Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

soxx
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la soxx » 27 feb 2014, 13:56

Chuckie je napisao/la:
soxx je napisao/la:Neki dan lik u teretani preko mobitela se spojio na radio. Na tu frekvenciju i pustio sa mobitela muziku na radiu.

Jel to neka aplikacija ima? Dal moze samo na neke mobitele? I kako se zove app?
Hajd probaj na bosanskom to napisati.
Jarane tebi da nacrtam mislim da nebi bilo dovoljno.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 27 feb 2014, 14:01

soxx je napisao/la:Neki dan lik u teretani preko mobitela se spojio na radio. Na tu frekvenciju i pustio sa mobitela muziku na radiu.
Yebo lud zbunjenog.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 27 feb 2014, 14:06

Lik se nije spojio na radio. To ne postoji. Vec je sa ugradjenim fm transmiterom u telefonu odaslao signal sa muzikom na odgovarajucu fm frekvenciju koji je uhvatio na radiju.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 feb 2014, 14:12

Chuckie je napisao/la:Lik se nije spojio na radio. To ne postoji. Vec je sa ugradjenim fm transmiterom u telefonu odaslao signal sa muzikom na odgovarajucu fm frekvenciju koji je uhvatio na radiju.
Hvala.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 feb 2014, 18:05

Ja ne znam da li sam bas razumio sta @soxx pokusava da pita,zbunjuje ono "...Na tu frekvenciju" ?
Ako mislis da je slusao neku radio stanicu,to mozes sa svakog mobitela.Imas FM radio na mobitelu,samo ti trebaju slusalice i mozes slusati stanicu koju zelis,ali da je "u dometu".
#miasanmia

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 feb 2014, 18:14

Ma ne. Nego je valjda nasao istu frekvenciju na mobitelu kao na radiu te je mogao pustiti muziku koju ima na mobu da ide na radiu. Isto kao sto onaj za auto imamo gdje ustekas dole gdje ide upaljac pa nadjes na radiu i toj stvarcici npr 88.7 i slusas stvari sa stika.

Sent from my HTC One V using Tapatalk

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 27 feb 2014, 18:38

InatSilanBosanski je napisao/la:
GTI je napisao/la:Pozdrav, imam mogucnost da uzmema "bilo" koji telefon, pa me zanima vase misljenje otprilike koji je tu najbolji. Oduvijek sma bio ljubitelj Nokia, pa sam mislio Lumiu 925 ili 1020, androidi mi se i ne sviđaju nesto, sve na isti fazon, i one gluposti aplikacije mi ne trebaju, samo ono potrebno. Ovo mi je bio neki uzi izbor.
http://www.****/artikal/11271500/nokia-lumia-1520/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako volis nokie, cuo sam da je ova dobra.Ja nisam ljubitelj toliki nokije, ali dan-dva sam isprobavao neke mobitele koje sam htio uzet, npr Samsung S4 ti ne bi preporucio, moze se bolji uzet za te pare.
Ma gledao sam, al je vec preveliko. Nekako mi 925 ili 1020 najvise odgovara, 925 ipak nekako ljepsa. A Samsung ne bi, nisu me impresionirali uopste, koristio sam Note 3 20-ak dana, nije me nimalo odusevio. Nego kakva je situacija s baterijom kod ovih Nokia, je li sta bolja od ovih ostalih "modernih" telefona? A o karakteristikama i ne treba pricati.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 feb 2014, 19:49

soxx je napisao/la:Ma ne. Nego je valjda nasao istu frekvenciju na mobitelu kao na radiu te je mogao pustiti muziku koju ima na mobu da ide na radiu. Isto kao sto onaj za auto imamo gdje ustekas dole gdje ide upaljac pa nadjes na radiu i toj stvarcici npr 88.7 i slusas stvari sa stika.

Sent from my HTC One V using Tapatalk
Ahaaaa,prvi put cujem za to,nisam nikad cuo :)

GTI je napisao/la: Ma gledao sam, al je vec preveliko. Nekako mi 925 ili 1020 najvise odgovara, 925 ipak nekako ljepsa. A Samsung ne bi, nisu me impresionirali uopste, koristio sam Note 3 20-ak dana, nije me nimalo odusevio. Nego kakva je situacija s baterijom kod ovih Nokia, je li sta bolja od ovih ostalih "modernih" telefona? A o karakteristikama i ne treba pricati.
1520 je phablet.
Ako cesto pravis slike i ako ti je bas bitno da budu puno dobre,kupi 1020,ako ti to nije bitan faktor,kupi 925.
Mislim,8MP Carl Zeiss kamera uopste nije za baciti,daleko od toga da pravi lose slike,samo su u Nokia-i htjeli otici korak dalje sa onom Nokiom pureview808 i napravili ovo cudo.
I quaresma i lenbias i ja smo dosta nahvalili lumiu i wp,samo malo pretrazi po temi.Uglavnom,neces se pokajati.
I baterija kod 925 je i vise nego solidna,na testiranjima za talk time je izdrzala 17 sati,sto je prilicno impresivno,a za musicplay cak 63 sata.
#miasanmia

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 27 feb 2014, 20:24

GTI je napisao/la:Ma gledao sam, al je vec preveliko. Nekako mi 925 ili 1020 najvise odgovara, 925 ipak nekako ljepsa. A Samsung ne bi, nisu me impresionirali uopste, koristio sam Note 3 20-ak dana, nije me nimalo odusevio. Nego kakva je situacija s baterijom kod ovih Nokia, je li sta bolja od ovih ostalih "modernih" telefona? A o karakteristikama i ne treba pricati.
Sta je problem s Noteom ? :mrgreen: Ja ga koristim vec 2 mjeseca i hvala Bogu nikakvih problema s njim...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 27 feb 2014, 20:30

@schweinsteiger vratit cu se unazad pa pogledati vase postove, a eto meni i sviđa vise 925, a s tim da bih prije uzeo 1020 radi toga sto je vrijednija. Mobitel koristim normalno, za neke osnovne potrebe, neke fotke i sl kad zatreba, nisam neki gejmer nit da su mi potrebne neke aplikacije. Ono vise osnovne stvari.
I nikad mi nije bilo jasno sta ljudi toliko vide u svim ovim teelfonima s androidima, koji je to fazon u "android" sistemu, brate dragi sve isto, mnogi hvale. Nije zar da sam ja jedan od rijetkih koji nije zapanjen ovim OS.
Nekako m ije Nokia uvijek imala dusu i dana danas imam to misljenje, uvijek je bila drugacija od ostalih, i ispred svih.

GTI
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la GTI » 27 feb 2014, 20:33

anonimni je napisao/la:
GTI je napisao/la:Ma gledao sam, al je vec preveliko. Nekako mi 925 ili 1020 najvise odgovara, 925 ipak nekako ljepsa. A Samsung ne bi, nisu me impresionirali uopste, koristio sam Note 3 20-ak dana, nije me nimalo odusevio. Nego kakva je situacija s baterijom kod ovih Nokia, je li sta bolja od ovih ostalih "modernih" telefona? A o karakteristikama i ne treba pricati.
Sta je problem s Noteom ? :mrgreen: Ja ga koristim vec 2 mjeseca i hvala Bogu nikakvih problema s njim...

Ma nije nikakav problem :mrgreen: Jednostavno me nije odusevio, dobar je on stvarno mocan, Koristi mi ga brat vec skoro godinu, od kako je izasao nije ni on imao nikakvih problema, ali mene ne odusevljava uospte :mrgreen: Svako ima svoj ukus...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 27 feb 2014, 20:36

Doduse, upravu si, bar u zadnjoj recenici :D ja sam ga kupio jer mi je trebao telefon s najboljim hardverom, sto je Note bio tad (a i sad je tu negdje sa Z2, koja doduse jos nije izasla) i bez obzira na velicinu sam ga uzeo, sad mi manji telefon ne odgovara :mrgreen:

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 feb 2014, 20:59

GTI je napisao/la:Pozdrav, imam mogucnost da uzmema "bilo" koji telefon, pa me zanima vase misljenje otprilike koji je tu najbolji. Oduvijek sma bio ljubitelj Nokia, pa sam mislio Lumiu 925 ili 1020, androidi mi se i ne sviđaju nesto, sve na isti fazon, i one gluposti aplikacije mi ne trebaju, samo ono potrebno. Ovo mi je bio neki uzi izbor.
Mozes da uzmes bilo koji telefon a izbor si sveo na dvije Lumie i jos trazis pomoc?
Znaci, mi ti sada trebamo govoriti koju od te dvije da uzmes a i sam mozes procitati specifikacije i jedne i druge i uzeti bolju.

O ukusu se ne raspravlja ali Androida se za 20 dana proda vise nego WP mobitela za godinu. To ipak nesto govori o tom Androidu. Android je vec davno dobio rat. ;)

Ne samo Androidi, i WP mobiteli su svi na isti kalup. Ako vec pricamo o onom sto vidimo na ekranu, inace ti teorija nije tacna da su Androidi na isti kalup.
Uzmi Samsung WP, uzmi HTC WP, uzmi Nokia(u skoroj buducnosti Microsoft) WP i vidjeces isto. Samo sto WP mobiteli nisu popularni pa ih nema toliko pa ljudi ne vide da su i oni svi isti, sto je i logicno.

Microsoft nastavlja "placati" fabrikante da prave WP mobitele. Ponudili su Sonyju i Huaweiu 500 i 600 miliona da prave nove WP mobitele. Jos samo da pocnu kupovati te mobitele kako bi uzeli vise od 2-3% udjela. :roll:
Sony je vec ranije pravio pa su odustali, sad ce opet za pare.

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 27 feb 2014, 21:43

SamoZeljo je napisao/la:
Mozes da uzmes bilo koji telefon a izbor si sveo na dvije Lumie i jos trazis pomoc?
Znaci, mi ti sada trebamo govoriti koju od te dvije da uzmes a i sam mozes procitati specifikacije i jedne i druge i uzeti bolju.

O ukusu se ne raspravlja ali Androida se za 20 dana proda vise nego WP mobitela za godinu. To ipak nesto govori o tom Androidu. Android je vec davno dobio rat. ;)

Ne samo Androidi, i WP mobiteli su svi na isti kalup. Ako vec pricamo o onom sto vidimo na ekranu, inace ti teorija nije tacna da su Androidi na isti kalup.
Uzmi Samsung WP, uzmi HTC WP, uzmi Nokia(u skoroj buducnosti Microsoft) WP i vidjeces isto. Samo sto WP mobiteli nisu popularni pa ih nema toliko pa ljudi ne vide da su i oni svi isti, sto je i logicno.

Microsoft nastavlja "placati" fabrikante da prave WP mobitele. Ponudili su Sonyju i Huaweiu 500 i 600 miliona da prave nove WP mobitele. Jos samo da pocnu kupovati te mobitele kako bi uzeli vise od 2-3% udjela. :roll:
Sony je vec ranije pravio pa su odustali, sad ce opet za pare.
Vidis sta sam napisao, mislio sam Nokiu, jer su ove dvije Lumije najjace u ponudi sto se Nokie tice. Ali isto vas pitam za misljenje o drugim telefonima. Gledam u Note 3 godinu dana, Sony z1 svaki dan i par LG-jeva L serije... valjda dovoljno da mogu reci da su meni isti đavo, da gledam iste aplikacije i iste ikonice, male razlike. Ti meni govoris da ti i ja imamo windows 7 na svojim racunarima i da jedan postavi drugu temu i da onda imamo razlicite softvere!?
Furka u tom androidu kako vidim je vecinom u tim aplikacijama, jest daleko najprodavaniji i zastupljeniji to stoji.
Ja ni od kog nisam cuo da se pozalio na Nokiu, dok za npr Samsung to cesto cujem. Da nekad zastekaju, uspore...
Nokia jednostavno oduvijek bila odraz kvalitete. Evo Note 3, Lumia 1020 i Iphone 5c, 3 razlicita telefona. mogu bilo koji uzeti, daj mi onda prijedlog, komentar na ova 3?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 feb 2014, 21:49

GTI grijesis to nije isto, kad govoris to za Windows 7 tu su samo razlike u temama

dok android koji koristi recimo samsung i htc su drugaciji, znaci sense, touchwiz nisu skinovi niti theme, to su modifikovani androidi
google izbaci **** code recimo od kitkat samsung sebi uzme i modifikuje za sebe
sta mislis otkud njima one fore recimo za note sa olovkom?

znaci kad pricamo o samsungu, htcu, sonyu, svaki koristi svoj sebi prilagodjeni android

ono sto hocu reci, nije to isto ko kad instaliras recimo neki aosp rom i nabacis touchwiz i sense temu

a sto se tice izbora izmedju Lumia 925 i 1020, samo ime a i kad pogledas specifikacije 1020 je bolji izbor

a to da uspore to jednostavno moraju, ipak je telefon pun bloatwarea i svakavih "fičra" koje touchwiz nudi

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 27 feb 2014, 22:09

@QUARESMA 18<<< Razumijem ja to prilagođavanje, o tome i govorim, nije to potpuno isto, al nisu to neke drasticne razlike. Mada za HTC ne mogu da govorim, Samsung, LG, Huawei, Sony ja.
Mislim da ce Lumia 1020 definitivno i biti moj izbor. Nemam nista protiv androida, sam ome ne fasiniraju toliko koliko su navikani. I meni nisu potrebne te aplikacije, samo osnovno te kvalitet.
Nego sta je sa Ajfonom? ON je uvijek bio na glasu, a nema tako fascinantne karakteristike, u cemu je bit?

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 27 feb 2014, 22:13

bit je u optimizovanom os.u, sad da li to opravdava visoku cijenu ne zelim da ulazim u to

iPhone radi odlicno, sto noviji to bolji, njegovom kupovinom neces pogrijesiti sigurno, ali mene odbija to sto nema pravog blutua, znaci nekome hoces poslati sliku, zaboravi na to, hoces sebi postaviti neku pjesmu da ti svira kad te neko zove takodjer zaboravi i na to, onda transfer slika, muzike i sl. sa pc na telefon i obrnuto ide preko iTunesa
mada mozes slike prebacivati bez itunesa

nedostatak file managera, mass storagea, pravog blutua, su nesto sto mene odbija od kupovine iPhonea, a i visoka cijena takodjer

sad da li jailbreak popunjava te gore navede "propuste" od applea, ne znam, nemam trenutno iPhonem, sto sam dolazio u dodir s Appleovim proizvodima je bilo tek toliko da jailbreakam uredjaj nekome i to je sve

GTI
Kontakt:

Post Postao/la GTI » 27 feb 2014, 22:39

Ma znam to, sto se toga tice prebacivanja, imao sam i tu priliku 4. koristiti. A u sustini to su stvari koje nama obicnim smrtnicima ne trebaju :mrgreen: pretpostavljao sam da je to, ali eto opet da pitam.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 27 feb 2014, 23:24

Ja sam ti samo htio reci da mobiteli koji rade na WP su isto tako na isti fazon kao i ovi Androidi, a naravno da svaki fabrikant ubaci nesto svoje. To me najvise nervira kod Samsunga, sto ubacuju neke aplikacije koje mi ne trebaju. Isto rade i ostali. Momak ti je malo opsirnije objasnio.
I mislio sam da si sveo izbor na samo ta dva pa kontam sta cemo ti mi. :)

Inace nisam fan ni Samsunga ni bilo koga, ali Android je za mene prvi i jedini izbor. Ne samo zbog kvaliteta i rasprostranjenosti nego i drugih stvari.
Ne smijemo dozvoliti da Microsoft uzme puno udjela u mobitelima. Vidis kakav su monopol napravili sa kompjuterima. ODRASE. Pitaj nekog ko ima firmu (ako je sve legalno) kolike su im godisnje licence na svaki windows, za svaki kompjuter posebno. Office su naravno odvojili posebno pa te i na njemu deru licencama.
Sad im Google puse za vratom pa se prepali da nece vise moci da nas deru. Cijene za Win8 su snizili... Valjda ide slabije. Konkurencija stigla! :)

Naravno da je Niokia kvalitetna ali ja ti ne znam puno o WP. Vidio sam ih, znam kako izgledaju ali kako funkcionisu ne znam.
Apple je meni previse arogantan i pokusavaju te uvesti u svoj "i" svijet gdje ces uzimati samo njihove produkte koji su povezani i dobro komuniciraju jedan sa drugim. Dok se recimo moras namuciti ako zelis poslati sliku ili pjesmu nekom ko nema iPhone. Kvalitet je sigurno na nivou ali i dizajn, imaju ga bas bas.
Note 3 je isto tako sigurno odlican. Ma svi su oni dovoljno kvalitetni. Sve zavisi sta hoces i sta ti je bitno. Koliko dugo koristis mobitel? Ako si sat-dva dnevno online, onda bi ti preporucio veci ekran jer je manje opterecenje za oci.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 feb 2014, 08:43

ne smijemo dozvoliti microsoftu, e jesi revolucionar svaka ti cast, sta me briga ko ima primat na trzistu i sto ti branis android fakticki cisto jer mrzis ove druge, mani suplje zivota ti
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Huske i 18 gostiju.