hogarstrasni je napisao/la:Napisao sam vec, o talentima iz BHPL ne vrijedi trositi rijeci. Pogledaj spisak a selekcije i sve ce ti biti jasno.fanatic je napisao/la:
Zolotic, Spikic, Gojkovic, M.Maric su iako jos uvijek u19 reprezentativci(osim Zolotica) standardni u svojim klubovima i tu dominiraju. Zolotic da nije imao onu povredu, vjerovatno bi vec vani bio.
Hodzic prvi napadac vodece ekipe prvenstva, Bajic sve vise dobija priliku a u repci je uvijek pruzao strasne partije.
Sve gore navedene igrace sam vise puta gledao uzivo i vec sada SVI odskacu od ostatka premijer lige, a vecina ih nema ni 20godina. Radovac takodjer spada u ovu grupu, s tim da je on jos mladji..Dosad su nam vecinom u21 repku cinili igraci koji imaju 21god i sjede na klupi bh. premijerligasa![]()
Hairlahovic, Modic, Lazic, Cerimagic, Hajrovic - svi igraju u dobrim klubovima, za razliku od prijasnjih u21 i u19 reprezentativaca koji su igrali po 3-4 turskim, ruskim, hrvatskim, srpskim ligama..Sto se tice ovih ostalih boldanih o vecini se vec duze vremena pise i momci pruzaju dobre partije u mladjim kategorijama svojih klubova i vecina je na vratima prvog tima..
Modic , Lazic, Cerimagic nemaju ni minute seniorskog fudbala , Hajrovic ima 53 minute, a 21 mu je godina i nece imati nastupati u slijedecem ciklusu !? Nece ni zolotic, iako pretpostavljam da ce biti potrebno 30ak stranica da se utvrdi da u slijedecim U21 kvalifikacijama nastupaju igraci 94 i mladji !?
Talenti iz doba Dzeke, Papca, Pandze, Berberovica, Hrgovica, Modrica se ne mogu porediti s ovim danas. Prije do 21godine nisu imali utakmice iza sebe kako treba, a danas je vecina pozvanih, iako ispod 20god, standardna u svojim ekipama. Ko god duze prati BHPL zna o cemu pricam, a ja sam samo uporedio ovu generaciju sa prijasnjim. Bolju tesko da smo imali(pa i ta zlatna generacija je u tom trenutku bila smijesna). Ne moraju izboriti neki vrhunski rezultat, dovoljno da se izbaci 5 igraca koji ce ici u Francusku 2006, a ja sam ubjedjen da ce ih biti i vise..