Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bilall
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Bilall » 27 feb 2014, 22:31

Illmatic09 je napisao/la:@Bilall

Jesam dig'o sam novi sistem i ovako i onako je bilo vrijeme za to, ali da se u slucaju opet desi taj problem nekad u buducnosti, sta moram uraditi i zasto se to pojavljuje?
problem moze biti razni. Drugim rijecima, crash dump ukazuje na neku gresku zbog koje sistem ne moze dobro funkcionirati. Moze biti kvar na hardveru (ram memoriji koja stopira, problem na chipsetu, losi sektori na disku itd) a moze i na softveru (virus, osteceni neki vitalni fajlovi, problem sa driverima, optereceno racunalo i da ne nabrajam sta sve).
Nekima se to cak javlja zbog odredjenih antivirusa (avast)
Kod tebe vec mozemo iskljuciti hardverski problem posto si instalirao Windows i sada sve radi normalno, ali za svaki slucaj ti preporucujem analizu HDD-a jer se mozda pojavio neki los sektor koji je ostetio neki vitalni fajl na prethodnom OS-u.

Ovo je dosta opsirna tema i nasao sam ti jedan clanak koji moras malo prouciti da bi napravio analize crash dumpa.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-har ... 21360.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 28 feb 2014, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 28 feb 2014, 00:50

Ovo mi se prvi put desilo, procitacu to sto si postavio, tako da budem upoznat koliko toliko ako opet budem imao taj slucaj. Zahvaljujem :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2014, 00:56

Čuveni BSoD (Blue screen of death), obično bude nešto ozbiljno, ali problem isto tako zna biti mizeran.

Jednom mi se to desilo i odmah sam sumnjao na ove klasične razloge, RAM, bad sectors, drivers conflict, itd... a problem je bio softverski i to smiješan... smetao mu je uTorrent... eto, da i to znate.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 28 feb 2014, 16:19

Moze mi netko poslati porukom dobar link za Windows 8,i neki dobar video gdje je objasnjeno kako ga treba instalirati,unaprijed zahvaljujem
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 28 feb 2014, 20:23

Imam problem prilikom otvaranja Skypea. Naime, kad hoću da uđem pojavi mi se "Fatal Error" i tako evo već par dana. Tačno piše "failed to get proc address for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll).

Pa eto ako neko zna riješenje problema bio bih mu zahvalan. Biće piva kad vas Monolog pošalje u Banoviće. :D
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 21:14

LjumanM95 je napisao/la:Imam problem prilikom otvaranja Skypea. Naime, kad hoću da uđem pojavi mi se "Fatal Error" i tako evo već par dana. Tačno piše "failed to get proc address for GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll).

Pa eto ako neko zna riješenje problema bio bih mu zahvalan. Biće piva kad vas Monolog pošalje u Banoviće. :D
100% ti je XP SP2 a hoćeš najnoviju verziju skype-a :) ili apdejtaj na XP SP3 ili skini stariju verziju skajpa :) i nek bude hladno molim te
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 28 feb 2014, 21:34

iVar je napisao/la:100% ti je XP SP2 a hoćeš najnoviju verziju skype-a :) ili apdejtaj na XP SP3 ili skini stariju verziju skajpa :) i nek bude hladno molim te
Kud ja ne odgovori... :twisted: :lol: Obzirom da sam siguran putnik u Banovice mogla bi i pivkana. :D
Ako ce deinstalirati taj, onda neka posle instalira Verziju:6.6.0.106. Ona je za SP2

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 28 feb 2014, 22:21

Ibizevic je napisao/la:Ne mogu preko laptopa nikako da se konektujem preko wirrelesa od komšije a imam pasword, samo pored njegovog mi stoji ovaj crveni iksic i piše nešto oko mreže, može pomoć

slika

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 28 feb 2014, 23:00

Ibizevic je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:Ne mogu preko laptopa nikako da se konektujem preko wirrelesa od komšije a imam pasword, samo pored njegovog mi stoji ovaj crveni iksic i piše nešto oko mreže, može pomoć

slika
pa jbt da ti nije dao pogresan password? :D

Ajd probaj ovako:
idi na centar za mreze i zajednicko koristenje (network and sharing center)
dalje, upravljanje bezicnim mrezama (manage wireless networks)
sada nadji tu mrezu i idi na remove (ukloniti) . :arrow: sada je izgubio wireless postavke.

Naredni korak,
vrati se u network and sharing center i idi na uspostaviti novu vrstu mreze (set up a new connection network),
u novom prozoru odaberi connect to the internet, i slijedi postupak dalje za wireless mrezu, ukucaj password i vidi da li ce raditi.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 23:29

ama ne uzimaj mi hljeb :evil: :evil:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 01 mar 2014, 07:34

iVar je napisao/la:ama ne uzimaj mi hljeb :evil: :evil:
:lol: Cuj hljeb, ja kako vidje ti uzimas pive :D
Brzo ce ovo meni dosadit' :D

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 01 mar 2014, 11:19

Bilall je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:

slika
pa jbt da ti nije dao pogresan password? :D

Ajd probaj ovako:
idi na centar za mreze i zajednicko koristenje (network and sharing center)
dalje, upravljanje bezicnim mrezama (manage wireless networks)
sada nadji tu mrezu i idi na remove (ukloniti) . :arrow: sada je izgubio wireless postavke.

Naredni korak,
vrati se u network and sharing center i idi na uspostaviti novu vrstu mreze (set up a new connection network),
u novom prozoru odaberi connect to the internet, i slijedi postupak dalje za wireless mrezu, ukucaj password i vidi da li ce raditi.
Too care proradilo, hvala ti :D

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 01 mar 2014, 11:42

Bilall je napisao/la:
iVar je napisao/la:100% ti je XP SP2 a hoćeš najnoviju verziju skype-a :) ili apdejtaj na XP SP3 ili skini stariju verziju skajpa :) i nek bude hladno molim te
Kud ja ne odgovori... :twisted: :lol: Obzirom da sam siguran putnik u Banovice mogla bi i pivkana. :D
Ako ce deinstalirati taj, onda neka posle instalira Verziju:6.6.0.106. Ona je za SP2
Hvala @iVar, hladna će da bude, to je obavezno. :)

@Bilal

Ma biće druže, javi se kad budemo igrali pa da se popije šta. :D Zagrijavanje pred derbi. :P
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 mar 2014, 15:57

kako se zove program ili šta već koji mjeri temperaturu kompjutera,je li speed fan?

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 02 mar 2014, 11:14

Ibizevic je napisao/la:Too care proradilo, hvala ti :D
nema na cemu. Uvijek ako mogu nes pomoci, tu sam.
LjumanM95 je napisao/la: @Bilal
Ma biće druže, javi se kad budemo igrali pa da se popije šta. :D Zagrijavanje pred derbi. :P
Eto dogovoreno prika. ;)
filip13 je napisao/la:kako se zove program ili šta već koji mjeri temperaturu kompjutera,je li speed fan?
http://www.almico.com/speedfan.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa eto pise da taj speedfan prati temparature, brzine ventilatora, voltazu..
Ja sam koristio neke druge programe za mjerenja temparature ali eto vjerovatno moze i taj

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 02 mar 2014, 20:48

moze li neko ko se konta u racunare da mi se javi na pp

Desmond
Kontakt:

Post Postao/la Desmond » 02 mar 2014, 20:49

Može li pomoć u vezi zvuka iz računara. Ne mogu da ugasim zvucnik koji se nalazi u CPU. Konstantno se čuje, čak i kada su slušalice uključene. Računar je Dell x620, Windows 7.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 02 mar 2014, 21:42

Desmond je napisao/la:Može li pomoć u vezi zvuka iz računara. Ne mogu da ugasim zvucnik koji se nalazi u CPU. Konstantno se čuje, čak i kada su slušalice uključene. Računar je Dell x620, Windows 7.
Probaj ovo:
1. Desni klik na My computer i uđi u properties
2. Lijevo izaberi Device manager (prvi je odozgo)
3. klikni na view pa "Show hidden devices"
4. nađi na listi "Non-plug and play drivers" i proširi listu
5. dva klika na Beep, izaberi gore Driver, onda klikni na Stop i dole izaberi Disabled
valjda pomogne

Imam i ja jedno pitanje, gdje mogu nabavit cooler za grafičku kod nas? Vidim ima coolera za procesor i kućište ali nigdje za grafu. Ili može li se nekako popraviti ventilator, možda nije neki velik problem s njim? Hvala

edit: ima li gdje ovakav da se nabavi kod nas: http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 51314.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 mar 2014, 22:10

truts je napisao/la:Imam i ja jedno pitanje, gdje mogu nabavit cooler za grafičku kod nas? Vidim ima coolera za procesor i kućište ali nigdje za grafu. Ili može li se nekako popraviti ventilator, možda nije neki velik problem s njim? Hvala

edit: ima li gdje ovakav da se nabavi kod nas: http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 51314.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze se kupiti dodatni cooler to nije problem, mislim da svaka jaca radnja komjuterske opreme to ima, ako si iz Sarajeva imas u Skenderiji radnja se zove "plus".

A ako je tebi pokvaren sam ventilator na kartici iskreno ne znam da li se moze i vrijedi li popravit, a dodatni cooler iznad kartice svakako mozes ugradit.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 mar 2014, 22:13

Ja imam sljedeci problem:
Ponekad kad upalim racunar radi normalno 10 minuta i onda zakoci i usporeno radi 5-10 minuta i samo se ugasi.
I moram cekat 5 minuta da ga upalim jer svaki put ranije kad krenem samo se shut downa u 5-10 sekundi.
Zna li neko gdje " gori " ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.