U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Eborg
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Eborg » 26 feb 2014, 01:16

Mislim da je suplja. Velika Britanija jedina ima jednu vrstu izuzetka, bivsa Jugoslavija se nigdje ne spominje.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 feb 2014, 07:53

I ja mislim da to nije tacno.....Jer po toj logici bi smo mi u svoje vrijeme mogli dobiti Ljajica jer i on je rodjen u Jugoslaviji.....

Ljudi misle da vrijede ta neka specijalna pravila za Jugoslaviju ali to nigdje ne pise......Znam sporan je Subotic, ali nije javna tajna da je Suboticu falisifikovan jedan rodni list babe kojoj je stavljeno da je rodjan u Srbiji, sve se to da rijesiti.....

Sjeteite se Subotica kako se nije previse busao u prsa da ce igarti za Srbiju jer nije bio siguran da ce mu odobriti...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2014, 11:33

milion je primjera koji pokazuju da pravila nisu ista kao za ostatak Evrope, možda ne postoji pisano pravilo, ali očigledno je da se na ovaj dio ne primjenjuju ista pravila kao na ostatak Evrope
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 26 feb 2014, 11:57

legenda reala je napisao/la:milion je primjera koji pokazuju da pravila nisu ista kao za ostatak Evrope, možda ne postoji pisano pravilo, ali očigledno je da se na ovaj dio ne primjenjuju ista pravila kao na ostatak Evrope

Ko?

Ja jedino znam Subotica koji je prevario pravila falsifikovanim rodnim listom...

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 26 feb 2014, 13:44

Eborg je napisao/la:Mislim da je suplja. Velika Britanija jedina ima jednu vrstu izuzetka, bivsa Jugoslavija se nigdje ne spominje.
Jedino mjerilo je DRŽAVLJANSTVO dvojno, tj. pasoš.

Usput, slijedeće sedmice bi trebalo biti okupljanje U-21 reprezentacije. Biće novih imena. ;)

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 feb 2014, 13:59

Nije tačno. Državljanstvo nije jedino mjerilo, moraju se ispuniti i dodatni kriteriji vezani za porijeklo i/ili boravak u određenoj zemlji.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 feb 2014, 15:17

Batko je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:milion je primjera koji pokazuju da pravila nisu ista kao za ostatak Evrope, možda ne postoji pisano pravilo, ali očigledno je da se na ovaj dio ne primjenjuju ista pravila kao na ostatak Evrope

Ko?

Ja jedino znam Subotica koji je prevario pravila falsifikovanim rodnim listom...
Petrić za Hrvatsku

Milenković i Hrgović su igrali za nas, Volkov sad igra za CG

evo Šovšić je zaigro za Hrvatsku, niti je Hrvat, niti su mu roditelji, niti je proveo pet godina igrajući tamo, e pa reci ti meni koje je to pravilo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 feb 2014, 15:23

ma i nije loše da Omerbašić igra kao desni bek, mislim, u svakom slučaju, nakon Mujdže ta pozicija će biti deficitarna, a svakako i on ima često problema s povredama :D napadač ili desni bek, za nas dobitak, samo da momak uspije i nadam se da će dogurati do prvog tima Schalkea!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 16:09

Nisam 100% siguran ali mislim da su Hrgovic i Milenkovic debitovali kada su vazila stara pravila, tj, bilo je dovoljno da dobijes civilno drzavljanstvo i da, ukoliko nisi nastupao za neku reprezentaciju, mozes igrati za novu drzavu.
Onda su radi , ponajvise , Arapa koji su pooceli "kupovati" Brazilce,uveli pravilo o rodjenju igraca , odnosno najblizih predaka ili igranju odredjeno vrijeme u kontinuitetu...
Sto se Srbije i Hrvatske tice, opet nisam siguran, ali se prije cesto spominjalo da su u FIFA-i , jos neposredno poslije rata, izganjali te specijalne odnose , s obzirom da su Srbi i Hrvati konstitutivni... Ima jos slicnih slucajeva , Velika Britanija npr. Mislim da ima dosta slucajeva u kojima za Hrvatsku i Srbiju nastupaju igraci BIH korijena koji nemaju nikakve, teritorijalne, veze sa Srbijom i Hrvatskom.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 26 feb 2014, 16:26

Gledajte ljudi suština je u tome da djed, nane, otac, majka moraju biti rođeni u XY državi da bi igrač XX (ako je rođen u nekoj dr državi)mogao nastupati za spomenutu XY reprezentaciju. A kada je u pitanju Subotic konkretno njegovi roditelji su rođeni u bivšoj Jugi a s obzirom da je Srbija jedna od država koja je tvorila Yugu po tom osnovu(bar ja mislim) Subotić je dobio zeleno svjetlo od Fife. Dakle spomenuti je mogao igrati ne samo za srbiju ili Bosnu već i za bilo koju dr. državu nastalu raspadom Yugoslavije.
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Batko
Kontakt:

U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Batko » 26 feb 2014, 16:53

legenda reala je napisao/la:
Batko je napisao/la:

Ko?

Petrić za Hrvatsku

evo Šovšić je zaigro za Hrvatsku, niti je Hrvat, niti su mu roditelji, niti je proveo pet godina igrajući tamo, e pa reci ti meni koje je to pravilo
Zašto milenkovic i Hrgović .... Pa po Bogu ljudi vi ovdje opet mješate kruške i banane opet....

Milenkovic i Hrgović nisu mijenjali sportska državljanstva ja ciljam na drugo a to je kad igrač igra za jedne pa druge onda jasno stoji u pravilima da minimum DJED mora biti rođen na prostoru države koja traži promjenu..

Sent from my iPhone using Tapatalk

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 17:05

To za roditelje i djedove, nane , te za godine kontinuiranog igranja u domacoj ligi, vazi od , cini mi se, 2006, do tada je civilno drzavljanstvo bilo uslov, naravno ukoliko nisi nastupao za neku drugu reprezentaciju!
Eto Rikardo Santos Lagu , BiH reprezentativacu, dedo je rodjen na Vrbanjusi , pa je po tome stekao pravo igrati za nas :roll:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 26 feb 2014, 17:10

Batko je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Batko je napisao/la:milion je primjera koji pokazuju da pravila nisu ista kao za ostatak Evrope, možda ne postoji pisano pravilo, ali očigledno je da se na ovaj dio ne primjenjuju ista pravila kao na ostatak Evrope

Ko?

Ja jedino znam Subotica koji je prevario pravila falsifikovanim rodnim listom...]

Petrić za Hrvatsku

Zašto milenkovic i Hrgović .... Pa po Bogu ljudi vi ovdje opet mješate kruške i banane opet....

Milenkovic i Hrgović nisu mijenjali sportska državljanstva ja ciljam na drugo a to je kad igrač igra za jedne pa druge onda jasno stoji u pravilima da minimum DJED mora biti rođen na prostoru države koja traži promjenu..

Sent from my iPhone using Tapatalk

i ti si se druze pogubio. to vazi za sve igrace, a ne samo one koji su mjenjali sportsko. Po tvojoj logici onda svaki brazilac koji nije odigrao za Brazil bi mogao igrati za bilo koju repku na svijetu. Ili u najgorem slucaju Dario Cvitanich koji je etnicki Hrvat bi mogao bez problema zaigrati za HR, s obzirom da nikada nije igrao za Argentinu. A opet mu FIFA nije dala dozvolu, zbog toga sto je i on i roditelji mu i djed/baka rodjeni u Argentini.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 17:18

najveca misterija je Dialiba ! decko je, 2008., poslije oko 2 godine igranja u BiH, nastupio za nasu reprezentaciju :shock:I to u kvalifikacionoj utakmici!? tada je vec bio zakon o minimalnom broju godina nastupanja u domacoj ligi.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 feb 2014, 17:24

a koliko je dialiba prje toga zivio u bih? ima sigurno 5 godina ;)

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 17:26

dino-92 je napisao/la:a koliko je dialiba prje toga zivio u bih? ima sigurno 5 godina ;)
Ma jok, dosao iz Dakara 2006. To je bila neka mucka s papirima, bezbeli. malo falsifikuj u Africi, malo u Bosni i eto ti Dialibe u Bih, od osnovne ;)

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 feb 2014, 17:30

a mozda je i igrao samo u prijateljskoj

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 17:37

dino-92 je napisao/la:a mozda je i igrao samo u prijateljskoj
dao gol protiv velsa , kvalifikaciona utakmica :lol:

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 26 feb 2014, 17:42

Dialiba nije ispunio dovoljan broj godina u BiH. Nasi su to zeznuli.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 17:46

Eborg je napisao/la:Dialiba nije ispunio dovoljan broj godina u BiH. Nasi su to zeznuli.
Ma ja , lako je papire falsifikovati u Senegalu i Bih. poslihje su se svi usutili , kao da nikada nije bio u Bosni. Koji lauferi. :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.