Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

L-Train
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la L-Train » 26 feb 2014, 19:17

[youtube][/youtube]

sta su momci prije snimali i koliko je Drima kidao :shock: a sta danas rade :roll: jbga shvatam da su pare u pitanju,ali... :oops:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 26 feb 2014, 19:30

[youtube][/youtube]

....

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 26 feb 2014, 19:35

Poslije Jesmo l' sami , meni najbolja Majkina pjesma :)

[youtube][/youtube]
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 26 feb 2014, 19:52

@LenBias,Donnie,BadrHari i ostale kojima se bude dalo citat.

Razlika izmedju Hip-Hopa i danasnjeg muzickog zanra koji se naziva Hip-Hopom.
Prije svega bitno je napomenuti za one koji ne znaju (a koji MOZDA citaju ovo) da je Hip-Hop kultura prije svega pa tek onda muzicki zanr.Kao takav on se sastoji iz 4 elementa:

-Rap
-Grafiti
-Breakdance
-Beatbox

Da nebi posezali za nekim davnim vremenima i pamucnim poljima vratimo se ipak u nesto skoriju proslost.
1986. godinenakon sto je na jednom nastupu izboden neki lik,zbog nekog zlatnog lanca,gospodja (inace azijatkinja) kojoj se sad ne mogu sjetit imena nazalost odlucuje da poduzme.Ono sto jest bitno i zbog cega uopste spominjem doticnu jest sto je ona bila Dj na tom nastupu,i sto se mene tice to je dosta fascinantan podatak jer se ipak radi o 1986.
Ono sto je nakon toga uslijedilo jeste okupljanje u to vrijeme nekih od najpoznatijijh MC-jeva kako bi snimili pjesmu "Heal yourself".

[youtube][/youtube]

Ono sto je zanimljivo jest da je vlasnik Def Jam lejbela Rasel Simons iz nekog razloga svim svojim umjetnicima zabranio ucesce u ovom projektu,ali se uprkos tome LL Cool J ipak pojavio u studiju.
Reziser ovog spota je Johanatan Demme,oskarovac koji je izmedju ostalog rezirao filmove kao sto su:

The Silence of the lambs
Philadelphia
The Manchurian candidate itd itd.

Iako je snimio svoj vers,LL Cool J je ipak podlegao pritisku Rasela Simonsa i nije se pojavio na snimanju spota,tako da je na njegovom dijelu njegov dio pusten sa radija.
Ko bude gledao primjetit ce.
Mnoge stanice su odbile emitovanje ovog spota ali ona najvaznija MTV ih je prihvatila i objavila.

Zar na kraju krajeva to nije Hip-Hop?
Neki otpor,iskazivanje svog nezadovoljstva,kritika postojecim garniturama vlasti?
Odlican primjer Hip-Hop zajednice.
@LenBias kaze kako je ovo sto se danas radi modernizacija,ja kazem da je odstupanje od bilo kojeg elementa i prelazak u neki drugi zanr.
I druze nemoj se nac uvrijedjenim :D kazes da si presluso toliko repa i onda kazes kako je ovo dobra stvar:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim wtf :D
Znam da se ponavljam ali ova pjesma nema ni 1% hip-hopa u sebi,i nije rijec o Kanyeu ili Lil Wayne vec je jednostavno vrijeme repčuge okoncano i to je ono sto sam rekao na pocetku rasprave i iza cega stojim.
(na kraju krajeva rasprava se i povela zbog toga)
Ne znam ko je rekao u nekom postu prije kako se gleda samo "neki flow i neki skill"...
Mislim jbg...
Sta drugo da gledam?
Sta je to drugo bitno,produkcija?
Boli mene tuki za produkcijom.
Evo najbolji primjer za to.
Krs-One (covjek hip-hop) je na pocetku svoje karijere zivio bukvalno na ulici i nekako u to vrijeme je upoznao Scott La Rocka koji je bio socijalni radnik i dj.
Nakon sto su se sprijateljili Scott odlucuje da ulozi 50 dolara za dva sata koristenja muzickog studija,dakle 25 dolara po satu.

[youtube][/youtube]

Ova pjesma je snimljena iz prvog pokusaja.
I ako poslusas pazljivo mozes da cujes u pozadini neko "brbljanje" tj. glasove ljudi koji su bili u to vrijeme u studiju.
Hocu rec j3bes produkciju.
A stvar je realno pokidala.
Storrytelling,Flow,Beat...umijece da pokidas a nesto kazes to je Hip-Hop.
Ja ima pare,ja imam kurve,ja imam drogu,ja imam bundu,ja imam dijamante,ja imam henesi,ja imam auta...to je ****.
To je nesto drugo,i j3bes to ako cu ja morat "zarovit" po diskografiji da bi nasao neku dobru stvar.

Uostalom ko zeli neka pogleda ovo:

[youtube][/youtube]

Mislim da je on ipak kompetentniji od nas. :D 8-)

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 26 feb 2014, 19:56

[youtube][/youtube]

jedna domaca trap pjesma :D

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 26 feb 2014, 20:00

[youtube][/youtube]
MC :!:

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 26 feb 2014, 20:16

Ne pisem cesto ovdje,zapravo nikada ali kao neko ko je dugo uzivao u hip hopu i svime sto ide uz to moram napisati nesto oko sve ove polemike..Mislim da nema nikakve potrebe da hip hop ili rap dijelimo na nove i stare skole,kao sto za time nema potrebe dijeliti niti jedan drugi muzicki zanr,hip hop je hip hop,potreba da iskazes svoj neki bunt,prikazes socijalno stanje u drzavi,kvartu ili gdje vec,da opises neki dogadjaj,da opises sebe ili nekoga a sve to uz neki flow i rimu..Toga,nazalost u ovome sto len bias i slicni nazivaju hip hopom nema,vec su tu neke ofirne rime,droge i kurave,auta i lanci,gangsta rapa vise nema,ovi ljudi se zapravo vise i ne oblace kao hip hoperi,sto je svakako bitna stavka te kulture..Nadalje,ovo sad sto ljudi snimaju je postalo takav mainstream da je to cudo,obrcu se takve pare,niko vise ne radi iz duse sto bi se reklo,snimaju se dueti sa pjevacima,pjevacicama i samoprozvanim djovima..Hip hop je kao usotalom i svaki muzicki zanr izgubio svoje korijene,izgubio se u parama,zlatu i ostalim glupostima koje za to uopste nisu vezane..Isto se desilo i folku hajmo reci,pa su Sinana i Sabana zamjenili DJ Shone,Juice ili u nekom blazem obliku Slobodan Vasic,Djani i slicni..Jana je zamjenili Mostove Lunom a folk pjesma koja te 'pogodi' bez obzira sta slusas izadje svake prestupne godine..Rock bendove poput Mettalice,AC/DC,Nirvane su zamjenili Coldplay(mada njih izuzetno postujem,ali eto nmg naci bolji primjer jbg..Carl Coxa,Jeff Millsa i ostale techno velikane koji su privlacili milione na paradi ljubavi su zamjenili Guetta,Hardwell na Tomorowlandu..Muzika je postala smijesna,cast izuzetcima naravno..
PS kad vec spomenu Millsa,ima li neko ovdje da je uopste cuo za njega i da li neko ovdje u slobodno vrijeme slusa bas techno?
PPS http://www.youtube.com/watch?v=wWJqt0u_TCs
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 feb 2014, 21:41

Kad ste se dotakli Pushe ja njemu moram dodati i Mac Millera kao i J.Colea .. momci ne idu u mainstream a ipak su popularni i jako dobri ..

Sweet serenade je remek djelo, doživim eargasm svaki put kad je čujem..

Vremena se mijenjaju i Graffiti su zamijenjeni parama,dobrim trebama i drogom a breakdance je zamijenjen za LAPDANCE.

Mladjim generacijama se svidja ovaj new gen rap dok stariji sladokusci vole poslusati prave stvari od JayZ,Tupaca,method mana,drea,dogga i tako dalje ..

Funky shit :D Method man pokazo da idalje jede malu djecu ..

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 26 feb 2014, 22:03

IlPrincipe je napisao/la:Kad ste se dotakli Pushe ja njemu moram dodati i Mac Millera kao i J.Colea .. momci ne idu u mainstream a ipak su popularni i jako dobri ..

Sweet serenade je remek djelo, doživim eargasm svaki put kad je čujem..

Vremena se mijenjaju i Graffiti su zamijenjeni parama,dobrim trebama i drogom a breakdance je zamijenjen za LAPDANCE.

Mladjim generacijama se svidja ovaj new gen rap dok stariji sladokusci vole poslusati prave stvari od JayZ,Tupaca,method mana,drea,dogga i tako dalje ..

Funky shit :D Method man pokazo da idalje jede malu djecu ..

[youtube][/youtube]
O ovome boldiranom sam i napisao onoliki post,new gen rap nebi smio postojati pod takvim nazivom,smislite sebi neki novi naziv i nek to bude poseban zanr jer ovo sto se sada naziva new gen rap ima sa rapom veze mozda 30%
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 feb 2014, 22:53

@dzoni
da, ona pjesma ne da je dobra nego je odlicna, bas odlicna pjesma ali vidim da si ipak previse okrenut starom vremenu i ocigledno novim stvarima ne mozes i ne zelis dati sansu, nebitno koji zanr bile, previse si nostalgican a ja imam tako malo volje da to promjenim nekome tako da shvatam tvoj stav i postujem, po meni je itekako pogresan ali imas pravo na isti :) btw. hip hop nikad nije bio muzicki zanr i nece nikad biti, druga je stvar sto svu crnacku muziku zajedno u zadnje vrijeme neznalice pokusavaju zvati hip hop muzikom ali zato i jesu neznalice, znaci hip hop muzika kao takva ne postoji, postoje i dalje razlicte vrste muzike unutar hip hop kulture i to je to, kraj price neke bespotrebne :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 feb 2014, 23:07

A$AP na traci ..

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2014, 23:14

LenBias je napisao/la:@dzoni
da, ona pjesma ne da je dobra nego je odlicna, bas odlicna pjesma ali vidim da si ipak previse okrenut starom vremenu i ocigledno novim stvarima ne mozes i ne zelis dati sansu, nebitno koji zanr bile, previse si nostalgican a ja imam tako malo volje da to promjenim nekome tako da shvatam tvoj stav i postujem, po meni je itekako pogresan ali imas pravo na isti :) btw. hip hop nikad nije bio muzicki zanr i nece nikad biti, druga je stvar sto svu crnacku muziku zajedno u zadnje vrijeme neznalice pokusavaju zvati hip hop muzikom ali zato i jesu neznalice, znaci hip hop muzika kao takva ne postoji, postoje i dalje razlicte vrste muzike unutar hip hop kulture i to je to, kraj price neke bespotrebne :D
I meni cudno sto je uzeo bas Blood on the Leaves. Ima par pjesama na Yeezusu sa kojima moze zakucati ovu raspravu, a on bas uzeo jednu od najboljih mainstream pjesama iz 2013. godine. :mrgreen:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 26 feb 2014, 23:41

Ozymandias je napisao/la:[youtube][/youtube]

jedna domaca trap pjesma :D

sta uradise sa UOENO ccc :|

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 27 feb 2014, 00:10

Donnie Darko je napisao/la:
LenBias je napisao/la:@dzoni
I meni cudno sto je uzeo bas Blood on the Leaves. Ima par pjesama na Yeezusu sa kojima moze zakucati ovu raspravu, a on bas uzeo jednu od najboljih mainstream pjesama iz 2013. godine. :mrgreen:
Ma pusti @LenBiasa pojma on nema :P :mrgreen:
Salim se dobar je Len konacno naletih na sacicu ljudi koji slusaju rap.
Nego ima li neki objekat u Zenici da se pusta hip-hop?
Ja za ovih svojih 25 godina jos nenaletih.

Nelly diss

[youtube][/youtube]

8-)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 feb 2014, 00:13

Dzoni je napisao/la: Nego ima li neki objekat u Zenici da se pusta hip-hop?
Ja za ovih svojih 25 godina jos nenaletih
vjeruj da nema :roll: ima rock kafana a nema nesto gdje se pustaju rap stvari .. bas sam razmisljao kako bi bilo da se otvori neki objekat sa hip hop muzikom i mislim da bi radila dobro jer poznajem doooooosta raje koja slusa tu muziku i prije bi došli tu nego li u Ultru,Randers,Biznis .. ali eto nek mi imamo Rock :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 feb 2014, 00:19

Kao sto rece principe, nema vala nigdje. Ovdje gdje ja izlazim zna jedan konobar nekad pustit mix od Drea i Snoop Dogga, ali i to samo kad nema puno raje pa pusti sebi za dusu :mrgreen: But I'll take it, bolje i to nego nista :mrgreen:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 feb 2014, 00:22

[youtube][/youtube]

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 27 feb 2014, 00:24

IlPrincipe je napisao/la:
Dzoni je napisao/la: Nego ima li neki objekat u Zenici da se pusta hip-hop?
Ja za ovih svojih 25 godina jos nenaletih
vjeruj da nema :roll: ima rock kafana a nema nesto gdje se pustaju rap stvari .. bas sam razmisljao kako bi bilo da se otvori neki objekat sa hip hop muzikom i mislim da bi radila dobro jer poznajem doooooosta raje koja slusa tu muziku i prije bi došli tu nego li u Ultru,Randers,Biznis .. ali eto nek mi imamo Rock :lol:
Rock je kultura nacin zivota bolje je Rock nego Turbo Folk ili onaj Minimal Techno sto pustaju svi nadrogirani i veze nemaju sta rade.
A sto se tice nas sto slusamo Rap to je 2007.godine izbrisano s lista na kompu. ;)
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 feb 2014, 00:45

Principe, ne znam jesil vidio, ali procurio ti je Mastermind prije par sati. Znam da si sinoc pisao da jedva cekas album :)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 27 feb 2014, 00:47

Donnie Darko je napisao/la:Principe, ne znam jesil vidio, ali procurio ti je Mastermind prije par sati. Znam da si sinoc pisao da jedva cekas album :)
a majku mi pise 4.3. da izlazi nisam vidio jarane odma se bacam na yt :lol:

evo nesto sto bi tebe moglo zanimat :D

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 252 gosta.