Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Koooooo je šmeeeeeeeker svetskog glasa za kim šiiiiiiiiiiizi celaaaaaa masaaaaaaaaaaaa
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
[youtube][/youtube]

e čuj bugarska pjesma...ovo haman isto k'o što grci polažu pravo na makedonijunedim93 je napisao/la:[youtube][/youtube] :ugeek:
Edit: čitam komentare, kaže makedonija postoji 50 godina...a znači Aleksandar Makedonski je bugarin?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Nije lose xd
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Da nije možda grk, Makedonija kao Slavenska zemlja i postoji tek 70-ak godina ko državaiVar je napisao/la:e čuj bugarska pjesma...ovo haman isto k'o što grci polažu pravo na makedonijunedim93 je napisao/la:[youtube][/youtube] :ugeek:
Edit: čitam komentare, kaže makedonija postoji 50 godina...a znači Aleksandar Makedonski je bugarin?![]()
![]()
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Aleksandar Makedonski je grčkog etničkog porijekla, u to niko ozbiljan ne sumnja.
Kad vidim kakve sve filmove prikazivaju na tv-u shvatim zasto smo ovako zaostali ?
Covjek dodje sami i prebije 15 ljudi
Covjek dodje sami i prebije 15 ljudi
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A
Ja te volim, volim Željo..
Da.gio10 je napisao/la:A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A
No naravno, oni su smotani a on tako brz i snazan da ga ni jedan ne moze okrznuti.
No, da bi to sve bilo u redu jedan od njih ce ga zakaciti kako bi ovaj kasnije kod neke trebe mogao jaukati od bola.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
@Duke a šta mu je otac Filip? Filip II Makedonski je vladao Makedonijom, tako smo mi učili u školi, i ako mu je sin Aleksandar, onda je jaje jajetu nalik
koliko se sjećam Filip je krenuo s onim osvajačkim pohodima do neke mjere i to iz Makedonije
a te vaše tvrdnje..iste su k'o i one da je kraljica katarina hrvatica
a žena bila BOSANSKA kraljica 
a te vaše tvrdnje..iste su k'o i one da je kraljica katarina hrvatica
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Misliš kao @Mor godišnjom zalihom kofeina.gio10 je napisao/la:A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Makedonija tog doba je bila naseljena stanovnicima etničkog grčkog porijekla, Makedonija je grčka historijska pokrajina, a današnji Makedonci su narod slavenskog porijekla koji se doselio puno kasnije na te prostore i doslovno pokušava da ukrade dio bogatog kulturno-historijskog helenskog naslijeđa, Poređenje sa Katarinom je apsolutno deplasirano jer migracije stanovništva u ovom slučaju nemaju karakter seobe naroda, ni blizu toga.iVar je napisao/la:@Duke a šta mu je otac Filip? Filip II Makedonski je vladao Makedonijom, tako smo mi učili u školi, i ako mu je sin Aleksandar, onda je jaje jajetu nalikkoliko se sjećam Filip je krenuo s onim osvajačkim pohodima do neke mjere i to iz Makedonije
a te vaše tvrdnje..iste su k'o i one da je kraljica katarina hrvaticaa žena bila BOSANSKA kraljica
Osim toga, historija je mnogo kompleksna i neegzaktna nauka sa često ozbiljnim subjektivnim konotacijama i ne treba baš uvijek vjerovati profesorima historije u školi koji su na svim stranama vrlo često krajnje subjektivni. Za iole približan stav o nekom historijskom događaju moraš koristiti nekoliko izvora, a rasprave tipa "ovaj je naš, a onaj je vaš" nemaju mjesta u ozbiljnoj raspravi na bilo koju historijsku temu.
Može i takoQUARTERBACK je napisao/la:Misliš kao @Mor godišnjom zalihom kofeina.gio10 je napisao/la:A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A
@Otelo Ma joj, ne isplati se takve filmove gledati
Ja te volim, volim Željo..
Ajde dobro, eto da budeš i upravu kojim slučajem, a šta ćemo s pjesmom? ja sam nju komentirao..nije valjda da je to pjesma bugara koji su zivjeli u makedoniji prije nego su dosli makedonci?DukeOfWellington je napisao/la:Makedonija tog doba je bila naseljena stanovnicima etničkog grčkog porijekla, Makedonija je grčka historijska pokrajina, a današnji Makedonci su narod slavenskog porijekla koji se doselio puno kasnije na te prostore i doslovno pokušava da ukrade dio bogatog kulturno-historijskog helenskog naslijeđa, Poređenje sa Katarinom je apsolutno deplasirano jer migracije stanovništva u ovom slučaju nemaju karakter seobe naroda, ni blizu toga.iVar je napisao/la:@Duke a šta mu je otac Filip? Filip II Makedonski je vladao Makedonijom, tako smo mi učili u školi, i ako mu je sin Aleksandar, onda je jaje jajetu nalikkoliko se sjećam Filip je krenuo s onim osvajačkim pohodima do neke mjere i to iz Makedonije
a te vaše tvrdnje..iste su k'o i one da je kraljica katarina hrvaticaa žena bila BOSANSKA kraljica
Osim toga, historija je mnogo kompleksna i neegzaktna nauka sa često ozbiljnim subjektivnim konotacijama i ne treba baš uvijek vjerovati profesorima historije u školi koji su na svim stranama vrlo često krajnje subjektivni. Za iole približan stav o nekom historijskom događaju moraš koristiti nekoliko izvora, a rasprave tipa "ovaj je naš, a onaj je vaš" nemaju mjesta u ozbiljnoj raspravi na bilo koju historijsku temu.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
I Bugari i Makedonci su narod slavenskog porijekla, razlike među njima su vrlo male, zbog toga mnogi Bugari smatraju Makedonce dijelom bugarske etničke grupe, rekli bi ti da su to "zapadni Bugari". Za razliku od priče o Helenima i Slavenima, dvije drakonski različite grupe naroda, priča o Bugarima i Makedoncima (sa dozom rezerve oko njihovog imena) je mnogo kompleksnija priča i eventualni zaključak zahtijeva širu analizu. Moj zaključak po ovom pitanju je da Makedonci (sa pomenutom rezervom oko imena) "plešu" na rubu etničke grupe. Zaključci pojedinih historičara po ovom pitanju su dijametralno suprotni, nema nekog jasno definisanog većinskog konsenzusa.
- legenda reala
- Kontakt:
pređi granicu PDF-a kladionica i uđi na teritoriju PDF-a ss.ba ligaBosniacum Lilium je napisao/la:Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ja na odmoru od odmora ti me peglas s ligom. Patim se preko tabletalegenda reala je napisao/la:pređi granicu PDF-a kladionica i uđi na teritoriju PDF-a ss.ba ligaBosniacum Lilium je napisao/la:Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca
ako imaš papire od croata, budu uglađeniBosniacum Lilium je napisao/la:Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca
Nisu druže ovdje samo slaveni, zaboravio si ti i ilire i kelte i svašta nešto, nisu samo "izbrisani" kad su došli slaveniDukeOfWellington je napisao/la:I Bugari i Makedonci su narod slavenskog porijekla, razlike među njima su vrlo male, zbog toga mnogi Bugari smatraju Makedonce dijelom bugarske etničke grupe, rekli bi ti da su to "zapadni Bugari". Za razliku od priče o Helenima i Slavenima, dvije drakonski različite grupe naroda, priča o Bugarima i Makedoncima (sa dozom rezerve oko njihovog imena) je mnogo kompleksnija priča i eventualni zaključak zahtijeva širu analizu. Moj zaključak po ovom pitanju je da Makedonci (sa pomenutom rezervom oko imena) "plešu" na rubu etničke grupe. Zaključci pojedinih historičara po ovom pitanju su dijametralno suprotni, nema nekog jasno definisanog većinskog konsenzusa.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ja se tresem od hladnoce na granici on meni sta si to nervozan, zasto se tresete, krijete nesto? hahahah e moj pasa, hladno ko u grobu, sta ocekujes :S a na ulazu u Cro kaze mi ona mlada, pokazite mi koliko imate novca, kad sam joj iyvadio kamaru, zijanila se mlada
sreca pa me nisu vodili u terminal na detaljni pregled, ionako sam jedva sve potrpao
sreca pa me nisu vodili u terminal na detaljni pregled, ionako sam jedva sve potrpao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 70 gostiju.