Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Sheyi » 26 feb 2014, 19:21

Goalgetter je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Ama nikakve dileme nije bilo, vjeruj mi. On je projekat još dok mu je bilo 14 godina. Možda u njegovoj glavi je bilo nekih emocija, dilema... to je sve.
Ma vjerujem. Zavrsen cin sto se tice Halilovica, nikad se nisam i nadao da ce zaigrati. I da je imao dilema, kao sto kazes, to su Mamici, menedzeri i cale sriktali.
Sheyi je napisao/la:Halilovic se odlucio za Hrvatsku, kriv on kriv otac.
Haris Seferonja se odlucio za Svicu kriv Safet
Tankovic se odlucio za Svedsku kriv Safet :lol:
Ne samo on, ali snosi veliki dio krivice. I sami Tankovici kazu da im je smetalo sto Pape apsolutno nikakav interes nije pokazao za njega. Sad cete dodati argument ''On da voli ovu zemlju, on bi izabrao nas i bez obavljenog razogovra''. Ali momak vam je sam sve rekao, ja sam profesionalac, i da mi cale brani dao bih njemu 5 golova, sto znaci da momak ne gaji nikakve velike emocije prema domovini, nego gleda samo da ostvari sto bolju nogometnu karijeru. Nije svako patriota, ne voli svako ovu zemlju kao npr. Pjanic.
Kod nas je ono "sto jednostavno kad moze komplikovano", za teferič se znalo da ce propast kao i onaj od prosle godine. Pa ce nakon svega savez( zajedno sa Safetom) otici "na noge" Arslanagicu i Tankovicu kao sto se islo Kolasincu. :)

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 19:21

drummer je napisao/la:Halilovic je prisiljen da igra za Hrvatsku,bukvalno ucjenjen i samo neobavijesten covjek ga moze kriviti.Ucijenjen je i njegov otac koji u takvoj situaciji nije imao drugog izbora nego pristati.

Ja bih se osvrnuo na nesto drugo,vecina ovdje trubi kako je Hrvatska bolja od nas i ima daleko bolje rezultate,realno i ima.E sad,kako je miguce da Halilovic ima(vjerovatno)mjesta u avionu za Brazil u jednoj takvoj konkurenciji a nema u nasem avionu(jasno mu je poruceno da se tek u nekoj buducnosti racuna na njega) u kojem ce se realno naci 7,8 igraca koji niti su dobri sad niti imaju perspektivu da ikad i budu?
Nemoj biti naivan, nasi su jadnici u Mamicevim rukama i na Mamicevom platnom spisku , isto kao i u Hrvatskoj ! Sta je Mamicu izvadit 20-30hiljada eura i nase zakititi da se Alen ignorise !? ;)
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 26 feb 2014, 19:23

drummer je napisao/la:Halilovic je prisiljen da igra za Hrvatsku,bukvalno ucjenjen i samo neobavijesten covjek ga moze kriviti.Ucijenjen je i njegov otac koji u takvoj situaciji nije imao drugog izbora nego pristati.

Pametnom dosta.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 26 feb 2014, 19:25

Goalgetter je napisao/la: Ne samo on, ali snosi veliki dio krivice. I sami Tankovici kazu da im je smetalo sto Pape apsolutno nikakav interes nije pokazao za njega. Sad cete dodati argument ''On da voli ovu zemlju, on bi izabrao nas i bez obavljenog razogovra''. Ali momak vam je sam sve rekao, ja sam profesionalac, i da mi cale brani dao bih njemu 5 golova, sto znaci da momak ne gaji nikakve velike emocije prema domovini, nego gleda samo da ostvari sto bolju nogometnu karijeru. Nije svako patriota, ne voli svako ovu zemlju kao npr. Pjanic.
Slazem se da je momak profesionalac, i ne mora nas odabrati bez razgovora, ali taj nastup i prigovor da nije Pape dosao da prica sa njim, je u najmanju ruku smijesan..To je poenta! Kontaktiran je i pokazan je interes! Sta cemo, onda, ako Hrgota zatrazi interes Ivice Osima? Ili Arslanagic mozda naruci da po njega dodje Baljic? Neko ce Bajevica ili Barbareza?! Mozda smo Gudelju trebali poslati Borceta?! :)
Ne mora biti patriota, neka je profesionalac..to nam i jeste najbitnije, ali niko od njih nema pravo da bira s kim ce razgovarati. Kolasinac, tj. njegov menadzer jeste trazio da cuje misljenje Susica, ali ne direktno, vec je zadovoljan bio onim sto su mu prenijeli Spahic i Begic!
Dakle, svaka cast na profesionalizmu,i treba se odazvati Svedskoj ako su ga pozvali da igra prijateljsku, ali isto tako treba nam svima biti jasno, da ukoliko odbije dalje razgovore sa nasim savezom (bilo kim iz saveza, ne nuzno Susicem) tada zelja nije ni postojala!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 feb 2014, 19:29

Za svakog igraca kojeg selektor ili predsjednik saveza nisu posjetili i sa njim obavili konkretan razgovor a koji zaigra za neku drugu reprezentaciju(dobru kao mi,ili bolju)odgovornim se moraju smatrati prije svega selektor a onda i savez.Da su to uradili a neki igrac i pored toga odbio igrati za nas u tom slucaju im se ne bi imalo sta zamjeriti,ovako itekako ima.I zamjeri im se i taj grijeh ce nositi,nece se zaboraviti a ni oprostiti.
To je tako.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2014, 19:29

damir_82 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Ne samo on, ali snosi veliki dio krivice. I sami Tankovici kazu da im je smetalo sto Pape apsolutno nikakav interes nije pokazao za njega. Sad cete dodati argument ''On da voli ovu zemlju, on bi izabrao nas i bez obavljenog razogovra''. Ali momak vam je sam sve rekao, ja sam profesionalac, i da mi cale brani dao bih njemu 5 golova, sto znaci da momak ne gaji nikakve velike emocije prema domovini, nego gleda samo da ostvari sto bolju nogometnu karijeru. Nije svako patriota, ne voli svako ovu zemlju kao npr. Pjanic.
Slazem se da je momak profesionalac, i ne mora nas odabrati bez razgovora, ali taj nastup i prigovor da nije Pape dosao da prica sa njim, je u najmanju ruku smijesan..To je poenta! Kontaktiran je i pokazan je interes! Sta cemo, onda, ako Hrgota zatrazi interes Ivice Osima? Ili Arslanagic mozda naruci da po njega dodje Baljic? Neko ce Bajevica ili Barbareza?! Mozda smo Gudelju trebali poslati Borceta?! :)
Ne mora biti patriota, neka je profesionalac..to nam i jeste najbitnije, ali niko od njih nema pravo da bira s kim ce razgovarati. Kolasinac, tj. njegov menadzer jeste trazio da cuje misljenje Susica, ali ne direktno, vec je zadovoljan bio onim sto su mu prenijeli Spahic i Begic!
Dakle, svaka cast na profesionalizmu,i treba se odazvati Svedskoj ako su ga pozvali da igra prijateljsku, ali isto tako treba nam svima biti jasno, da ukoliko odbije dalje razgovore sa nasim savezom (bilo kim iz saveza, ne nuzno Susicem) tada zelja nije ni postojala!
Pa logicno da ce traziti da razgovara sa trenerom reprezentacije, sta ce njemu Murat Jaha ili Denijal Piric (ili ove sto navede)? Na pocetku za uspostavljanje kontakta da, ali onda se trazi taj razgovor sa selektorom reprezentacije, jos ti dobrovoljno dodju i nazovu te Emir Spahic, Edin Dzeko, ali taj koji odlucuje i drzi palicu je Susic.

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 26 feb 2014, 19:32

Ma neka ide tamo gdje je profesionalizam na cijeni, kod nas bolje prolaze oni koji igraju za raju, za Bosnu itd...
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 26 feb 2014, 19:35

Goalgetter je napisao/la: Pa logicno da ce traziti da razgovara sa trenerom reprezentacije, sta ce njemu Murat Jaha ili Denijal Piric (ili ove sto navede)? Na pocetku za uspostavljanje kontakta da, ali onda se trazi taj razgovor sa selektorom reprezentacije, jos ti dobrovoljno dodju i nazovu te Emir Spahic, Edin Dzeko, ali taj koji odlucuje i drzi palicu je Susic.
Susic odlucuje sada, trenutno...Kao sto to radi Del Bosque u Spaniji, Kovac u Hrvatskoj, a sutra...ko to zna......
Valjda gledaju ukupnu perspektivu u timu, a ne rijec selektora, ma ko on bio, jer je to promjenjiva kategorija...

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 19:35

Suma sumarum, svi ti igraci su svjesno i namjerno otjerani od reprezentacije ! Zasto? Da bi igrali oni koji plate. Jasno kao dan !

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 feb 2014, 19:38

Cuo sam da je Pjanic platio ogromnu sumu novca da bi igrao za repku, ali nesmijem vise o tome da ne bi... :mrgreen:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 feb 2014, 19:39

Hajmo po stoti put.Murat Jaha,Piric ni niko iz saveza ne moze obecati bilo kojem igracu nista bez selektora jer je selektor taj koji poziva.
Ekvivalent za posjetu Hamrena Tankovicu i konkretno obecanje za poziv je samo posjeta Susica i konkretno obecanje za poziv.Ako bi mali tada odbio onda bi imali pravo pljuvati ga a opravdat Susica,ovako to niko nema pravo jer mi ne znamo da li bi se tada Tankovic zahvalio Hamrenu a prihvatio obecanje Susica da ce kad budu gotovi papiri dobiti poziv.
I opet ponavljam,to nije obecanje da ce dozivotno biti pozivan,to je samo pruzanje sanse i trajno stavljanje igraca pod nasu zastavu.Ako on kasnije ne bude zasluzivao poziv pa ne treba ga ni dobiti,kad bude zasluzivao igrama dobit ce ga.Kad se postave jasni i posteni kriteriji onda je vrlo lako raditi posteno.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 26 feb 2014, 19:41

Halilovic ako i zaigra u Brazilu to ce biti za Hrvatsku. cak i kad bi se sad odlucio za BiH procedura oko promjene reprezentacije bi trajala predugo i ne bi dobio dozvolu FiFA-e na vrijeme. uglavnom, on je davno odlucio i ako zabije jos par golova u HNL-u, a hoce sigurno, on je siguran putnik u Brazil bez obzira sto ga Kovac sad nije pozvao

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 feb 2014, 19:43

damir_82 je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Pa logicno da ce traziti da razgovara sa trenerom reprezentacije, sta ce njemu Murat Jaha ili Denijal Piric (ili ove sto navede)? Na pocetku za uspostavljanje kontakta da, ali onda se trazi taj razgovor sa selektorom reprezentacije, jos ti dobrovoljno dodju i nazovu te Emir Spahic, Edin Dzeko, ali taj koji odlucuje i drzi palicu je Susic.
Susic odlucuje sada, trenutno...Kao sto to radi Del Bosque u Spaniji, Kovac u Hrvatskoj, a sutra...ko to zna......
Valjda gledaju ukupnu perspektivu u timu, a ne rijec selektora, ma ko on bio, jer je to promjenjiva kategorija...
Ili Morten Olsen
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 19:44

Sheyi je napisao/la:Cuo sam da je Pjanic platio ogromnu sumu novca da bi igrao za repku, ali nesmijem vise o tome da ne bi... :mrgreen:
Za Pijanica su se nadigli mediji, navijaci, televizije , clan predsjednistva ... Ko je ove u Susicevoj eri podrzao ? Jedva su cekali da ih nazovu Izmeti, Kokosinjci, izdajnici...srecom neke nisu uspjeli otjerati :roll:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2014, 19:48

Vama je izgleda mrznja prema Susicu potpuno pomutila razum. ;)
Mislim na ove starije forumase, ne na ove ocigledne placenike koje je Fahraon poslao (mogao je vala poslati neke malo pismenije placenike ali eto).

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 26 feb 2014, 19:48

Omerbavarac je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:On se odlucio za Hrvatsku. To je to.
:!:

Koliko god njegov talenat bio izrazen on jednostavno nece zaigrati za BiH. Da je malo pametnije razmisljao vec bi sad mozda i bio jedan od sigurnih putnika za Brazil, no kako je tako je. Sretno mu sa Hrvatskom i on je za nas zavrsena prica.
potpisujem

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 26 feb 2014, 19:51

TMovac je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Ili Morten Olsen
Koliko god da je tu, i koliko god bio uspjesan ili ne, selektor je ipak promjenjiva kategorija!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 feb 2014, 19:54

calcio je napisao/la:Vama je izgleda mrznja prema Susicu potpuno pomutila razum. ;)
Mislim na ove starije forumase, ne na ove ocigledne placenike koje je Fahraon poslao (mogao je vala poslati neke malo pismenije placenike ali eto).
Tebi sam davno rekao,ja kad sam isao na utakmice reprezentacije ti vjerovatno nisi ni znao da mi imamo reprezentaciju.Ako si mislio na mene,ako nisi onda nista ;)

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 26 feb 2014, 20:00

drummer je napisao/la:Hajmo po stoti put.Murat Jaha,Piric ni niko iz saveza ne moze obecati bilo kojem igracu nista bez selektora jer je selektor taj koji poziva.
Ekvivalent za posjetu Hamrena Tankovicu i konkretno obecanje za poziv je samo posjeta Susica i konkretno obecanje za poziv.Ako bi mali tada odbio onda bi imali pravo pljuvati ga a opravdat Susica,ovako to niko nema pravo jer mi ne znamo da li bi se tada Tankovic zahvalio Hamrenu a prihvatio obecanje Susica da ce kad budu gotovi papiri dobiti poziv.
I opet ponavljam,to nije obecanje da ce dozivotno biti pozivan,to je samo pruzanje sanse i trajno stavljanje igraca pod nasu zastavu.Ako on kasnije ne bude zasluzivao poziv pa ne treba ga ni dobiti,kad bude zasluzivao igrama dobit ce ga.Kad se postave jasni i posteni kriteriji onda je vrlo lako raditi posteno.
Naravno da niko osim selektora ne moze obecati poziv! Pretpostavljam, treba ga zvati da se kaparise?! Da ne moze zaigrati za druge, pa kako god! Mozda i bude mozda i ne bude igrac?!
Objasni razliku izmedju dva scenarija:

- Momak nakon ovih prijateljskih utakmica ugovori sastanak sa predstavnicima naseg saveza, koji mu nece obecati dozivotni poziv, promijeni sportsko drzavljanstvo i stavlja se na raspolaganje selektoru Susicu koji ce ga zvati ukoliko svojim igrama to i zasluzi!

- Momak razgovara direktno sa Susicem, koji mu nece obecati dozivotni poziv, promijeni sportsko drzavljanstvo i stavlja se na raspolaganje selektoru Susicu koji ce ga zvati ukoliko svojim igrama to i zasluzi!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 feb 2014, 20:01

drummer je napisao/la:
calcio je napisao/la:Vama je izgleda mrznja prema Susicu potpuno pomutila razum. ;)
Tebi sam davno rekao,ja kad sam isao na utakmice reprezentacije ti vjerovatno nisi ni znao da mi imamo reprezentaciju.Ako si mislio na mene,ako nisi onda nista ;)
Nisam na tebe mislio da si placenik, ako na to mislis. :)
Ali ne mogu vjerovati da smatras da bi Susic trebao trcati nekim balavcima sa odigranih 100 minuta seniorskog fudbala i moliti ih da igraju za BiH. Da je neki dokazani igrac, u redu. Ali momak ce mozda zavrsiti u trecoj ligi za par godina (vidi onog naseg slovenca). Posjetio ga je Jaha, posjetio ga je Dzeko, sasvim dovoljno. On odbio. Hvala i dovidjenja.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 12 gostiju.