Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tyler durden
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la tyler durden » 25 feb 2014, 12:33

Zar se uopste treba vodit diskusija o Kanyeu? ima dva dobra albuma, sve poslije toga je talašika. Iako lik zna pravit odlicnu glazbu, odabrao je pogresan đir i to ga je totalno srozalo u ocima vecine. Dok je ostatak fasciniran likom i pojavom KW.
Fanovi zaludeni Kanyeom su slicni ovim koji su zaludeni Eminemom. I s takvim nema price.
Lil Wayne je mosnja danas ali imao je solidne stvari sa Cartera 2 i 3.

[youtube][/youtube]

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 12:42

Najarogantnije stvorenje na Dunjaluku ..

slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 25 feb 2014, 12:44

[youtube][/youtube]

Koja arogancija :x
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 14:29

znaci ocjenjujemo neciju muziku na osnovu toga koliko je arogantan, odlicno, dobar kriterij
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 25 feb 2014, 14:35

[youtube][/youtube]
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 25 feb 2014, 15:07

tyler durden je napisao/la:Zar se uopste treba vodit diskusija o Kanyeu? ima dva dobra albuma, sve poslije toga je talašika. Iako lik zna pravit odlicnu glazbu, odabrao je pogresan đir i to ga je totalno srozalo u ocima vecine. Dok je ostatak fasciniran likom i pojavom KW.
Fanovi zaludeni Kanyeom su slicni ovim koji su zaludeni Eminemom. I s takvim nema price.
Lil Wayne je mosnja danas ali imao je solidne stvari sa Cartera 2 i 3.

[youtube][/youtube]
Pa zar se moze mijestai jabuke i kruske ?
Eminem jedan od najboji ako ne i najbolji. ;)
[youtube][/youtube]
Kraj price !
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 25 feb 2014, 15:27

Svaka cast @Lenu na dominiranju teme ali jedino mu zamjerim sto je vise opisivao repere kao osobe, a manje njihovu tehniku na micu. ;)
Nisam ja Eminemov dickrider, ali sto se tice skilla overall, on je u one tri godine dok je bio najbolji ( 1999-2002 ) neprikosnoven kad se sve gleda.

Sve i jedan guest appearence je pokidao u to vrijeme, znaci od Renegadea do Dead Wronga, Bitch Pleasa itd.

Plus jedini moze i 10 godina poslije svog vrhunca moze objasniti svakom rapperu kako se repa.
Znao se brukati s Rihannom, ali ima najmanje 5 pjesama i sa ovog novog albuma koje pokazuju da nije bas toliko izgubio touch. ( Bad Guy- 4 strofa remek djelo, objasnjava sve o svojoj karijeri, tek sad vidis kako je svjestan svih razloga zbog kojeg ga kritikuju
Brainless - Rapčuga, pokido beat ko da je 2002 , Rhyme or Reason, Rap God ... )

Danas niko Kendricku prismrditi ne moze, ali kad bi se trazio najveci ikad ja bi za bjelca glasao.

DO BLACK MUSIC SO SELFISHLY AND USE IT TO GET MYSELF WEALTHY :lol:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 15:43

@len, ako bas moram izdvojit pjesmu sa 808s, onda je to sigurno street lights. Njegova najpodcjenjenija pjesma sigurno. :)

Neko rece da su Kanyeovi fanovi isti kao Eminemovi, slazem se. Kanyeovi fanovi su gori od njega po aroganciji, ali ja se licno ne smatram takvim. Razumijem zasto ga ljudi ne vole, i prihvatam da nije najbolji reper trenutno, svih vremena i slicne titule. Samo ne volim kada njegovu muziku ljudi pljuju zato sto im je Kayne odvratan, a nisu culi ni 5% njegove diskografije, tacnije culi su samo ono sto se pusta na radiju, odnosno singlove. U redu mi je kad neko kaze ne svidja mi se njegova muzika zato i zato, zato sto nije dobar reper, zato sto previse autotune koristi, zato sto nema najbolje tekstove, u redu. Ali kad dodje neko ko je samo, lupam sad, All of the Lights, Mercy, Niggas in Paris i Clique, vidi jedan njegov interview i incident sa paparacima, i onda sere po kompletnoj njegovoj diskografiji. To mi je jednostavno glupo, ignorantno.

Sto se Jay-Za tice, on je jednostavno postao lijen. Covjek je krcat parama i vise mu i nije u interesu praviti dobru muziku, i zbog toga svakako zasluzuje kritike. Plus sto zna da ce se albumi prodavat sta god da snimi, da nema Nasa koji ce ga prozvati s vremena na vrijeme (vec su haveri postali sad :roll: ) pa nema ni motivacije. Najbolji primjer je apsolutno svako njegovo gostovanje na tudjim pjesmama zadnjih x godina, gdje nerijetko unisti kompletne pjesme svojim bezveznim versama. Na zadnjem albumu ga je spasio Timbaland svojom produkcijom, mada ni to nije bilo dovoljno da album bude dobar. Ali je opet sjebao konkurenciju sto se tice zarade, jer mu je album bukvalno sekunde kada je izasao postao platinast, zbog partnerstva sa Samsungom.

A Eminem je jednostavno istrosen. Fura jedan te isti stil godinama, jednostavno vremenom dosadi. Na zadnja tri albuma ima jedva deset dobrih pjesama, sto ne bi trebao biti standard nekoga ko vazi za jednog od najboljih svih vremena. Plus cinjenica da se prodao, i svakakve pop zvijezdice pusta da mu pjevaju refrene, a ko je slusao njegove prve albume, shvatit ce koliko je to licemjerno od njega. **** Nate Rues mu ima refren na novom albumu. Samo sam cekao kad ce Justin Bieber izletit sa refrenom ili ne daj boze versom. A i nema neku bog zna kakvu produkciju iza sebe, pa da barem to donekle osvjezi njegove novije pjesme. Beat na Rap God para usi jbt.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 25 feb 2014, 15:45

BadrHari je napisao/la:Svaka cast @Lenu na dominiranju teme ali jedino mu zamjerim sto je vise opisivao repere kao osobe, a manje njihovu tehniku na micu. ;)
Nisam ja Eminemov dickrider, ali sto se tice skilla overall, on je u one tri godine dok je bio najbolji ( 1999-2002 ) neprikosnoven kad se sve gleda.

Sve i jedan guest appearence je pokidao u to vrijeme, znaci od Renegadea do Dead Wronga, Bitch Pleasa itd.
+1
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 15:54

SiggiSmallz je napisao/la: [youtube][/youtube]
Kraj price !
Kraj koje price? **** me svak ako 90% ljudi koji cuju rap god zapamti ista osim onih 15,16 famoznih sekundi, sa kojima stvarno jeste izdominirao. Rap God je najprecjenjenija pjesma koja je izasla u zadnje vrijeme, i nema sanse da je medju boljima sa novog albuma. Rhyme or Reason, Bad Guy, Brainless, pa cak i Berzerk (gdje je napokon pokusao nesto koliko toliko novo sto se produkcije tice) su nekoliko levela iznad. Da je beat na rap god bolji, mozda bi bila druga prica, ali realnost je da nije.

Eminem je i dalje vrh sto se skilla i flowa tice, ali muzika mu ipak trpi jer ne pruza skoro nista novo.

Mnogi kod repera gledaju samo flow i taj neki skill, ali to je samo jedan od brojnih sastojaka koje cine pjesmu. Produkcija i kreativnost, to jest mogucnost da se pruzi nesto novo je po meni jednako vazno.

Daj boze da pruza jednako truda na vlastitim pjesmama, kao sto pruza na gostovanjima, imao bi toliko bolju muziku da to nije normalno. Strofa sa ''Forever'' je 10x puta bolja od svih pjesama sa tri zadnja albuma njegova.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 15:58

@badrhari
ma druze pokusavam jednostavno bez nekih rep termina objasniti sta, kako i zbog cega, onako laicki i obicnim rijecima da svi mogu shvatiti, mogu ja pisati i o svim aspektima repera, tehnici, rimovanju, itd ali ne znam sada koliko ima ljudi upucenih u to sve da bi mogli oko toga naglabati, ako ima odlicno i mozemo pisati do mile volje, kao sto rekoh nemam nista protiv i cak bi volio to ali ne znam koliko ima upucenih ljudi i koliko su nas ostali volji tolerisati po tom pitanju, valjda ih ne zlostavljamo pricama o repu :D sto se tice eminema prije mi je bolji bio i to je to, vise je osjecao muziku i ovo sto radi, danas mi je njegov rep strasno forsiras i kad zeli da dokaze kako i dalje ima to u malom prstu sve zvuci nekako umjetno, matematicki, kao da je dobio zadatak koji mora odraditi a ne izbaciti neku emociju ili svoje poznato ludilo, eto bas ta pjesma rap god, ima sve fakticki sto se moze traziti od nekog repera i njegovog skilla (nebitno skill u pisanju ili iznosenju teksta) ali meni jednostavno zvuci nekako plasticno, nategnuto, imam osjecaj da kada bi jedno slovo negdje viska ubacio da bi sve odmah puknulo i ispuhalo pa nisam neki ljubitelj toga, mora tu biti malo lufta nekog da se moze docarati emocija u pjesmi, tekstu, glasu, atmosfera pjesma i sve, doduse on je tu rep bog u pjesmi pa mozda i treba tako da zvuci, ko ce znati ali to je vec filozofija teska i skroz drugi par cipela :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 16:08

[youtube][/youtube]
Meni licno njegova najbolja pjesma, i apsolutno glavni razlog zasto mi se ne svidja njegova nova muzika. Bez dlake na jeziku pljuje po cijeloj pop kulturi, cak i imenuje pojedince, pogotovo Britney, a danas redovno suradjuje sa Rihannom, koja je prakticno Britney Spears danasnjice.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 16:18

cudno je meni oko eminema, npr za mmlp sam siguran da mi je najbolji njegov album, bez ikakve dvojbe znaci, ali sam isto siguran npr da mi na njemu 100% nije najbolja eminemova pjesma (doduse stan je odlicna, ide u top3 sigurno ma koliko klise bila, i dan danas se sjecam kad je izasla, kako su vilice do poda padale i kako su to svi slusali, nevjerovatno bas) :D sslp je njegov najludji album sigurno i kao takav je strasan, pogotovo ako volis vise tog bolesnog eminema od ovog malo iskusnijeg i malo normalnijeg koji je bio na kasnije na mmlp, ja licno biram mmlp i u globalu mi se cini kao bolji album ali shvatam ljude koji za najbolji uzimaju sslp jer je ludji, bolesniji, siroviji, opusteniji, vise je eminem na kraju krajeva :D eminem show je zadnji njegov album koji je vrijedan spomena kao cjelina i prilicno sam siguran da kroz karijeru vise nece izdati album koji ce biti kao cjelina dobar, zaokruzen, slusljiv itd, zna se desiti pjesma ili dvije na albumu i to je to (na encore npr. like toy soldiers, mockingbird ili na recovery 25 to life, no love, wtp), stvarno na prvu ovako nema sanse da odredim meni licno najbolju eminemovu pjesmu, ne mogu i tacka, ludilo :lol: i da, mene samo zanima ko je eminemu prvi savjetovao da pocne pjevati i pjevusiti u pjesmama, kakav li je to samo pritajeni neprijatelj :evil:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 feb 2014, 16:59

[youtube][/youtube] :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 22:27

Kanye ima pjesme koje brzo uđu u glavu tipa Amazing i ostalo .. ali da su njegove pjesme koje se ne puštaju na radiju TOLIKO AMAN dobre isplivale bi na površinu. Svaki reper ima neke pjesme koje su pravo remek djelo, kad bi se od njih svih izvlacile ta njihova savrsenstva od tekstova svi bi bili podcjenjeni ovakvi-onakvi ..

Biggie ni u jednom pogledu nije bolji od 2paca .. moje mišljenje.

2pac i Eminem su najbolji ikada, mora se priznati bez obzira koliko gotivili neke druge ..

Kendrick je najbolji trenutno.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 22:43

prilicno sam siguran kako nista od toga sto si napisao nije istina, objektivno onako ali hajde :D bar nisi toliko lose youtube linkove postavio

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 22:47

LenBias je napisao/la:prilicno sam siguran kako nista od toga sto si napisao nije istina, objektivno onako ali hajde :D bar nisi toliko lose youtube linkove postavio
a ne mozemo se slozit kad je tebi Biggie veći nego li 2pac .. msm kad bi u svijetu pitao ljude kompetentne ko je bolji da bi bilo 80% glasova na strani 2paca ..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 22:51

IlPrincipe je napisao/la:
LenBias je napisao/la:prilicno sam siguran kako nista od toga sto si napisao nije istina, objektivno onako ali hajde :D bar nisi toliko lose youtube linkove postavio
a ne mozemo se slozit kad je tebi Biggie veći nego li 2pac .. msm kad bi u svijetu pitao ljude kompetentne ko je bolji da bi bilo 80% glasova na strani 2paca ..
kao sto rekoh, moze zvucati prepotentno ali drzim sebe za osobu koja je itekako kompetentna da pise o repu jer sam strasno puno toga preslusao, toliko da mirne duse mogu reci ne mozes ni da zamislis o kojoj se kolicini radi, tako da odgovorno tvrdim kako je biggie bolji reper, bez ikakve dvojbe dok je 2pac kao licnost, osoba, individua itd ostavio mnogo veci trag u historiji kako muzike tako i samog svijeta u globalu

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 22:53

Takodje, mada eto ne slazemo se i ende ..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 23:00

[youtube][/youtube]
evo jedna pjesma za slusatelje rep muzike koji prvenstveno vole melodicnost i dobar flow, krayzie bone u najboljem izdanju, najslusljiviji i najmelodicniji reper svih vremena, bez ikakvog premca, ko ga nije previse slusao do danas (kao i njegovu grupu bone thugs-n-harmony krajnje je vrijeme da to promjeni pa javi kako mu se cine a mogu se slobodno izjasniti i oni koji su se prije susretali sa istima) :D

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.