La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Casillas
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Casillas » 29 jan 2010, 23:36

CRNI_SA je napisao/la:hahahaha navijaci ne prastaju da navijaju da gube 3-0 a englezi ??? pa samo anfield respekt a ostali kao da si na pozorisnoj predstavi :lol: aj ako su navijaci reala penzioneri nemoj pljuvati po necemu sto veze nemas drzi se reala i barce ;)
pod englezi sam mislio na navijace Liverpoola... :roll:

Atletico je za tebe samo furka, to moras priznati. Kao sto se neki furaju na galatu, sevillu i ostale...

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 29 jan 2010, 23:48

poredim ih sa najboljim engleskim navijacima ,necu sa penzionerima arsenalovim :roll:
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 29 jan 2010, 23:51

[youtube][/youtube]

I dje ces porediti navijace iz Spanije sa tim?

Osim toga, najbolji navijaci u Spaniji su oni koji navijaju sa tribina San Mamesa

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 30 jan 2010, 10:30

btw.pedantni englezi, kako ih naši komentatori znaju pohvalit, su izračunali koliko koji navijači su glasni, došli su do zaključka da navijači Pompeya su najglasniji pa poslije njih su navijači liverpool-a na 3 mjestu su navijači manchester u. a 4 navijači Arsenala...

Toliko o tome da su navijači Arsenala penzioneri...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 30 jan 2010, 10:43

Samo da ne moraju da sjede na domacim utakmicama, vidjeli bi sta je ta "pozorisna" atmosfera. Pogledajte i poslusajte navijace na gostovanjima u Premiershipu, a pogotovo negdje u Evropi. Finale LP United-Chelsea mi onako privlaci paznju. Ako se neko sjeti OTa prije ove zakonske odredbe, lako moze uociti razliku.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 30 jan 2010, 10:45

Mogu Eng.biti glasnij na trebinama i vecima grupama nego neki Spanjolski navijaci Barce,Real Madrida,Valencije,Seville...to da su navijaci At.Bilbao :lol: :lol: smijesno..
Spanjolcni se nemogu sa Eng.mijeriti jer im je drukciji mentalitet,jezik,sve sve..ali istina u svemu tome je da i jedni i drugi su ludi za fudbalom i svojim klubovima ali na razlicite nacine ;)

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 30 jan 2010, 11:25

ne znam ja kome je ko ocitao navijacku lekciju u parizu i sada u rimu ;) casillas,,da pogledaj malo navijace kakve imaju,cadiz,oviedo,las palmas,sporting gijon, i ti manji klubovi ;) nisu spanija samo real i barca :?
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jan 2010, 11:35

Znam da nije tema o navijacima ali vidim da se pise nesto o Liverpoolovim navijacima i YNWA.
Casillas je postavio The Greatest YNWA ever protiv Chelsea u 1/2 lige prvaka.Ali ovo je definitivno najbolja YNWA svih vremene po meni.Igrali su Celtic i Liverpool na Celtic Parku
Pogledajte samo tribine :
[youtube][/youtube] :shock: :o

P.S Jedva cekam Deportivo-Real uuuu kakav ce to mec biti.Real bez nekoliko standardnih igraca dolazi na Riazor gdje nisu slavili 19 god.Deportivu trebaju bodovi za odlazak u Europu,a Realu da stigne Barcu koja ce isprasiti Gijon.
FK Pjetlovi

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 30 jan 2010, 11:41

reds je napisao/la:Znam da nije tema o navijacima ali vidim da se pise nesto o Liverpoolovim navijacima i YNWA.
Casillas je postavio The Greatest YNWA ever protiv Chelsea u 1/2 lige prvaka.Ali ovo je definitivno najbolja YNWA svih vremene po meni.Igrali su Celtic i Liverpool na Celtic Parku
Pogledajte samo tribine :
[youtube][/youtube] :shock: :o
de mi reci ko je prvi uzeo ovu himnu kao svoju liverpool ili celtik *?
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 30 jan 2010, 11:44

ovo je tema Primera Division...postavljaj te vidio na Eng.Ligi ;) ;) kvari te temu bezvz kakakv Celtic :mrgreen:

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 30 jan 2010, 12:13

CRNI_SA je napisao/la:ne znam ja kome je ko ocitao navijacku lekciju u parizu i sada u rimu ;) casillas,,da pogledaj malo navijace kakve imaju,cadiz,oviedo,las palmas,sporting gijon, i ti manji klubovi ;) nisu spanija samo real i barca :?
pa nisam znao da real i barca imaju glasne navijace?

Na Realovom stadionu imas dvije organzivovane grupe - Ultras Sur, nacisticka skupina koja je iza gola i Orgullo Vikingo, ona koja se nalazi na drugoj tribini, onoj visoj. Dosli navijaci Zuricha i utisali ih...

Ne znam ni da Barca ima neke glasne navijace :roll:

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 30 jan 2010, 12:16

CRNI_SA je napisao/la: de mi reci ko je prvi uzeo ovu himnu kao svoju liverpool ili celtik *?
The song is also sung at football clubs around the world, where it is performed by a massed chorus of supporters on matchday; this tradition began at Liverpool FC in the early 1960s and later spread to several other clubs.[1]

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 30 jan 2010, 13:10

CRNI_SA je napisao/la: de mi reci ko je prvi uzeo ovu himnu kao svoju liverpool ili celtik *?
"You'll never walk alone" se prvi put pojavljuje u mjuziklu "Carousel" američkih autora i tekstopisaca Richarda Rodgersa i Oscara Hammersteina. Mjuzikl "Carousel" prvi put je izveden 19.04.1945. god.
Iako su brojni izvođači od 1945. pa nadalje obradili i pjevali YNWA, najuspješnija i dan-danas najbolja obrada te pjesme dogodila se 1963. god. od strane liverpoolske grupe Gerry and the Pacemakers. Obrada je bila toliko dobra da se pjesma zadržala puna 4 tjedna na broju 1 ljestvice najboljih singlova.
U to vrijeme DJ na Anfieldu prije početka svake utakmice puštao je top 10 singlova tog tjedna i to od 10 mjesta prema 1 mjestu na ljestvici, a pjesma koja je tog tjedna bila 1 na ljestvici svirala je do pred sami početak utakmice. Kako je u to vrijeme (1963.) YNWA puna 4 tjedna bila broj 1, najglasnijim i najvjernijim navijačima sa Spion Kop-a brzo je ušla u uho i svidjela im se tako da su je i nakon pada sa ljestvice top 10 nastavili pjevati prije početka svake utakmice. Legenda koja traje i dan-danas je tako rođena!

Zanimljivosti

- ubrzo nakon Liverpoola, pjesmu su usvojili i počeli pjevati i navijači Celtica, ali i nizozemskih Feyenoorda i Twentea, a danas ima još brdo klubova čiji navijači pjevaju YNWA (Dortmund, Club Brugge...).
- posebna verzija pjesme snimljena je i 1985. god. u ime solidarnosti sa Bradford Cityem, čijih je 56 navijača poginulo u požaru na njihovom stadionu Valley Parade 1985. god. Pjesmu su izveli "The Crowd", među kojima su bili i Gerry Mardsen, Paul McCartney i Rolf Harris.
- nekoliko dana nakon tragedije na Hillsbroughu 1989. god. kada je život izgubilo 96 navijača LFC-a, igrala se utakmica polufinala Kupa prvaka između AC Milana i Real Madrida. 6 minuta nakon početka utakmice sudac je prekinuo utakmicu da bi održao minutu šutnje (budući da je utakmica na Hillsbroughu prekinuta u 15:06). Nakon 20-ak sekundi grobne tišine na stadionu, navijači AC Milana su iz sveg glasa zapjevali YNWA u čast žrtvama Hillsborougha.
- na dodijeli američkih Emmy nagrada 2001., Barbara Streisand izvela je YNWA u čast žrtvama 9/11
- neki od pjevača koji su obradili i otpjevali YNWA: Frank Sinatra, Mario Lanza, Louis Armstrong, Nina Simone, Judy Garland, Shirley Bassey, Doris Day, Ray Charles, Elvis Presley, Tom Jones, Pink Floyd, Aretha Franklin, Olivia Newton-John, Die Toten Hosen, Johnny Cash, Alicia Keys...

Necu vise samo da covjeku odgovorim. :lol:
FK Pjetlovi

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 31 jan 2010, 14:19

spanija evropski prvak u futsalu 8-) kako u velikom tako i u malom fudbalu tito za sve 8-) 4-2 protiv portugala :ugeek:
la liga * Winners (9):

Los Colchoneros !

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 31 jan 2010, 14:22

Casillas je napisao/la:
CRNI_SA je napisao/la:ne znam ja kome je ko ocitao navijacku lekciju u parizu i sada u rimu ;) casillas,,da pogledaj malo navijace kakve imaju,cadiz,oviedo,las palmas,sporting gijon, i ti manji klubovi ;) nisu spanija samo real i barca :?

Na Realovom stadionu imas dvije organzivovane grupe - Ultras Sur, nacisticka skupina koja je iza gola i Orgullo Vikingo, ona koja se nalazi na drugoj tribini, onoj visoj. Dosli navijaci Zuricha i utisali ih...

:lol: :lol: smijesan si...cuj navijaci Zuricha utisali ih...jedini navijaci u Svic..su navijaci Basela

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 31 jan 2010, 14:30

don Ciro je napisao/la:
Casillas je napisao/la:

:lol: :lol: smijesan si...cuj navijaci Zuricha utisali ih...jedini navijaci u Svic..su navijaci Basela
slika

slika

Navijaci Zuricha u Madridu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 31 jan 2010, 14:38

Fino je doci na najljepsi stadion na svijetu :D :D navijaci Zurich-a su bili odusljevini stadionom pogled im je bio sa vrha :mrgreen:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 31 jan 2010, 14:39

don Ciro je napisao/la:Fino je doci na najljepsi stadion na svijetu :D :D navijaci Zurich-a su bili odusljevini stadionom pogled im je bio sa vrha :mrgreen:
pa nisu igrali na Camp Nou, nego na Bernabeu. :D :D :D
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 31 jan 2010, 14:51

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
don Ciro je napisao/la:Fino je doci na najljepsi stadion na svijetu :D :D navijaci Zurich-a su bili odusljevini stadionom pogled im je bio sa vrha :mrgreen:
pa nisu igrali na Camp Nou, nego na Bernabeu. :D :D :D
ako mislis da je Camp Nou ljepsi ste veci :lol:
Pogledaj malo Bernabeu pa Camp Nou iznutra i vana,pogledaj sam trebine stadiona Camp Nou i Bernabeu,pa oni su samo nabacali oni stolca da sto ivse ljudi stane :mrgreen: :D dok Bernabeu je tako lagan i tako lijepo poslozen sve na svome mijestu navijaci su najsigurniji na njemu"pogotovo mislim na goste"to je dio ljepote jednog stadion sa tim da 85.000 je velika stvar..naravno da nemozes da priznas jer patis od toga sto mrzis RM :lol: :lol:tako i jednog DIVA kakav je SANTIAGO BERNABEU, nije slucajnost sto se stadion nalazi na samoj sredini Spanije sredina Madrid-a ;)

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 31 jan 2010, 17:15

Hvala @miky_hz, bas sam sad mislio pronaci slike da ih postavim...

@ don_ciro - realovci smo ali moramo biti realni.. nemamo navijace koji mogu nadglasati neke velikane poput onih Liverpoolovih...

kao sto rekoh, Orgullo Vikingo se nazali na drugoj tribini, sto je jednak pogled kao sto su imali navijaci Zuricha... a oni koji su iza gola, Ultras Sur, malo kad popune onu tribinu iza gola...

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 1 gost.