Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Neutral » 25 feb 2014, 14:14

Mora da ti imaš Samsung pa je zato tako daleko ispred Nokie.

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 25 feb 2014, 14:30

anonimni je napisao/la:Ko ranije nije znao za to, moze se ubiti komotno...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
pa gdje onda kupiti mobitel u Sarajevu?

@neutral koristio sam oboje, kakve to veze. po cemu je to nokia ispred samsunga?

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 14:31

CurvaSud10 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:[youtube][/youtube]

kakvo ismijavanje samsunga od strane nokie, kakvi carevi :lol:
mogu se samo ismijavat u klipovima, u stvarnosti samsung pisa po njima.
LenBias je napisao/la:i pogledaj samo koliko ti mobiteli izgledaju bolje i skuplje nekako od samsunga :shock:
izgledaju kao da je neko ubacio display u plastiku i to sastavio.

daleko je nokia od samsunga tako ce i ostati jer samsung pomjera granice.

evo novi s5 ce biti dostupan i sa octa core procesorom. cak je i apple odustao od stalnog tuzakanja i zeli saradnju sa samsungom koji im vec svakako proizvodi chipove.
valjda se uskoro vratis u realnost, sta drugo da ti kazem
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 feb 2014, 14:32

Kad ti dodje lik i pametuje kako samsung ima kvalitetnije uredjaje od nokie onda ti je sve jasno.

Cuj ubacio display u plastiku, a kakav je to onda flagship gs5, od kakvog materija je on izradjen?

Covjek bi za 200km da dobije punokrvni android telefon, water and dust proof i sta sve ne

Sent from my Lumia 1020 using Tapatalk

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 feb 2014, 14:48

Ljudi naprave mobitel i onda ga bace sa nekoliko stotina metara i ništa mu ne bude, to je kao kul? Koliko osoba postoji na ovom svijetu kome je ispao mobitel sa 1000 metara? Pa u BiH rijetki imaju za kahvu u Avaz tower i da ti još ispadne mobitel, lol.

Upravo radi takvih gluposti od reklama mobitel dobija neki kul imidž. Mobitel služi za pozive i poruke, sada u modernom dobu i za skype, slanje mejla, instagram, viber, aktivnost na društvenim mrežama itd. Ja ne znam niti jedan mobitel koji je Nokia proizvela da će puknuti ako ti ispadne iz džepa. Imam mjesecima mobitel (lumiu) i samo je jedanput ispao ali ima zaštitu, te je još u futroli bio, nikom ništa.

Dalje, uvijek gledam specifikacija mobitela i onda uspoređujem jedan sa drugim. I niko me ne može ubjediti da smeće od iphone-a 5s zaista vrijedi toliki novac. Isključivo dobra reklama je u pitanju i kao kul si ako imaš iphone. Isto da danas adidas proizvodi neko smeće od obuće i dalje bi se kupovalo jer je adidas. Slično Mercedes, kakav god da je, ipak je Mercedes. Majica Benetton-a košta 200KM (100% pamuk). Random majica (100% pamuk) 40-50KM.

I još jedan bitan faktor. Jedan mobitel otvara brže određenu stranicu za 0,00000000000000001 sekundu i radi toga vrijedi više par stotina KM? Mobitel napuni youtube od 3 minute brže (ista konekcija u pitanju) ali ovaj je bolji što je brže napunio nezavisno od toga što opet moraš gledati 3 minute tog klipa jer ipak traje 3 minute.

Mobiteli su postali sredstvo za lično liječenje nekog kompleksa da se k.určiš (morao sam se ovako barbarski izraziti jer to samo funkcioniše ovdje, drugi jezik se ne razumije) da je tebi kao dobro, da ga staviš na stol iako nemaš kredita i da piješ kahvicu jer su ti starci dali marku i pol.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 25 feb 2014, 15:13

Neutral je napisao/la:Ljudi naprave mobitel i onda ga bace sa nekoliko stotina metara i ništa mu ne bude, to je kao kul? Koliko osoba postoji na ovom svijetu kome je ispao mobitel sa 1000 metara? Pa u BiH rijetki imaju za kahvu u Avaz tower i da ti još ispadne mobitel, lol.

Upravo radi takvih gluposti od reklama mobitel dobija neki kul imidž. Mobitel služi za pozive i poruke, sada u modernom dobu i za skype, slanje mejla, instagram, viber, aktivnost na društvenim mrežama itd. Ja ne znam niti jedan mobitel koji je Nokia proizvela da će puknuti ako ti ispadne iz džepa. Imam mjesecima mobitel (lumiu) i samo je jedanput ispao ali ima zaštitu, te je još u futroli bio, nikom ništa.

Dalje, uvijek gledam specifikacija mobitela i onda uspoređujem jedan sa drugim. I niko me ne može ubjediti da smeće od iphone-a 5s zaista vrijedi toliki novac. Isključivo dobra reklama je u pitanju i kao kul si ako imaš iphone. Isto da danas adidas proizvodi neko smeće od obuće i dalje bi se kupovalo jer je adidas. Slično Mercedes, kakav god da je, ipak je Mercedes. Majica Benetton-a košta 200KM (100% pamuk). Random majica (100% pamuk) 40-50KM.

I još jedan bitan faktor. Jedan mobitel otvara brže određenu stranicu za 0,00000000000000001 sekundu i radi toga vrijedi više par stotina KM? Mobitel napuni youtube od 3 minute brže (ista konekcija u pitanju) ali ovaj je bolji što je brže napunio nezavisno od toga što opet moraš gledati 3 minute tog klipa jer ipak traje 3 minute.

Mobiteli su postali sredstvo za lično liječenje nekog kompleksa da se k.určiš (morao sam se ovako barbarski izraziti jer to samo funkcioniše ovdje, drugi jezik se ne razumije) da je tebi kao dobro, da ga staviš na stol iako nemaš kredita i da piješ kahvicu jer su ti starci dali marku i pol.

E ako si im rekao... ;) Svaka na mjestu.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 25 feb 2014, 15:52

dan te **** ovaj forum prepun subjektiuvnih likova. po cemu je to nokija ispred samsunga? po vasem misljenju? :lol:

ljudi iz samsunga pomjeraju granice, rade fantasticne stvari, njihovi mobiteli budu proglaseni za mobitele godine redovno, najprodavaniji mobiteli svugdje, svugdje u svijetu izuzetno cijenjeni samo u Bosni i na ss forumu nokija je ispred samsunga, e svasta.

@lenbias ja te opet pitam po cemu je to nokia ispred samsunga?

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 feb 2014, 15:58

nisam znao da postoji neko ko bi se uistinu registrirao na forum samo kako bi trollao po temi za mobitele. mora da su kontrolni prošli u školi, čim imaš vremena za ovo.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 16:02

CurvaSud10 je napisao/la:@lenbias ja te opet pitam po cemu je to nokia ispred samsunga?
eno onaj video sto sam postavio ti je samo jedan od dokaza, pogledaj ga opet, mozda nisi sve pohvatao
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

CurvaSud10
Kontakt:

Post Postao/la CurvaSud10 » 25 feb 2014, 16:32

viKK je napisao/la:nisam znao da postoji neko ko bi se uistinu registrirao na forum samo kako bi trollao po temi za mobitele. mora da su kontrolni prošli u školi, čim imaš vremena za ovo.
bravo mali, evo banana 8-)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 feb 2014, 16:46

Pa dobro, nije puno pogrijesio, mislim da nema tog nekog realnog, objektivnog testa po kojem bi se bas svi parametri sagledali (ne samo materijal izrade i neciji ''osjecaj'') i da Samsungov flagship pritom izgubi od Nokie, trenutacno.

Sad, druga je stvar kao sto rekoh sto ljudi jednostavno kupuju ono sto im se svidja, sto je njima funkcionalnije, ljepse, draze. Primjera radi evo S4 je tehnicki bolji (kad se sve sagleda) od HTC One, pa cu ja opet sebi uzeti taj potonji jer mi se vise svidja.

A sto se S5 tice, izgleda da je jedna od glavnih zamjerki dosta popravljena, naime plasticni materijal je zamijenjen svojevrsnom ''tockastom mrezom'', ali, svakako da to tek treba vidjeti da valja kak izgleda, pa onda dati neke konacne sudove, al ipak, po specifikacijam, impresivno, nema sta.
Kao i Sonyev novi flagship.
U iscekivanju HTC M8.
...Život za Široki...

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 25 feb 2014, 16:53

Neutral je napisao/la:Imam mjesecima mobitel (lumiu) i samo je jedanput ispao ali ima zaštitu, te je još u futroli bio, nikom ništa.
Imam i ja 520-ku, i ispala mi je sigurgno vise od 10puta :lol: :lol: Cak i na beton i na plocice, zna trehnut da i baterija odmah izleti, al nikad joj nista nije bilo :mrgreen: (nema ni zastitu :lol: :lol: )

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 25 feb 2014, 17:26

Ok sve, Nokia ima kao neku kvalitetu izrade, ali nije Lumia bas ko sto se ovdje tvrdi bolje urađena od svakog Androida. To kazem jer su ranija poređenja isla u ovom smjeru, mada je sad eto i Nokia pocela za Androidom.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 25 feb 2014, 19:50

Koja je vasa preporuka mobitela od 400-500 KM ? Znaci treba mi neki da je brz, funkcionalan, da ima dobru kameru.Ne razumijem se previse :)

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 25 feb 2014, 19:54

InatSilanBosanski je napisao/la:Koja je vasa preporuka mobitela od 400-500 KM ? Znaci treba mi neki da je brz, funkcionalan, da ima dobru kameru.Ne razumijem se previse :)
Novi ili polovan?
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 feb 2014, 19:55

CurvaSud10 je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Ko ranije nije znao za to, moze se ubiti komotno...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
pa gdje onda kupiti mobitel u Sarajevu?
Nisam 100% siguran jer telefone kupujem samo u Telecomu (tamo su najsigurniji, s 2 godine prave garancije na sve), al' imaš dosta radnji koje se bave prodajom mobitela i o kojim se ne priča toliko koliko o Univerzalnom (Kam Connecting, Hustel, Fontele.ba itd.)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 feb 2014, 19:59

Kakav stroj je z2 Allahu dragi. Cim se pojavi uzimam.
Thomas Müller - Fußballgott

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 feb 2014, 20:17

Ima mi frend lumiu.Zaista zrači nekom pozitivnošću i skladom.Ako je flappy zarazna igra,onda je lumia zarazan telefon.
@Neutral ima majica 100% pamuk i od 10-20 KM.
Keep walking.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 feb 2014, 20:19

don_burza je napisao/la:Kakav stroj je z2 Allahu dragi. Cim se pojavi uzimam.
Uzmi Lumiu 1020,kad vec imas kes :D

Najbolje mi je sto vjerovatno dodju ljudi koji nisu ni probali neke mobitele i govore kako je taj mobitel gori od nekog drugog kojeg isto nisu imali.Nije dovoljno da ti uzmes mobitel i nakon minutu kazes ne valja.

Ja koristim S3 i rado bih mijenjao za Lumiu 925,ali svi hoce doplate neke,a nema se para :cry:
I ako se dobro sjecam,mislim da sam ja @lenbias-a i nagovorio da kupi L920 u telekomu :D
#miasanmia

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 feb 2014, 20:23

Al kakomje samo Sony kulturno saopstio ostalim proizvodjacima da im vodi ljudbav sa starom sa ovim strojim. Prvi sabah kad izadje put pod noge I Best buy mrsko mi cekat preko amazona. Ovo moram imati.
Thomas Müller - Fußballgott

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, JackW, lol89, Vanja8 i 37 gostiju.