Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la VanBasten » 02 mar 2014, 19:53

floyd je napisao/la:...i sve ovo me djeluje kao da igra iz zajebancije, s pola snage. Kao sto rece onaj Givony na twitteru prosle hefte, izdominirao mec a nije se ni oznojio.

Nadam se da nije potpisao neki ugovor koji ce ga primorat da placa iz svog dzepa kad htio u NBA.
Pa i igra... kad bude spreman za 20+ minuta. Biće speTakl :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 02 mar 2014, 19:53

Arene ne rade, nesto ukinuli online. Ne moze ni sportlemon, tahsport, wizwig....

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 mar 2014, 19:55

floyd je napisao/la:Arene ne rade, nesto ukinuli online. Ne moze ni sportlemon, tahsport, wizwig....
http://www.navidiku.rs/tv-uzivo/arena-sport-1" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 02 mar 2014, 19:58

Dzaba, meni to nece, a htjelo je sve do danas...

Srecom starom dopizdili dnevnici, pa se moglo i u dnevnoj pogledat...

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 02 mar 2014, 20:02

zanima me jel Suton ili Bilan 5-ica ?
#Ynwa

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 02 mar 2014, 20:17

Koliko je poena postigao ovo što sam sada gledao bilo je loše
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 20:20

Onda nisi gledao 1.poluvrijeme, istina malo je slabiji u drugom.

Inace 14 poena za 14 minuta ;)

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 02 mar 2014, 20:25

Mozambik je napisao/la:Onda nisi gledao 1.poluvrijeme, istina malo je slabiji u drugom.

Inace 14 poena za 14 minuta ;)
nisam,promašio je nekoliko zicera maloprije i vidim mana mu je što brzo lične greške skupi
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 02 mar 2014, 20:30

cc bespotrebno Bgm
#Ynwa

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 mar 2014, 21:12

Mogao je bez problema na 20-ak poena ici, uz malo vise srece i malo manje nonsalancije. :D

P.S. Ovi na ss.ba napisali kako je Omic bio sjajan, a zaista statistika to i pokazuje. Medjutim, onaj ko je gledao utakmicu zna da to nije bilo tako. Jednostavno je Jusuf i za manje minuta i sa manje poena pokazao sta znaci dominirati. Alen bukvalno nema nikakav napadacki performans, pogadja samo ciste zicere. I u odbrani je premekan, Juka i Miro su ga bukvalno izdominirali, pogotovo u prvih 20 minuta. Mislim da bi on kod nas i za 5 godina tesko imao mjesta u reprezentaciji (mozda neka epizodna uloga), osim ako se znacajno ne popravi (a malo je reci da sumnjam u to).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 mar 2014, 23:09

kobe24 je napisao/la:Mogao je bez problema na 20-ak poena ici, uz malo vise srece i malo manje nonsalancije. :D

P.S. Ovi na ss.ba napisali kako je Omic bio sjajan, a zaista statistika to i pokazuje. Medjutim, onaj ko je gledao utakmicu zna da to nije bilo tako. Jednostavno je Jusuf i za manje minuta i sa manje poena pokazao sta znaci dominirati. Alen bukvalno nema nikakav napadacki performans, pogadja samo ciste zicere. I u odbrani je premekan, Juka i Miro su ga bukvalno izdominirali, pogotovo u prvih 20 minuta. Mislim da bi on kod nas i za 5 godina tesko imao mjesta u reprezentaciji (mozda neka epizodna uloga), osim ako se znacajno ne popravi (a malo je reci da sumnjam u to).
mislim da si prestrog, 2 puta je poentirao igrajuci ledzima, nekoliko puta je zaustavio juku i bilana, a izvrsno je skakao, velika steta sto najvjerovatnije nikad nece zaigrati za nas jer on i juka se nadopunjuju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 02 mar 2014, 23:14

kobe24 je napisao/la:Mogao je bez problema na 20-ak poena ici, uz malo vise srece i malo manje nonsalancije. :D

po meni Juka treba kondiciju da digne na još par levela više,jer ne može svake 3-4 minute tražiti izmjenu :roll:
strašno je bilo kako je Juka izdominirao Omića,i slažem se sa tobom,ne vidim cemu tolika frka oko Omića,po meni je on prosječan košarkaš,koji samo zicere pogađa,nema napadački performans,odbrana katastrofa,kako mu je Bilan kroz noge samo provuce i asistira Nolanu :lol:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 03 mar 2014, 01:22

Pa dobro,kondiciju bi mogao biti..ali s obzirom sta radi na terenu nije ni cudo zasto brzo trazi izmjenu...dobro se kreće,trči brzo,ulazi mnogo u duele.. ^^ al bit će to dobro ako Bog da

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 mar 2014, 08:48

Željooooo je napisao/la:

po meni Juka treba kondiciju da digne na još par levela više,jer ne može svake 3-4 minute tražiti izmjenu :roll:
strašno je bilo kako je Juka izdominirao Omića,i slažem se sa tobom,ne vidim cemu tolika frka oko Omića,po meni je on prosječan košarkaš,koji samo zicere pogađa,nema napadački performans,odbrana katastrofa,kako mu je Bilan kroz noge samo provuce i asistira Nolanu :lol:
nivoa - koristimo nase rijeci
inace sto se tice omica ocigledno da sam ja gledao drugu utakmicu jer meni je bio solidan, a inace kada igrac postigne double-double na utakmici nekako mi ne moze biti katastrofalan dok ima veoma solidne brojke sa 10 poena i 6,5 skokova za 22 min. u ABA i 9,3 kosa i 5,3 skoka u eurocupu za iste minute
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 mar 2014, 14:51

nerminh74 je napisao/la:

mislim da si prestrog, 2 puta je poentirao igrajuci ledzima, nekoliko puta je zaustavio juku i bilana, a izvrsno je skakao, velika steta sto najvjerovatnije nikad nece zaigrati za nas jer on i juka se nadopunjuju
Juka je, kako se ja sjecam, za svaki svoj promasaj sam kriv, Omic ga ni jednom nije uspio zaustaviti. Sjecam se da je prvi svoj sut promasio bas kad ga je Alen cuvao, a u pitanju je bio onaj poluhorog, potez koji Jusuf i generalno jako lose izvodi, nekako mu je mehanizam izbacaja previse krut. Ja imam dojam da sutira iz kuka. Bilan je imao 4-5 promasaja preko Omica, al' ga je u 85% slucajeva izdominirao i uvijek bi svojom krivicom ostao bez poena. Dakle, uglavnom je to bilo iz pozicija koje je sam sebi jako lijepo izgradio.

Ja nisam pobornik statistike, a znam da je Omiceva poprilicno dobra (uglavnom zbog ovih zicera koje sam pominjao). Generalno, jako cesto gledam ABA ligu ove sezone, pogledao sam i veliku vecinu Olimpijinih utakmica. Ne znam, za mene Omic nije neki potencijal, kapacitet, kako hoces. Ledjima prema kosu je gotovo pa ocajan. Imam utisak da nije u stanju istovremeno gurati protivnickog centra ledjima i voditi loptu, uvijek se pogubi (ili mu izbiju loptu, ili izgubi teziste, pa je primoran vratiti je svojim bekovima). Licem prema kosu isto tako jako los, a da ne pricamo o sutu sa (polu)distance, kad je i sa linije penala jedva preko 50%. Osim toga, los je u pick igri, sporo se odmotava iz bloka, jako rijetko se odlucuje da igra 1na1, mnogo je sporiji od Jusufa... U odbrani je nekad bio bolji, mada je i ovo koliko-toliko prihvatljivo, a u skoku jeste dobar, to ne mogu poreci.

Svjestan sam da je on jos jako mlad (22. godina) i da centri sporije sazrijevaju, ali mi tempo kojim on napreduje ne ulijeva neku nadu da ce biti neki domanantan centar u Evropi. Steta bi to bilo, jer stvarno ima strasnu konstituciju i volio bih da se varam, da me kroz par godina demantuje i da sa Nurkicem cini centarski tandem nase reprezentacije.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 mar 2014, 14:59

Nema on sta trazit leđima prema kosu protiv Jusufa kad ga ne moze pomaknut milimetra. Dva puta je pokusao, oba puta je izgubio loptu. I onaj nabildani crnac je ispao smijesan protiv Juke, napravio 3 faula za dvije minute.

Juka je jedino imao problema protiv Marjanovica, a i sa njim se dobro nosao obzirom da je 10 centi manji od njega

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 mar 2014, 15:08

Mozambik je napisao/la:Nema on sta trazit leđima prema kosu protiv Jusufa kad ga ne moze pomaknut milimetra. Dva puta je pokusao, oba puta je izgubio loptu. I onaj nabildani crnac je ispao smijesan protiv Juke, napravio 3 faula za dvije minute.

Juka je jedino imao problema protiv Marjanovica, a i sa njim se dobro nosao obzirom da je 10 centi manji od njega
juka se dobro nosio sa marijanovicem u beogradu jer je izvlacio istog blizu linije bacanja i dobijao ga na brzinu jer je marijanovic veoma trom
u zadnjoj utakmici marijanovic je svjesno isao na rizik da ostavlja same juku/bilana na poludistanci i cekao ih pod kosem gdje je koristio svoju razliku u visini, e sada bilan je los suter sa poludistance, ali juka je dobar i njegova je bila greska sto se zabiao bespotrebno pod kos

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 03 mar 2014, 15:15

To je po meni greska Repese, morao je sugerisat Jusufu da se izvlaci i puca sa distance. Trebao je i na treningu prije utakmice vjezbat te suteve, bilo je lako za pretpostavit da Marjanovic nece branit sut.

Jusuf je mlad, energican i vruce glave na svakoj utakmici. Zeli da dokaze svoju snagu i ne razmislja da drugim oružjem moze unistiti protivnika.

Naravno da pod hitno treba neko raditi sa njim na usavrsavanju niskog posta. Onaj polu-horok je smijesan i ruzno izgleda. Kad bi ga usavrsio bilo bi ga nemoguce zaustaviti jer ima ogromnu snagu i lako dodje u poziciju sa sut.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 12 gostiju.