AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

_forzamilan_
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la _forzamilan_ » 02 mar 2014, 23:07

Ja ne znam šta vi vidite u Saponari ali mali je katastrofa živa. Ne zna dodati loptu na 5m od sebe, svaki duel gubi. Pa korisniji bi Pazzo bio na sredini nego on. Sve u svemu katastrofa. Honda još gori. Robinho da bog sačuva. Treba **** otjerati što prije.

Šta je tu je nije sreće bilo opet ko ni protiv Atletica. Valjala bi pobjeda da podigne moral ali ne da se usranom do potoka. Možda u Madridu sreća posluži jer je ovo apsolutno nezaslužen poraz Milana. Dobro su momci odigrali i nema im se šta puno zamjeriti. I prvu utakmicu u Torinu Juve dobi a ništa posebno nije odigrao ali kad imaš ovakvu odbranu i ne treba ti puno da napraviš šansu **** je hljeb :twisted:
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 mar 2014, 23:11

Nama ova formacija igracki savrseno odgovara, ali slazem se da ponekad napadac izgleda usamljeno i odbaceno od ostatka ekipe.
Problem je sto uvijek stavimo veznjake Polija ili Hondu na krilo (koji to nisu), sacekajmo da vidimo kako ce to sve funkcionisati sa dva ofanzivna krila, Saravijem i Taarabtom, koji ce daleko vise doprinijeti ofanzivnoj igri nego sto je to sada slucaj.

Inace, momci su veceras vrhunski odigrali, ne mozes nikome zamjeriti. Boze moj, nismo imali srece.
Kapiten odigrao pravo kapitenski. Pored njega ponovo Taarabt i naravno Pazzini kao najbolji. Ostatak solidan s tim da jedva cekam vidjeti ledja Boneri i Abateu. Je*ite se vise. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

macak88
Kontakt:

Post Postao/la macak88 » 02 mar 2014, 23:14

"Despite the negative result, it was a good performance and i am satisfied.We are growing as a team"- Seedorf
slika
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 02 mar 2014, 23:19

Sve sminka do sminke. 8-) :P
Bas mi nekako nedostaje ovaj covjek iako sam se slagao oko njegovog odlaska.

slika

slika

FORZA MILAN !

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 02 mar 2014, 23:45

Ne bih se složio da nam ova formacija odgovora, naprotvi uopće nam ne odgovara. Neka mi neko navede prednosti ove formacije i šta milan dobija njome. Moramo igrati sa dva napdaca, kad se vrati ElS, on i Balo u spicu zajedno pazzo rezerva kao i petanja. Nista krilni napadac, ElS je davao golove kada je igrao klasicnog napadaca, cim ga je elegri prebacio na krilo nije dao dva gola, baloteli isto prosle godine kada su on in ElS igrali zajedno davao je golove, jednostavno 2 napdaca je pod moranje, ovo sa krilima je fula cista.
Također se ne bih složio da Saponara ne zna dodati loptu, momak je robinju zicer cisti kreirao, onakav centarsut u ovoj godini ni jedan igrac milana nije imao, ja fakat ne znam da je neko ove godine uputio upotrebljiv centarsut, ili ide na prvu pa ni do peterca ili ode u aut sa suprotne strane. Saponari trebaju 3 utakmice u kontinuitetu i biti ce pravi.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 mar 2014, 23:51

Nemam ja ništa ni protiv ove formacije, al nebi bilo loše do kraja sezone probati i druge opcije.
Formacija nam je u ovoj utakmici bila najmanji problem, stvarali smo sanse, igrali dobro.
Najveci problem ove ekipe je fizička sprema i urodjeni antitalenat kod par igrača koji ni u Turbini iz Jablanice nebi imali mjesta :?

Edit: NIje da branim Saponaru, i mene je malo razočarao u odnosu na prošlu sezonu i partije u Empoliju, ali sto Killer veli treba njemu par utakmica u kontinuitetu. Momak je nastimao zicer Robinju a ovaj nije sposoban ni sa 5 metara dat gol. Ja nisam vidio igrača koji je promašio više zicera od Robinja.
Il Club più titolato al mondo!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 02 mar 2014, 23:54

Ovo veceras sto sam vidio od milana sam iznenadjen,,,pozitivno,,,kao sto rece sedorf,,,# ovo je nasa najbolja partija ove sezone,ali nismo imali srece a ovaj juve je ko tenk #
ja nisam bas zadovoljan igrom juventusa u prvom poluvremenu,,bilo je jako lose,,mozda ima umora ali ne moze biti to razlog onako lose igre,,,drugo je bilo dosta bolje,,,odlucila je fantasticna akcija kod prvog i majstorstvo kod drugog gola,,,tri boda i novi skudeto,,,vjerovatno,,,,ostalo brisi...pozz :D

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 03 mar 2014, 00:09

Cestitke Milanu na veceras odlicnoj predsavi,a i navijacima na forumu koji se ponasaju kako dolikuje navijacima velikog kluba kao sto je Milan 8-) ,veceras je odlucio tekmu individualni kvalitet,da su za vas igrali Balo i Saraf bila bi to druga prica ;)
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 mar 2014, 01:07

'vako

1. Stvaramo sanse, dobra igra - no najvaznije opet nismo uspjeli, zabiti gol.
2. Abbiati, Bonera, Rami, Poli i Kaka svima minus, zadnjem zbog zicera i sto je zijanio kriticnu loptu kad je Pogba zdimio u stativu
3. Taarabt opet najbolji, nekome iznad nedostaje Prince, sad za sad vise nego odlican Taarabt
4. Da su igrali El Sharaawy i Balotelli bila bi druga prica, isto vazi za Vidala i veznu liniju Juventusa
5. Ili se meni cini ili fakat imamo drasticno manje povreda sa Seedorfom nego sto smo imali sa Allegriom?

Glembaj
Kontakt:

Post Postao/la Glembaj » 03 mar 2014, 01:35

Pozdrav drugovi,samo da se upisem u ovu temu.Punih 14 godina navijam za ACM,za nepovjerovati je sta nas je ovo snaslo.Mi nemamo pravo zvijezde u ekipi,sve neki manekeni :shock: .
Doce bolja vremena.Forza Milan.
slika

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2014, 07:36

Dobrodoslica novajlijama na forumu!
FORZA MILAN!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 03 mar 2014, 08:11

Juve odigrao sampionski nema sta, iako su IMO slabije odigrali od milana, 2,3 sanse i gol. tako se to radi, bez komplikovanja. Napisao sam da do sutra ne bi dali gol, i to je istina.

OVa formacija mi je beze, 4-5-1 i opet primas golove kao u pjesmi, a ne postizes. kaku treba u sredinu nije on winger, dovoljno je da nanize 1,2 igraca i odigra pas prema napadacima, to mu je i dalje naj oruzje.

Nadam se u buducnosti nasoj staroj baklavi 4--3-1-2,

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 03 mar 2014, 08:19

dobro smo igrali samo nazalost lopta nas nije čela nista sada se pripremiti za udinese u gostima iduče kolo to se dobija u loši su formi ali ipak treba bit oprezan dobili su nas u kupu i to još kod kuče tako da neče bit nimalo laka utakmica :D
you call it madness but i call it love AC MILAN

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 mar 2014, 08:27

Neka nam se igra popravila i neka se redaju sanse, ja sretan. Kad se sjetim prije samo dva mjeseca na sta je to licilo, to je bilo za plakanje. Ovo sad je mila majka.
Imamo problema sa realizacijom, ove sezone apsolutno nemamo srece, ali doci ce jednom i tome kraj. Uigranost, veca fizicka sprema, novi igraci i bit ce ovo daleko bolje iduce sezone. Budimo optimisti. :mrgreen:

Ja bih prvo volio da se uigramo u ovoj trenutnoj formaciji jer nam savrseno odgovara i sjeda, samo dok se faraon vrati. Drugacije bi to trebalo izgledati sa dva ofanzivna krila koja bi se ubacivala u napad.

i dobrodoslica novim clanovima, fino je vidjeti nove rossonere... postali smo endemske vrste u zadnje vrijeme. :mrgreen:

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 mar 2014, 09:16

@rope11 daj svega ti promjeni avatar :lol:

inzaghi3
Kontakt:

Post Postao/la inzaghi3 » 03 mar 2014, 09:36

hvala druze i treba da nas bude što više al avatar ti nevalja ako je to kevin constant hh
you call it madness but i call it love AC MILAN

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2014, 10:03

Sta je sa Polijem? Jucer je bio odlican, trka presing kakvu ne mozemo ocekivati od Robinha a ni od Honde.
Poli je zaista borben igrac.A da zna i sa loptom zna.Galliani spomenu da je on bio kljucan igrac u taktickom smislu, kao i da je Milan pao kada je on izasao iz igre. Sto isto ima logike, zaista zahvalan igrac.Bekovi su isto fino pravili pritisak, eh sada sto ne znaju centrirati to je druga stvar.
Taarabt je pravi fantazista, zna dati loptu a zna i proci ;)
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 mar 2014, 10:08

prvo da pozelim dobrodoslicu novim clanovima, nesto nas je krenulo u zadnje vrijeme, sve ih vise i vise, neka masala, i da nam budu aktivni abd i da se vodi zdrava diskusija.

a sada kada su se malo stvari smirile moglo bi se fino o sinoc pricati ali nema puno fajde, sve u svemu mozemo i moramo biti zadovoljni, ne gledajuci rezultat, barem nam on sad i nije neki imperativ, ali igra je bila fantasticna i nisam ovo kod Allegrija nikada vidio, dakle seedorf svaka cast, u par utakmica je covjek promijenio gotovo sve iz korijena, sad samo treba to uigravati i nadogradjivati, raditi na spremi jer je se vidili da nam igraci imaju snage za samo neki 60 minuta, ne vise, mora se to jos popraviti, a ko ce ako nece Profesor :D
par igraca je opet 'malo' podbacilo, ali ne znam jel se moze ocekivati od njih i da daju vise, imamo u prvom sastavu par limitirani igraca i ne treba od njih ocekivati cudo, vec traziti zamjenu sto prije, Abate, Bonera pa sta od njih covjek ocekuje, apsolutno nista, kaka je sinoc isto mogao i morao bolje, mali Saponara je sinoc razocarao, ali ako zelimo da nam mladici dobijaju sanse moramo se na ovo navici, na moze on u jednon utakmici pokazati sve sto zna, neka momka nek se dokazuje postepeno, robinja vratiti u brazil i zaposliti u cirkusu, nek pravi atmosferu, za to je jedino i dobar, Abiati i Rami solidni jbg, osvjezenje je gledati Ramija u odnosu na 'ostale' stopere i prvog dijela sezone, Taarabt je za sada nase najbolje pojacanje a ujedno igrac i koji je u zadnji par utakmica najvise pokazao. Montolivo sinoc fantastican, dakle to je neki moj utisak.
ehh sad jedna i kritika, jedino sto sam sinoc zamjerio Seedorfu su izmjene, dobro u prvu ne zalazim jer je bila prinudna, ali brate, vadis Montoliva i Tarabta a ubacujes ako se ne varam Robinha i Hondu, iako su prva dvojica odigrala fantasticno i najbolje, a druga dva se nisu ni vidjela na terenu, za robinha nisam ni sumnjao, ne zna covjek pa ajde, ali Honda me iznenadio, pa yebote led on n smije da krene na loptu kako treba, mora igrati malo zustrije i sa vise energije inace mu ne gine odlazak iz milana :D
uhh umal da zaboravim Pazzo. odigrao je momacki, svaka cast za borbu i ako sam ista sinoc vise volio nego da on da gol ali neda de se. sta je tu je, idemo dalje i nadam se da ce Seedorf nastaviti u istom ritmu.

Forza Milan
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 03 mar 2014, 10:15

Protiv Atletica ovako igrati samo zamijeniti Boneru i Zapatu, De Sciglio na RB,Muntari ili Essien umjesto Montoliva,i Balotelli umjesto Pazzinija.Kaka, Taarabt i Poli iza Balotellia.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Ibracadabra
Kontakt:

Post Postao/la Ibracadabra » 03 mar 2014, 10:55

Kao prvo što se tiče formacije ne znam zašto ste protiv toga ? Dovoljno je pročitati spisak igrača koje Milan ima i vidjet će te da je ovo jedina formacija koja odgovara profilu igrača koje ovaj klub ima u rosteru.
Druga stvar, Poli je bio pametan potez od Seedorfa, dečko je trčao kao lud sve dok je bio na terenu i u zbog njega je Kaka imao nešto više prostora. Robinho i Honda ne mogu pretrčati ni za 600 minuta kao što je ovaj za 60-ak.Sa motoričnim Shaarawyem i super-driblerom Taarabtom Milan će imati dva izuzetno opasna krila. A onda će se Kaka moći vratiti na mjesto polušpica. Nigel i Montolivo će ostati standardni na sredini. Ovi vaši tokom ljeta se moraju isključivo fokusirati na jačanje odbrane, pored Ramija trebate još minimalno dva kvalitetna stopera. Te još jednog beka(najmanje). Sredinu i napada ne treba previše dirati, samo uraditi još jedan upgrade tokom ljeta i to je to. Naravno, nemate ni golmana. Znači 4-5 igrača za novi, jači i kvalitetniji Milan.

Da je sinoć umjesto Juventusa i Buffona bila bilo koja druga ekipa iz Italije, vjerujem da bi dobrano nastradala na San Siru.

[youtube][/youtube] Ode Pirlo u nepovrat.
"Swedish style? No. Yugoslavian style? Of course not. It has to be Zlatan-style."

#CFC Pride of London.

#KING James!!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.