Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 mar 2014, 16:16

NAKON što je izgubio mjesto u momčadi Intera Mateo Kovačić nada se kako će u dresu reprezentacije vratiti poljuljano samopouzdanje.

Interov trener Walter Mazzarri nedavno je javno kritizirao Kovačića, a potom ga 'zamrznuo' na klupi za pričuve. Bivši igrač Dinama koji je na San Siro preselio u siječnju 2013. godine, nada se kako će u prijateljskom ogledu protiv Švicarske u srijedu, ukoliko izbori mjesto u momčadi, pokazati kako nije zaboravio igrati nogomet.

"Ovo je za mene težak trenutak jer ne igram. Nisam se nadao da ću biti u takvoj poziciji. Kod prošlog trenera sam redovito igrao, a neko vrijeme sam igrao i kod Mazzarrija. Ne želim komentirati odluke trenera. Na meni je da radim, da se dokazujem i pokušam nametnuti," rekao je Kovačić na današnjem druženju s novinarima.

"Švicarska je pravi ispit za nas"

Kovačić je priznao kako mu je cijela ova situacija poljuljala samopouzdanje, ali i dodao: "Uvjeren sam u svoje kvalitete i nadam se kako ću igrama u reprezentaciji vratiti samopouzdanje."

Hrvatsku za dva dana u St Gallenu očekuje težak ispit protiv Švicarske, trenutačno šeste reprezentacije svijeta. No, veznjak 'Nerazzurra' je uvjeren kako je bolje igrati prijateljske utakmice s jakim nego s lakšim suparnicima.

"Bit će to teška i maksimalno ozbiljna utakmica, Švicarska je jak suparnik. No, bit će to pravi ispit za nas. Čini mi se kako je bolje igrati jake utakmice. Tada su igrači maksimalno motivirani, stadioni su puni, prava je atmosfera," kazao je Kovačić.

"Švicarska ima dobru momčad. Moramo ovu utakmicu shvatiti ozbiljno. Inler, Behrami i Džemaili su odlični u defenzivi, ali Shaqiri i Xhaka su tehnički jako potkovani i bit će najopasniji prema naprijed".

"Juan mi je rekao da se u Brazilu puno pleše"

Mladi veznjak u dresu Intera dijeli svlačionicu s Brazilcem Hernanesom koji je stigao ovoga siječnja iz Lazija. Do sada nisu razgovarali o 'brazilsko - hrvatskom' okršaju na otvaranju SP-a.

"Nismo previše pričali o tome, bit će vremena. Brazil je sigurno jedna od najboljih momčadi na svijetu. Bit će teško, no nadam se dobrom rezultatu," otkrio je Mateo dodavši kako je njegov uzor iz mladih dana bio Ronaldinho.

Na pitanje brazilskih kolega što zna o Brazilu, a da nije vezano uz nogomet, Kovačić je sa smiješkom dodao. "Znam da je Brazil vrlo lijepa zemlja, znam da se Brazilci volje zabavljati i plesati. Interov branič Juan Jesus mi je kazao kako Brazilci stalno plešu," zaključio je Kovačić.

"Brazil je pak među najboljima na svijetu, ali dobro ćemo se pripremiti za to otvaranje i nadamo se dobrom rezultatu. Nismo Brazil i teško nas je uspoređivati, ali imamo tehničku potkovanost i kvalitete igrača poput Mandžukića, Modrića, Rakitića i na dobrom smo putu da postanemo odlična reprezentacija", zaključio je Mateo Kovačić.

--------

Razno :

slika

slika

slika

slika

slika

BUDI PONOSAN!
...Život za Široki...

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 03 mar 2014, 16:26

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Razno :

slika

slika

slika

slika

slika

BUDI PONOSAN!
Dresovi su odlicni. Samo mi reci znas li sto je kragna razlicita na domacem i gostujucem dresu? :/
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 mar 2014, 16:40

To vec nemam pojma, valjda eto stilsko rijesenje, da nije isto. :)
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 mar 2014, 21:34

HRVATSKA reprezentacija do 18 godina starosti, odigrala je prvu utakmicu pod vodstvom novog izbornika Zorana Vulića, prijateljsku utakmicu kod Engleske na St. George's Parku.

Engleska je povela preko Kiwomye u sedmoj minuti, ali Hrvatska je dobru igru i pritisak okrunila preokretom te došla do pobjede.

Strijelci za Hrvatsku bili su dinamovac Marko Stolnik u 59. minuti te Nikola Vlašić iz Hajduka u 65. minuti, koji je pogodio englesku mrežu lijepim udarcem s lijeve strane, s ruba kaznenog prostora.

Hrvatska i Engleska drugu će prijateljsku utakmicu odigrati u srijedu

-------

Nije bitan rezultat, al svejedno bravo momci.
...Život za Široki...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 03 mar 2014, 21:35

Meni je ovaj plavi ljepsi :D . Kupujem definitivno!

btw. Bravo za mladice, doduse jos tu ima nekih problema, ali' bit ce vremena i za toga...
RIP CITY!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 03 mar 2014, 22:46

Evo i golova iz Engleske

" onclick="window.open(this.href);return false;
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 mar 2014, 07:56

Sutra protiv Jugoslavije, pardon Švicarske očekujem da uzvratimo za onaj debakl iz Splita. Nadam se da pristup bude adekvatan pošto je ovo jedina provjera prije završnih priprema.

Za ŠB-a... :)

Kako to da niste obukli hrvatski dres, kao Petrić i Rakitić, dvojica hrvatskih “Švicaraca”?

- U više navrata takvo pitanje postavljali su mi hrvatski i švicarski novinari. Reći ću vama što sam i njima odgovorio. Nikad me nitko nije ni zvao niti ponudio igranje za Hrvatsku. Za mene su sigurno znali jer sam dva puta igrao za Švicarsku protiv Hrvatske i jedanput bio i strijelac u tim dvobojima. To vam je cijela istina. Znači, nisam imao nikakvih poteškoća odabrati gdje ću igrati jer me je samo Švicarska pozvala i ponudila igranje za njih.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 mar 2014, 14:09

Ne vjerujem bas da ga nitko nije kontaktirao, pa makar da mu kazu da ga imaju u planu, ali eto neka mu bude, da je htio igrati mogao je reci i ne Svicarskoj, ocekujem da se izborim za reprezentaciju Hrvatske, ali nije, stoga mu sretno i sve najljepse, ne gubi Hrvatska nista nevidjeno i spektakularno time. ;)
...Život za Široki...

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 04 mar 2014, 15:22

slika
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 04 mar 2014, 16:20

Jeste vidjeli polo majice :o .. Mozda sam dosadan s ovim, ali stvarno yebacki izgledaju :mrgreen: .
slika
RIP CITY!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 mar 2014, 18:22

Odlicna. Valjalo bi da bude u Primasport i sl., da se uzme odmah uz dres.
...Život za Široki...

diegocosta
Kontakt:

Post Postao/la diegocosta » 04 mar 2014, 18:32

Ima i crvena takva, već se mogu kupiti online. Polo je malo manje od 400 kuna, a dresovi su 600-tinjak kuna.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 mar 2014, 18:58

Link?
...Život za Široki...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 04 mar 2014, 20:00

ŠB_Fidelis je napisao/la:Link?
http://store.nike.com/pt/en_gb/pd/croat ... gid-873486" onclick="window.open(this.href);return false;

;)
RIP CITY!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 05 mar 2014, 22:11

ovaj drmić bi nam zlata vrijedio.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 mar 2014, 22:30

Meh, klasicna prijateljska, u ozbiljnoj utakmici i s prvih 11, mislim da bi dobili to jedan razlike otprilike, mada smo i ovako trebali kapitalizirati u drugom poluvremenu apsolutnu nadmoc kad je usao Modric. To je trebalo sa Modricem, Rakiticem i Kovacicem zapoceti, pa tko ga j.ebe, uvjeren sam da bi odmah u startu nametnuli svoj ritam, ovako smo tek u drugom poluvremenu bili dominantni.

Ima tu jos dosta propusta, losih stvari, obrana nema kohezije, ispada se u postavljanju i preuzimanju igraca, ali ide se naprijed ipak, Stimceva Hrvatska bi ovo, uvjeren sam, izgubila uvjerljivom razlikom, ovako je miroljubivi X i nastavlja se dalje sa radom u miru, ne treba spektakl ocekivati u prijateljskoj utakmici najednom, bitno da se radi bez pritiska i negativne atmosfere i prozivanja i medjusobnih optuzivanje te afera kako je bilo ne tako davno, kao sto vec rekoh, druga je to prica kad se dodje na SP, tu vec sve krece iznova i puno toga se tu moze dobiti i popraviti dojam.
Svakome ne odgovara neki igrac iz nekog razloga, bilo objasnjivo il neobjasnjivo, meni evo npr. ne odgovara Perisic. Radije bi na njegovom mjestu gledao i Halilovica, nego da to ovako izgleda, a imamo hvala Bogu dovoljno kvalitetnih opcija i zamjena na toj poziciji, ne znam, ne vidim njegovu poantu i duplo bi opasniji bili da je kombinacija primjera radi Srna naprijed, a Vrsaljko nazad, Ilicevic na datoj poziciji, cak i Rebic, Halilovic.

Ovoga Drmica kao da sam prozvao. :lol: Imao je dvije odlicne reakcije kod pogodaka i par puta onako ekstra zadrzao loptu (doduse i 3, 4 puta je bas amaterski prosuo), al oba gola su plod nase gluposti, prvi mu je dodao Males, doslovno, a onaj drugi mi je naprosto nevjerojatan, iz panicnog izbacivanja do gol sanse, ali eto, sve to treba zabiti u svakom slucaju. Da bi dobro dosao, bi, svakako, klupa nikad ne moze biti preduga, ali osobno smatram da je Rebic duplo talentiraniji i da ce nam vise koristiti, iako nisu isti profil napadaca, plus, kao sto rekoh, da je zaista imao toliku zelju igrati za Hrvatsku, mogao je to vec izboriti i nekako naznaciti, ovako momku svaka cast i sretno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 05 mar 2014, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 mar 2014, 22:35

Nova pobjeda mlade reprezentacije Hrvatske protiv vrsnjaka iz Engleske! (1:2)

NAKON pobjede (2:1) u ponedjeljak u izborničkom debiju Zorana Vulića, mlada hrvatska reprezentacija ponovila je rezultat u srijedu, a osim raspleta, identičan je bio i zaplet: Englezi su poveli, Hrvatska preokrenula.

Na St. George's Parku strijelac za vodstvo Engleske je bio Sonupe. Ali, Hrvatska je brzo odgovorila i izjednačila preko Brodića, na asistenciju Malokua.

Pobjednički je pogodak u nastavku postigao Lulić, na dodavanje Ćorića, u akciji dvojice igrača koji su na poluvremenu ušli s klupe za pričuve.

Engleska: Grainger, Smith Brown, Chilwell, Whatmough, Morris, Colkett, Brown, Anderson, Sonupe, Rittenburg i Kiwomya. (Još su igrali: Barker, Alli, Gray i Brannagan.)

Hrvatska: Miškić, Stolnik, Mamić, Šunjić, Ćaleta-Car, Prce, Jakoliš, Knežević, Brodić, Roguljić i Maloku. (Još su igrali: Ćorić, Blažević, Vlašić, Lulić, Balić i Džijan.)

---------------------

Bravo i mladim vatrenim, makar su to sve prijateljske i nebitni rezultati, svejedno godi.
...Život za Široki...

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 05 mar 2014, 22:37

stari moj drmić ima tek 21g, a već je među najboljim strijelcima bl, i to u jednom nurnbergu. izuzev mandže ne bih rekao da je ijedan drugi naš napadač bolji od njega. ali, kao što kažeš - igra za švicarsku i to je gotova priča.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 mar 2014, 22:41

Sve OK, vidi se na njemu zaista da je velik potencijal i vec sada odlican napadac, iako, koliko god ovo zvucalo kontradiktorno prethodno recenom, ako cemo realno tek je u zadnje vrijeme bas ''eksplodirao'', nitko fakticki ga nije dozivljavao prije toga (ne kazem da je to opravdanje, poanta je da imas cak u HNL-u takvih potencijala, ali je pitanje da li bi se ili ce se razvijati kao Drmic i kakvu ce sansu i gdje u buducnosti imati), ali nije da smo deficitarni bas toliko na poziciji napadaca, a kazem, ne bi ni njega ubilo da se na neki nacin objavio ''dostupnim'' ako mu je zelja bila kockasti dres (iako vjerujem da jest, da ga sada upitas privatno, nema sanse da bi jedan covjek odavde, a da je etnicki Hrvat, u stranoj drzavi odbio igrati za jednu Hrvatsku), a zaista mi nekako neuvjerljivo da ga nitko bas nije ni priupitao za cijelu njegovu situaciju, pa makar u mladoj reprezentaciji, no nebitno sada.
...Život za Široki...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 05 mar 2014, 22:49

Bila je dobra utakmica. Prvo poluvrijeme lose, drugo odlicno, rekao bihvelike suprotnosti. Glavno da je Kovac uvidio pogreske i da ce u narednim utakmicama to ispraviti. Posebno me se dojmila recenica da nema opustanja ni u prijateljskim sto su pojedinci uradili danas. Olic me jos jednom odusevio, jedva cekam da ode u Premiership 8-) .

Svicarska je tu negdje po kvaliteti s nama, mada smo ovo mogli uzeti, ali falilo je malo mirnoce. Sljedeca postaja je Mali, igra se doma i vidjet cemo, dugo do tada.

Sto se Drmica tice, velika steta sto je izabrao Svicarsku, ali tako je kako je. Sretno mu i da briljira u Brazilu :) .
RIP CITY!

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.