Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Dex » 28 feb 2014, 17:55

Koooooo je šmeeeeeeeker svetskog glasa za kim šiiiiiiiiiiizi celaaaaaa masaaaaaaaaaaaa
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 feb 2014, 17:57

[youtube][/youtube]

8-) :!:

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 18:05

nedim93 je napisao/la:[youtube][/youtube] :ugeek:
e čuj bugarska pjesma...ovo haman isto k'o što grci polažu pravo na makedoniju :lol:

Edit: čitam komentare, kaže makedonija postoji 50 godina...a znači Aleksandar Makedonski je bugarin? :lol: :lol: :lol:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 feb 2014, 18:52

Nije lose xd
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 feb 2014, 19:15

iVar je napisao/la:
nedim93 je napisao/la:[youtube][/youtube] :ugeek:
e čuj bugarska pjesma...ovo haman isto k'o što grci polažu pravo na makedoniju :lol:

Edit: čitam komentare, kaže makedonija postoji 50 godina...a znači Aleksandar Makedonski je bugarin? :lol: :lol: :lol:
Da nije možda grk, Makedonija kao Slavenska zemlja i postoji tek 70-ak godina ko država
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 feb 2014, 19:58

Aleksandar Makedonski je grčkog etničkog porijekla, u to niko ozbiljan ne sumnja.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 feb 2014, 21:12

Kad vidim kakve sve filmove prikazivaju na tv-u shvatim zasto smo ovako zaostali ?

Covjek dodje sami i prebije 15 ljudi :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 feb 2014, 21:17

A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A
Ja te volim, volim Željo..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 feb 2014, 21:18

gio10 je napisao/la:A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A
Da.

No naravno, oni su smotani a on tako brz i snazan da ga ni jedan ne moze okrznuti.
No, da bi to sve bilo u redu jedan od njih ce ga zakaciti kako bi ovaj kasnije kod neke trebe mogao jaukati od bola.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 21:19

@Duke a šta mu je otac Filip? Filip II Makedonski je vladao Makedonijom, tako smo mi učili u školi, i ako mu je sin Aleksandar, onda je jaje jajetu nalik ;) koliko se sjećam Filip je krenuo s onim osvajačkim pohodima do neke mjere i to iz Makedonije

a te vaše tvrdnje..iste su k'o i one da je kraljica katarina hrvatica :mrgreen: a žena bila BOSANSKA kraljica :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 feb 2014, 21:19

gio10 je napisao/la:A od tih 15 ljudi, 14 je opremljeno oružjem kao @MaGiCa znanjem o Serie A
Misliš kao @Mor godišnjom zalihom kofeina.slika

:mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 feb 2014, 21:32

iVar je napisao/la:@Duke a šta mu je otac Filip? Filip II Makedonski je vladao Makedonijom, tako smo mi učili u školi, i ako mu je sin Aleksandar, onda je jaje jajetu nalik ;) koliko se sjećam Filip je krenuo s onim osvajačkim pohodima do neke mjere i to iz Makedonije

a te vaše tvrdnje..iste su k'o i one da je kraljica katarina hrvatica :mrgreen: a žena bila BOSANSKA kraljica :)
Makedonija tog doba je bila naseljena stanovnicima etničkog grčkog porijekla, Makedonija je grčka historijska pokrajina, a današnji Makedonci su narod slavenskog porijekla koji se doselio puno kasnije na te prostore i doslovno pokušava da ukrade dio bogatog kulturno-historijskog helenskog naslijeđa, Poređenje sa Katarinom je apsolutno deplasirano jer migracije stanovništva u ovom slučaju nemaju karakter seobe naroda, ni blizu toga.

Osim toga, historija je mnogo kompleksna i neegzaktna nauka sa često ozbiljnim subjektivnim konotacijama i ne treba baš uvijek vjerovati profesorima historije u školi koji su na svim stranama vrlo često krajnje subjektivni. Za iole približan stav o nekom historijskom događaju moraš koristiti nekoliko izvora, a rasprave tipa "ovaj je naš, a onaj je vaš" nemaju mjesta u ozbiljnoj raspravi na bilo koju historijsku temu.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 feb 2014, 21:37

QUARTERBACK je napisao/la:
Misliš kao @Mor godišnjom zalihom kofeina.slika

:mrgreen:
Može i tako :mrgreen:
@Otelo Ma joj, ne isplati se takve filmove gledati :)
Ja te volim, volim Željo..

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 21:41

DukeOfWellington je napisao/la:
iVar je napisao/la:@Duke a šta mu je otac Filip? Filip II Makedonski je vladao Makedonijom, tako smo mi učili u školi, i ako mu je sin Aleksandar, onda je jaje jajetu nalik ;) koliko se sjećam Filip je krenuo s onim osvajačkim pohodima do neke mjere i to iz Makedonije

Makedonija tog doba je bila naseljena stanovnicima etničkog grčkog porijekla, Makedonija je grčka historijska pokrajina, a današnji Makedonci su narod slavenskog porijekla koji se doselio puno kasnije na te prostore i doslovno pokušava da ukrade dio bogatog kulturno-historijskog helenskog naslijeđa, Poređenje sa Katarinom je apsolutno deplasirano jer migracije stanovništva u ovom slučaju nemaju karakter seobe naroda, ni blizu toga.

Osim toga, historija je mnogo kompleksna i neegzaktna nauka sa često ozbiljnim subjektivnim konotacijama i ne treba baš uvijek vjerovati profesorima historije u školi koji su na svim stranama vrlo često krajnje subjektivni. Za iole približan stav o nekom historijskom događaju moraš koristiti nekoliko izvora, a rasprave tipa "ovaj je naš, a onaj je vaš" nemaju mjesta u ozbiljnoj raspravi na bilo koju historijsku temu.
Ajde dobro, eto da budeš i upravu kojim slučajem, a šta ćemo s pjesmom? ja sam nju komentirao..nije valjda da je to pjesma bugara koji su zivjeli u makedoniji prije nego su dosli makedonci?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 feb 2014, 21:49

Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca :P

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 feb 2014, 21:51

I Bugari i Makedonci su narod slavenskog porijekla, razlike među njima su vrlo male, zbog toga mnogi Bugari smatraju Makedonce dijelom bugarske etničke grupe, rekli bi ti da su to "zapadni Bugari". Za razliku od priče o Helenima i Slavenima, dvije drakonski različite grupe naroda, priča o Bugarima i Makedoncima (sa dozom rezerve oko njihovog imena) je mnogo kompleksnija priča i eventualni zaključak zahtijeva širu analizu. Moj zaključak po ovom pitanju je da Makedonci (sa pomenutom rezervom oko imena) "plešu" na rubu etničke grupe. Zaključci pojedinih historičara po ovom pitanju su dijametralno suprotni, nema nekog jasno definisanog većinskog konsenzusa.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 feb 2014, 21:58

Bosniacum Lilium je napisao/la:Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca :P
pređi granicu PDF-a kladionica i uđi na teritoriju PDF-a ss.ba liga ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 feb 2014, 22:11

legenda reala je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Znam samo da su Hrvati na granici postali gori od Slovenaca :P
pređi granicu PDF-a kladionica i uđi na teritoriju PDF-a ss.ba liga ;)
ja na odmoru od odmora ti me peglas s ligom. Patim se preko tableta :cry: Dao bih ti ja pass, trebao si pitati :P

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 22:14

ako imaš papire od croata, budu uglađeni :mrgreen: informacija iz prve ruke
DukeOfWellington je napisao/la:I Bugari i Makedonci su narod slavenskog porijekla, razlike među njima su vrlo male, zbog toga mnogi Bugari smatraju Makedonce dijelom bugarske etničke grupe, rekli bi ti da su to "zapadni Bugari". Za razliku od priče o Helenima i Slavenima, dvije drakonski različite grupe naroda, priča o Bugarima i Makedoncima (sa dozom rezerve oko njihovog imena) je mnogo kompleksnija priča i eventualni zaključak zahtijeva širu analizu. Moj zaključak po ovom pitanju je da Makedonci (sa pomenutom rezervom oko imena) "plešu" na rubu etničke grupe. Zaključci pojedinih historičara po ovom pitanju su dijametralno suprotni, nema nekog jasno definisanog većinskog konsenzusa.
Nisu druže ovdje samo slaveni, zaboravio si ti i ilire i kelte i svašta nešto, nisu samo "izbrisani" kad su došli slaveni :)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 feb 2014, 22:30

ja se tresem od hladnoce na granici on meni sta si to nervozan, zasto se tresete, krijete nesto? hahahah e moj pasa, hladno ko u grobu, sta ocekujes :S a na ulazu u Cro kaze mi ona mlada, pokazite mi koliko imate novca, kad sam joj iyvadio kamaru, zijanila se mlada :lol:

sreca pa me nisu vodili u terminal na detaljni pregled, ionako sam jedva sve potrpao

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, L-Train i 16 gostiju.