U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

STEVIE
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la STEVIE » 21 feb 2014, 21:29

zlatniljiljan89 je napisao/la: za takve, bujrum u sveti dres, a forsirati hrvata i srbina da igra za bosnu ne bih nikada niti to zelim. zelim svakom hrvatu i srbinu koji zivi u bosni da igra za svoju drzavu kao sto bih volio i za tankovica (lupam, jer stvarno nisam pratio igraca) da igra za bosnu jer je ovo njegova drzava. samo par ne bosnjaka su igrali za ovu drzavu srcem i oni spadaju u statisticku gresku. iz tog razloga im zelim da sto prije odu za hrvatski i srbijanski dres radije nego za ovaj moj sveti.
sam sebi skaces u stomak s takvom izjavom. govoris kako hoces da svaki bh. hrvat i srbin igraju za nasu repku, pa onda govoris odjednom kako im zelis da igraju za komsije.. :roll: nemoj se ljutiti, al' cini se da ti pomalo gledas nacionalisticki nastrojeno na neke stvari. svi znamo da je tesko pridobiti kvalitetne srbe i hrvate da igraju za nasu repku, al' isto tako vidis sam da u zadnje vrijeme cak i "nasi" Bosnjaci nam zabijaju noz u ledja. tankovic i ljajic su samo primjeri toga. Nije sve crno-bijelo, treba promuckati malo glavom pa onda pisati svasta..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 feb 2014, 21:31

Ja znam jednog bos Srbina u mom klubu, koji nikad nije imao dilema. A ni brat mu, koji je također talentovan.
A vjeruj da ih ima još. Klima se mjenja...
Naravno, imaćep uvijek određen broj koji je tako odgojen i šta znam, i te zemlje će mu uvijek biti prve i jedine opcije. Ali to nije razlog da se automatski otpisuju drugi momci i djevojke.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 21 feb 2014, 21:35

Eno se i U15 reprezentacija okupila u Citluku,a sto je prometno u brotnju ovih dana :lol:
Novinari bosanskohercegovacki,smijete li pitati predsjednika Begica za sta sluzi trening centar u Zenici i ako moze da nam kaze jos ko je taj kapo koji bespotrebno dijeli pare iz saveza i onemogucava svim reprezentacijama vrhunske pripreme u vrhunskim uslovima?
Novinari bosanskohercegovacki,smijete li pitati ovo?

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 21 feb 2014, 21:45

drummer je napisao/la:Eno se i U15 reprezentacija okupila u Citluku,a sto je prometno u brotnju ovih dana :lol:
Novinari bosanskohercegovacki,smijete li pitati predsjednika Begica za sta sluzi trening centar u Zenici i ako moze da nam kaze jos ko je taj kapo koji bespotrebno dijeli pare iz saveza i onemogucava svim reprezentacijama vrhunske pripreme u vrhunskim uslovima?
Novinari bosanskohercegovacki,smijete li pitati ovo?
Trening kamp nije još spreman.
http://www.z.enicablog.com/zenica/sport ... kciji.html" onclick="window.open(this.href);return false;

zlatniljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la zlatniljiljan89 » 21 feb 2014, 21:53

STEVIE je napisao/la:
zlatniljiljan89 je napisao/la: za takve, bujrum u sveti dres, a forsirati hrvata i srbina da igra za bosnu ne bih nikada niti to zelim. zelim svakom hrvatu i srbinu koji zivi u bosni da igra za svoju drzavu kao sto bih volio i za tankovica (lupam, jer stvarno nisam pratio igraca) da igra za bosnu jer je ovo njegova drzava. samo par ne bosnjaka su igrali za ovu drzavu srcem i oni spadaju u statisticku gresku. iz tog razloga im zelim da sto prije odu za hrvatski i srbijanski dres radije nego za ovaj moj sveti.
sam sebi skaces u stomak s takvom izjavom. govoris kako hoces da svaki bh. hrvat i srbin igraju za nasu repku, pa onda govoris odjednom kako im zelis da igraju za komsije.. :roll: nemoj se ljutiti, al' cini se da ti pomalo gledas nacionalisticki nastrojeno na neke stvari. svi znamo da je tesko pridobiti kvalitetne srbe i hrvate da igraju za nasu repku, al' isto tako vidis sam da u zadnje vrijeme cak i "nasi" Bosnjaci nam zabijaju noz u ledja. tankovic i ljajic su samo primjeri toga. Nije sve crno-bijelo, treba promuckati malo glavom pa onda pisati svasta..
samo malo... ibrahimovic odabrao svedsku - izdaja! onaj mali halilovic hrvatsku - izdaja... kada ante odabere hrvatsku onda je i to izdaja? nigdje ja sebi ne kontriram. ja sam rekao bujrum igracima poput pjanica koji fino kaze, ovo je moja drzava, ovo je moj narod i nema tih para da igra za nekog lijevog, a skupljati raznorazne otpade cisto da imaju nastupa u reprezentaciji da mogu obezbjediti vise para za svoje guzove poput bezbroj nekakvih anonimusa u periodu blaza sliskovica poput hrgovica, blatnjaka i kompanije je za mene izdaja nacionalnog dresa i kaljanje imena drzave.

ponavljam tebi ovo pitanje jer je korjen problema, a ispod njega ce biti moj odgovor:
ibrahimovic odabrao svedsku - izdaja! onaj mali halilovic hrvatsku - izdaja... kada ante iz dervente odabere hrvatsku onda je i to izdaja?
ne, ante bi izdao hrvatsku po meni da je izabrao bosnu. i ja ovdje nigdje ne vidim kontradikciju nego sasvim normalnu stvar da igrac igra za svoju naciju

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 21 feb 2014, 21:54

ti si puko ljiljane ko kokica
Iako uce njemacku skolu jos uvjek ne znaju sastavit parolu

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 25 feb 2014, 16:05

Modić u prvih 11 Milana protiv Chelsea na Eurosportu
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 25 feb 2014, 16:22

Svjetlo boducnosti :!: :)

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 25 feb 2014, 16:37

Sa se ceka sa smjenama ublehe Jagode i karine Tonija?
Obojica su se dokazali kao sistematski unistivaci, korumpirani i nestrucni.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 feb 2014, 17:31

Evo 3:0 za Chelsea.... Modic među najlošijim, već odavno zamijenjen... Visok mršav tanak u duelima, treba on još pure jesti...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 25 feb 2014, 19:40

Po kojem osnovu može Mirko Marić igrati za Hrvatsku...? Gdje je rođen, odakle su mu roditelji?

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 25 feb 2014, 19:57

Edol je napisao/la:Po kojem osnovu može Mirko Marić igrati za Hrvatsku...? Gdje je rođen, odakle su mu roditelji?
qrcu mu cejf

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2014, 20:35

Omerbašić nastavlja dominaciju sa mladićima iz Schalkea.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 25 feb 2014, 20:40

Virtu4l je napisao/la:Omerbašić nastavlja dominaciju sa mladićima iz Schalkea.
Opet prekomandovan na beka. Do polusezone je bio na špicu.
Od početka sezone će nastupati za drugi tim Schalke-a, a ako ovako nastavi vrlo brzo bi mogao i do prvog tima.
http://www.transfermarkt.com/en/adis-om ... 56842.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Iako uce njemacku skolu jos uvjek ne znaju sastavit parolu

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 feb 2014, 21:39

Ja sam mislio da je on napadač kekekeke nemoj bogati na beka da ga meću, treba nam treću napadač kekeke

Sent from my iPhone using Tapatalk

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2014, 23:21

Edol je napisao/la:Po kojem osnovu može Mirko Marić igrati za Hrvatsku...? Gdje je rođen, odakle su mu roditelji?
po tome što je Hrvat
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 25 feb 2014, 23:38

legenda reala je napisao/la:
po tome što je Hrvat
Nebitno... Da bi mogao igrati za neku reprezentaciju, FIFA traži da si živio na teritoriji države minimalno 5 godina, ili si rođen tamo, ili roditelj, ili njegov roditelj. Doduše sad kad i ja malo razmislim nakon što sam napisao, sasvim je realno da se barem neko od ovih rodio tamo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2014, 23:42

Bar deset puta smo ti objašnjavali da to pravilo ne važi za igrače rođene na prostoru bivše Jugoslavije, roditelji su mu rođeni u Jugoslaviji tako da može igrati za sve bivše republike+ je Hrvat i po rođenju ima njihovo državljanstvo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 25 feb 2014, 23:43

Edol je napisao/la:
po tome što je Hrvat
Nebitno... Da bi mogao igrati za neku reprezentaciju, FIFA traži da si živio na teritoriji države minimalno 5 godina, ili si rođen tamo, ili roditelj, ili njegov roditelj. Doduše sad kad i ja malo razmislim nakon što sam napisao, sasvim je realno da se barem neko od ovih rodio tamo.
Igraci rodjeni u BiH se tretiraju kao da su rodjeni u Srbiji ili Hrvatskoj, to su neki specijalni odnosi koji su verifikovani u FIFA-i, davno. svako ko , po liniji rodjenja roditelja ili deda i nana, ima pravo igrati za BiH, ima i za Srbiju i Hrvatsku .
PS. Miaslim da to ne vazi za sve drzave ex Yu. mislim samo BiH u odnosu na Srbiju i Hrvatsku jer su oniu konstitutivni u Bih. Npr, Ljajic nije mogao igrati za nas po automatizmu, moralo bi se utvrditi da mu je neko rodjenu u Bih...
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 feb 2014, 23:55

Edol je napisao/la:
po tome što je Hrvat
Rodili su se za vrijeme bivse Yugoslavije (u cijem su sastavu bile i BiH i Hr te su u to vrijeme pravno politicki bili teritorij 1 drzave). Tako da djeca i unuci mogu igrati za bilo koju drzavu nastalu raspadom drzave u kojoj su rodjeni njihovi roditelji odnosno djedovi/bake. Recimo Cvitanich je etnicki Hrvat ali nije mogao dobiti dozvolu FIFA-e za nastup za Hrvatsku jer je on vec 3 generacija rodjena van Hrvatske. A smije biti maximalno druga.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.