FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Prosla Barca je losija od ove, ti ljudi su doslovno sprzeni prosle godine u isto ovo vrijeme. Tata je dobar trener, daleko od smijesnog. Radi veoma dobar posao u Barceloni s obzirom na ikone kluba koje vode svlacionicu i situaciju koja se desava oko kluba. Veliki Ancelloti ga stigao proslo kolo a ima ekipu zeljnu trofeja kao malo koja na svijetu. Babo mu ga uvalio i u Clasicu :kava Malo li je od anonimusa iz Argentine.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”
ma brate, vidimo i mi sve to i sve je to tacno naravno....ali šta da se radi jbgAmar Dzeko je napisao/la:Znam bolan, ali vidiš da on konstantno samo po odbrani rafale sasipalet3 je napisao/la:jbg Amare, ti ko da si Amerku otkriopa o cemu mi pišemo ovdje mjesecima
....ali treba biti pošten, pa reci da Tata sam sebe nije doveo u Barcu
...na nekom je odgovornost za citavo ovo stanje.
![]()
A ako ćemo gledati realno, Barci nikad nije ni trebala super jaka odbrana zbog sistema koji su igrali.
Kontrola lopte od 65-70% u prosjeku, te visok presing i osvajanje lopte u roku od 20 sekundi u 9 od 10 situacija. Ja takvu igru više ne vidim, ali kako i da se vidi kada najbolji igrač kluba prehoda cijelu utakmicu.
U tekmi protiv Citya sam se zaprepastio da ikona kluba kao što je on, može tako igrati u jednoj bitnoj utakmici, ma nije važna težina utakmice, kako on to može raditi ? Čovjek je prehodao kompletnu utakmicu, kad City ima loptu.
I šta onda očekivati od ostalih igrača ? Tu je naravno i do trenera, ali ne može Messija niko natjerati da se trudi.
Ja vas unazad 10ak godina nisam gledao lošije nego što ste sad i to je činjenica.
edit: suhi me preduhitri sa ovim prvim zaključkom iz mog posta

Valjda ce se naci neka normalna uprava koja ce poceti praviti remont tima....mislim, to se trebalo još lani nakon potopa od Bayerna ali oni nemaju muda ni vizije za tako nešto...ovo je samo nasilno održavanje Pepovog projekta, koji više ne može !! na škrge taj projekat diše.
Sve ima svoj rok trajanja....5 godina su držali primati i najveci nivo - i prirodno je da pocneš padati, da se drugi izdignu itd
Treba malo pustit covjeka ovu i jos jednu sezonu pa da onda zbrajamo kakav je trener. Tata jos trazi pravi sistem, znam da je proso pola sezone, ali neka. Da pravo kazem, svaki stoper bi izgledao onako kad je takav sustav igre. Dobro, ima kvalitetnijih stopera, mozda bi bilo manje gresaka, ali nista cime bi igra bila toliko bolja. Prvo treba razradit sustav igre, veci presing, 10 igraca igra obranu, a ne ovako. Tata to mozda ime u sebi, mozda ne. Ja mislim da ima jer je radio s nekim odlicnim trenerima i sigurno da zna svoj posao.
Sto se Bartre tice, mlad je, pa samim time necu mu puno gledat greske, ali reci da je najbolji stoper ove sezone je pogresno. To je Mascherano uvjerljivo. A onda idu Bartra i Pique, doduse vise ih i nemamo. Puyol vise nece moci igrat na velikoj razini tako da na ljeto sigurno ide potraga za stoperom jer s trojicom ne mozes izdurat sezonu. I nece to bit neko veliko ime, vjerovatno neki mladic iz Primere, neki potencijalno stopersko ime, ali uglavnom da bude tu.
Sto se dalje ove sezone tice, jos uvijek mislim da nista nije izgubljeno. Tek je drugi mjesec tako da smo jos u igri za 3 trofeja.
Sto se Bartre tice, mlad je, pa samim time necu mu puno gledat greske, ali reci da je najbolji stoper ove sezone je pogresno. To je Mascherano uvjerljivo. A onda idu Bartra i Pique, doduse vise ih i nemamo. Puyol vise nece moci igrat na velikoj razini tako da na ljeto sigurno ide potraga za stoperom jer s trojicom ne mozes izdurat sezonu. I nece to bit neko veliko ime, vjerovatno neki mladic iz Primere, neki potencijalno stopersko ime, ali uglavnom da bude tu.
Sto se dalje ove sezone tice, jos uvijek mislim da nista nije izgubljeno. Tek je drugi mjesec tako da smo jos u igri za 3 trofeja.
RIP CITY!
-
- Kontakt:
Nisam ni mislio da ćeš išta reći na dio vezan za Messija :kavalet3 je napisao/la:ma brate, vidimo i mi sve to i sve je to tacno naravno....ali šta da se radi jbgAmar Dzeko je napisao/la:Znam bolan, ali vidiš da on konstantno samo po odbrani rafale sasipalet3 je napisao/la:jbg Amare, ti ko da si Amerku otkriopa o cemu mi pišemo ovdje mjesecima
....ali treba biti pošten, pa reci da Tata sam sebe nije doveo u Barcu
...na nekom je odgovornost za citavo ovo stanje.
![]()
A ako ćemo gledati realno, Barci nikad nije ni trebala super jaka odbrana zbog sistema koji su igrali.
Kontrola lopte od 65-70% u prosjeku, te visok presing i osvajanje lopte u roku od 20 sekundi u 9 od 10 situacija. Ja takvu igru više ne vidim, ali kako i da se vidi kada najbolji igrač kluba prehoda cijelu utakmicu.
U tekmi protiv Citya sam se zaprepastio da ikona kluba kao što je on, može tako igrati u jednoj bitnoj utakmici, ma nije važna težina utakmice, kako on to može raditi ? Čovjek je prehodao kompletnu utakmicu, kad City ima loptu.
I šta onda očekivati od ostalih igrača ? Tu je naravno i do trenera, ali ne može Messija niko natjerati da se trudi.
Ja vas unazad 10ak godina nisam gledao lošije nego što ste sad i to je činjenica.
edit: suhi me preduhitri sa ovim prvim zaključkom iz mog postašuti i trpi ova sranja.
Valjda ce se naci neka normalna uprava koja ce poceti praviti remont tima....mislim, to se trebalo još lani nakon potopa od Bayerna ali oni nemaju muda ni vizije za tako nešto...ovo je samo nasilno održavanje Pepovog projekta, koji više ne može !! na škrge taj projekat diše.
Sve ima svoj rok trajanja....5 godina su držali primati i najveci nivo - i prirodno je da pocneš padati, da se drugi izdignu itd
Ronaldo - Isco - Bale
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.
Šta imam više reci za Messija
sve sam rekao vec dosad 10 puta i necu da se ponavljam.
Covjek šeta po terenu doslovno, zemljak Tata ga ne smije ni pogledati (a kamoli mu šta nedo Bog prigovoriti), radi šta hoce i boli ga q za sve
covjek se ocito cuva za SP, a Barca mu dođe kao poligon za održavanje forme... i ne smije mu niko ništa pisnuti - a i nema ko....može mu se dok je ovakavog trenera
...cak nema ni predsjednika kluba koj bi mogao s vrha malo pritusnuti i poruciti.
i šta imamo dalje pricati o Messiju

Covjek šeta po terenu doslovno, zemljak Tata ga ne smije ni pogledati (a kamoli mu šta nedo Bog prigovoriti), radi šta hoce i boli ga q za sve

i šta imamo dalje pricati o Messiju

Dobro vi znate ko kome smije ili ne smije nista. Messi zabija gotovo svaku utakmicu, pa moze mu se da ne trci kao ostatak tima. Karikiram, ali ne mozete stvari gledati na taj nacin. Bas eto on ne zeli trcat i ne zeli osvajat trofeje i slicno. Pricajte to nekom drugom. Opet se ponavljam, problem je samo igri, a ne pojedincima. Kad treba on je uvijek tu i nema nikakvog govora da sefuje nekome jer su to price za malu djecu.
RIP CITY!
Arena, Bartra je najbolji stoper Barce, ni kriv ni dužan
to se ispostavilo ove godine....ne znam što njega pljuješ
pored toliko precih.[/quote]
Zato sto je Barta kloconja koji ce uskoro biti dobra koppija izgubljenog levata Pikea. A to je gubitak vremena.

Zato sto je Barta kloconja koji ce uskoro biti dobra koppija izgubljenog levata Pikea. A to je gubitak vremena.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Vise vam ni Messi ne valja 

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije. Jedino sto vise ni oni ne mogu vadit vruc krompir i vracat minus u plus. Ono sto zivotinje u odbrani prokockaju vise ni Mesi ni drustvo ne mogu ispravit. Mozda i mogu al izgleda i njima dosadilo. I razumijem ih.Johny je napisao/la:Vise vam ni Messi ne valja

Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Moderan fudbal nije onaj fudbal gdje odbranu igraju 2 igrača kao što je kod vas slučaj.Da su vam Nesta i Canavaro stoperi opet bi to loše izgledalo.bparena je napisao/la:Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije. Jedino sto vise ni oni ne mogu vadit vruc krompir i vracat minus u plus. Ono sto zivotinje u odbrani prokockaju vise ni Mesi ni drustvo ne mogu ispravit. Mozda i mogu al izgleda i njima dosadilo. I razumijem ih.Johny je napisao/la:Vise vam ni Messi ne valja
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
bparena je napisao/la: Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije.

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
džabe krečiš majstoreKawhi je napisao/la:Moderan fudbal nije onaj fudbal gdje odbranu igraju 2 igrača kao što je kod vas slučaj.Da su vam Nesta i Canavaro stoperi opet bi to loše izgledalo.bparena je napisao/la:Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije. Jedino sto vise ni oni ne mogu vadit vruc krompir i vracat minus u plus. Ono sto zivotinje u odbrani prokockaju vise ni Mesi ni drustvo ne mogu ispravit. Mozda i mogu al izgleda i njima dosadilo. I razumijem ih.Johny je napisao/la:Vise vam ni Messi ne valja

-
- Kontakt:
Stvarno ispadas limitiran sa ovim bacanjem krivice samo na odbranu. Nemoj se uvrijediti.bparena je napisao/la:Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije. Jedino sto vise ni oni ne mogu vadit vruc krompir i vracat minus u plus. Ono sto zivotinje u odbrani prokockaju vise ni Mesi ni drustvo ne mogu ispravit. Mozda i mogu al izgleda i njima dosadilo. I razumijem ih.Johny je napisao/la:Vise vam ni Messi ne valja
Ronaldo - Isco - Bale
Odbrana se brani
a neka se Messi & Co šetka jer oni su napadaci ovi od Biskvita ka naprijed 

Prvi amidza bubi ga Tino Sven
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: FC Barcelona
miki_92 je napisao/la:bparena je napisao/la: Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije.

@arena,pazi brate malo

Keep walking.
Da se ne svadjate ko je dobar ko nije ja vam predlazem da na kraju sezone prodate sve igrace iz prve postave i one koji ulaze sa klupe, znaci oko 15-16 igraca prodate, kupite novih 15-16 igraca koji nisu nikad igrali u Barceloni i svi happy i titula ce opet biti vasa.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Vi ste to radili godinama dovedete po 6-7 igraca a titule nema pa nema, mislim da to nije rjesenje.Harrison je napisao/la:Da se ne svadjate ko je dobar ko nije ja vam predlazem da na kraju sezone prodate sve igrace iz prve postave i one koji ulaze sa klupe, znaci oko 15-16 igraca prodate, kupite novih 15-16 igraca koji nisu nikad igrali u Barceloni i svi happy i titula ce opet biti vasa.
Re: Odg: FC Barcelona
Ma ja mislim samo na klasiko gdje pobjedom potvrde ovo sto sam rekaao.Cautinho je napisao/la:miki_92 je napisao/la:bparena je napisao/la: Od Biskvita prema vrhu sve je to extra kao i prije.
@arena,pazi brate malo

Pa da, seremo pare pa mozemo...Harrison je napisao/la:Da se ne svadjate ko je dobar ko nije ja vam predlazem da na kraju sezone prodate sve igrace iz prve postave i one koji ulaze sa klupe, znaci oko 15-16 igraca prodate, kupite novih 15-16 igraca koji nisu nikad igrali u Barceloni i svi happy i titula ce opet biti vasa.

RIP CITY!
Seremo mi ugled a para se ima.Lillard0 je napisao/la:Pa da, seremo pare pa mozemo...Harrison je napisao/la:Da se ne svadjate ko je dobar ko nije ja vam predlazem da na kraju sezone prodate sve igrace iz prve postave i one koji ulaze sa klupe, znaci oko 15-16 igraca prodate, kupite novih 15-16 igraca koji nisu nikad igrali u Barceloni i svi happy i titula ce opet biti vasa.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.