FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ljudi, manite se FKS, do subote du nam potpuno nebitni.
ZRINjSKI treba do subote da nam bude najbitnija tema.Hajmo se baviti tom utakmicom, dogovarati se s rajom, pripremati se, slati pozitivne vibracije prema našoj ekipi.
ZRINjSKI treba do subote da nam bude najbitnija tema.Hajmo se baviti tom utakmicom, dogovarati se s rajom, pripremati se, slati pozitivne vibracije prema našoj ekipi.
Pamtite li vrijeme u kojem je zenički Čelik dominirao bh. klupskim fudbalom, u kojem je visočka Bosna bila strah i trepet za sve klubove u ligi, te one gradske derbije u prvim godinama nakon agresije na BiH na kojima je redovno bilo više od 20.000 navijača?
Ako pamtite ovo vrijeme, sigurno pamtite i fudbalere koji su obilježili naš bh. klupski fudbal. Međutim, da li znate gdje su oni danas i čime se bave?
Adnan Gušo, golman koji je gotovo kao junior stao na gol kluba sa Grbavice, je tek nedavno okončao karijeru. Nakon toga je bio trener golmana u FK Željezničar i U21 reprezentaciji BiH, a trenutno je vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo i vodi školu golmana.
Edis Mulalić, Haris Alihodžić, Adin Mulaosmanović, Admir Adžem, Samir Mekić i Fadil Žerić su danas treneri u omladinskim selekcijama FK Željezničar. Nekadašnji kapiten „plavih“ Bulend Biščević je zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novo Sarajevo.
Navijači Želje pamte Šopovića, Pehlivanovića i Zubanovića ponajviše po jednoj akciji, odigranoj u finalnoj utakmici tadašnjeg play-offa protiv Sarajeva, 5. juna 1998. godine, akciji koja je Željezničaru donijela prvu titulu prvaka nakon agresije. Edin Šopović je danas vlasnik slastičarne, Adnan Pehlivanović je uposlenik Centralne banke BiH, a Hadis Zubanović je vlasnik apoteke, a također se bavi i sportskim menadžerstvom. Pored Pehlivanovića, Rusmir Burek je također uposlenik Centralne banke BiH.
Sanjin Radonja je danas privatni poduzetnik, a također je i trener u jednoj sarajevskoj školi fudbala, skupa sa Sahmirom Garčevićem. Nermin Fatić je danas menadžer u jednom ugostiteljskom objektu u Importanne centru u Sarajevu, a vlasnik ugostiteljskog objekta je i Nermin Vazda, jedan od najefikasnijih i najboljih napadača Željezničara.
Miroslav Kružik je golmanske rukavice i dres zamijenio za uniformu MUP-a Kantona Sarajevo. Edin Kunić je uposlenik kompanije „Tondach“. Senad Žerić je do nedavno nastupao za FK Mošćanica, a danas je trener Pofalićkog.
Denis Mudrinić nije dugo nastupao za Željezničar, ali je iz neobjašnjivih razloga ostao u pamćenju većeg broja navijača tog kluba. Danas radi kao fizioterapeut. Almir Gredić je jedan od direktora UniCredit banke i predsjednik FK Željezničar. Almir Memić je član stručnog štaba FK Željezničar
Transfer Jasmina Memiševića iz Čelika u Željezničar je u tom periodu bio veliki bum, a isti je igrač 1998. godine prešao sa Grbavice na Koševo, što je izazvalo još veće reakcije. Memišević danas radi kao rudar u rudniku mrkog uglja „Breza“.
Ivica Huljev je po dolasku iz Posušja golovima osvojio srce navijača Željezničara, a danas je zadužen za stvaranje novih mladih fudbalera u NK Split. I Jasmin Hurić je u fudbalskim vodama, te i on radi sa djecom.
Albina Pelaka možemo svrstati u obje kategorije, s obzirom da je svojevremeno napustio Sarajevo u kojem je ponikao, te obukao dres Željezničara. On danas radi u Školi fudbala „Lokom“, baš kao i Emir Obuća. Put Emira Obuće je bio nešto drugačiji, s obzirom da je on ponikao na Grbavici, ali mu je gotovo cijela igračka karijera vezana za Sarajevo.
I Aldin Ćenan je nastupao za oba gradska rivala, a danas je vlasnik ugostiteljskog objekta u Sarajevu. Faruk Ihtijarević se proslavio u Sarajevu, zatim je prešao u Željezničar, da bi se nešto kasnije ponovo vratio u Sarajevo. Danas je vijećnik u Općinskom vijeću Visoko...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
U subotu svi na Grbavicu!
Nasa podrska im je sad najbitnija.
Nasa podrska im je sad najbitnija.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
idiot. samo svojima veže šuhu i stvara pritisak. ni sportski direktor newcastlea nije dao takvu izjavu kad su nas izvukli (tačnije kad smo prošli lilestrom jer se već znalo da pobjednik ide na njih), rekao je nešto kao svakako smo favorit, ali sviđa nam se tehnika bosanskih igrača.invincible1921 je napisao/la:E da ne bi opet bilo niko nista nije prico eo imaju fino na vise portala izjave ibrakovica kako ce proc 101% . ZAMOLIO BI OVAJ ISTI SS DA U SLUCAJU ISPADANJA SARAJEVA PONOVO POSTAVE ISTO PITANJE IBRAKOVICU ILI SELIMOVICU ??''?
Nema veze, baci male da se igramo.
Ako cemo osvojit Kup, moramo dobit tri dvomeca, od cega bi bar 2 od ta tri bila protiv jakih ekipa. Ako necemo osvojit kup, dovoljno je da izgubimo jedan dvomec, ako se mene pita, bolje izgubiti sad pa se okrenuti ligi do kraja, nego izgubiti u polufinalu ili finalu, a zbog toga imati zgusnut raspored do kraja.
Sad je utakmica protiv Zrinjskog najvaznija, tu su tri boda jako vazna. Nakon te utakmice se okrenut pitarima i dat sve od sebe da dokazemo da nije sve u parama.

Ako cemo osvojit Kup, moramo dobit tri dvomeca, od cega bi bar 2 od ta tri bila protiv jakih ekipa. Ako necemo osvojit kup, dovoljno je da izgubimo jedan dvomec, ako se mene pita, bolje izgubiti sad pa se okrenuti ligi do kraja, nego izgubiti u polufinalu ili finalu, a zbog toga imati zgusnut raspored do kraja.
Sad je utakmica protiv Zrinjskog najvaznija, tu su tri boda jako vazna. Nakon te utakmice se okrenut pitarima i dat sve od sebe da dokazemo da nije sve u parama.

Zadnja izmjena: exbabilon, dana/u 04 mar 2014, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Ostavite Ibrakovica s njegovim problemima.
Zrinjski je nasa glavna preokupacija. Pogledao sam desetak min.snimke utakmice Zrinjski-Vitez i pričao sa jednim igračem Nk Viteza.
Rekao mi je da im bokovi dosta dobro funkcionisu, posebno lijevi (Stojkic i Stojanovic).
Opcenito su im krila dobra.Simeumovic je opasan ko struja, brz, mijenja strane. Crnov opasan, ocekuje se Nikolic u spicu.
Elem, ako se ne udje čvrsto, blizu igrača, na ivici faula svaki duel, bice pronlema.
Mi na tribinama moramo biti aktivni cijelu utakmicu,kako god se odvijala situacija na terenu.
Zrinjski je nasa glavna preokupacija. Pogledao sam desetak min.snimke utakmice Zrinjski-Vitez i pričao sa jednim igračem Nk Viteza.
Rekao mi je da im bokovi dosta dobro funkcionisu, posebno lijevi (Stojkic i Stojanovic).
Opcenito su im krila dobra.Simeumovic je opasan ko struja, brz, mijenja strane. Crnov opasan, ocekuje se Nikolic u spicu.
Elem, ako se ne udje čvrsto, blizu igrača, na ivici faula svaki duel, bice pronlema.
Mi na tribinama moramo biti aktivni cijelu utakmicu,kako god se odvijala situacija na terenu.
Majko mila ne mogu da shvatim razmisljanja dosta raje sa obadvije strane, daju se takve izjave i pisu takvi postovi kao da smo i jedni i drugi izvukli Bisera a ne najveceg rivala cije tekme su obiljezile decenije i decenije.Derbi je ljudi i niko sa sigurnoscu ne moze govoriti da ce pobjediti.Ako Bog da da ne bude nekih gluposti i belaja poslije svih ovih pisanja i desavanja zadnjih dana.Tenzije su na takvom nivou da me prosto strah da pojedinci sa obadvije strane ne naprave neke gluposti koje mogu zestoko kostati oba kluba i mislim da FS ne bi sada smio ukinuti ovu zabranu za navijace, iako derbi bez navijaca nije onaj pravi mislim da zabrana treba da ostane.
Zadnja izmjena: dino lj, dana/u 04 mar 2014, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
E molio bi one malo upucenije ali bez nekog navijackog prepucavanja da mi objasni ovo oko Ramica i ovih boravisnih dozvola igraca Celika i Sarajeva,jesu li to nasi napravili neki previd oko Ramiceve registracije i hoce li se tekma registrovati u korist Radnika (ispade sreca da mozemo izgubiti samo jedan bod) i da li ce sankcije snositi komsije i Celik radi ovih dozvola i kako ce se eventualno registrovati ta utakmica u kojoj su obadva kluba pogrijesila.Ne mogu da shvatim uprave sva tri kluba da se tako nonsalantno ponasaju.
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Dozvole nisu takmicarski problem, to nema veze sa savezom ili takmicenjem. jedina sankcija moze biti novcana ali od ovog ureda za strance i protjerivanje tih koji nemaju licence. slican slucaj bio u RK Celik i ZKK Celik pa su igrac i igracice dok se to ne sredi morali napustiti BiH.
Oko registracije igraca ne znam nisam bas u toku, ali tu se radi o pravilima saveza i takmicenja..
Oko registracije igraca ne znam nisam bas u toku, ali tu se radi o pravilima saveza i takmicenja..
ramic je registrovan na vrijeme i to je zabiljezeno u njegovoj knjizici.. dakle klub nije napravio nikakav propust.. jedina greska je greska saveza koji nije upisao ramica na taj neki sajt na vrijeme nego tacno prije tekme i jedino sto se moze desiti ako se ista desi je ponvljanje susreta, a mislim da bi dino selimovic tek onda poludio 

" Prvo sam rekao Željo pa tek onda mama i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo ! "
Pisao je ovdje neko prije par dana da je taj sistem pun gresaka, tako da je i to s Ramicem greska Saveza, a ne kluba i nema teorije da cemo izgubiti i taj bod...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Hvala na odgovorima.
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Protiv kona igramo bez Ramica i Bogdanovica jer su igrali u prvom dijelu sezone u kupu za Travnik i za Zvijezdu.
Tako da ocekujem da na stoperu budu Hasanovic i Zeljkovic,a gore cemo vjerovatno krenuti samo sa Arom
Tako da ocekujem da na stoperu budu Hasanovic i Zeljkovic,a gore cemo vjerovatno krenuti samo sa Arom

- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pa Kerla ce ja mislim sigurno igrati, kakav crni Hasanovic...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Pametno, slažem se. Zrinjski veoma bitna utakmica, to treba biti prioritet a kasnije tj. u derbiju šta bude, bude. Derbiji su takve utakmice da nikad ne možeš biti siguran sa njima, kakvu god ekipu imao. Tako da se ne možemo uzdati u kup i prolazak dalje. Može se desiti da kiksamo sa Zrinjskim i u kupu, što nije nemoguće obzirom na povrede i formu naših ofanzivaca. Takvim najgorim mogućim scenariom možemo zakomplikovati i dovesti kompletnu sezonu u pitanje. Zato sam za da se ekipa okrene utakmici sa Zrinjskim i da im se ne stvara pritisak igračima zbog ovog kupa, kako od uprave tako i od nas samih. Nadam se da i struka dijeli isto mišljenje.exbabilon je napisao/la:Nema veze, baci male da se igramo.![]()
I ovo ima smisla, slažem se.dino lj je napisao/la:Majko mila ne mogu da shvatim razmisljanja dosta raje sa obadvije strane, daju se takve izjave i pisu takvi postovi kao da smo i jedni i drugi izvukli Bisera a ne najveceg rivala cije tekme su obiljezile decenije i decenije.Derbi je ljudi i niko sa sigurnoscu ne moze govoriti da ce pobjediti.Ako Bog da da ne bude nekih gluposti i belaja poslije svih ovih pisanja i desavanja zadnjih dana.Tenzije su na takvom nivou da me prosto strah da pojedinci sa obadvije strane ne naprave neke gluposti koje mogu zestoko kostati oba kluba i mislim da FS ne bi sada smio ukinuti ovu zabranu za navijace, iako derbi bez navijaca nije onaj pravi mislim da zabrana treba da ostane.
Ne ide mi u glavu zašto ih dižete u nebo? Po meni, ekipa Zrinjskog je jedna prosjećna ekipa. Gledam, skoro svi njihovi navijači se nadaju nekakvoj pobjedi Zrinjskog, u najgorem slučaju po njih neriješeno?! Ne znam na osnovu čega su toliko uvjereni u to. Kao što sam rekao, to je jedna prosječna ekipa od koje smo mi bolji bili i pod Bijelim Brijegom kad su možda imali i jači tim nego trenutno. Uvjeren sam da će se Karačić braniti i pokušati izvući 0:0 kao i zadnjih puta na Grbavici, kad im je golman sve vadio i kad su uspjevali u tome lomeći noge našim igračima. Da su nam Jamak i Tomić spremni i da nam je ofanzivni dio u kakvoj takvoj formi, mogao bih se zakleti da ćemo ih glatko dobiti 2-3:0. Ovako, u zavisnosti ko sve bude spreman, vjerujem da neće uspjeti otići sa Grbavice bez primljenog gola.FKZ1921 je napisao/la:Ostavite Ibrakovica s njegovim problemima.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Ja nesto ne vjerujem da ce Kerla igrati.Baja_Zvjerka je napisao/la:Pa Kerla ce ja mislim sigurno igrati, kakav crni Hasanovic...
Nesto ga zeza povreda,a i neke druge stvari
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ja na treningu ne vidim da ne trenira normalno, i juce i danas...
Samo ne vidjam Zolu, Bogdanovica i Ara ne trenira... Da li je Zola na kakvom okupljanju mlade repke? Sta je sa Arom?
Samo ne vidjam Zolu, Bogdanovica i Ara ne trenira... Da li je Zola na kakvom okupljanju mlade repke? Sta je sa Arom?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
zola, ara, riad i damir sadiković su sa mladom reprezentacijom.
-
- Kontakt:
Tomić: Ako budemo svi zdravi uvjeren sam u prolaz
http://fkzeljeznicar.ba/tomic-ako-budem ... olaz/8135/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/tomic-ako-budem ... olaz/8135/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Bravo i ja konj...ChWilla je napisao/la:zola, ara, riad i damir sadiković su sa mladom reprezentacijom.

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM