Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 25 feb 2014, 23:04

[youtube][/youtube]
ujeda 8-)
još kad si u fazonu za trening, ma dižeš stotku ko iz **** :D
#Ynwa

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 23:06

Liverpool. YNWA je napisao/la:
[youtube][/youtube]
ujeda 8-)
Ova jos bolja .. još kad imaš 'čiste' i jake zvučnike ma dira te po venama .. :P

[youtube][/youtube]

btw za ljubitelje new gen repa ovo će bit yebanje mame od albuma, jedva čekam ..

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 25 feb 2014, 23:12

IlPrincipe je napisao/la:
Liverpool. YNWA je napisao/la:
[youtube][/youtube]
ujeda 8-)
Ova jos bolja .. još kad imaš 'čiste' i jake zvučnike ma dira te po venama .. :P

[youtube][/youtube]

btw za ljubitelje new gen repa ovo će bit yebanje mame od albuma, jedva čekam ..

[youtube][/youtube]

auu dobra, evo krenulo silovanje replaya *_____*
#Ynwa

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 23:17

@ilprincipe, poslusaj par pjesama od ovih dole 5. Izabrao sam random 5 pjesama koje jednostavno nemaju sanse da uspiju na danasnjoj muzicko sceni. Malo ko je i cuo za njih, pogotovo ovdje, jer jednostavno nisu pjesme koje odgovaraju radiju jer nisu kontroverzne, genericne ili konvencionalne, a ako nisu na radiju budimo realni tesko da ce iko cuti pjesme ako ne kupi (skine) cijeli album da preslusa. Pogotovo ove pjesme koje su izasle prije 7+ godina.

Reci da nisu dobre hebemu misa :mrgreen:

" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false; (cak je ni jay-z nije uspio sjebat sa repanjem o stvarima koje nemaju veze sa ostatkom pjesme)

Primjer koliko je sjebana danasnja publika je i pjesma Gone, sa Late Registration albuma koji je izasao 2005. godine. Iako je po skoro svim kritikama vazila za jednu od boljih pjesama sa albuma, niko ziv nije ni cuo za nju do prosle godine kada je neka random djevojka snimila klip kako daje otkaz sa tom pjesmom na klipu. Za sedmicu dvije imala je 10+ miliona pregleda, i pjesma je debitovala u top20 na Billboard ljestvici. I odjednom pjesma postade hit, osam godine poslije izlaska :roll:

Kanyeu samo nikada necu halalit sto je direktni krivac za uspjeh Drakea i njemu slicnih, koji bi danas radili u McDonaldsu da Kanye nije izdao 808s & Heartbreak.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 23:25

never let me down je stvarcuga, sve na njoj valja, apsolutno sve :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 23:40

LenBias je napisao/la:never let me down je stvarcuga, sve na njoj valja, apsolutno sve :)
Iako je malo glupo cuti Jay-Za kako se velica na ovakvoj pjesmi. Bas ono nigdje veze sa osatkom. Dobre su mu verse, ali ne odgovaraju ostatku pjesme nikako jbg :mrgreen:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 26 feb 2014, 00:23

Ukratko receno, hipnotiziran...
[youtube][/youtube]

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 26 feb 2014, 02:49

Donnie Darko je napisao/la:
SiggiSmallz je napisao/la: [youtube][/youtube]
Kraj price !
Kraj koje price? **** me svak ako 90% ljudi koji cuju rap god zapamti ista osim onih 15,16 famoznih sekundi, sa kojima stvarno jeste izdominirao. Rap God je najprecjenjenija pjesma koja je izasla u zadnje vrijeme, i nema sanse da je medju boljima sa novog albuma. Rhyme or Reason, Bad Guy, Brainless, pa cak i Berzerk (gdje je napokon pokusao nesto koliko toliko novo sto se produkcije tice) su nekoliko levela iznad. Da je beat na rap god bolji, mozda bi bila druga prica, ali realnost je da nije.

Mnogi kod repera gledaju samo flow i taj neki skill, ali to je samo jedan od brojnih sastojaka koje cine pjesmu. Produkcija i kreativnost, to jest mogucnost da se pruzi nesto novo je po meni jednako vazno.

Daj boze da pruza jednako truda na vlastitim pjesmama, kao sto pruza na gostovanjima, imao bi toliko bolju muziku da to nije normalno. Strofa sa ''Forever'' je 10x puta bolja od svih pjesama sa tri zadnja albuma njegova.
E j.ebiga ispade da je Eminem zaostao sto se tice produkcije ili se varam ?
U rapu imas zarnova tako da se svako orijentise po svom sto je logicno,sta mozda treba da zvuci kao Drake ili kao ASAP Rocky ?
Mislim da si mlađi od mene pa tako da se hvatas sto je u trendu sto sam i ja radio to je normalno,ja mislim da malo grijesis to je moje misljenje.(nema zli misli ;) )
Mnogi kod repera gledaju samo flow i taj neki skill, ali to je samo jedan od brojnih sastojaka koje cine pjesmu.
Upravo je to rap/hip-hop,pusti se produkcije,flow i skill je vrlo bitna stvar zar nije umjetnicki kad neko na ulici repuje u Tripletime-ju ? Tu nije bitna produkcija a kreativnost jest to ti dajem za pravo.
Produkcija i kreativnost, to jest mogucnost da se pruzi nesto novo je po meni jednako vazno.
Hvala bogu pa ima,nisam ja protiv toga al kazem s klasikom nikad nece moci,kako staris vise te vuci na klasiku odnosno Old School.

Pogedaj ovo druze. ;)
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 26 feb 2014, 03:39

[youtube][/youtube]

Hava nam je zarazna 8-) :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 26 feb 2014, 09:59

Presluso sam sve i najvise mi se svidjaju ova Hey mama i Never let me down al baš .. Homecoming sam znao od prije ..

Čuo sam za tu pjesmu Gone majku mu ja bi toj djevojci dao prihoda malo :lol:

Publika jest syebana i ja sam syeban jer slusam young money,MMG,a$ap .. i ostalo al jednostavno volim taj fazon i to je to :P

@firefirefirely Heron moj komšija .. Pokido je na solo forteu ima duplo više pregleda na yt od svih ostalih koji su ga isto snimali .. lik je veoma podcjenjen al yebiga nema ko da ga 'progura'. Imam tooooonu njegovih stvari i baš baš je talentovan.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 feb 2014, 13:22

[youtube][/youtube]

8-)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 26 feb 2014, 14:26

Sto se tice Kanyea, niko mu diskografiju ne moze osporiti.
Stvarno covjek pronalazi nacine da svaki album bude drugaciji, a da usto bude dozivljaj od prve do zadnje minute.
Najjaci njegov po meni je College Dropout, i ovaj zadnji je dobar ( Rubin opet cini cuda ), ali volim malo manje preseravanja makar to i Kanye bio. :mrgreen: ( Ja sam Bog naglasava u svakoj pjesmi .. )
I ja volim vise da vuce na pravi rap nego na neka artistic njesra, ali MDBTF je nesto najjace sto je izaslo te godine.
Covjek kreira nove stvari u muzici i to zvuci odlicno kad sroci sve u jedan album.

Sad mu se ulizuje svaki kriticar u Americi, pa moze napraviti jako glup album, opet ce pokusat nekako izvuci da je i to remek djelo.
Kao reper West je bio jako solidan, slicno kao i Wayne, medjutim otisao gdje vise para ima i sta se vise prodaje.

Jay Z je Jay Z, ikona i to je postao s razlogom. Legao je crnackoj populaciji ( kojoj realno rap i pripada ) i krajem '90 se znalo da je on najbolji na svijetu, ista situacija i zadnjih godina u fudbalu, kad pitas ko je najbolji automatski dobivas odgovor Messi. Globalno usvojeno bilo. Blueprinti su medju najpostovanijim albumima, kako Underground tako i Mainstream. Kasnije je i on, kao i svaki ostali smrtnik, opao kvalitetom i dozivio decline. Pametan je covjek, to se moze zakljuciti kako iz muzike i intervjua, tako i prema poslovnim odlukama koje donosi.
Sad je medju najbogatijim ljudima u muzici, ali najveca mu je mana ( sto reperi u dissovima naglasavaju ) je sto se prodao za pare na samom pocetku karijere. Sad da ne ulazim u masone i te stvari, ali cudan je HOVA.
Po meni je najbolji reper svih vremena iz razloga sto yebe Beyonce :mrgreen: Sasvim dovoljno. :D

Top 5 Eminemovih pjesama :
1. Lose Yourself
2. Stan
3. Sing for the Moment
4. The Way I am
5. Rock Bottom
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2014, 16:00

SiggiSmallz je napisao/la: E j.ebiga ispade da je Eminem zaostao sto se tice produkcije ili se varam ?
U rapu imas zarnova tako da se svako orijentise po svom sto je logicno,sta mozda treba da zvuci kao Drake ili kao ASAP Rocky ?
Mislim da si mlađi od mene pa tako da se hvatas sto je u trendu sto sam i ja radio to je normalno,ja mislim da malo grijesis to je moje misljenje.(nema zli misli ;) )
Naravno da nema zle misli joj, fino diskutujemo :)

Pa Eminem nema bas najbolju produkciju iza sebe (osim Rick Rubina, ali on ima samo 3 ili 4 pjesme na MMLP2). Mislim na zadnje albume. Sve moje kritike na racun eminema su namjenjene upravo njima. Najbolji primjer je rap god. Traje 6 minuta, a beat, koji je poprilicno 'distracting' (ne mogu se sjetit naseg izraza), jednostavno postane dosadan i iritantan poslije neke 3 minute. Nikakve tranzicije, nikakvog osvjezenja, nista. Recimo Jay-Z iza sebe ima Kanyea, Timbalanda, Pharrella, Swizz Beatsa, No ID-a, sve A klasa producenti, koji njegovu muziku dizu par levela iznad. Ili jos bolji primjer, ASAP Rocky, koji je strasno limitiran i sto se skilla i sto se rime tice, ali produkcija mu je strasna na oba LLA, i jednostavno album kao album zvuci 1000 puta bolje nego da je imao neke genericne beatove. Mislim meni je barem produkcija jako bitna, ne znam za ostale. Vise mi je bitan cijeli sonicki dozivljaj nego isljucivo flow.

Eminemu bi to polazilo za rukom da je i dalje na levelu na kojem je bio kad je bio na vrhuncu, ali nije, sto je sasvim razumljivo jer je to nemoguce.

Mozda si stekao dojam da se hvatam na trendove, ali barem ja mislim da to nikako nije slucaj. Sigurno ne bih branio Kanyea da je to slucaj, jer je u muzickom svijetu u ovom trenutku haman najpopularnije pljuvaj po njemu. Jednostavno sta mi se svidja, i s cim se povezem (iako ovo zvuci nekako pretenciozno) to slusam, sta mi se ne svidja to ne slusam. Nisam fan mnogo ovih aktuelnih repera tipa Drake (iako je on pop 98%, bazirao je cijelu karijeru na Kanyeovim 808s. Kanye je se okusao u pop vodama, poprilicno uspjesno, ali ga je proslo brzo i vratio se hip hopu, sto Drake ne namjerava uraditi dok god mu polazi za rukom). Slusam redovno Kanyea, iako je on van trenda sto se muzike tice jos od Taylor Swift, Kendricka, Rockya, Tylera kreatora, Pusha T, i to je manje vise to.
SiggiSmallz je napisao/la:Upravo je to rap/hip-hop,pusti se produkcije,flow i skill je vrlo bitna stvar zar nije umjetnicki kad neko na ulici repuje u Tripletime-ju ? Tu nije bitna produkcija a kreativnost jest to ti dajem za pravo.
Skill i flow je normalno jako, jako bitan. Ali bez kvalitetne produkcije mozes uspjet jedino ako su ono bas nenormalno talentiran, a i tako se moze odredjeno vrijeme, sigurno ne cijelu karijeru.
SiggiSmallz je napisao/la:Hvala bogu pa ima,nisam ja protiv toga al kazem s klasikom nikad nece moci,kako staris vise te vuci na klasiku odnosno Old School.
Pa dobro hip hop je dozivio vrhunac 90-ih, i nikada nece biti na tom levelu vise. Nesto kao NBA i jos milion slicnih primjera. Slusam ja i old school, Tupac, Snoop Dogg, Eminem, Wu Tang, i slusat cu zauvijek, ali cu slusat i ove modernije stvari, ne vidim zasto bi to trebalo biti ekskluzivno :)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 feb 2014, 16:26

dodao bi samo da kada pricamo o tom nekom "pravom" repu danas, bez ikakvih uplitanja u druge zanrove, eksperimentisanja i slicnog, prilicno sam siguran kako je pusha najbolji pravi (mainstream) reper danasnjice :)

[youtube][/youtube]

sto se mene tice vjerovatno najbolji singl "crnacke" kulture prosle godine 8-)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2014, 16:49

BadrHari je napisao/la:Sto se tice Kanyea, niko mu diskografiju ne moze osporiti.
Stvarno covjek pronalazi nacine da svaki album bude drugaciji, a da usto bude dozivljaj od prve do zadnje minute.
Najjaci njegov po meni je College Dropout, i ovaj zadnji je dobar ( Rubin opet cini cuda ), ali volim malo manje preseravanja makar to i Kanye bio. :mrgreen: ( Ja sam Bog naglasava u svakoj pjesmi .. )
I ja volim vise da vuce na pravi rap nego na neka artistic njesra, ali MDBTF je nesto najjace sto je izaslo te godine.
Covjek kreira nove stvari u muzici i to zvuci odlicno kad sroci sve u jedan album.
Kod njega mi i jest najbolje sto uvijek pokusava nesto novo, i naravno sto mu to polazi za rukom. College Dropout i Late Registration su na isti fazon, i poslije apsolutno niti jedan album nema nikakve slicnosti. Ali ono apsolutno nikakve slicnosti. Prvo je imao soulful produkciju i veoma duboku tematiku na CD i LR, pa onda nekakav electro hip-hop na Graduation, pa onda nekakvu njegovu mracnu verziju popa i minimalnu produkciju na 808s & Heartbreak, pa onda MBDTF koji je zanr sam za sebe i koji je njegov magnum opus, i sad Yeezus koji ne znam ni da opisem sa kojim je testirao i vlastitu bazu fanova. Uvijek, ali uvijek pokusava uraditi nesto ko nikada niko prije nije uradio.

Da je skoro pa bilo ko drugi napravio album kao MBDTF, tj jedan od kriticki najprihvacenijih i najhvaljenijih hip hop albuma mozda cak i svih vremena, 150%, ma 100000% bi ga pokusavao kopirati do iznemoglosti u narednih x godina i x albuma. Zato jedva cekam Kendricka da izadje sa novim albumom, bas me zanima da li ce ici na isti fazon kao GKMC, ili ce pokusati nesto koliko toliko drugacije.
BadrHari je napisao/la:Sad mu se ulizuje svaki kriticar u Americi, pa moze napraviti jako glup album, opet ce pokusat nekako izvuci da je i to remek djelo.
Kao reper West je bio jako solidan, slicno kao i Wayne, medjutim otisao gdje vise para ima i sta se vise prodaje.
I ja se cudim kako ga kriticari postuju u mjeri u kojoj ga postuju. Dok recimo Jay-Z sad i nije bas najprihvaceniji kod njih. Ne znam bas da je to ulizivanje, jer trenutno nemaju nikakvih razloga za to jer mu popularnost i nije bas pozitivna ovih dana. U redu za WTT, koji je izasao par mjeseci poslije MBDTF, pa nisu htjeli/smjeli protiv njega kada je bio na vrhuncu karijere, ali nisu imali razloga za takvo nesto sa Yeezusom.

Kayne je itekako otisao za parama, ali ne toliko sto se muzike tice. On pare trazi u modi i slicnim pizdarijama, ugovori sa Nikeom pa sad sa Adidasom. Pa njegova ulizivanja Louiss Vuittonu, Fendiu i slicnim korporacijama. Pokusava na silu da bude biznismen kao Jay-Z, samo sto je ovaj puno pametniji u tim stvarima. To mu ali ono bas ne treba, ali eto... **** ga, dok muzika ne trpi ja se ne bunim. Mislim, komercijala je i muzicki gledano apsolutno, da me ne shvati neko pogresno, ali na srecu to radi samo sa singlovima. Dok ostatak albuma nikada ne trpi. A Yeezusa je izdao bez ikakve promocije, bez reklama i sl. Nije sad da je bas FULL komercijala sto se muzike tice, kao recimo Jay.
BadrHari je napisao/la:Jay Z je Jay Z, ikona i to je postao s razlogom. Legao je crnackoj populaciji ( kojoj realno rap i pripada ) i krajem '90 se znalo da je on najbolji na svijetu, ista situacija i zadnjih godina u fudbalu, kad pitas ko je najbolji automatski dobivas odgovor Messi. Globalno usvojeno bilo. Blueprinti su medju najpostovanijim albumima, kako Underground tako i Mainstream. Kasnije je i on, kao i svaki ostali smrtnik, opao kvalitetom i dozivio decline. Pametan je covjek, to se moze zakljuciti kako iz muzike i intervjua, tako i prema poslovnim odlukama koje donosi.
Sad je medju najbogatijim ljudima u muzici, ali najveca mu je mana ( sto reperi u dissovima naglasavaju ) je sto se prodao za pare na samom pocetku karijere. Sad da ne ulazim u masone i te stvari, ali cudan je HOVA.
Po meni je najbolji reper svih vremena iz razloga sto yebe Beyonce :mrgreen: Sasvim dovoljno. :D
Ma Jay-Z je gospodin covjek. Ja cu ga uvijek postovat zato sto je lik nenormalno sposoban covjek. Bez ikakve sumnje ubjedljivo najsposobniji u muzickoj industriji vec dugi niz godina. Marketinski genije. Mogu ga mrzit, pljuvat, ali svi, od repera do obicnih ljudi, svi zele da budu Jay-Z. Svi.

Sto se muzike tice, nije ni blizu kao raniju, ali vjerovatno ni ne pokusava. Boli ga ****. A ja licno ne vidim apsolutno ni jedan razlog da to ne bude slucaj.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2014, 16:57

LenBias je napisao/la:dodao bi samo da kada pricamo o tom nekom "pravom" repu danas, bez ikakvih uplitanja u druge zanrove, eksperimentisanja i slicnog, prilicno sam siguran kako je pusha najbolji pravi (mainstream) reper danasnjice :)

Apsolutno. jedan od rijetkih koji se skoro pa nikako ne prilagodjavaju zahtjevima publike. Kazem skoro, jer ipak i on to u nekoj mjeri radi. Recimo upravo ova pjesma koju si ti postavio, zasto mu je trebao Chris Brown na refrenu? :mrgreen: Ovo sto je on otpjevao mogao je skoro pa bilo ko, ali je ipak stavio njega da bi se single i album vise prodali. Ali i dalje fura svoj stil i nece ga mjenjati u skorijoj buducnosti, a iza sebe ima producente za pozelit koji ce se pobrinuti da mu pjesme zvuce svjeze i drugacije.

A Sweet Serenade nije nabolji single, iz razloga koji cu postaviti ispod:
[youtube][/youtube]
:mrgreen:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 26 feb 2014, 17:04

'Alo reperi napravite sebi temu pa raspravljajte :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 feb 2014, 17:21

Donnie Darko je napisao/la:
LenBias je napisao/la:dodao bi samo da kada pricamo o tom nekom "pravom" repu danas, bez ikakvih uplitanja u druge zanrove, eksperimentisanja i slicnog, prilicno sam siguran kako je pusha najbolji pravi (mainstream) reper danasnjice :)

Apsolutno. jedan od rijetkih koji se skoro pa nikako ne prilagodjavaju zahtjevima publike. Kazem skoro, jer ipak i on to u nekoj mjeri radi. Recimo upravo ova pjesma koju si ti postavio, zasto mu je trebao Chris Brown na refrenu? :mrgreen: Ovo sto je on otpjevao mogao je skoro pa bilo ko, ali je ipak stavio njega da bi se single i album vise prodali. Ali i dalje fura svoj stil i nece ga mjenjati u skorijoj buducnosti, a iza sebe ima producente za pozelit koji ce se pobrinuti da mu pjesme zvuce svjeze i drugacije.

A Sweet Serenade nije nabolji single, iz razloga koji cu postaviti ispod:
[youtube][/youtube]
:mrgreen:
necemo sad pretjerivati :mrgreen: meni je sasvim opravdano gostovanje chrisa i, za divno cudo, tog lika postujem i sav njegov rad (sto fizicki na rijani sto u muzici :mrgreen: ) i meni je bas legao na ovoj pjesmi u toj mjeri da sumnjam da bi neko adekvatnije popunio njegovo mjesto :D ali pogledaj samo npr pusha, kao individualac potencijano (i po mom misljenju definitivno) najbolji na svijetu, objasnio sam sta i kako, dok je eto u clipsima, svojoj grupi (ako ima neko ko to slucajno ne zna za svaki slucaj da napisem) od dva clana sto se mene tice drugi po kvalitetu, sta je rec zivot i ko se kako progura i uspije :D

btw. kada pricamo u rep muzici i biznisu jedno ime se izdvaja pa onda svi kasnije poslije njega, necu reci ko je ali mozda neko pogodi, ima vremena cak da to kasnije bude neki materijal za raspravu :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 feb 2014, 17:30

Vjerovatno mislis na Drea. Njega sam ne sekund zaboravio kad sam pisao o Jay-Zu. On mu je ipak poprilicno blizu. Ima i Puff Daddy Diddy ili kako se vec sad zove. :mrgreen:

Ali Jay-Z je najsvestraniji. Frajera nema gdje nema. Poceo se i u filmove mijesat :mrgreen: Da ne spominjem NBA.

Sto se tice Browna. Izmijeno mu je glas koliko je mogao, dovoljno da ni ne zvuci kao Chris Brown. To je razlog zasto je bilo ko mogao uraditi ono sto je on uradio. Nisam ni znao da je Chris Brown u pitanju prvi put kad sam cuo pjesmu :mrgreen:

A Pusha, on nikada ne bi uspio kao solo reper da se jedna osoba nije pobrinula za njega. Necu ga imenovat :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 feb 2014, 17:34

jay-z ko zvijezda margarin :mrgreen: sto se tice biznisa mislim na didija, sve sto ovi danas rade on je radio vjerovatno uspjesnije u prijasnjim godinama i sad to sve samo odrzava na svim poljima, pokusaj malo istraziti po internetu, diskografska kuca, moda, filmovi, razna pica, nema sta nije ludjak radio i cega se nije dohvatio, CAK je bio i u kombinacijama da radi i osnuje marku svojih auta, zamisli to :lol:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.