Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

peppo_owen
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la peppo_owen » 25 feb 2014, 16:07

Bilall je napisao/la:
peppo_owen je napisao/la:jel neko pokusavao raditi samostalno ovo sa grafike ?? ako je neko upucen u ovo moli bih ga da se javi,jer trebam pomoc oko toga.Grafika vrisnula,inace Nvidia, a nisam toliko strucan oko popravki,samo znam da mi se ne daje lova za novu grafiku???

[youtube][/youtube]
neces bas postici neki poseban efekat. Poznata reflow metoda nije trajno rjesenje. ;)
Ako mozes uraditi reballing, onda uradi, i to uz profi aparat koji kontrolira temparaturu i ne dozvoljava da se maticna ploca pregrijava do te mjere da popucaju kanali jer to su viseslojne ploce koje se sire/izvijaju pri velikoj temparaturi. To se ne radi tom duvaljkom ali eto kod nas svasta moze. I da, obavezno koristi kvalitetan flux.
De ti meni reci mogu li ja laptop koristiti dok to ne rijesim,dok se ne skontam.Da li koristenje laptopa u ovakom stanju moze dovest do toga da nesto drugo strada,sta ja znam sta sve ima u njemu ?
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 25 feb 2014, 16:28

Ne mogu preko laptopa nikako da se konektujem preko wirrelesa od komšije a imam pasword, samo pored njegovog mi stoji ovaj crveni iksic i piše nešto oko mreže, može pomoć

slika

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 25 feb 2014, 16:34

peppo_owen je napisao/la:
Bilall je napisao/la:
peppo_owen je napisao/la:jel neko pokusavao raditi samostalno ovo sa grafike ?? ako je neko upucen u ovo moli bih ga da se javi,jer trebam pomoc oko toga.Grafika vrisnula,inace Nvidia, a nisam toliko strucan oko popravki,samo znam da mi se ne daje lova za novu grafiku???

[youtube][/youtube]
neces bas postici neki poseban efekat. Poznata reflow metoda nije trajno rjesenje. ;)
Ako mozes uraditi reballing, onda uradi, i to uz profi aparat koji kontrolira temparaturu i ne dozvoljava da se maticna ploca pregrijava do te mjere da popucaju kanali jer to su viseslojne ploce koje se sire/izvijaju pri velikoj temparaturi. To se ne radi tom duvaljkom ali eto kod nas svasta moze. I da, obavezno koristi kvalitetan flux.
De ti meni reci mogu li ja laptop koristiti dok to ne rijesim,dok se ne skontam.Da li koristenje laptopa u ovakom stanju moze dovest do toga da nesto drugo strada,sta ja znam sta sve ima u njemu ?
meni je graficka bila otisla , pa mi lik duvaljkom sredio .. rekao mozda ce ti radit 2 mjeseca , mozda 1 dan a mozda i 4 godine hehe a evo radi vec 2 mjeseca... a ne mozes koristit ...
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 25 feb 2014, 19:44

Ma mozda i ja to pokusam.Kod mene se laptop upali i radi normalno samo losa slika,ono linije po displeyu,a ostalo sve normalno radi.Valjda necu tim paljenjem jos vise zeznut stvar
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 25 feb 2014, 19:49

jel se kome pojavljivalo na fb : Sorry, but this page didn't load properly. Please try again. .... kad odem na profil to se pojavi ispod slike ne moze ucitati podatke ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 25 feb 2014, 19:52

Slobodas je napisao/la:jel se kome pojavljivalo na fb : Sorry, but this page didn't load properly. Please try again. .... kad odem na profil to se pojavi ispod slike ne moze ucitati podatke ?
jest meni ali prode to za koji dan ;) :mrgreen:

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 25 feb 2014, 19:54

semir01 je napisao/la:
Slobodas je napisao/la:jel se kome pojavljivalo na fb : Sorry, but this page didn't load properly. Please try again. .... kad odem na profil to se pojavi ispod slike ne moze ucitati podatke ?
jest meni ali prode to za koji dan ;) :mrgreen:
hvala :D
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 25 feb 2014, 19:59

lucif3R666 je napisao/la:meni je graficka bila otisla , pa mi lik duvaljkom sredio .. rekao mozda ce ti radit 2 mjeseca , mozda 1 dan a mozda i 4 godine hehe a evo radi vec 2 mjeseca... a ne mozes koristit ...
Rjedak je slucaj da to radi duze od 4 mjeseca, al bas rijedak.
Ma mozda i ja to pokusam.Kod mene se laptop upali i radi normalno samo losa slika,ono linije po displeyu,a ostalo sve normalno radi.Valjda necu tim paljenjem jos vise zeznut stvar
Mozda to i nije do grafickog chipa. Ne znam kako izgledaju te linije ali trebao bi i ti pokusati sa spajanjem externog monitora na laptop pa vidjeti da li ce se to pojaviti na njemu.
I na tom videu nije dobar postupak. Treba kompletan chip biti oslobodjen a prekriti alu folijom samo ostatak maticne ploce a ne chip i to sve uz obavezno nanosenje fluxa http://i2.wp.com/themainframe.ca/wp-con ... l-prep.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 26 feb 2014, 02:20

90 % nije mu otisla graficka ...
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 26 feb 2014, 18:42

Sada upalim komp i izbaci mi neku karticu i pise kao da promjenim rezoluciju na 1280x1024 i tu karticu nisam mogao nikako skloniti. Promijenim rezoluciju na trazenu, ali onda mogu vidjeti samo pola ekrana, a pola stoji crno. Jedino kada smanjim rezoluciju na 800x600 mogu vidjeti cijeli ekran, al evo vec me oci zabolile.

Zna li neko kako da rijesim problem? Hitno je!!

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 26 feb 2014, 20:12

Pa sta bi mo onda moglo otic jarane..Izbacilo mi ono blue screen i tamo neka zafrkancije...uglavnom laptop se upali,ali nema grafike,msm pise obicna vga grafika,dok nvidiu ne prepoznaje.Radi,al je slika malo drugacija,losija...

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 feb 2014, 20:29

peppo_owen je napisao/la:Pa sta bi mo onda moglo otic jarane..Izbacilo mi ono blue screen i tamo neka zafrkancije...
Pa je li crash dump?
Ovako nesto? http://i.stack.imgur.com/J5fag.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 26 feb 2014, 20:41

E ja imam trenutno ovaj problem, znaci ne mogu upaliti komp. jer kad treba da upali pojavi se ovo i onda pali iz pocetka. Pisem sa safe moda with network, nista planiram dici sistem ponovo, al eto da vidim sta je za reci kad se ovde spominje taj problem.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 26 feb 2014, 20:45

Bilall je napisao/la:
peppo_owen je napisao/la:Pa sta bi mo onda moglo otic jarane..Izbacilo mi ono blue screen i tamo neka zafrkancije...
Pa je li crash dump?
Ovako nesto? http://i.stack.imgur.com/J5fag.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
koliko se sjecam i nesto ovako mi je izbacivalo...al meni mrsko bilo citat sta pise,puno teksta :D i isao sam na ono sistem repair i onda poce se laptop palit jedva,a sad vec fercera,samo ima linije preko displeya i neke tackice kad se pali

" onclick="window.open(this.href);return false;

otprilike to ovako izgleda,malo drugacije tackice,al istit problem

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 26 feb 2014, 21:47

peppo_owen je napisao/la:
Bilall je napisao/la:
Pa je li crash dump?
koliko se sjecam i nesto ovako mi je izbacivalo...al meni mrsko bilo citat sta pise,puno teksta :D i isao sam na ono sistem repair i onda poce se laptop palit jedva,a sad vec fercera,samo ima linije preko displeya i neke tackice kad se pali

" onclick="window.open(this.href);return false;

otprilike to ovako izgleda,malo drugacije tackice,al istit problem
Artefakt :?
Ako je identicno kao na ovom videu onda je graficka i trebas pokusati sa reflow metodom. Mozda uspijes otkloniti taj artefakt na duze vrijeme ali tesko jer to je rijetkost. kada se pojave artefakti to je znak da ti graficka izumire. Vjerovatno se radi o nvidia chipu.
Zbog toga ti se najvjerovatnije nekada i javlja crash dump mada crash dump se moze pojaviti iz vise razloga, ali nebitno. Dakle grafika. ;)

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 27 feb 2014, 13:49

zahvaljujem care na pomoci

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 feb 2014, 15:29

komp mi bio na popravku,sad ne mogu otipkati ono tyv. ludo a,ina;e mi je na tastaturi na istom mjestu gdje i slovo v,sta da radim,ne mogu ni upitnik tipkati,pomagajte

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 27 feb 2014, 16:56

filip13 je napisao/la:komp mi bio na popravku,sad ne mogu otipkati ono tyv. ludo a,ina;e mi je na tastaturi na istom mjestu gdje i slovo v,sta da radim,ne mogu ni upitnik tipkati,pomagajte
pa moraš napraviti da ti je bosanski/hrvatski/srpski jezik na računaru i tipkovnici :mrgreen:
koji ti je sistem? XP, 7, 8? :) lako ti odradim ovdje screenshotove koraka koje moraš poduzeti
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 feb 2014, 18:05

peppo_owen je napisao/la:zahvaljujem care na pomoci
nema na cemu.
Illmatic09 je napisao/la:E ja imam trenutno ovaj problem, znaci ne mogu upaliti komp. jer kad treba da upali pojavi se ovo i onda pali iz pocetka. Pisem sa safe moda with network, nista planiram dici sistem ponovo, al eto da vidim sta je za reci kad se ovde spominje taj problem.
Jesi rijesio?

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 27 feb 2014, 21:51

@Bilall

Jesam dig'o sam novi sistem i ovako i onako je bilo vrijeme za to, ali da se u slucaju opet desi taj problem nekad u buducnosti, sta moram uraditi i zasto se to pojavljuje?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 45 gostiju.