FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Andres
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Andres » 30 jan 2010, 22:00

reds je napisao/la:Ibra jeste sjajan igrac i kompletniji je od Eto'a ali 40.000.000 € i igraca koji je zadnju sezonu u Barci zabio oko 40 golova :o :shock: .
@ CRNI_SA
Ne znam ima li jos uvijek ona tema o smijesnim postovima ako ima idi postaj to sto si sad napisao.
Slazem se !!!!
Meni je ibra jedan od najdrazih , ali on po meni nije igrac za Barcu , ne zbog nacina igre , nego radi zalaganja !

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 jan 2010, 22:02

Zamalo da ih opet promašaji dođu glave kao protiv Osasune.
Zlatan ništa opet...ovo je vec zabrinjavajuce...ovakva igra može prolaziti protiv slabijih timova poput Tenerifa ili Sportinga jer ostatak ekipe zabija golove tj.obavlja njegovu zadacu za koju je placen ogromne pare...a šta kad dođu utakmice u LP protiv mnogo jacih protivnika koji imaju mnogo jace odbrane :?: ...sa ovakvim njegovim pristupom prema igri teško ce to ici.
Puyol silom prilika na desnom boku,ali nije to to...ne može on napraviti višak niti probiti stranu kao Alves,zato za tu poziciju trebaju naci adekvatnog igraca kao zamjenu.
Abidal vrlo dobar u defanzivi...Pedro isto vrlo dobar,zabio je gol,probijao lijevu stranu redovno.
Ostatak ekipe na svom nivou.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jan 2010, 22:02

Svako ima pravo na svoje misljenje, ali kad neki od ovih igraca ocekuju da budu masine to mi ide na zivce. Ibrahimovic kad je postigao gol protiv Reala svima je bio svetac, da je uprava uradila odlican potez u vezi njega i da on vec pokazuje svoju klasu da cemo imati puno radosti sto se njega tice, i kad covijek udje u period lose forme i ne ide mu bas najbolje odmah pocinju price sto je napravljena zamjena, kako je mogao neko dati 40 miliona eura i Eto`oa i ostalo filizofiranje. Stanite ljudi na loptu kao sto to rade Xavi i Iniesta, nisu ni oni masine i oni su ljudi koji ce nekad uci u losu fazu, gdje nece ici sve najbolje, ali zato je tu Pep da ih izvadi iz te faze i da ponovo budu oni stari. Ja sam 100 % ubjedjen da ce Ibra za par utakmica opet biti onaj stari pa ce poceti pisanje o tome kako je on klasa od napadaca itd. Ja neznam kako je vama ali za mene ovi igraci imaju puno kredita jer su uspjeli nesta sto ja mislim vise nikad niko nece uspjeti, i njima treba svaki normalan navijac Barcelone da oprosti par losih utakmica, a isto tako mislim da je Ibra svojim partijama na pocetku zasluzio odredjeni kredit gdje se on odmah ne treba kritikovati.

Sto se tice vecerasnje utakmice, mislim da je rutinski odradjena, igrali onoliko koliko je bilo potrebno i na kraju se moze reci: "Bodove pisi, igru brisi". Sada je vrijeme kao sto moj predhodnik kaze da gledamo tradiciju iz La Corune. Zvucalo bi lijepo imati osam bodova prednosti nad "Frankovcima" nakon 20 kola.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 jan 2010, 22:03

reds je napisao/la:Samo mi nije jasno i nikada nece biti zasto je Barca dala Eto'a i 40.000.000 za onu lijencugu Ibrahimovica !?!?
pa zato sto je Ibra bolji igrac od Eta, a jos pri tome Eto je totalno ispo, i ne igra na svom nivou od prije 3-4 godine...
a pritome Ibra ima puno bolju tehniku, bolju zavrsnicu, igra glavom je bolja od Eta, ako je on uopste i ima...
sve u svemu, ne vjerujem da vrijedi toliko, al je puno kvalitetniji od Eta....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 30 jan 2010, 22:07

amerosm je napisao/la:Svako ima pravo na svoje misljenje, ali kad neki od ovih igraca ocekuju da budu masine to mi ide na zivce. Ibrahimovic kad je postigao gol protiv Reala svima je bio svetac, da je uprava uradila odlican potez u vezi njega i da on vec pokazuje svoju klasu da cemo imati puno radosti sto se njega tice, i kad covijek udje u period lose forme i ne ide mu bas najbolje odmah pocinju price sto je napravljena zamjena, kako je mogao neko dati 40 miliona eura i Eto`oa i ostalo filizofiranje. Stanite ljudi na loptu kao sto to rade Xavi i Iniesta, nisu ni oni masine i oni su ljudi koji ce nekad uci u losu fazu, gdje nece ici sve najbolje, ali zato je tu Pep da ih izvadi iz te faze i da ponovo budu oni stari. Ja sam 100 % ubjedjen da ce Ibra za par utakmica opet biti onaj stari pa ce poceti pisanje o tome kako je on klasa od napadaca itd. Ja neznam kako je vama ali za mene ovi igraci imaju puno kredita jer su uspjeli nesta sto ja mislim vise nikad niko nece uspjeti, i njima treba svaki normalan navijac Barcelone da oprosti par losih utakmica, a isto tako mislim da je Ibra svojim partijama na pocetku zasluzio odredjeni kredit gdje se on odmah ne treba kritikovati.
U potpunosti se slazem sa svim gore napisanim i to sam i sam pisao vec par puta i stvarno nemam vise volje da se prepirem sa ljudima oko Ibre! A vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 30 jan 2010, 22:11

da:postigao je go protiv reala,hvala m,al nemoze se zivati od slave,ako je postigao nekoliko vaznih goloma ,to mu nije opravdanje da vec oko 5-6 kola igra katastrofalno!
MVP - Messi-Villa-Pedro

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 30 jan 2010, 22:12

Stvarno vas ove sezone sudije izvlace. Sad ce neki reci zasluzili smo tri boda sta smo sve promasili.. ko vam je kriv, zabili ste go iz ofsajda i ovu utakmicu.. .fuj, ebem ti vise sudije

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 30 jan 2010, 22:15

losmi je napisao/la:da:postigao je go protiv reala,hvala m,al nemoze se zivati od slave,ako je postigao nekoliko vaznih goloma ,to mu nije opravdanje da vec oko 5-6 kola igra katastrofalno!
slazem se sa tim, da ne mozes zivjeti na staroj slavi...al ne mozes za tih 5-6 utakmica, ako ih ima toliko reci da je to cist promasaj...

al opet kad Ibra proigra, opet ce ovi sto ga sad omalovazavaju, u smislu kako je on promasaj, ne kako on lose igra, oni ce opet biti prvi u redu za pohvale kad on bude proradio, i kad bude zabijo...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 jan 2010, 22:16

Casillas je napisao/la:Stvarno vas ove sezone sudije izvlace. Sad ce neki reci zasluzili smo tri boda sta smo sve promasili.. ko vam je kriv, zabili ste go iz ofsajda i ovu utakmicu.. .fuj, ebem ti vise sudije
:lol: :lol: :lol:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 30 jan 2010, 22:18

Casillas je napisao/la:Stvarno vas ove sezone sudije izvlace. Sad ce neki reci zasluzili smo tri boda sta smo sve promasili.. ko vam je kriv, zabili ste go iz ofsajda i ovu utakmicu.. .fuj, ebem ti vise sudije
Gledaj, jadan ne bio, Reala i pusti se Barse .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 30 jan 2010, 22:23

Sve će se znati 11.aprila 2010.godine. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jan 2010, 22:29

amerosm je napisao/la:Svako ima pravo na svoje misljenje, ali kad neki od ovih igraca ocekuju da budu masine to mi ide na zivce. Ibrahimovic kad je postigao gol protiv Reala svima je bio svetac, da je uprava uradila odlican potez u vezi njega i da on vec pokazuje svoju klasu da cemo imati puno radosti sto se njega tice, i kad covijek udje u period lose forme i ne ide mu bas najbolje odmah pocinju price sto je napravljena zamjena, kako je mogao neko dati 40 miliona eura i Eto`oa i ostalo filizofiranje. Stanite ljudi na loptu kao sto to rade Xavi i Iniesta, nisu ni oni masine i oni su ljudi koji ce nekad uci u losu fazu, gdje nece ici sve najbolje, ali zato je tu Pep da ih izvadi iz te faze i da ponovo budu oni stari. Ja sam 100 % ubjedjen da ce Ibra za par utakmica opet biti onaj stari pa ce poceti pisanje o tome kako je on klasa od napadaca itd. Ja neznam kako je vama ali za mene ovi igraci imaju puno kredita jer su uspjeli nesta sto ja mislim vise nikad niko nece uspjeti, i njima treba svaki normalan navijac Barcelone da oprosti par losih utakmica, a isto tako mislim da je Ibra svojim partijama na pocetku zasluzio odredjeni kredit gdje se on odmah ne treba kritikovati.
Nikada,nikada nisam govorio svaka cast Barci sto je dovela Ibru prodala onog Eto'a i slicno.Ja od pocetka govorim da je glupost dati za jednog igraca 40.000.000 € + Eto'a koji je bio jedan od najboljih u Barci zadnju svoju sezonu(vjerovatno najbolji napadac na svijetu prosle sezone).Kako god nije da Ibru kritiziram,niti filozofiram nesto sada kad je u losoj formi ovo mislim od pocetka.Ibra jeste bolji tu se nema sta pricati.Ali svi redom znate da je glupost bila sto su dali 40.000.000 € i Eto'a.Mislim da je realno bilo 15-20.000.000 € jer nema teorije da Ibra vrijedi skoro duplo vise od Eto'a.
P.S. Cestitke na pobjedi.Real vodi :cry: .
FK Pjetlovi

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 jan 2010, 22:51

Lako je pisati Ibra je ovakav ili onakav ili Vidjecete šta sam vam rekao ili Vrijeme ce pokazati ili slicne šuplje.
Ja znam šta sad vidim i šta sad trenutno vrijeme pokazuje...a pokazuje da je Zlatan igra katastrofalno i to vec zadnjih par mjeseci...covjek totalno van forme i to svi vidimo,a znamo da je placen ogromne pare 70 miliona eura.
Za 70 miliona ja bi letio po terenu,multiplicirao bi se na 5 mjesta ako treba, a ne šetkao kao gospodin.
Nema šta da više da vrijeme pokazuje - sad treba da pokazuje :!: . zato je i doveden i placen...sve što tražimo jeste da zaradi svoju platu,a ne da glumi goluba šetaca po terenu..a kad ce pokazivati ako nece protiv ekipa poput Sportinga :?: :?: ako ne može sad,kad ce onda?? ako ne može sad protiv Sportnig da nece možda Chelsea i Teryija i Carvalha?'

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 31 jan 2010, 00:07

Jednostavno po meni je precjenjen igrac , Barca nije INter ! Trenutno Kaka igra bolje od njega u Realo 3 puta nego on , kak se krece , otvara , valja igrace , razigrava , zeljan igre ,... Ibra isto mrtav ! Stoji i stoji i stoji , nista da uradi ! On je valdja ocekivo da ce mu iniesta i xavi svaku loptu ko na tacni dat da je on zakuca ! Ne vrijedi 70 mil , da vrijedi nebi mu bilo potrebno vrijeme da se uklopi ! On vriejdi ko pola Bosne znaci trebo bi da igra i stopera i beka i vezu i spica , a on uopste neigra ! Kazem opet , bolje Bojana uvest on bi zabijo 100% !
POredit u ovom trenutku Ronalda i Ibrahimovica koji su placeni "priblizno " je smjesno , Ronaldo igra strasno , trudi se , otvara se , zabija , dokazuje se !
Ibra kao da golom protiv Reala stavlja ostatak sezone u zaborav ! Zabio je 1 i '??? Zabijao im je messi po 3 komada pa ???

Ako vriejdis 70 mil nema oscilacija , moras igrat i igrat , nemora on zabit ja nekazem , al neka da doprinos , neka nesta uradi , bar da se vidi da hoce nesta !

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 31 jan 2010, 00:23

:lol: opet 5 bodova nista od 8 :mrgreen: :mrgreen: a jos 18 kola ljudi mislili PRVACI smo a sine kad budete bez 8 igraca igrali u gostima sa jacom ekipom javite se..treba jos znoja ;)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 31 jan 2010, 00:25

Nije da branim Zlatana al, hmm, nije se lahko uklopit u sistem Barce ili Arsenala, jedan razlog, Inter ne igra nit lijepo za oči a nit fudbal, on igra antifudbal i da Bog sačuva koliko me oči bole kad gledam Seriu A :( Kad dođeš iz takve lige u klub kojeg svi vole gledat jer uživaju onda i ti se moraš uklopit u tu ljepotu, a to Bogam' nikome nije čas posla...
Pričekaj kraj sezone i početak iduće, trebalo bi do tad da je kao i Henry, bar približno...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 31 jan 2010, 00:26

Andres je napisao/la:Jednostavno po meni je precjenjen igrac , Barca nije INter ! Trenutno Kaka igra bolje od njega u Realo 3 puta nego on , kak se krece , otvara , valja igrace , razigrava , zeljan igre ,... Ibra isto mrtav ! Stoji i stoji i stoji , nista da uradi ! On je valdja ocekivo da ce mu iniesta i xavi svaku loptu ko na tacni dat da je on zakuca ! Ne vrijedi 70 mil , da vrijedi nebi mu bilo potrebno vrijeme da se uklopi ! On vriejdi ko pola Bosne znaci trebo bi da igra i stopera i beka i vezu i spica , a on uopste neigra ! Kazem opet , bolje Bojana uvest on bi zabijo 100% !
POredit u ovom trenutku Ronalda i Ibrahimovica koji su placeni "priblizno " je smjesno , Ronaldo igra strasno , trudi se , otvara se , zabija , dokazuje se !
Ibra kao da golom protiv Reala stavlja ostatak sezone u zaborav ! Zabio je 1 i '??? Zabijao im je messi po 3 komada pa ???

Ako vriejdis 70 mil nema oscilacija , moras igrat i igrat , nemora on zabit ja nekazem , al neka da doprinos , neka nesta uradi , bar da se vidi da hoce nesta !
Upravo tako.

Ako znamo da nije ozlijeđen,ako znamo da je u punom trenažnom procesu,ako znamo da pocinje svaku utakmicu u prvih 11,ako znamo da mu SIGURNO ne kasni plata i da sigurno nije nezadovoljan statusom u klubu,ako znamo da ih svojim promašajima izbacio iz kupa ove godine (ona 3 zicera koje je promašio u kupu protiv Seville nikako ne mogu shvatim i dan danas),ako znamo koliko je placen - pa šta je problem :?: :?:
Neki ce mudrac sad reci Nije se ,ko eto, uklopio u sisten Barcine igre ili Ipak ovo nije Inter ni talijanska liga gdje se igra znatno sporije.
Ali nisu ni Barcini skauti neki diletanti...tacno su znali kakvog igraca u Zlatanu dobivaju,kakav je on igrac i šta sve može dati klubu.
Znam samo da su ga platili ogrome novce i da Sigurno ne vraca te investirane pare svojim partijama na terenu.
Sreca,pa njegov primarni posao (a to je davanje golova zašto je i doveden u klub) obavljaju drugi pa se njegove grozne partije ne primjecuju jer navijaci ,koje samo zanima pobjeda, ga ne primjecuju tako.
E primjetice ako kad nalete na nekog zayebanog protivnika (npr. u LP) i kada ce se svaka greška i propust da se zabije gol kažnjavati...sad mu može,što kaže naš narod...može mu se protiv Sportniga ili Tenerifa jer opet na kraju Barca kvalitetom pobjedi.

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 31 jan 2010, 00:36

GunnerS je napisao/la:Nije da branim Zlatana al, hmm, nije se lahko uklopit u sistem Barce ili Arsenala, jedan razlog, Inter ne igra nit lijepo za oči a nit fudbal, on igra antifudbal i da Bog sačuva koliko me oči bole kad gledam Seriu A :( Kad dođeš iz takve lige u klub kojeg svi vole gledat jer uživaju onda i ti se moraš uklopit u tu ljepotu, a to Bogam' nikome nije čas posla...
Pričekaj kraj sezone i početak iduće, trebalo bi do tad da je kao i Henry, bar približno...
Ma čovjek se uklopio...nije 100%,al se sasvim zadovoljavajuće uklopio...treba pogledati kad se izvode korneri,auti i ostali prekidi....konstantno odvlaci igrace...pravi prostor Messiu,Iniesti,Xaviu....jak na lopti...zagradi se u duelu,odigra povratnu...baš tip kakav nama treba...sad je problem sto ne zabija golove...al to ce uskoro doci i to kad bude najpotrebnije...Ibraka voli velike tekme...Ja mu stvarno nista ne zamjeram jer covjek crkaje na terenu. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

JameS 23
Kontakt:

Post Postao/la JameS 23 » 31 jan 2010, 01:23

Andres je napisao/la:Jednostavno po meni je precjenjen igrac , Barca nije INter ! Trenutno Kaka igra bolje od njega u Realo 3 puta nego on , kak se krece , otvara , valja igrace , razigrava , zeljan igre ,... Ibra isto mrtav ! Stoji i stoji i stoji , nista da uradi ! On je valdja ocekivo da ce mu iniesta i xavi svaku loptu ko na tacni dat da je on zakuca ! Ne vrijedi 70 mil , da vrijedi nebi mu bilo potrebno vrijeme da se uklopi ! On vriejdi ko pola Bosne znaci trebo bi da igra i stopera i beka i vezu i spica , a on uopste neigra ! Kazem opet , bolje Bojana uvest on bi zabijo 100% !

sta mislis ko je kriv za ovo sto Ibro stoji i stoji i nista ne radi :?:

da ti odg. kriv je Guardiola i niko drugi,covjek Ibru jednostavno pokusava da ustroji da od njega napravi igraca tipa Nisterloya koji ce samo cekati Xavive lopte i pospremati u mrezu,a on nije takav igrac...mislim da Guardiola mu daje striktne naredbe koje ga iskljucivo vezu za sesnesterac,a ako Ibro samo stoji u sesnestercu i ceka loptu on automatski postaje beskorisan igrac,pa taj ce ti prije zabiti sa 30m gol,nego sa 5m...Guardiola mu mora datai slobodu u igri kao i Messiu jer Ibro je sjajan tehnicar,moze da odlicno asistira a kad ima slobodu kretanja onda dolaze i oni njegovi ludi golovi i potezi a ovako trenutno zakucan za sesnesterac nikad nista nece pokazati,ako Guardiola uskoro ne shvati da mu mora dati svu slobodu u igri (kakvu je imao i u Interu) bojim se da bi Ibro mogao potpuno da pukne a onda je gotovo :roll:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 31 jan 2010, 01:40

JameS 23 je napisao/la:

sta mislis ko je kriv za ovo sto Ibro stoji i stoji i nista ne radi :?:

da ti odg. kriv je Guardiola i niko drugi,covjek Ibru jednostavno pokusava da ustroji da od njega napravi igraca tipa Nisterloya koji ce samo cekati Xavive lopte i pospremati u mrezu,a on nije takav igrac...mislim da Guardiola mu daje striktne naredbe koje ga iskljucivo vezu za sesnesterac,a ako Ibro samo stoji u sesnestercu i ceka loptu on automatski postaje beskorisan igrac,pa taj ce ti prije zabiti sa 30m gol,nego sa 5m...Guardiola mu mora datai slobodu u igri kao i Messiu jer Ibro je sjajan tehnicar,moze da odlicno asistira a kad ima slobodu kretanja onda dolaze i oni njegovi ludi golovi i potezi a ovako trenutno zakucan za sesnesterac nikad nista nece pokazati,ako Guardiola uskoro ne shvati da mu mora dati svu slobodu u igri (kakvu je imao i u Interu) bojim se da bi Ibro mogao potpuno da pukne a onda je gotovo :roll:
Problem je sto Ibrahimovic nije RUD VAN GOL i nikad nece biti :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.