Tino-Sven Sušić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

amho
Kontakt:

Re: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la amho » 28 feb 2014, 19:10

calcio je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:U vecini se stvari postidim ispred selektora. Brate mili, Del Boske je znao pozvati igrace koji su u drugom planu (Benat, Mario Suarez, Sussaeta, Muniain, Thiago prije tri godine) ili cak drugoj ligi (Delofeu i Montoya prosle godine). Samo je za nas narod nepojmljivo da se pozove jedan Tankovic jer nije standardan sa svojih 18 u Fulhamu, da Prcic ne bude pozvan jer mu je klub slab (iako ima 19 godina i moze se reci da je malo koji nas reprezentativac u toj dobio bio na tom nivou), da Arslanagic treba da se dokaze iako je vec dokazao vise od Sunjica i Pandze zajedno sa 20 godina i da nije konkurencija u Belgiji kakva jeste, davno bi se mi pozdravili sa njim.
Sto Del Bosque ne pozove Messija kad je frajer?
Diego Costa je pandan iliti analogija prici oko arslanagica i slicnih. Del Bosque ga je upravo ovih dana pozvao, a igrao je za drugu reprezentaciju. Selektor svjetskog i evropskog prvaka razgovara i prevodi reprezentativca druge drzave. Nama je to haman ponizenje.
Zadnja izmjena: amho, dana/u 28 feb 2014, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2014, 19:11

Postalo je nebitno kako će odigrati, sud je već presudio...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samovasposmatram
Kontakt:

Re: AW: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la samovasposmatram » 28 feb 2014, 19:16

Slobodas je napisao/la:Ne znam sto prozivate lika ne znate ni kako igra !!! Momku ce biti dosta teze jer igra pod pritiskom i mora dati vise od ostalih na terenu da se dokaze bas radi vas koji odmah pocnete prozivati i pricati razne price. Treba se sto vise igraca isprobati ne znate kakav se mozda potencijal krije u momku i gdje bi mogao biti za 2-3 godine ,ako ne bude valjao pa prijateljska je utakmica nema veze bitno je sad sto vise igraca isprobati i iskoristiti one najbolje za brazil .
Da nije sad malo kasno da isprobava za Brazil?? A da se u njemu krije potencijal ne bi igro u 'ajduku nego bi ga neko uzeo kao malog Halilovića, nemora Barca al barem SC Freiburg ;) Amidža je to familiiii biizznisss džasmineee

Gesendet von meinem C6906 mit Tapatalk
WHUFC

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 feb 2014, 19:25

amho je napisao/la:
calcio je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:U vecini se stvari postidim ispred selektora. Brate mili, Del Boske je znao pozvati igrace koji su u drugom planu (Benat, Mario Suarez, Sussaeta, Muniain, Thiago prije tri godine) ili cak drugoj ligi (Delofeu i Montoya prosle godine). Samo je za nas narod nepojmljivo da se pozove jedan Tankovic jer nije standardan sa svojih 18 u Fulhamu, da Prcic ne bude pozvan jer mu je klub slab (iako ima 19 godina i moze se reci da je malo koji nas reprezentativac u toj dobio bio na tom nivou), da Arslanagic treba da se dokaze iako je vec dokazao vise od Sunjica i Pandze zajedno sa 20 godina i da nije konkurencija u Belgiji kakva jeste, davno bi se mi pozdravili sa njim.
Sto Del Bosque ne pozove Messija kad je frajer?
Diego Costa je pandan iliti analogija prici oko arslanagica i slicnih. Del Bosque ga je upravo ovih dana pozvao, a igrao je za drugu reprezentaciju. Selektor svjetskog i evropskog prvaka razgovara i prevodi reprezentativca druge drzave. Nama je to haman ponizenje.

Imali smo mi takvih slucajeva sa Dialibom i onim brazilcem. Igrali u nasem prvenstvu, kao sto Costa igra u spanskom, postali drzavljani i dobili poziv. Ne vidim neku veliku slicnost sa slucajem kao sto je Arslanagicev.
Ti si kako vidim zastupnik teze da se nismo dovoljno trudili oko nekih igraca. Konkretno oko Tankovica. To sto su mu ljudi iz saveza sjedili u kuci, Dzeko ga obilazio u Engleskoj, to sto su se i dvije nase ambasade angazovale, sve je to premalo. Trebali smo mu prebaciti par miliona na konto, pokloniti vikendicu, ili mozda jednostavno otici i sacekati ga pred kucom sa krpom natopljenom kloroformom, pa onda u gepek sa njim. Lako je kritikovati, pogotovo sa takvom nepreciznom pricom... Da je Costa zelio igrati samo za Brazil nebo ga brko privolio, dzaba mu sve.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 28 feb 2014, 19:47

calcio je napisao/la:
amho je napisao/la:

Imali smo mi takvih slucajeva sa Dialibom i onim brazilcem. Igrali u nasem prvenstvu, kao sto Costa igra u spanskom, postali drzavljani i dobili poziv. Ne vidim neku veliku slicnost sa slucajem kao sto je Arslanagicev.
Ti si kako vidim zastupnik teze da se nismo dovoljno trudili oko nekih igraca. Konkretno oko Tankovica. To sto su mu ljudi iz saveza sjedili u kuci, Dzeko ga obilazio u Engleskoj, to sto su se i dvije nase ambasade angazovale, sve je to premalo. Trebali smo mu prebaciti par miliona na konto, pokloniti vikendicu, ili mozda jednostavno otici i sacekati ga pred kucom sa krpom natopljenom kloroformom, pa onda u gepek sa njim. Lako je kritikovati, pogotovo sa takvom nepreciznom pricom... Da je Costa zelio igrati samo za Brazil nebo ga brko privolio, dzaba mu sve.
stani ba malo... dialiba i baiano nisu igrali za druge repke, pa ih neko priveo da igraju za nas... costa je igrao prosle godine za brazil, dobio drzavljanstvo i sad ga del bosque pozvao da igra za spaniju... to nisu ni slicni slucajevi , barem ne iz nase perspektive... dialiba iz perspektive senegala bi bas bio identican slucaj arslanagicu, jer dialiba sad igra za senegal...

u vezi tankovica je savez uradio koliko je mogao, ako je istina ono sto je neko postao s profila becirovica... u vezi sa arslanagicem to bas i nije slucaj... ako imas bolje informacije, bujrum, da ne budem neinformisan... ;)

generalno mislim da nas savez (sve instance) treba sve poduzeti za svakog igraca koji ima potencijal da nas pojaca, bilo sad bilo za 5 godina u bilo kojem uzrastu... kad kazem sve, onda mislim bas sve, pa makar to i podrazumijevalo da pozoves djecaka samo da upise nastup i da osjeti atmosferu, da vidi da ima perspektivu u nasem dresu... ganjaj mu papire koje mozes, urgiraj, budi dosadan, isplatice se sigurno kad tad... za mustafija npr. u njemackoj zna 5 ljudi, a decko dobio poziv za srijedu iako su oni njemacka i imaju kijamet igraca za A repku... naravno, podrazumijeva se da takav tretman imaju svi potencijalni, a ne samo probrani... doslijednost i jednaki kriteriji za sve su jedina stvar na kojoj se mora insistirati, sve ostalo je relativno... selektor je tu kljucan, a prema onome sto izajavljuje i koje poteze vuce, nasem selektoru to bas i nije toliko vazno...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 feb 2014, 20:16

amho je napisao/la: stani ba malo... dialiba i baiano nisu igrali za druge repke, pa ih neko priveo da igraju za nas... costa je igrao prosle godine za brazil, dobio drzavljanstvo i sad ga del bosque pozvao da igra za spaniju... to nisu ni slicni slucajevi , barem ne iz nase perspektive... dialiba iz perspektive senegala bi bas bio identican slucaj arslanagicu, jer dialiba sad igra za senegal...

u vezi tankovica je savez uradio koliko je mogao, ako je istina ono sto je neko postao s profila becirovica... u vezi sa arslanagicem to bas i nije slucaj... ako imas bolje informacije, bujrum, da ne budem neinformisan... ;)

generalno mislim da nas savez (sve instance) treba sve poduzeti za svakog igraca koji ima potencijal da nas pojaca, bilo sad bilo za 5 godina u bilo kojem uzrastu... kad kazem sve, onda mislim bas sve, pa makar to i podrazumijevalo da pozoves djecaka samo da upise nastup i da osjeti atmosferu, da vidi da ima perspektivu u nasem dresu... ganjaj mu papire koje mozes, urgiraj, budi dosadan, isplatice se sigurno kad tad... za mustafija npr. u njemackoj zna 5 ljudi, a decko dobio poziv za srijedu iako su oni njemacka i imaju kijamet igraca za A repku... naravno, podrazumijeva se da takav tretman imaju svi potencijalni, a ne samo probrani... doslijednost i jednaki kriteriji za sve su jedina stvar na kojoj se mora insistirati, sve ostalo je relativno... selektor je tu kljucan, a prema onome sto izajavljuje i koje poteze vuce, nasem selektoru to bas i nije toliko vazno...

Poenta je da je Costa njima dosao u Spaniju, cak je koliko sam upoznat od njega (menadzera) i krenula prica da zeli igrati za Spaniju, servirao im se na tasni. Nije Del Bosque iz vedra neba dosao kod njega i pitao "hej momak zelis li igrati za Spaniju?". Ponudio im se i oni prihvatili. Zasto ne bi?

Sto se tice Arslanagica, sto se manje pise po medijima to je bolje. Nasi su uspostavili kontakt, to je poznato. I drago mi je sto ne izvjestavaju medije o svakom potezu, to nisu radili ni oko Tankovica. Jer cim to krene po medijima, i njihovi se selektori odmah angazuju. Tako treba raditi sa svim igracima. Ali problem su oni koji misle da se nista ne radi ako o tome ne pise u novinama... Ja imam povjerenje u Begica i ekipu i znam da ce uciniti sve sto je u njihovoj moci. Ako bude postojala obostrana zelja, Arsla ce biti nas. Kao sto je bilo sa Kolasincom na primjer. Kako to lako, brzo i efikasno ide kada postoji obostrana zelja... Iako moram priznati i ja sam bio malo sumnjicav na pocetku, ali Seo nas je razuvjerio i pokazao se kao momciluka prve klase. ;)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 mar 2014, 14:26

Nece valjat ako bude povrijedjen. Jer onda nece imat priliku pokazat da je kloc prije SP-a. Onda ce Pape imat izgovor da ga povede u Brazil.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Tino-Sven Sušić

Post Postao/la velez_mostar » 01 mar 2014, 15:07

Cautinho je napisao/la:Pa šta misliš šta će se desiti ako Sven flopira i bude bar u rangu Avdije.Čisti promašaj?
Neće se nitko praviti budala,Safet će biti na streljani,nema tko mu neće prigovarati oko toga.Argumente neće imati.
Ispasti će da je bratiću sredio da igra u repki i da se proda preko amidzinih leđa.Znači,sve bi bilo u interesu porodice Sušić.

Safet je ovim potezom pokazao muda,jer ništa nije na njemu,bratić je pod pritiskom i kvalitet mora pokazati.
Safet na streljani?pa sam je rekao da ga misljenje javnosti ne interesuje!

Susic je i za Vrsajevica rekao da je bio jedan od boljih na terenu, a tu utakmicu Avdija trc'o k'o muha bez glave, imao uzasne centarsuteve...smijesan bio.
Cudna je Susiceva percepcija kad se radi o pojedinim igracima, u najmanju ruku se zapitas je li lik totalna neznalica ili tvrdoglavi bezobraznik.

Sve u svemu, nepotizam ce se izgleda malo prolongirat, bratic se malo povrijedio (steta zbog njega)..sto se mene tice, nije trebao biti ni pozvan, a po vidjenom nema sanse da moze popuniti poziciju dmf.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 mar 2014, 15:12

Naravno da normalnog covjeka ne zanima misljenje ovdasnje javnosti. Mislim, obazirati se na bljuvotine ljudi kao sto si ti i ekipa bi bilo i previse suvisno za jednog insana ,,,

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 01 mar 2014, 15:13

Podrzavam povredu TSS-a :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 01 mar 2014, 15:16

Virtu4l je napisao/la:Povešće Bešića ako ovaj poliže što je pokakio, prosto k'o pasulj.
Inace tebe ne citiram, ali me interesuje je li ti zaista tako razmisljas??

Reprezentacija i njen kvalitet je u pitanju, ti opravdavas nepozivanje kvalitetnog igraca jer je nekakvom selektoru mlade repke(koji je inace tu zbog nacionalnog kljuca) odbrusio nesto.

Zapitaj se jesi li navijac, ili samo forumski licemjer koji baca kontre kako bi se imalo o cemu s tobom raspravljat, to se po avataru da zakljucit.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 mar 2014, 16:09

kad se ne da onda ne da se..jedino da kazu da je prijeko potreban reprezentaciji pa da i bez prijateljskih moze u Brazil..

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 01 mar 2014, 16:10

zgembo89 je napisao/la:kad se ne da onda ne da se..jedino da kazu da je prijeko potreban reprezentaciji pa da i bez prijateljskih moze u Brazil..
On je prijeko nepotreban :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 01 mar 2014, 16:31

zgembo89 je napisao/la:kad se ne da onda ne da se..jedino da kazu da je prijeko potreban reprezentaciji pa da i bez prijateljskih moze u Brazil..
Tako ce i biti..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 01 mar 2014, 16:47

Znaci adzino zlato i bez provjere u Brazil.Pa jasta,to je pravedno,momak je ipak odbio Belgiju da bi zaigrao za BiH.Zasluzio je poziv.
Nego,Susic htio gledati prvo Hadzica pa mu rekli da ima kartone,onda odlucio gledati bratica pa se on povrijedi.Bas je peh taj nas selektor.Ali ima jos igraca u Hajduku koji su interesantni,mozda otkrije i neko novo pojacanje.

KevinD35
Kontakt:

Post Postao/la KevinD35 » 02 mar 2014, 00:29

Nemojte tako,ipak je on velika zvijezda Hajduka :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 00:41

Treba selektoru neko objasnit da postoje i drugi klubovi u Europi osim Sturma i Hajduka :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 02 mar 2014, 00:50

Kakve su nove informacije,jesmo li definitivno ostali bez Tina protiv Egipta?Ili ce on ipak stisnuti zube i zaigrati uprkos bolovima,sve za svoju voljenu domovinu na odusevljenje sirokih masa koje ce na taj cin patriotizma pasti u trans? :mrgreen:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 02 mar 2014, 01:00

Ni ja ne smatra Tinu nekim kvalitetom, nit' ga smatram potrebnim, ali de makar pruzite momku jednu utakmicu da ga vidimo, pa ga onda pljujte..
Šta će biti ako odigra super utakmicu? Nek' mu je sa srećom kako god :D

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 02 mar 2014, 01:05

velez_mostar je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Povešće Bešića ako ovaj poliže što je pokakio, prosto k'o pasulj.
Inace tebe ne citiram, ali me interesuje je li ti zaista tako razmisljas??

Reprezentacija i njen kvalitet je u pitanju, ti opravdavas nepozivanje kvalitetnog igraca jer je nekakvom selektoru mlade repke(koji je inace tu zbog nacionalnog kljuca) odbrusio nesto.

Zapitaj se jesi li navijac, ili samo forumski licemjer koji baca kontre kako bi se imalo o cemu s tobom raspravljat, to se po avataru da zakljucit.

Nego sta je nego licemjer vidis mu po toj slici..
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.