Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la _dreamer_ » 26 feb 2014, 11:09

bhsport je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:e zamisli ako ne mogu doci radi obaveza prema drugim repkama kako li bi tek onda zaigrali za nasu protiv egipta.
Zato teferic nije nacin, odes na noge i pokazes da racunas na njega, da ga cijenis i da promijeni drzavljantvo i papire, a ne poziv na teferic.
Potpuno se slazem s tobom da je brze i ucinkovitije otici i razgovarati s igracima, no ima tu i krivice samih igraca. Ja ne znam kako ti igraci u samim "razgovorima" odmah ne ukazu na taj problem i ne kazu "molim vas, ja ne mogu izbjeci trenutne reprezentativne obaveze tj obaveze prema trenutnom savezu, da li postoji mogucnost da me posjetite?". Nego, navodno se daju neka usmena obecanja preko telefona, da bi se onda 5 do 12 prijavljivali problemi koji su odavno morali biti poznati... I to je neozbiljno sa strane igraca, ako cemo posteno...

A moj komentar je bio upucen onima koji smatraju da je Pape vec trebao pozvati Arslanagica i njemu slicne za ovu prijateljsku utakmicu, jer eto oni imaju nase civilno drzavljanstvo. No ocigledno je da momci to ne smiju uraditi jer bi snosili teske posljedice od strane njihovih trenutnih saveza, ali nasi cijenjeni forumasi to naravno ne vide pa krate Papeta za glavu i radi takvih "propusta".
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2014, 11:15

_dreamer_ je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:e zamisli ako ne mogu doci radi obaveza prema drugim repkama kako li bi tek onda zaigrali za nasu protiv egipta.
Zato teferic nije nacin, odes na noge i pokazes da racunas na njega, da ga cijenis i da promijeni drzavljantvo i papire, a ne poziv na teferic.
Potpuno se slazem s tobom da je brze i ucinkovitije otici i razgovarati s igracima, no ima tu i krivice samih igraca. Ja ne znam kako ti igraci u samim "razgovorima" odmah ne ukazu na taj problem i ne kazu "molim vas, ja ne mogu izbjeci trenutne reprezentativne obaveze tj obaveze prema trenutnom savezu, da li postoji mogucnost da me posjetite?". Nego, navodno se daju neka usmena obecanja preko telefona, da bi se onda 5 do 12 prijavljivali problemi koji su odavno morali biti poznati... I to je neozbiljno sa strane igraca, ako cemo posteno...

A moj komentar je bio upucen onima koji smatraju da je Pape vec trebao pozvati Arslanagica i njemu slicne za ovu prijateljsku utakmicu, jer eto oni imaju nase civilno drzavljanstvo. No ocigledno je da momci to ne smiju uraditi jer bi snosili teske posljedice od strane njihovih trenutnih saveza, ali nasi cijenjeni forumasi to naravno ne vide pa krate Papeta za glavu i radi takvih "propusta".
Zato Hrvati hladno pozovu naseg reprezentativca na svoju prijateljsku bez ikakvih sankcija...
Evo sad je doslo iz guzice u glavu (nadam se napokon) da teferici nisu to sto bi trebali da budu po nekim neandertalcima u savezu, da se treba ici drugom taktikom i to sto si napisao stoji.
Dakle odes na noge direkt, potpises izjavu da zelis promjenu drzavljanstva i cao drugari. Problem rijesen.

Malo je licemjerno ocekivati da igrac bude korektan kad ga zoves na telefon ili saljes sms, a selektor mu porucuje preko medija da je logicno da igra za tu drzavu za koju igra.

Sve se dobije kako se zasluzi, amaterski pristup - amaterski odgovor.

Ako i nakon svega igrac i dalje ne zeli, nema dalje price, sretno bilo i idemo drugom igracu, ali sa izjavama neka prvo srede drzavljanstvo pa cemo vidjeti, necemo nista postici, kao i cuvenim potezima povlacenja kape, pjesacenja do Sarajeva, odredjivanjem koji je klub kvalitetan a koji ne i slicno.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 feb 2014, 11:35

Kriticari Susica: Nemamo stopera, moramo zvati Zukanovica, koji je u zivotnoj formi.
Branioci Susica: Ko je Zukanovic? Kloc. :lol:
Realnost: Susic isprobava na 2 prijateljske utakmice Pandzu i Jahica kao stopera, druge alternative nemamo. Baca mogucnst da iskoristi prijateljsku. Tek mnogo kasnije isprobava Zukanovica u kvalifikacijama. Odjedanuput ovaj valja.

1.Teferic

Kriticari Susica kazu: Nece niko doci, treba otici i popricati sa momcima.
Kriticari: Hoce.
Realnost: Jedino roditelji i mladi Hajrovic dolaze, dovodi ih Juka Becirovic koji radi selektorov posao. Gubimo Seferovica. Hajrovic i dalje reprezentativac Svicarske. Kolasinac ne dolazi.

Kriticari Susica kazu: Treba otici popricati sa Kolasincem uzivo dati mu mjesto u A reprezentaciji kad se moze anonimusima sa 30 godina iz propalih liga. Momak nije mogao doci na teferic. Ima obaveze.
Branioci: Ne treba on je izdajica ako ne dodje na teferic. Zovu ga Kokosinjcem.
Realnost:Na kraju Kolasinac i menadzer kazu da nece igrati za U21, i da se Susic mora kod njega javiti, Vlado Jagodic to potvrdjuje. Kolasinac na kraju poslije svega dolazi u A repku i to na nacin koji smo predvidjeli. Svi ga obazavaju, sad vise nije glupi dijasporac ili izdajica.

Kriticari Susica: Sa Hajrovicem treba oko u oko porazgovarati, momak preko novina kaze da zeli igrati za nas, ali niko se ne brine oko njega.
Branioci: On je Izmet obicni. Izdajica i glupi dijasporac. Takvi nam ne trebaju. Susic kaze kako mu je drago sto je Hajrovic se odlucio za Svicarsku.
Realnost: Becirovic radi ponovo posao selektora, dovodi Hajrovica, Hajrovic nas golom vodi na SP. Odjedanput Hajrovic je najveci patriota, ljudi lizu sa slasti sto su popljuvali.

2. teferic

Kriticari Susica i saveza kazu: Niko nece doci. To je neprofesionalno, momci imaju obaveze, klubovi ih nece pustiti. Veoma je glupo to organizovati bas na ovaj dan.
Branioci: Hoce doci. (dakle isto glupo razmisljanje ponovo)
Realnost: Niko ne dodje.

Kriticari Susica: Treba otici u zivo porazgovarati sa Tankovicem, Arslanagicem i drugima. To se tako radi.
Branioci: Mi smo velesila svjetska. Susic nas je odveo na SP, svi moraju klecati na koljenima pred nama.
Realnost: Hamren ide kod Tankovica, jer si nije prefin za to i....

Ah hebo realnost, kad je neki ne vole. No nije ni cudo, kad neko nikad nema pravo. ;)
I tako dalje i tako dalje...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 26 feb 2014, 12:02

Stvari su , u mnogim segmentima, gore nego sto su bile prije.
Selektor i savez koriste plasman na SP i podrsku Osima, da rade stvari koje nisu radili ni Usanovic i Pasalic. opet cemo u jarak, kada prodje euforija, ostace smece i poslijedice.
Do kada lazi ?
Do kada ce misliti da smo svi glupi i nepismeni ? :roll:
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 feb 2014, 12:12

Principatus je napisao/la:Kriticari Susica: Nemamo stopera, moramo zvati Zukanovica, koji je u zivotnoj formi.
Branioci Susica: Ko je Zukanovic? Kloc. :lol:
Realnost: Susic isprobava na 2 prijateljske utakmice Pandzu i Jahica kao stopera, druge alternative nemamo. Baca mogucnst da iskoristi prijateljsku. Tek mnogo kasnije isprobava Zukanovica u kvalifikacijama. Odjedanuput ovaj valja.

1.Teferic

Kriticari Susica kazu: Nece niko doci, treba otici i popricati sa momcima.
Kriticari: Hoce.
Realnost: Jedino roditelji i mladi Hajrovic dolaze, dovodi ih Juka Becirovic koji radi selektorov posao. Gubimo Seferovica. Hajrovic i dalje reprezentativac Svicarske. Kolasinac ne dolazi.

Kriticari Susica kazu: Treba otici popricati sa Kolasincem uzivo dati mu mjesto u A reprezentaciji kad se moze anonimusima sa 30 godina iz propalih liga. Momak nije mogao doci na teferic. Ima obaveze.
Branioci: Ne treba on je izdajica ako ne dodje na teferic. Zovu ga Kokosinjcem.
Realnost:Na kraju Kolasinac i menadzer kazu da nece igrati za U21, i da se Susic mora kod njega javiti, Vlado Jagodic to potvrdjuje. Kolasinac na kraju poslije svega dolazi u A repku i to na nacin koji smo predvidjeli. Svi ga obazavaju, sad vise nije glupi dijasporac ili izdajica.

Kriticari Susica: Sa Hajrovicem treba oko u oko porazgovarati, momak preko novina kaze da zeli igrati za nas, ali niko se ne brine oko njega.
Branioci: On je Izmet obicni. Izdajica i glupi dijasporac. Takvi nam ne trebaju. Susic kaze kako mu je drago sto je Hajrovic se odlucio za Svicarsku.
Realnost: Becirovic radi ponovo posao selektora, dovodi Hajrovica, Hajrovic nas golom vodi na SP. Odjedanput Hajrovic je najveci patriota, ljudi lizu sa slasti sto su popljuvali.

2. teferic

Kriticari Susica i saveza kazu: Niko nece doci. To je neprofesionalno, momci imaju obaveze, klubovi ih nece pustiti. Veoma je glupo to organizovati bas na ovaj dan.
Branioci: Hoce doci. (dakle isto glupo razmisljanje ponovo)
Realnost: Niko ne dodje.

Kriticari Susica: Treba otici u zivo porazgovarati sa Tankovicem, Arslanagicem i drugima. To se tako radi.
Branioci: Mi smo velesila svjetska. Susic nas je odveo na SP, svi moraju klecati na koljenima pred nama.
Realnost: Hamren ide kod Tankovica, jer si nije prefin za to i....

Ah hebo realnost, kad je neki ne vole. No nije ni cudo, kad neko nikad nema pravo. ;)
I tako dalje i tako dalje...
Odlicno zapazanje,sve si u pravu :)

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 26 feb 2014, 12:38

To sto neko nece igrat za nasu reprezentaciju je iskljucivo i samo njegova volja, nicija greska i to cu govoriti ko god bude selektor. Tko zeli igrat ce ko se dvoumi razmisljat ce a tko nece, nece pa da mu svi peticiju pisemo.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 26 feb 2014, 12:45

@Principatus odlican post.. pravo ono sto se kaze u narodu, u srž sa argumentima.... Potpis od prvog do zadnjeg slova...

A sad ovo za dvoumljenje :lol: :lol: :lol: Post iznad mog....
Pa kralju moj iole bolji igraci u nasoj repci (osim Pjanica) su imali dileme i vagali gdje im je bolje.... Doduse i Pjana nas je izabrao ispred Luxemburga.....

A ovi klocevi tipa Avdije i Tinki Vinkija koje nece niko, pa logicno da se nemaju sta dvoumiti..... Cuj Tinki Vinki odbio Belgiju ili jos bolje uzeli smo im ga ispred nosa :lol: :lol: :lol: Ta me uvijek nasmije...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 feb 2014, 12:47

robijas_Ri je napisao/la:To sto neko nece igrat za nasu reprezentaciju je iskljucivo i samo njegova volja, nicija greska i to cu govoriti ko god bude selektor. Tko zeli igrat ce ko se dvoumi razmisljat ce a tko nece, nece pa da mu svi peticiju pisemo.
A evo kazes ovi koji se razmisljaju i dvoume ,jel u njihovom slucaju postoji razlika kad ih selektor posjeti i poprica s njima o pozivu repku te kad ih ne posjeti te shodno tome i ne spominje.Ako u tom slucaju neko izabere drugu drzavu ispred BiH zar ne mozemo onda krivicu staviti na selektorova ledja ?

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 26 feb 2014, 12:49

MrMuscle je napisao/la:@Principatus odlican post.. pravo ono sto se kaze u narodu, u srž sa argumentima.... Potpis od prvog do zadnjeg slova...

Pa kralju moj iole bolji igraci u nasoj repci (osim Pjanica) su imali dileme i vagali gdje im je bolje.... Doduse i Pjana nas je izabrao ispred Luxemburga.....

A ovi klocevi tipa Avdije i Tinki Vinkija koje nece niko, pa logicno da se nemaju sta dvoumiti..... Cuj Tinki Vinki odbio Belgiju ili jos bolje uzeli smo im ga ispred nosa :lol: :lol: :lol: Ta me uvijek nasmije...
Ne kazem za njih nego eto bas za Pjanica, Kolasinca, Hajrovica hmm taj frajer tek kad je vidio da nece igrat u Svicarskoj je odabrao nas ali eto barem je odabrao. Uglavnom imali su strpljenja nisu ishitreno donosili odluke, znaju da je procedura velika al sacekali su sve. A fazon da se odlucis za drugu drzavu a poslje optuzujes rukovodstvo da nisu uradili ,,dovoljno'' je ofiran i uklapa se u poslovicu Losem majstoru i alat ne valja.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 26 feb 2014, 12:52

donniedarko je napisao/la:
robijas_Ri je napisao/la:To sto neko nece igrat za nasu reprezentaciju je iskljucivo i samo njegova volja, nicija greska i to cu govoriti ko god bude selektor. Tko zeli igrat ce ko se dvoumi razmisljat ce a tko nece, nece pa da mu svi peticiju pisemo.
A evo kazes ovi koji se razmisljaju i dvoume ,jel u njihovom slucaju postoji razlika kad ih selektor posjeti i poprica s njima o pozivu repku te kad ih ne posjeti te shodno tome i ne spominje.Ako u tom slucaju neko izabere drugu drzavu ispred BiH zar ne mozemo onda krivicu staviti na selektorova ledja ?
Nije isao selektor, isli su ljudi iz saveza, o tom da li je pricao ili ne mozemo samo nagadjat jer ne prisluskujem telefone ni ja ni ti. Problem je da je kod ovih sto mogu birat dvostruki kriterij kontas. Evo recimo konkretno Tankovicevo razmisljanje i sto posto sam siguran da je tako. Ako ce me Svedska zvat idem pa makar i prijateljska. Ako me iz Bosne zele eh oni bi mi morali obecat da idem na svjetsko prvenstvo, da budem standardan clan, i tako tih gluposti. Znaci problem su dvostruka mjerila BiH i druge ajmo rec vece fudbalske reprezentacije.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 feb 2014, 12:58

Ja sam se nadao kad je Susic dosao da ce sve ici naprijed vezano za potencionalne reprezentativce jer on ima veliki ugled kod starije generacije Bosnjaka ali sipak. On je nazalost velika opasnost za potencionalna pojacanja nase repke ili ga vise ne mozemo ni tako zvati vec je poprilicno opustosio lager potencijala u ovom momentu. Ja se ipak nadam da ce pritisak medija koji ce jacati sve vise i vise i sama sreca sto nema nekih sluzbenih utakmica za par mjeseci uciniti nesto da se makar spasi ako se nesto jos spasiti da. Ponavljam po mome Susic Junior nije greska vec ljudi skacu jer se njemu i te kako islo na ruku u odnosu na ostale igrace od kojih su neki i bolji od njega u ovom momentu.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 26 feb 2014, 13:00

robijas_Ri je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:@Principatus odlican post.. pravo ono sto se kaze u narodu, u srž sa argumentima.... Potpis od prvog do zadnjeg slova...

Ne kazem za njih nego eto bas za Pjanica, Kolasinca, Hajrovica hmm taj frajer tek kad je vidio da nece igrat u Svicarskoj je odabrao nas ali eto barem je odabrao. Uglavnom imali su strpljenja nisu ishitreno donosili odluke, znaju da je procedura velika al sacekali su sve. A fazon da se odlucis za drugu drzavu a poslje optuzujes rukovodstvo da nisu uradili ,,dovoljno'' je ofiran i uklapa se u poslovicu Losem majstoru i alat ne valja.
Ja a i ni niko ovdje, ''a'' ne bi rekli da je Suli (prevashodno on) ili neko iz saveza (dva metilja Pirke i Jaha) otisao (Juku Becirovica, dobrotvora, ne racunam, on nije nista u savezu, patriota veliki) nekom od ovih momaka direktno da porazgovaraju, da vide kako i sta.. Da li racuna na njih itd.....
I ako tada odbije znaj da nema nista, al bar je selektor casno odradio svoj posao kao i glavesine u savezu.......

Al' ovako oni nista uradili nisu, ni sa kim nisu porazgovarali.. Jedino sto su poslali zvanice za teferic, opce narodno veselje u Austriji... i logicno da iko sa imalo mozga to ce odbiti.. Ovdje msm na klubove.....

I opet logicno (Sajo je dosta koristi, msm na rijec) poziv za reprezentativno okupljanje (a prije toga i razgovor sa selektorom te selekcije, koji ti daje neke garancije, koji ti na koncu daje do znanje da je cuo za tebe i da misli da vrijedis) co ovi mladici prihvatiti i vjerovatno cemo ih izgubiti zbog diletanskog nerada....

A da smo sada imali umjesto pokusaja Saje, Ciru starog mahera (ili na koncu bilo koga ko radi svoj posao profesionalno i transparentno) on bi sve ove igrace doveo pod nasu zastavu, dok trepnes.... Jer on zna sta se treba raditi u ovim situacijama... Slucaj sa 'Rvatima, kada je doveo sve sto valja iz BiH pod hrvatsku zastavu, a da ovi nasi baksuzi nisu ni trepnuli.... Tako se to radi...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 26 feb 2014, 13:01

Kakve veze ima Sušić sa teferičem? Ja koliko znam to je ideja saveza a ne Sušićeva ideja. Čak je prošli put i negodovao jer ga savez uopšte nije obavijestio o tome. Opet se Sušić hinjski pokušava uvući i u nešto što nema nikakve veze s tim.

Slučaj Tanković: Tanković je švedski reprezentativac, Hamrenu je dovoljno samo da uputi poziv na adresu kluba (što je i uradio i to nakon našeg iskazanog interesovanja) i to je to. S druge strane, mi prvo moramo ispipati puls kod momka i vidjeti ima li interesovanja za nastup u našem dresu. Ako iskaže interesovanje onda krenuti u ozbiljne pregovore. To je posao saveza i njegove logistike, nikako nije Sušićev. On samo treba da da mišljenje o tom igraču i da se izjasni o tome da li mu taj igrač treba ili ne.

Najveći propust sa Tankovićem je to što se javnost uključila i stvorila pritisak, tako da je Savez morao javno reći da pregovara sa igračem i morao oganizovati teferič kako bi pokazali da nešto rade. Time smo natjerali Švede da ga nerezonski pozovu (valjda bi trebalo biti jasno da momak ničim nije zaslužio poziv ni u švedski ni u naš A-tim).

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 feb 2014, 13:06

robijas_Ri je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:
Nije isao selektor, isli su ljudi iz saveza, o tom da li je pricao ili ne mozemo samo nagadjat jer ne prisluskujem telefone ni ja ni ti. Problem je da je kod ovih sto mogu birat dvostruki kriterij kontas. Evo recimo konkretno Tankovicevo razmisljanje i sto posto sam siguran da je tako. Ako ce me Svedska zvat idem pa makar i prijateljska. Ako me iz Bosne zele eh oni bi mi morali obecat da idem na svjetsko prvenstvo, da budem standardan clan, i tako tih gluposti. Znaci problem su dvostruka mjerila BiH i druge ajmo rec vece fudbalske reprezentacije.
Da ali sve to sto navodis je normalno,naravno da se mi prvenstveno moramo vise angazovati i potruditi da ih privolimo da igraju za nas.
Slucaj Tankovic,momak je odrastao u Svedskoj,momak koji obecava i ima potencijal da bude kvalitetan igrac ,sasvim je normalna i logicna ljudska reakcija razmisljati o tome sta je bolje za njega prvenstveno.Eh sad selektor nebi nista izgubio da je otisao do njega,razgovarao s njim,odrzavao kontakt,pogledao par njegovih u21 utakmica sa svojim savjetnicima te shodno tome odvagati da li je potencijal i obecati poziv Tankovicu s obzirom da imamo dva napadaca i da su oni svakako u prvom planu na svjetskom(Po vlastitim rijecima protiv Tankovica je bila protiv samo cinjenica malo odigranih seniorskih minuta sa 19 godina u najjacoj ligi svijeta i neka Susiceva licno izmisljena zavjera kako ti igraci koriste interesovanje javnosti da igraju za drugu drzavu ).Ne vidim ni jedan razlog zasto bi to bilo Susicu ispod casti buduci da je to u sklopu njegovog posla.
S druge strane Hamren otisao,pricao,poslao poziv i to je to,njihov igrac.A mene ne moze niko napraviti ludim pa tvrditi da Tankovic nije ozbiljno razmisljao da igra za nas.Da je njegov otac lagao vrlo lahko ga je neko iz saveza mogao demantovati ili na kraju krajeva sam selektor !

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 26 feb 2014, 13:11

Mislim i da selektor i savez nisu na istoj talasnoj duzini sto se tice potencijalnih igraca za repku.I ovaj teferic je vjerovatno produkt toga. :?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 feb 2014, 13:12

Mi nazalost nikad nismo i necemo dobiti igraca da vrijedi u U21 repku nego mu Selektor koji je u datom momentu na tom mjestu mora obecati A sastav ali po meni to isto nije problem. Obeca se sve a ako ne valja oprosti momak nisi u formi ne ide ali u tom momentu on je vec nas. Vidite nekako mi je sada lakse gledat Besica kad je nas ili niciji do kraja karijere a za Tankovica i Arslanagica me dusa boli. Svaka sljedeca sluzbena utakmica njihovih maticnih repki jedan poziv i cao momci.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2014, 13:17

Virtu4l je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Čisto informativno, Sejad Salihović je igrao u mlađim danima kao junior za Herthu (nastupio je i pet puta za Herthu u Bundesligi), pa se odlučio na prelazak u četvrtu ligu potpisavši za Hoffenheim. Ostalo je sve historija.
Kako je onda u sezoni 2007/08 bio najbolji igrač druge Bundeslige, a u Hoffenheim je prešao 2006. Malo si se preračunao. Fakat nemaš pojma.

Hoffenheim je bio dugoročni projekat i privukao je mnogo dobrih igrača, kao i ljudi u stručnom štabu.
Regionalliga je oznaka za njemačku četvrtu ligu. Upravo je Sejad igrao tu u sezoni 2006\2007 (Regionalliga Sud) gdje je u 30 nastupa i učinak od 10 golova i 2 asistencije. Tada je Hoffeheim završio kao drugoplasirana ekipa iza Wehen Wiesbaden Igrao je tada često kao napadač.

Kako sam u mladosti trenirao fudbal tako mi je ostalo u sjećanje Regionalliga kao četvrta liga, što i jest tačno (provjeri na google, wikipediji, gdje god hoćeš).Tada se i mijenjao sistem takmičenja, pa kasnije dolazi i do stvaranje 3 lige.
S tim da su oni iz Regionalliga Sud kao i Wehen ušli u drugu ligu.

Ispravio sam i stavio na prethodan post, treća liga.

Kompleksi dečka zarobljenog u tijelu odraslog muškarca se nastavljaju, :lol:

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 26 feb 2014, 13:40

Koliko je do Sušića, najbolje se vidi po tome da su svi igrači koji su promijenili sportsko državljanstvo, dobili poziv u reprezentaciju. Naravno, kritikuje se Sušić i za Hajrovića, Kolašinca jer kao ipak nije uradio dovoljno. To nije kritika, već pljuvanje. Plasiramo se na SP, al to nije dovoljno dobro jer smo izgubili JEDNU utakmicu. Reprezentacija nikad bolje nije igrala, nikad nije izgledala ozbiljnije, opet ne valja jer je Sušić neznalica i smije mu se cijela Europa. Stalo se u kraj pozivanju po 40 igrača takom kvalifikacija. Opet ne valja jer zaboga, Vršajevića se gura da bi ga se prodalo i da Sušić uzme tal. Jel možda Sušić uzeo tal od Hajrovića, Zukanovića, Pandže, Medunjanina, Džeke, Spahića, Vranješa jer su se svi prodali tokom njegovog mandata? Nikad sa više igrača se nije pregovaralo i nikad više igrača se nije odlučilo da igra za nas i opet Sušić kriv jer su se određeni plaćenici i manipulatori odlučili za druge reprezentacije.

Papetu se zamjera lahka grupa, zamjera mu se da smo imali sreće, zamjera mu se to što imamo dobru ekipu (koju je on napravio). Iz ovog se jedino može zaključiti da takvo nešto mogu govoriti jedino neprijatelji reprezentacije ili lični Sušićevi neprijatelji. Objektivan navijač je i više nego zahvalan Sušiću i svjestan je šta Pape znači ovoj ekipi.

Jel ova ekipa lošija od trenutnog tima:
Kenan Hasagic - Mirsad Hibic, Muhamed Konjic, Vedin Music, Sasa Papac, Emir Spahic - Zlatan Bajramovic, Vladan Grujic, Hasan Salihamidzic - Sergej Barbarez, Elvir Bolic

Šta je sa Farskim Ostrvima, Estonijom, Litvanijom, Lihtenštajnom, Škotskom, Izraelom, Austrijom, Maltom koje nismo mogli pobijediti u prethodnim ciklusima? Zar su to jače ekipe od ove gdje smo bili prvi?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 feb 2014, 13:52

obagol je napisao/la:Kakve veze ima Sušić sa teferičem? Ja koliko znam to je ideja saveza a ne Sušićeva ideja. Čak je prošli put i negodovao jer ga savez uopšte nije obavijestio o tome. Opet se Sušić hinjski pokušava uvući i u nešto što nema nikakve veze s tim.

Slučaj Tanković: Tanković je švedski reprezentativac, Hamrenu je dovoljno samo da uputi poziv na adresu kluba (što je i uradio i to nakon našeg iskazanog interesovanja) i to je to. S druge strane, mi prvo moramo ispipati puls kod momka i vidjeti ima li interesovanja za nastup u našem dresu. Ako iskaže interesovanje onda krenuti u ozbiljne pregovore. To je posao saveza i njegove logistike, nikako nije Sušićev. On samo treba da da mišljenje o tom igraču i da se izjasni o tome da li mu taj igrač treba ili ne.

Najveći propust sa Tankovićem je to što se javnost uključila i stvorila pritisak, tako da je Savez morao javno reći da pregovara sa igračem i morao oganizovati teferič kako bi pokazali da nešto rade. Time smo natjerali Švede da ga nerezonski pozovu (valjda bi trebalo biti jasno da momak ničim nije zaslužio poziv ni u švedski ni u naš A-tim).
Teferic nije Susiceva ideja ali je produkt Susicevog rada, da talenti moraju dolaziti tebi na noge umjesto da je kotnra, tako da je selektor vrlo dobro ukljucen u svu tu petljavinu. Da ja pola Hamrena ne bi bilo potrebe za tefericem. Ali zadnja desavanja otkrivaju zasto je to tako, nije lik lijen, nego ne zna naci aerodrom, izgubi odijelo, suskavac na pranju i slicno. Vjerovatno bi umjesto u Svedsku otiso u Skotsku da trazi Tankovica.
U pravu si, trebamo ispipati puls, slati dresove, pozive za roditelje ne tekme, specijalni gost na utakmici i slicno, malo titrati oko njih, a selektor izjavi odnosno da misljenje, da ima 18 godina i da igra u nekom Fulhamu, samo 2 utakmice te da nije potreban, vuce ih za kapu, ili porucuje ako krenu pjehe da nece stici, ili suflira da igraju za drzavu za koju vec igraju jer je to logicno.
Treca stvar, javnost nema veze sa tefericem, teferic je davno dogovoren i papetoljupci su ga okarakterisali kao uspjesnog prosle godine pa sve sto valja opet se pravi...

@obagol, ako ti je igra protiv SAD-a drugo poluvrijeme, dvomec sa slovacima, pa litvanija i na kraju argentina odlicna i nikad bolja, nemoj mi replicirati zavrsili smo diskusiju.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 26 feb 2014, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 26 feb 2014, 13:53

_dreamer_ je napisao/la:
Neozbiljno je od tebe da mislis da su oni bilo kakve usmene potvrde dali bilo kome...a ako cemo iskreno, ti kao advokat bi najprije trebao znati koliko vrijedi usmena potvrda u slucaju da se ne realizuje ugovor/dogovor.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Blackwargreymon, CAGarfia, Drum, kakarut, UtdBiH21, zeljooo13, zikerrz21 i 46 gostiju.