nerminh74 je napisao/la:kobe24 je napisao/la:Mogao je bez problema na 20-ak poena ici, uz malo vise srece i malo manje nonsalancije.
P.S. Ovi na ss.ba napisali kako je Omic bio sjajan, a zaista statistika to i pokazuje. Medjutim, onaj ko je gledao utakmicu zna da to nije bilo tako. Jednostavno je Jusuf i za manje minuta i sa manje poena pokazao sta znaci dominirati. Alen bukvalno nema nikakav napadacki performans, pogadja samo ciste zicere. I u odbrani je premekan, Juka i Miro su ga bukvalno izdominirali, pogotovo u prvih 20 minuta. Mislim da bi on kod nas i za 5 godina tesko imao mjesta u reprezentaciji (mozda neka epizodna uloga), osim ako se znacajno ne popravi (a malo je reci da sumnjam u to).
mislim da si prestrog, 2 puta je poentirao igrajuci ledzima, nekoliko puta je zaustavio juku i bilana, a izvrsno je skakao, velika steta sto najvjerovatnije nikad nece zaigrati za nas jer on i juka se nadopunjuju
Juka je, kako se ja sjecam, za svaki svoj promasaj sam kriv, Omic ga ni jednom nije uspio zaustaviti. Sjecam se da je prvi svoj sut promasio bas kad ga je Alen cuvao, a u pitanju je bio onaj poluhorog, potez koji Jusuf i generalno jako lose izvodi, nekako mu je mehanizam izbacaja previse krut. Ja imam dojam da sutira
iz kuka. Bilan je imao 4-5 promasaja preko Omica, al' ga je u 85% slucajeva izdominirao i uvijek bi svojom krivicom ostao bez poena. Dakle, uglavnom je to bilo iz pozicija koje je sam sebi jako lijepo izgradio.
Ja nisam pobornik statistike, a znam da je Omiceva poprilicno dobra (uglavnom zbog ovih zicera koje sam pominjao). Generalno, jako cesto gledam ABA ligu ove sezone, pogledao sam i veliku vecinu Olimpijinih utakmica. Ne znam, za mene Omic nije neki potencijal, kapacitet, kako hoces. Ledjima prema kosu je gotovo pa ocajan. Imam utisak da nije u stanju istovremeno gurati protivnickog centra ledjima i voditi loptu, uvijek se pogubi (ili mu izbiju loptu, ili izgubi teziste, pa je primoran vratiti je svojim bekovima). Licem prema kosu isto tako jako los, a da ne pricamo o sutu sa (polu)distance, kad je i sa linije penala jedva preko 50%. Osim toga, los je u pick igri, sporo se odmotava iz bloka, jako rijetko se odlucuje da igra 1na1, mnogo je sporiji od Jusufa... U odbrani je nekad bio bolji, mada je i ovo koliko-toliko prihvatljivo, a u skoku jeste dobar, to ne mogu poreci.
Svjestan sam da je on jos jako mlad (22. godina) i da centri sporije sazrijevaju, ali mi tempo kojim on napreduje ne ulijeva neku nadu da ce biti neki domanantan centar u Evropi. Steta bi to bilo, jer stvarno ima strasnu konstituciju i volio bih da se varam, da me kroz par godina demantuje i da sa Nurkicem cini centarski tandem nase reprezentacije.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."