VanBasten je napisao/la:TMovac je napisao/la:
Barem se pokusalo i mozemo imati mirnu savjest. Nije gubitnik onaj ko pokusa, da sve od sebe, pa ne uspije. Gubitnik je onaj ko uopste ne pokusa (ili pokusa ono povrsno, preko qurca, samo da se broji da je nesto radio. Da mu ostali ne mogu zvocati da ne radi nista).
A s ovima se kao nije pokušalo. Pusti ba šupljake... nego ako hoćemo da imamo realne šanse sa svakim od ovih igrača, a da se ne oslanjamo na patriotizam, kontakti s njima i njihovim menadžerima trebaju biti uspostavljeni dok im je najviše 17 godina... Sad, u ovoj fazi to je 50:50. Ili patriotizam, ili procjena da u Njemačkoj/Švici/šta znam... neće imati mjesta.
Gotovo.
I opet, mnogo veći problem od Tankovića i inih, je slučaj Marić. Dečko koji je rođen ovdje, prošao dvije naše selekcije, kapiten bio...dakle fudbaler u kojeg smo MI uložili nešto, afirmirali ga u našoj mladoj (bez obzira koliko to malo bilo) da dobiva poziv za Hrvatsku. Eh oko toga treba pravu frku napraviti i da se piše svaki dan, i proziva Savez, j.ebo vas više Tanković
Slazem se. Trebamo jako puno ranije reagovati i vjerojatno bi barem vecina njih bili nasi reprezentativci ( sto u omladinskim selekcijama, sto u A repci (ovdje mislim na Arslanagica) ). Ali kada smo vec ucinili gresku i nismo reagovali navakat, daj barem sada da damo 110% od sebe da privolimo da igraju za nas. Da se borimo za njih sve dok ti momci i oficijelno vise ne budu mogli igrati za nas (tj dok ne odigraju zvanican mec za A reprezentacije tih zemalja). ipak su to nasa djeca. Iako su rodjena van matice. Niko od njih nije birao gdje ce se roditi i odrasti.
Sto se Tankovica tice, njega je najkasnije trebalo poceti vrbovati kada nam je lik zabio 3 komada. Tada jos nije bio debitovao za Fulham. Ali kao i obicno kasno Marko stize na Kosovo. Mada po mom misljenju jos nista nije gotovo. Imamo vremena barem do septembra i pocetka kvala. Mada je moguce i da Svedi pomisle da vec kaparisan, pa da ga ne pozovu u septembru i da sacekaju da momak zaista sazrije za A repke, sto bi nam u tom slucaju ostavilo jos godinu, dvije, tri vremena da ga privolimo.
A ono sto bi ja uradio, ukoliko se mali Modic ustali u prvom timu Milana do jeseni, pozvao bi ga protiv Andore ili nekih drugih levata, cisto da ga kaparisemo. Momak je talenat, a kada vidimo koliko nam komsije vole ici u zijan, nebi se doveo u situaciju da ga eventualno izgubimo. Jos kada bi privolili mu i buraza bili bi na konju.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!