Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 13:48

TMovac je napisao/la:
Barem se pokusalo i mozemo imati mirnu savjest. Nije gubitnik onaj ko pokusa, da sve od sebe, pa ne uspije. Gubitnik je onaj ko uopste ne pokusa (ili pokusa ono povrsno, preko qurca, samo da se broji da je nesto radio. Da mu ostali ne mogu zvocati da ne radi nista).
A s ovima se kao nije pokušalo. Pusti ba šupljake... nego ako hoćemo da imamo realne šanse sa svakim od ovih igrača, a da se ne oslanjamo na patriotizam, kontakti s njima i njihovim menadžerima trebaju biti uspostavljeni dok im je najviše 17 godina... Sad, u ovoj fazi to je 50:50. Ili patriotizam, ili procjena da u Njemačkoj/Švici/šta znam... neće imati mjesta.

Gotovo.

I opet, mnogo veći problem od Tankovića i inih, je slučaj Marić. Dečko koji je rođen ovdje, prošao dvije naše selekcije, kapiten bio...dakle fudbaler u kojeg smo MI uložili nešto, afirmirali ga u našoj mladoj (bez obzira koliko to malo bilo) da dobiva poziv za Hrvatsku. Eh oko toga treba pravu frku napraviti i da se piše svaki dan, i proziva Savez, j.ebo vas više Tanković
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 feb 2014, 13:55

dobro igra Mario Vrancic ove sezone i sigurno je kvalitetniji igrac od brata, moze igrati i DMF
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 feb 2014, 13:56

Ovaj Mario Vrancic i nije neki kvalitet, mislim da su svi centralni veznjaci u reprezentaciji kvalitetniji od njega ukljucujuci i Susice, kojeg i nisam nesto pretjerano gledao pa ne mogu biti siguran.

Nastupao je za Dortmund ali za drugu ekipu da bi poslije otisao u Paderborn koji se uzgred receno bori za ulazak u Bundesligu. U vrhu su samom, ali sam poprilicno siguran da ne mogu izboriti ulazak u elitni rang takmicenja.

No, nikad se ne zna, mozda on bude nesto kao Bicakcic. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2014, 14:00

Samo je problem, što u fudbalu i košarci nije isto, niti se Preldžić,Begić,Omić pitaju ni mi, nego sve je na KSS, oni moraju dati ispisnicu, ako ne žele ne moraju je nikad dati, dok je u fudbalu malo lakše, dovoljan je samo pristanak igrača ;)

Ali po meni je lakše dovesti mladog talenta u košarci nego u fudbalu iz jednog prostog razloga manje novca i odma i manje menadžera koji traže svoj interes ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 14:06

Omerbavarac je napisao/la:Ovaj Mario Vrancic i nije neki kvalitet, mislim da su svi centralni veznjaci u reprezentaciji kvalitetniji od njega ukljucujuci i Susice, kojeg i nisam nesto pretjerano gledao pa ne mogu biti siguran.

Nastupao je za Dortmund ali za drugu ekipu da bi poslije otisao u Paderborn koji se uzgred receno bori za ulazak u Bundesligu. U vrhu su samom, ali sam poprilicno siguran da ne mogu izboriti ulazak u elitni rang takmicenja.

No, nikad se ne zna, mozda on bude nesto kao Bicakcic. :mrgreen:
Jesil' ga gledao sad u ovoj sezoni?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 feb 2014, 14:14

Solidan je Vrancic. Ofanzivno ima jako dobre kvalitete, opasan gol, treba ga posmatrati kako ce se dalje razvijati. Bice presudno hoce li se Paderborn uspjeti kvalificrati u 1. Bundesligu, ukoliko im to uspije, vjerujem da Mario ostaje, u protivnom, posto mu istice ugovor, trazice sigurno novi klub.

Prosle sezone je odigrao skoro svaku tekmu, imao 5 golova i 9 asistencija, ove sezone vec 2 gola i 7 asistencija. Fina statistika.

Sad jesu li svi nasi veznjaci bolji od njega, e to ne znam, ne mogu ga jos procjeniti. Fakt je da ima kvaliteta, kao i potencijala, tek su mu jos 24 godine, moze se on probiti u 1. Bundesligu. Iako po prognozama, to se u njegovom slucaju trebalo mnogo ranije desiti, posebno jer je bio standardni reprezentativac u Njemackoj U17, U19, U20, cak je i sa U19 bio Europski prvak.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2014, 14:19

Nekad velika nada Njemačkog fudbala, mislim da je bio i kapiten neke od mlađih selekcija, danas mislim da nije ništa bolji od Hadžića, al haj može mu se promjeniti sportsko pa nek se razvija

Kako se zvao onaj lik iz Herthe, što je bio kapiten U19 Njemačke, htio da igra za BIH i sl. pa samo na jednom nestade

Damir :?: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 feb 2014, 14:19

VanBasten je napisao/la: Jesil' ga gledao sad u ovoj sezoni?
Jesam protiv Frankfurta gdje je odradio cijelu utakmicu i gdje je igrao kao centralni vezni, protiv Furtha gdje su zijanili 3:0. U toj utakmici je zaradio crveni karton i ako se ne varam bio najlosije ocijenjeni igrac sto ne cudi jer je pocrvenio i ovu zadnju protiv Munchena gdje je igrao lijevo krilo i u toj utakmici je postigao gol. Gledao sam jos dvije utakmicu ali nisam siguran protiv koga jer je bilo na pocetku sezone + pregledi kola, skoro sve sam presaltao. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 feb 2014, 14:22

legenda reala je napisao/la:Nekad velika nada Njemačkog fudbala.
Igrao je za sve uzraste njihovo selekcije.
Ima solidan broj odigranih utakmica.

A za Damira Vrancica, pa on je vec igrao za repku. :mrgreen:
Sjecas se onog celavog veznjaka. On je trenutno sa Bicakcicem u Braunschweigu i jedno vrijeme je konstantno igrao ali se kasnije izgubio, sto zbog losije forme sto zbog povreda.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 14:23

Omerbavarac je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Jesil' ga gledao sad u ovoj sezoni?
Jesam protiv Frankfurta gdje je odradio cijelu utakmicu i gdje je igrao kao centralni vezni, protiv Furtha gdje su zijanili 3:0. U toj utakmici je zaradio crveni karton i ako se ne varam bio najlosije ocijenjeni igrac sto ne cudi jer je pocrvenio i ovu zadnju protiv Munchena gdje je igrao lijevo krilo i u toj utakmici je postigao gol. Gledao sam jos dvije utakmicu ali nisam siguran protiv koga jer je bilo na pocetku sezone + pregledi kola, skoro sve sam presaltao. :mrgreen:
Aha.. dankešen.
Dakle, šeta ga po pozicijama. Nekako mi je njegoav statistika bila :o za defanzivnog/centralnog veznog. 7 asistencija, i koliko ono golova.. Navodno je na radaru nekih bundesligaša, jesil nafat'o šta tamo u medijima o tome?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 feb 2014, 14:23

legenda reala je napisao/la:Nekad velika nada Njemačkog fudbala, mislim da je bio i kapiten neke od mlađih selekcija, danas mislim da nije ništa bolji od Hadžića, al haj može mu se promjeniti sportsko pa nek se razvija

Kako se zvao onaj lik iz Herthe, što je bio kapiten U19 Njemačke, htio da igra za BIH i sl. pa samo na jednom nestade

Damir :?: :roll:
Da, Damir nesto :mrgreen: Zavrsio u futsalu, igra za neku hrvatsku futsal ekipu, tako je bilo barem prije par godina :mrgreen:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 14:29

Imamo opet jednog Damira u Herthi, kapiten U17, Damir Bektić. Hertha nam je i Seju dala.. mada se nije proslavio u nastupima, jao i sad mi u sjećanju njegove šanse koje je zapuco na debiju. Igrao je u napadu... i taman pomislišmo ode u pm još jedan potencijal, on iz četvrte pa umalo do Bayerna ne dobaci + nezamjenjiv rep :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 feb 2014, 14:39

VanBasten je napisao/la: Navodno je na radaru nekih bundesligaša, jesil nafat'o šta tamo u medijima o tome?
Kojih? :mrgreen:
Nista konkretno nisam nasao, ali isken da budem ocekujem (naravno ukoliko Paderborn ne udje u Bundesligu) ponude nekih drugih klubova eh sad pitanje je da li ce to biti prvologasi.
Ja bih ga volio gledati u Kolnu ili Kaiserslauternu koji ce vjerovatno naci svoje mjesto medju putnicima u visi rang a i nemaju neki ekstra kvalitetan roster tako da bi Vrancic tu mogao igrati a bio bi u relativno poznatijim klubovima.

Djorkaeff
Kontakt:

Post Postao/la Djorkaeff » 25 feb 2014, 14:40

Damir Ćorić nekad veliki talent, kapiten omladinaca Herthe, predviđala mu se velika karijera, a on na kraju završio u FSV Optik Rathenow, 4. njemačka liga.
http://www.transfermarkt.com/en/damir-c ... 45678.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nekad:
slika
i sad:
slika
Iako uce njemacku skolu jos uvjek ne znaju sastavit parolu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 14:42

Omerbavarac je napisao/la:
VanBasten je napisao/la: Navodno je na radaru nekih bundesligaša, jesil nafat'o šta tamo u medijima o tome?
Kojih? :mrgreen:
Nista konkretno nisam nasao, ali isken da budem ocekujem (naravno ukoliko Paderborn ne udje u Bundesligu) ponude nekih drugih klubova eh sad pitanje je da li ce to biti prvologasi.
Ja bih ga volio gledati u Kolnu ili Kaiserslauternu koji ce vjerovatno naci svoje mjesto medju putnicima u visi rang a i nemaju neki ekstra kvalitetan roster tako da bi Vrancic tu mogao igrati a bio bi u relativno poznatijim klubovima.
Ma ne znam, tebe pitam jel istina, ili naglabaju bezze.
A zašto misliš da Paderbonr neće uspjeti, Bićo i ekipa su inspiracija sada mnogima da se može na srce :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 feb 2014, 14:45

VanBasten je napisao/la: Ma ne znam, tebe pitam jel istina, ili naglabaju bezze.
A zašto misliš da Paderbonr neće uspjeti, Bićo i ekipa su inspiracija sada mnogima da se može na srce :mrgreen:
Ma imaju dosta slabu ekipu, slabiju u odnosu na konkurenciju tako da mislim da pored Kaisera, Kolna, Fortune ili Furtha tesko mogu nesto napraviti. Ovo sto trenutno rade je ohrabrujuce ali iskren da budem ocekujem pad, no vidjecemo, nikad se ne zna. :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 feb 2014, 14:50

Djorkaeff je napisao/la:Damir Ćorić nekad veliki talent, kapiten omladinaca Herthe, predviđala mu se velika karijera, a on na kraju završio u FSV Optik Rathenow, 4. njemačka liga.
http://www.transfermarkt.com/en/damir-c ... 45678.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nekad:
slika
i sad:
slika
toliko grohnuti, a takav potencijal biti, stvarno trebas imati talenta za to, nije sala :mrgreen:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 14:55

Deisler je završio u ludnici, **** to..
Zanimljivo, i on je igrao u Herthi :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 feb 2014, 14:56

VanBasten je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Barem se pokusalo i mozemo imati mirnu savjest. Nije gubitnik onaj ko pokusa, da sve od sebe, pa ne uspije. Gubitnik je onaj ko uopste ne pokusa (ili pokusa ono povrsno, preko qurca, samo da se broji da je nesto radio. Da mu ostali ne mogu zvocati da ne radi nista).
A s ovima se kao nije pokušalo. Pusti ba šupljake... nego ako hoćemo da imamo realne šanse sa svakim od ovih igrača, a da se ne oslanjamo na patriotizam, kontakti s njima i njihovim menadžerima trebaju biti uspostavljeni dok im je najviše 17 godina... Sad, u ovoj fazi to je 50:50. Ili patriotizam, ili procjena da u Njemačkoj/Švici/šta znam... neće imati mjesta.

Gotovo.

I opet, mnogo veći problem od Tankovića i inih, je slučaj Marić. Dečko koji je rođen ovdje, prošao dvije naše selekcije, kapiten bio...dakle fudbaler u kojeg smo MI uložili nešto, afirmirali ga u našoj mladoj (bez obzira koliko to malo bilo) da dobiva poziv za Hrvatsku. Eh oko toga treba pravu frku napraviti i da se piše svaki dan, i proziva Savez, j.ebo vas više Tanković
Slazem se. Trebamo jako puno ranije reagovati i vjerojatno bi barem vecina njih bili nasi reprezentativci ( sto u omladinskim selekcijama, sto u A repci (ovdje mislim na Arslanagica) ). Ali kada smo vec ucinili gresku i nismo reagovali navakat, daj barem sada da damo 110% od sebe da privolimo da igraju za nas. Da se borimo za njih sve dok ti momci i oficijelno vise ne budu mogli igrati za nas (tj dok ne odigraju zvanican mec za A reprezentacije tih zemalja). ipak su to nasa djeca. Iako su rodjena van matice. Niko od njih nije birao gdje ce se roditi i odrasti.

Sto se Tankovica tice, njega je najkasnije trebalo poceti vrbovati kada nam je lik zabio 3 komada. Tada jos nije bio debitovao za Fulham. Ali kao i obicno kasno Marko stize na Kosovo. Mada po mom misljenju jos nista nije gotovo. Imamo vremena barem do septembra i pocetka kvala. Mada je moguce i da Svedi pomisle da vec kaparisan, pa da ga ne pozovu u septembru i da sacekaju da momak zaista sazrije za A repke, sto bi nam u tom slucaju ostavilo jos godinu, dvije, tri vremena da ga privolimo.

A ono sto bi ja uradio, ukoliko se mali Modic ustali u prvom timu Milana do jeseni, pozvao bi ga protiv Andore ili nekih drugih levata, cisto da ga kaparisemo. Momak je talenat, a kada vidimo koliko nam komsije vole ici u zijan, nebi se doveo u situaciju da ga eventualno izgubimo. Jos kada bi privolili mu i buraza bili bi na konju.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 feb 2014, 15:02

Ma naravno da moramo, prva njegoav izjava na tu temi je bila " ne znam, teško bi se mogao odreći Švedske" - tako nešto, možda nije u bobu citat. Jer je njegova karijera, i tok, već bio dobro isplaniran i Švedska je otpočetka bila u tim planovima. Nas ni na mapi tu nije bilo.

Mensečini da su tad i naši stupili u prvobitni u kontakt s njim, nakon te tekme. A zabijao je on i prije toga.
Ali, greška je možda i s naše strane bila, što je to sve bilo jako medijski popračeno.
'ta neće ni Šveđani sjediti skrštenih ruku... odmah su ubrzali planove koje su već imali za njega, to ti garantujem.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 25 feb 2014, 15:05, ukupno mijenjano 3 puta.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HariTz, Rimes87 i 17 gostiju.