz zavidovica, i za njega dajem glavu da je duplo bolji od ove dvojice hajvana iz Hajduka koji budimo realni, uopste nije bolji od ekipa iz vrha nase lige...
FKŽ !

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 05 mar 2014, 22:42

Buu je napisao/la:Ja kazem teska nam grupa za EP i da molimo Boga ako budemo drugi i oni hoce da me lincuju. A sada isti uhljupi drvlje i kamenje po reprezentaciji i Susicu.

Previse smo se digli, neka nas je Egipat spustio
. Sad pamet u glavu i pokusati neobrukati se.
Ko se digo :o pa mi od utakmice sa Grčkom se blamiramo.

Ovo dizanje više ne smije biti izgovor, ovdje je isključivi krivac selektor sa svojim pomoćnicima, koji iz utakmice u utakmicu pravi iste greške i ne radi na njihovom odklananju

Rios

Post Postao/la Rios » 05 mar 2014, 22:44

adisice je napisao/la:Zna li ko kakav je bio sastav protiv Grčke u Zenici?
Ako se dobro sjecam-Begovic,Zukanovic,Vranjes,Spahic,Mujdza,Misimovic,Lulic,Medunjanin,Rahimic,Dzeko i Ibisevic..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 05 mar 2014, 22:48

Unofficialpage je napisao/la:
Ne palio nijedna taktika ako igrači neće da igraju, zar ne? Sa ovom formacijom igramo skoro sve utkamice, samo su dvije izmjene bile (mislim na početni stastav, nije bilo Misketa i Pjanića). Nema taktika veze sa onim kad Spaha direkntno na prsa dobacuje Egipčaninu, nije bio nijedan dobar centaršut u šesnaesterac, nijedan dobar pas, svi su bil ipreviše pasovni, spori, nema trke... Koliko je do Safeta toliko je i do igrača.
Hajde posto si mi drag pa cu ti objasniti, da je ovo neki Papetovac napisao, bacio bi komp vani.

Individualne greske ostaju individualne i za njih nije niko kriv, takve greske ja ne spominjem. Ja spominjem postavu i odabir igraca, krenimo redom:

1. Medunjanin-Hadzic-Susic = tri ista profila igraca u prvih II nema ni jedna ozbiljna repka na svijetu, barem niko tako ne igra.

2. Hadzic i Susic u istom trenutku na terenu = mi se gubimo, dvije novajlije drze defanzivni vezni red, to je neprocjenjiva glupost i amaterizam.

3. Ibisevic pocinje kao napadac i zavrsava po ko zna koji put na krilu, dje se vidjelo da NE ZNA, koliko puta jos?

4. Nakon prvog poluvremena, koje je zavrsilo katastrofalno, on vadi najboljeg igraca i ne mjenja vise NISTA, igra se nastavlja dalje uzasnim kontinuitetom, nije shvatio da je prvo poluvrijeme bilo grozno? Za njega sve ok?

5. Medunjanin citave kvalifikacije uigravan kao jedan od zadnjih veznih, da bi sada radikalno bio prekomandovan na poziciju ofanzivnog veznog, momak se ne snalazi nikako naprijed, gubi svaku loptu, Safet ga citavih 90 minuta ostavlja naprijed = igrac manje na terenu tokom 90 minuta., nije kriv, jer nije njegova pozicija u repki i nije navikao istu igrati.

6. Vrsajevic, Susic, Hadzic u prvih II ne bi ni Brazil podnio ispod 2 komada protiv Egipta, rezultat nije realan, moglo je biti i gore.

7. Safet nakon totalnog debakla pronalazi izgovore u neigranju Pjanica i Misketa, ignorantno mareci ove cinjenice koja sam ja nabrojao od 1-6.

8. Uz tezak debakl dodaje ulje na vatru opisivajuci Hadzica i Susica kao dobitke za buducnosti koji ruku na srce nisu ni kada bi se od njih dvojice napravio jedan igrac, postali ono sto nama fali i treba.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 05 mar 2014, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 05 mar 2014, 22:50

Najgora utakmica repke od kako je ova uhleba od trenera na klupi. Odradi ovo prvenstvo "što si nas ti odveo" kako neki kažu i MRŠ iz reprezentacije da te nikad više naši oci ne vide, Safete Sušicu.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 05 mar 2014, 22:50

Rios je napisao/la:
Ako se dobro sjecam-Begovic,Zukanovic,Vranjes,Spahic,Mujdza,Misimovic,Lulic,Medunjanin,Rahimic,Dzeko i Ibisevic..
E to samo još Kolašinca umjesto Zukanovica i to bi bilo to hebeš više ta eksperementiranja

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 05 mar 2014, 22:51

Nasi igraci dodju na prijateljske utkamice da se zajebavaju.Jednostavno pristup prema reprezentaciji je nula.Zvjezdice nase reprezenacije se nemogu u klubovima ovako zajebavat jer ce da sjede na kulpi I jos gore nece imat kluba.Vecina reprezentativaca zna nemogu biti zamjenjeni kako god budu igrali I jednostavno ih boli racku .KO ce Dzeku stavit na klupu ? Safet? Nema on muda za to .

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 mar 2014, 22:51

slika

ARGUMENT
Kontakt:

Post Postao/la ARGUMENT » 05 mar 2014, 22:53

Joj daj bogati..pobjedili jednom neku kao malo "jacu" repku, koja i ne spada u najjaci rang evropskog fudbala i o tome pricamo i pisemo 10 godina! Daleko smo mi od elite a vec mastamo i mesetamo o nekim osmina finalima...a j.ebem ti zivot, iz Dana u dan pokazujemo svoju naivnost.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 mar 2014, 22:58

Da je ovaj KUD što je bio na poluvremenu nastupao negdje u nekoj dvorani pored stadiona za vrijeme utakmice, i na to da jos dodamo po kojeg ovog našeg domaćeg pjevača, vjerovatno bi pola od ovih sa utakmice otišlo tamo da se provodi.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 05 mar 2014, 22:58

ARGUMENT je napisao/la:
Joj daj bogati..pobjedili jednom neku kao malo "jacu" repku, koja i ne spada u najjaci rang evropskog fudbala i o tome pricamo i pisemo 10 godina! Daleko smo mi od elite a vec mastamo i mesetamo o nekim osmina finalima...a j.ebem ti zivot, iz Dana u dan pokazujemo svoju naivnost.
čovječe jesi dosadan sa tim pljuvanjem boli me briga šta ti misliš samo sam pitao kakav je bio sastav nisam tražio opravdanje za ovaj poraz

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 05 mar 2014, 23:05

Lijep izlet i lagano druzenje za reprezentativce a tako i za citav savez...Super provod i zezancija u Insbruku 3-4 dana i to je to...Pa prijateljske i sluze za to...Izgleda da naši igraci i savez to tako shvataju,pa treba samo da se i mi tako ponašamo...Koga briga za vecerasnji poraz :D Šta me briga ba :D
::::SAMO ČELIK::::

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 mar 2014, 23:05

DonCorleone je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
Ne palio nijedna taktika ako igrači neće da igraju, zar ne? Sa ovom formacijom igramo skoro sve utkamice, samo su dvije izmjene bile (mislim na početni stastav, nije bilo Misketa i Pjanića). Nema taktika veze sa onim kad Spaha direkntno na prsa dobacuje Egipčaninu, nije bio nijedan dobar centaršut u šesnaesterac, nijedan dobar pas, svi su bil ipreviše pasovni, spori, nema trke... Koliko je do Safeta toliko je i do igrača.
Hajde posto si mi drag pa cu ti objasniti, da je ovo neki Papetovac napisao, bacio bi komp vani.

Individualne greske ostaju individualne i za njih nije niko kriv, takve greske ja ne spominjem. Ja spominjem postavu i odabir igraca, krenimo redom:

1. Medunjanin-Hadzic-Susic = tri ista profila igraca u prvih II nema ni jedna ozbiljna repka na svijetu, barem niko tako ne igra.

2. Hadzic i Susic u istom trenutku na terenu = mi se gubimo, dvije novajlije drze defanzivni vezni red, to je neprocjenjiva glupost i amaterizam.

3. Ibisevic pocinje kao napadac i zavrsava po ko zna koji put na krilu, dje se vidjelo da NE ZNA, koliko puta jos?

4. Nakon prvog poluvremena, koje je zavrsilo katastrofalno, on vadi najboljeg igraca i ne mjenja vise NISTA, igra se nastavlja dalje uzasnim kontinuitetom, nije shvatio da je prvo poluvrijeme bilo grozno? Za njega sve ok?

5. Medunjanin citave kvalifikacije uigravan kao jedan od zadnjih veznih, da bi sada radikalno bio prekomandovan na poziciju ofanzivnog veznog, momak se ne snalazi nikako naprijed, gubi svaku loptu, Safet ga citavih 90 minuta ostavlja naprijed = igrac manje na terenu tokom 90 minuta., nije kriv, jer nije njegova pozicija u repki i nije navikao istu igrati.

6. Vrsajevic, Susic, Hadzic u prvih II ne bi ni Brazil podnio ispod 2 komada protiv Egipta, rezultat nije realan, moglo je biti i gore.

7. Safet nakon totalnog debakla pronalazi izgovore u neigranju Pjanica i Misketa, ignorantno mareci ove cinjenice koja sam ja nabrojao od 1-6.

8. Uz tezak debakl dodaje ulje na vatru opisivajuci Hadzica i Susica kao dobitke za buducnosti koji ruku na srce nisu ni kada bi se od njih dvojice napravio jedan igrac, postali ono sto nama fali i treba.
Sve je to tačno. Koliko znam, nisam siguran, da je Medunjanin u Valladolidu igrao ofanzivnog veznog, ako je igrao to znaći da mu nije strana pozicija ali opet kažem nisam siguiran. Za 1. stavk use slažem, nismo imali dešnjaka u veznom redom. A što se tiće Tine i Hadžića da su zajedno to mogu nekako razumit, valjda da ih isproba.
Pape je rekao da je Kolašinca morao izbacit, bio primoran, pto ne znam, valjda ćemo saznat :D .

Ali moraš priznat da se i igrači nisu baš nešto posebno pretrgli trčanjem, igrali su kao da su na treningu.
Ćiro Blažević, nekadašnji šef bh. državnog tima osvrnuo se na večerašnju utakmicu u kojoj su Zmajevi, u lošoj i blijedoj igri, zasluženo poraženi od Egipta rezultatom 2:0. "Trener svih trenera“ smatra da prvo poluvrijeme bh. reprezentacija nije odigralo toliko loše.

"Kada Džeko ne igra na nivou, to je hendikep, nenadoknadiv. On uopće nije igrao. Vidio sam nekoliko izuzetno poletnih mladića koji su se trudili i uvjeren sam da će reprezentacija biti onakva kakvu priželjkujemo. Naravno, pod uslovom da prva zvijezda Edin Džeko da svoj makisimalan učinak“, kazao je Ćiro.

"Vidim Safet Sušić ga brani. Možda će ga zvižduci sa tribina uozbiljiti. On ima hipoteku glavnog igrača, on je vođa i treba biti primjer“, nastavlja Blažević.

Istakao je kako je bio ubijeđen u pobjedu BiH.

"Da se neko prije meča kladio sa mnom, zaradio bi velike pare. Vjerovao sam u trijumf naše reprezentacije. Vrijeme je da se tamo napravi red. Ni puno veći igrači, ni puno veća reprezentacija neće pobijediti bez zalaganja. To je elementarni preduslov da se stvori rezultat“, zaključio je popularni Ćiro.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.