U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

legenda reala
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2014, 17:46

Dialiba je igrao u kvalifikacijama kod Tulića, ali mislim da je samo jednu-dvije utakmice odigrao i gol je postigao na debiu mislim.

Batko

Ja sam ti naveo dva igrača koji su promjenili sportsko državljanstvo, prešli iz jedne Ex ju reprezentacije u drugu, očigledno da si ti pomješo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 26 feb 2014, 18:08

Ne znam zašto se zamarate glupostima oko Marića, imat će karijeru kao onaj Bunoza, njemu će Poljska bit maximalno dostignuće. Uzdajmo se u Radovca, Modića, Tankovića, Suljića, Bešića, Bektića, Arslanagića, Miloševića, Lazića, S.Hajrovića, Prcića i ostale
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 feb 2014, 22:48

Vandelanoite je napisao/la:Ne znam zašto se zamarate glupostima oko Marića, imat će karijeru kao onaj Bunoza, njemu će Poljska bit maximalno dostignuće. Uzdajmo se u Radovca, Modića, Tankovića, Suljića, Bešića, Bektića, Arslanagića, Miloševića, Lazića, S.Hajrovića, Prcića i ostale
Jel Armina?? On je igra za nasu reprezentaciju,a u Maumera se mozemo uzdati koliko i u Marica.Jedan je Hrvat,a drugi Sveđanin.Barem za sada :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 feb 2014, 23:40

hogarstrasni je napisao/la:
dino-92 je napisao/la:a mozda je i igrao samo u prijateljskoj
dao gol protiv velsa , kvalifikaciona utakmica :lol:
nista onda si sam sebi dao odgovor :D ko da je problem u bosni falsifikovat papire :D

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 feb 2014, 23:52

Nisu oni ništa falsifikovali nego su pogrešno protumačili član koji je to regulirao. E sad da li su oni to uradili i stavili ga da igra prije nego je FIFA i donijela rješenje to ne znam.

Još uvijek nije jasno šta se tu desilo. Vels je imao pravo da to prijavi i da se utakmica registruje 0:3 za njih ali su ionako pobijedili. Čudi me da UEFA, odnosno FIFA nisu tu ništa uradili po službenoj dužnosti.

Ruku na srce, baš te godine je došlo do promjene pravila. Prije je bilo potrebno dvije godine boravka u državi (Dialiba ih je imao) a onda je promijenjeno na pet.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 27 feb 2014, 00:57

Eborg je napisao/la:Nisu oni ništa falsifikovali nego su pogrešno protumačili član koji je to regulirao. E sad da li su oni to uradili i stavili ga da igra prije nego je FIFA i donijela rješenje to ne znam.

Još uvijek nije jasno šta se tu desilo. Vels je imao pravo da to prijavi i da se utakmica registruje 0:3 za njih ali su ionako pobijedili. Čudi me da UEFA, odnosno FIFA nisu tu ništa uradili po službenoj dužnosti.

Ruku na srce, baš te godine je došlo do promjene pravila. Prije je bilo potrebno dvije godine boravka u državi (Dialiba ih je imao) a onda je promijenjeno na pet.
Nemam pojma o tim pravnim zackoljicama. Po tvojoj pretpostavci, da su pogresno protumacili clan, znaci da nisu FIFA-i morali prijaviti naturaliziranog igraca i dobiti potvrdu, nego je u nadleznosti domaceg saveza ! nesto mi je to previse naivno, to znaci da mozes dovesti bilo koga , dati mu pasos, ubaciti da igra , pa ako prodje-prodje!? Sto otvara mogucnost da neko deset godina nastupa ilegalno , dok ga ne provale :?
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 27 feb 2014, 01:11

Sve FIFA rjesava. Jedino logicno objasnjenje je bilo da su ga stavili da igra prije nego je doslo rjesenje iz FIFA-e sto je prilicno amaterski.

Mozda je i nesto drugo u pitanju.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 27 feb 2014, 03:47

hogarstrasni je napisao/la:
Eborg je napisao/la:Dialiba nije ispunio dovoljan broj godina u BiH. Nasi su to zeznuli.
Ma ja , lako je papire falsifikovati u Senegalu i Bih. poslihje su se svi usutili , kao da nikada nije bio u Bosni. Koji lauferi. :lol:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/diali ... 46286.html" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen:

25 g moze on jos ganjati,.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 27 feb 2014, 10:22

HAIRLAHOVIĆ DOBIO POZIV U-21 BIH

26/2/2014 u 12:40 sati

Mladi hajdukovac Ismar Hairlahović dobio je poziv izbornika U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlade Jagodića. Iso (1996.) je najmlađi igrač U-21 BiH koji je dobio poziv za predstojeću prijateljsku utakmicu koja će se u srijedu 5. ožujka igrati u Sarajevu. Bit će to međusobni dvoboj selekcija 1993. protiv 1994./1995. godišta Bosne i Hercegovine.
Zanimljivo, Iso je dobio poziv i U-19 reprezentacije BiH, te ga obveze očekuju nakon ovih s U-21.
Hajduk je 16. siječnja ove godine predstavio tercet svojih dragulja koji su potpisali profesionalne ugovore (Hairlahović, Nikola Vlašić i Andrija Balić). Iso je bio i s prvotimcima Igora Tudora na pripremama Bijelih u Turskoj.
http://hajduk.hr/vijest/hairlahovic-dob ... 1-bih/4440" onclick="window.open(this.href);return false;
Baš ga gotive. 8-)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 27 feb 2014, 11:13

Iso skont'o na vrijeme. Ako ho'š u reprezentaciju uputi se u Hajduk, još nikada nije omanulo. ;)

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 27 feb 2014, 12:37

voltron30 je napisao/la:Iso skont'o na vrijeme. Ako ho'š u reprezentaciju uputi se u Hajduk, još nikada nije omanulo. ;)
A jašta. Oni su dole "glupi" u klubu baš, pa pored svoje djece i cijele dalmacije i hercegovačkog dijela koji gravitira prema HR,dali momku profi ugovor sa 17 godina. Posve im se sviđa momak po izgledu i ljepoti,a posebno po imenu i prezimenu, a još dolazi sa USK-a.

Ali i ovo je percepcija kod nas u BiH,i zato nam je ovako kako jest. Svaku priliku mi koristimo da svoje omalovažavamo, da se dijelimo po gradovima, selima,zaseocima,klubovima itd itd. Naročitu averziju prema svemu što dolazi sa USK-a, imaju baš ljudi(čast izuzecima) iz također, i NAŠEG glavnog grada, Sarajeva.

A kad malo bolje pogledamo, skoro i da nemamo nigdje nikog zastupljenog kroz naše nacionalne selekcije. Svjesni ste svi da je bilo i ima preierligaša iz mjesta sa stotinjak kuća i dvije "zadruge", a ovoliki kanton NEMA. I kakva klima vlada bojim se da će se "klipovi u točak" stavljati i našem Jedinstvu, na putu ulaska u premier ligu. Jer će neko reći, a daleko nam je tamo putovati,ili ne treba njima to. Isto tako na perfidan način se riješilo Nadarevića, evo tako nešto se "kuha" i Ibričiću, drugi Nadarević (Genoa) nije nikad pozvan niti na "teferič" od NS BiH. I da ne nabrajam dalje ljudi dragi zapamtite i USK je = Bosna i Hercegovina. I iz Bihaća se porez plaća u institucije BiH.

Oprostite što sam malo skrenuo sa teme, ali vezano za komentar prethodnika za poziv Hajrlahoviću, sam morao staviti u ovaj kontekst.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 feb 2014, 13:15

zmajusk je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Iso skont'o na vrijeme. Ako ho'š u reprezentaciju uputi se u Hajduk, još nikada nije omanulo. ;)
A jašta. Oni su dole "glupi" u klubu baš, pa pored svoje djece i cijele dalmacije i hercegovačkog dijela koji gravitira prema HR,dali momku profi ugovor sa 17 godina. Posve im se sviđa momak po izgledu i ljepoti,a posebno po imenu i prezimenu, a još dolazi sa USK-a.

Ali i ovo je percepcija kod nas u BiH,i zato nam je ovako kako jest. Svaku priliku mi koristimo da svoje omalovažavamo, da se dijelimo po gradovima, selima,zaseocima,klubovima itd itd. Naročitu averziju prema svemu što dolazi sa USK-a, imaju baš ljudi(čast izuzecima) iz također, i NAŠEG glavnog grada, Sarajeva.

A kad malo bolje pogledamo, skoro i da nemamo nigdje nikog zastupljenog kroz naše nacionalne selekcije. Svjesni ste svi da je bilo i ima preierligaša iz mjesta sa stotinjak kuća i dvije "zadruge", a ovoliki kanton NEMA. I kakva klima vlada bojim se da će se "klipovi u točak" stavljati i našem Jedinstvu, na putu ulaska u premier ligu. Jer će neko reći, a daleko nam je tamo putovati,ili ne treba njima to. Isto tako na perfidan način se riješilo Nadarevića, evo tako nešto se "kuha" i Ibričiću, drugi Nadarević (Genoa) nije nikad pozvan niti na "teferič" od NS BiH. I da ne nabrajam dalje ljudi dragi zapamtite i USK je = Bosna i Hercegovina. I iz Bihaća se porez plaća u institucije BiH.

Oprostite što sam malo skrenuo sa teme, ali vezano za komentar prethodnika za poziv Hajrlahoviću, sam morao staviti u ovaj kontekst.
Moram priznati da si upravu, nazalost USK je zapostavljen od strane drzave i federacije BIH.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 feb 2014, 13:21

A koji to dio osim Sarajeva nije zapostavljen :?:

Ali priča o ugroženosti je smiješna, eto Nadarević i Ibričić se izbacuju iz reprezentacije, pa naravno da se trebaju izbaciti, ovaj drugi Nadarević se mogo isprobati u nekoj prijateljskoj iako nije zaslužio, ali pošto takvih koji ne zaslužuju imamo tonu, mogo je i on
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 feb 2014, 13:28

legenda reala je napisao/la:A koji to dio osim Sarajeva nije zapostavljen :?:

Ali priča o ugroženosti je smiješna, eto Nadarević i Ibričić se izbacuju iz reprezentacije, pa naravno da se trebaju izbaciti, ovaj drugi Nadarević se mogo isprobati u nekoj prijateljskoj iako nije zaslužio, ali pošto takvih koji ne zaslužuju imamo tonu, mogo je i on
Tacno, kod nas je Sarajevo epicentar svega i to iskljucivo zbog bosnjacke politicke elite koja sve druge regije i gradove (Tuzla, Zenica, Bihac, Gorazde .....) zapostavlja.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 27 feb 2014, 15:07

spisak igraca koji je pozvan za okupjenje 5. marta

slika

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 27 feb 2014, 15:10

JAGODIĆ OBJAVIO SPISAK: POZVANI PRCIĆ, BEŠIĆ, ATAJIĆ, MODIĆ...

Mlada reprezentacija BiH će 5. marta na stadionu „Otoka“ u Sarajevu podijeljena u dva tima odigrati međusobnu kontrolnu utakmicu. „Ovo okupljanje ćemo iskoristiti da provjerimo većinu mlađih igrača i u međusobnoj kontrolnoj utakmici vidimo koliko su spremni za reprezentaciju. Fokusirali smo se na igrače rođene 1994. i 1995. godine u cilju podmlađivanja aktuelne „U-21“ i formiranja „U-20“ selekcije. Ovaj put nismo pozvali većinu provjerenih igrača 1992. godište osim Grahovca koji je kapiten ekipe i treba da je uz nju, te Bešića koji je propustio zadnja tri okupljanja, a standardan je u Ferencvarošu. Iz spiska se vidi da smo pozvali pojedine igrače po prvi put jer smatramo da im trebamo pružiti priliku, a od njihovih nastupa u klubovima zavisi da li će odmah biti standardni ili će igrati u „U-20“ selekciji“, rekao je selektor Vlado Jagodić i dodao: „Pošto je ovo kontrolno okupljanje, a u cilju stvaranja slike o mlađim igračima smatram da nije potrebna provjera starijih reprezentativaca. Pozvali smo 3 igrača 1996. godište, a radi se o fudbalerima koji igraju zapažene uloge u svojim klubovima bez obzira na godine. Nisu imali priliku da se odazovu na nedavno okupljanje „U-19“ reprezentacije pošto se nije radilo o UEFA terminu pa ćemo ih sada provjeriti jer na njih ozbiljno računamo.“Okupljanje reprezentacije je zakazano za 3. mart u hotelu „Park“ u Vogošći.

SPISAK POZVANIH IGRAČA:

1. PIRIĆ KENAN GK KAA GENT /BEL/2. TIRIĆ IVAN GK FK RUĆAR – KAKANJ3. BEŠIĆ MUHAMEĆ ĆF FC FERENCVAROSI /HUN/4. HAJROVIĆ SEAD ĆF FC GRASSHOPPERS /SUI/5. ŠIVŠIĆ SAFET ĆF FK OLIMPIC – SARAJEVO6. ŠPIKIĆ JOZO ĆF NK ŠIROKI BRIJEG7. MUHAREMOVIĆ HARIS ĆF FK SARAJEVO8. HAJRAĆINOVIĆ HARIS ĆF FC TRENCIN /SVK/9. GOJKOVIĆ RENATO ĆF NK ČELIK – ZENICA10. ŠEHIĆ EDIN ĆF NK ZAGREB /CRO/11. GRAHOVAC SRĐAN MF FK BORAC BANJA LUKA12. PRCIĆ SANJIN MF FC SOCHAUX /FRA/13. VESELINOVIĆ MLADEN MF FC VIKTORIA – PLZEN /CZE/14. CIMIROT GOJKO MF FK SARAJEVO15. ZOLOTIĆ NERMIN MF FK ŽELJEZNIČAR16 ČERIMAGIĆ ARMAN MF KAA GENT /BEL/17. LAZIĆ BOBAN MF FC OLYMPIACOS /GRE/18. HANDŽIĆ FARIS MF FK SARAJEVO19. PREDRAGOVIĆ FEDOR MF FK BORAC – BANJA LUKA20. MOĆIĆ ANĆREJ MF AC MILAN /ITA/21. MALETIĆ MARKO FW FC OSS /NEĆ/22. ATAJIĆ BAHRUDIN FW FC SHREWSBURY /ENG/23. MIHAJLOVIĆ STEFAN FW FK CRVENA ZVEZĆA /SRB/24. HODŽIĆ ARMIN FW FC LIVERPOOL /ENG/25. BAJIĆ RIAD FW FK ŽELJEZNIČAR26. MARIĆ MIRKO FW NK ŠIROKI BRIJEG27. RADOVAC SAMIR MF FK SARAJEVO28. HAIRLAHOVIĆ ISMAR MF NK HAJĆUK – SPLIT /CRO/29. BUREKOVIĆ ĆŽENAN ĆF NK ČELIK ZENICA30. SADIKOVIĆ ĆAMIR ĆF FK ŽELJEZNIČAR
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 27 feb 2014, 15:14

vendeta87 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:A koji to dio osim Sarajeva nije zapostavljen :?:

Tacno, kod nas je Sarajevo epicentar svega i to iskljucivo zbog bosnjacke politicke elite koja sve druge regije i gradove (Tuzla, Zenica, Bihac, Gorazde .....) zapostavlja.
Kako je epicentar svega.. Pa kao prvo repka ne igra u Sarajevu, a da se hoce, moglo bi i to ocas posla... malo se ulozi u Kosevu i imas stadion koji sve zadovoljava, mada msm da vec sada Kosevo zadovoljava uslove za takve utakmice, s obzirom da su se rijesile elementarne stvari poput WC-ova, moderne kabine za novinare, sala za testiranja msm na doping i to, zapad dobio nove stolice itd...

Pa logicno ako mislite na najvaznije institucije da ce biti u gl. gradu.. Pa nece staviti Predsjednistvo lupam u Mrkonjic Grad.... ili OHR u Bijeljinu itd.....

A ako mislite na vece place u odnosu na ostale u drzavi... pa logicno da ce ovdje biti najvece kad su ubjedljivo najveci i troskovi zivota... U Sarajevu nemas kafe ispod 1,5KM (a u elitnijim kaficima su i dobrano skuplje), kad su rezijski tros u globalu najveci... Svako ko se imalo razumije u ekonomska kretanja i varijacije moze vam to sa velikom signifikantnoscu potvrditi... Ne treba praviti nikakve posebne analize i ekspertize...

Pohvale Jagodicu na spisku.. Al nesto ne vjerujem da ce mu se odazvati Besic i Prcic zbog njegov skartiranja istih, al eto.... Drago mi je i zbog ovih ostalih momaka, prvenstveno msm na mladice poput Modica, Sadikovica, Hodzica, Lazica itd koji ce nositi reprezentaciju i u iducem ciklusu....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 27 feb 2014, 15:28

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 3. mart u hotelu „Park“ u Vogošći, navodi se na nfsbih.ba.

SPISAK POZVANIH IGRAČA:

1. PIRIĆ KENAN GK KAA GENT /BEL/

2. TIRIĆ IVAN GK FK RUDAR – KAKANJ

3. BEŠIĆ MUHAMED DF FC FERENCVAROSI /HUN/

4. HAJROVIĆ SEAD DF FC GRASSHOPPERS /SUI/

5. ŠIVŠIĆ SAFET DF FK OLIMPIC – SARAJEVO

6. ŠPIKIĆ JOZO ĆF NK ŠIROKI BRIJEG

7. MUHAREMOVIĆ HARIS DF FK SARAJEVO

8. HAJRADINOVIĆ HARIS DF FC TRENCIN /SVK/

9. GOJKOVIĆ RENATO DF NK ČELIK – ZENICA

10. ŠEHIĆ EDIN DF NK ZAGREB /CRO/

11. GRAHOVAC SRĐAN MF FK BORAC BANJA LUKA

12. PRCIĆ SANJIN MF FC SOCHAUX /FRA/

13. VESELINOVIĆ MLADEN MF FC VIKTORIA – PLZEN /CZE/

14. CIMIROT GOJKO MF FK SARAJEVO

15. ZOLOTIĆ NERMIN MF FK ŽELJEZNIČAR

16 ČERIMAGIĆ ARMIN MF KAA GENT /BEL/

17. LAZIĆ BOBAN MF FC OLYMPIACOS /GRE/

18. HANDŽIĆ FARIS MF FK SARAJEVO

19. PREDRAGOVIĆ FEDOR MF FK BORAC – BANJA LUKA

20. MODIĆ ANDREJ MF AC MILAN /ITA/

21. MALETIĆ MARKO FW FC OSS /NEĆ/

22. ATAJIĆ BAHRUDIN FW FC SHREWSBURY /ENG/

23. MIHAJLOVIĆ STEFAN FW FK CRVENA ZVEZDA /SRB/

24. HODŽIĆ ARMIN FW FC LIVERPOOL /ENG/

25. BAJIĆ RIAD FW FK ŽELJEZNIČAR

26. MARIĆ MIRKO FW NK ŠIROKI BRIJEG

27. RADOVAC SAMIR MF FK SARAJEVO

28. HAIRLAHOVIĆ ISMAR MF NK HAJDUK – SPLIT /CRO/

29. BUREKOVIĆ DŽENAN DF NK ČELIK ZENICA

30. SADIKOVIĆ DAMIR MF FK ŽELJEZNIČAR

Po meni jedan od jacih spiskova u21 repke. Ove momke(ako se izbace besic i grahovac koji ne mogu igrati slj ciklus) treba maximalno pogurati i postoje fine sanse da ovi boldani budu ala ona generacija, a sigurno imaju potencijala i da je nadmase : Dzeko, Ibisevic, Salhovic, Ibricic i ekipa.. ;)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 27 feb 2014, 15:31

Prcic, Besic i Maric se nece odazvati pozivu sigurno ;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 feb 2014, 15:36

Ethel je napisao/la:Prcic, Besic i Maric se nece odazvati pozivu sigurno ;)
pa misle da su neke zvjezde ,još oni pure trebaju jesti da dodju u a selekciju .to je najveci problem nasi igraca odigra par dobri utakmica i podigne se sad je njima kao podcjenjivanje igrati za mladu repku ,nikad tu igraca nece biti .

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.