STEVIE je napisao/la:zlatniljiljan89 je napisao/la:
za takve, bujrum u sveti dres, a forsirati hrvata i srbina da igra za bosnu ne bih nikada niti to zelim. zelim svakom hrvatu i srbinu koji zivi u bosni da igra za svoju drzavu kao sto bih volio i za tankovica (lupam, jer stvarno nisam pratio igraca) da igra za bosnu jer je ovo njegova drzava. samo par ne bosnjaka su igrali za ovu drzavu srcem i oni spadaju u statisticku gresku. iz tog razloga im zelim da sto prije odu za hrvatski i srbijanski dres radije nego za ovaj moj sveti.
sam sebi skaces u stomak s takvom izjavom. govoris kako hoces da svaki bh. hrvat i srbin igraju za nasu repku, pa onda govoris odjednom kako im zelis da igraju za komsije..

nemoj se ljutiti, al' cini se da ti pomalo gledas nacionalisticki nastrojeno na neke stvari. svi znamo da je tesko pridobiti kvalitetne srbe i hrvate da igraju za nasu repku, al' isto tako vidis sam da u zadnje vrijeme cak i "nasi" Bosnjaci nam zabijaju noz u ledja. tankovic i ljajic su samo primjeri toga. Nije sve crno-bijelo, treba promuckati malo glavom pa onda pisati svasta..
samo malo... ibrahimovic odabrao svedsku - izdaja! onaj mali halilovic hrvatsku - izdaja... kada ante odabere hrvatsku onda je i to izdaja? nigdje ja sebi ne kontriram. ja sam rekao bujrum igracima poput pjanica koji fino kaze, ovo je moja drzava, ovo je moj narod i nema tih para da igra za nekog lijevog, a skupljati raznorazne otpade cisto da imaju nastupa u reprezentaciji da mogu obezbjediti vise para za svoje guzove poput bezbroj nekakvih anonimusa u periodu blaza sliskovica poput hrgovica, blatnjaka i kompanije je za mene izdaja nacionalnog dresa i kaljanje imena drzave.
ponavljam tebi ovo pitanje jer je korjen problema, a ispod njega ce biti moj odgovor:
ibrahimovic odabrao svedsku - izdaja! onaj mali halilovic hrvatsku - izdaja... kada ante iz dervente odabere hrvatsku onda je i to izdaja?
ne, ante bi izdao hrvatsku po meni da je izabrao bosnu. i ja ovdje nigdje ne vidim kontradikciju nego sasvim normalnu stvar da igrac igra za svoju naciju