Muzika - Arhiva postova

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

LenBias
Kontakt:

Re: Muzika

Post Postao/la LenBias » 24 feb 2014, 23:18

za album te shvatam, za film stvarno ne mogu haha :D

@dzoni
sad sam na mobitelu, imam neke obaveze rano ali sutra ces dobiti kvalitetan odgovor i pokusati cu te uvjeriti da nije sve tako crno :D btw. lose sam se onde izrazio ako sam napisao napreduje, mislio sam modernizuje vise ali eto sta je tu je, cucemo se sutra ovde :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 feb 2014, 23:31

Dzoni je napisao/la: Ne bih se slozio s tobom da je B.I.G bolji od Paca,hocu rec ma nema sanse da je bolji. :D
+1

Iako nisam neko ko sluša samo jedan žanr ili je ograničen time (više sam ljubitelj indie i alt scene, grungea itd..), ovom čovjeku skidam kapu do poda, meni lično najdraža njegova:
[youtube][/youtube]
I šta misliš o teorijama i Makaveliu, hoćel' se pojaviti odnekle :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 feb 2014, 23:34

@dzoni, pa i nije rep, hip hop ili koja je vec razlika izmedju ovog dvoje. Album sa kojeg je ona pjesma, My Beautiful Dark Twisted Fantasy, je nesto vise od toga, barem po mom skromnom misljenju. Taj album je nesto najsavrsenije sto ce moderni hip hop ikada ponuditi, na svakom mogucem levelu (sa good kidd maad city kao jedinom konkurencijom). Eto zamolio bih te kao meni jednog od najdrazih forumasa, da poslusas ovaj album u komadu od pocetka do kraja, jer znam da nisi. Ako ti sekundu barem ne poraste respekt prema njemu kad preslusas, onda stvarno ne znam, definitivno odustajem :mrgreen: :mrgreen:

Mislim razumijem ja da te Kayne tebi ne svidja, odnosno razumijem zasto, jer ocito obozavas old school rap, a on je bukvalno sve samo nije to. Ali ne volim kad neko njega stavlja u isti kos sa Lil Wayneom i njemu slicnim, jer je jednostavno 150000 levela iznad.
[youtube][/youtube]
Sam ovaj nastup je bolji od cijele Wayneove diskografije. Cak je i Scorsese prepoznao velicinu ove pjesme :mrgreen: (**** cenzure :twisted: )

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 00:04

Dajem respect za Old Skul, volim new gen a mrzim ove koji su vise po novinama nego u muzici tipa JayZ, Kanye ..

Rick Ross,Kendrick Lamar,YMCMB,Pusha T ...... 1love
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 25 feb 2014, 00:19

@RioFerdy ponekad krenem da lazem samog sebe da bi se to moglo zaista desiti. :)
Toliko bih volio da se desi,ne mogu da ti opisem.
Ako si pratio mogao si da primjetis kako je Pac bio veoma nacitan lik i kako je u svojim intervjuima spominjao Šekspira,San Tzua...i izmedju ostalih Niccolo Machiavellija po kome je i dao sebi alias Makavelli.
Ne znam gdje i ne znam kada se prosirila prica da je ovaj italijan odglumio svoju smrt kako bi zavaro svoje neprijatelje ali ona je glavni adut ljudi koji se nadaju nekom njegovom "uskrsnucu".
Pac je uistinu imao i previse neprijatelja neki su na kraju ce se ipak ispostaviti bili prejaki cak i za njega. :(
http://www.donmega.com/20-reasons-why-t ... -alive.php" onclick="window.open(this.href);return false;
To je otprilike ono sto ljudi vazda povlace kad je on u pitanju.

@Donnie poslusat cu u ovih dan dva nista me ne kosta. ;)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 feb 2014, 00:26

Kanye nije reper, ja njega slusam kad mi se slusa objektivno bezeveze mainstream muzika. On nije nikakav umjetnik, vizionar i sl. sto svi govore njegovi fanovi. On je za mene obicni feget. Ja prvi ne vidim nista posebno u njegovim pjesmama, neka se on bavi tom komercijalom, dizajnira šuze i ostale hipi-feget stvari...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 00:47

Ne znam, ali za mene neko ko pravi ovakve bitove ne moze biti "nikakav umjetnik" da ga ****. :mrgreen:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 feb 2014, 01:11

ne znam, meni kad se slusa umjetnost onda slusam kako Vlatko Stefanovski rastura sa Londonskom filharmonijom :P

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 01:26

Umjetnost je vrlo širok pojam :P

Najbolji reper danasnjice:
[youtube][/youtube]

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 25 feb 2014, 01:34

IlPrincipe je napisao/la:Dajem respect za Old Skul, volim new gen a mrzim ove koji su vise po novinama nego u muzici tipa JayZ, Kanye ..

Rick Ross,Kendrick Lamar,YMCMB,Pusha T ...... 1love
JayZ originalan tip,uvijek je bio reper samo sto je naravno godinama postao biznisman.Dovoljno je spomenuti In My Lifetime Vol. 1 kao reper a kao biznisman Rocawear i Def Jam ostalo je historija.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 feb 2014, 01:36

umjetnost je Serif Konjevic :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 feb 2014, 01:39

Bosniacum Lilium je napisao/la:umjetnost je Serif Konjevic :mrgreen:
Ništa bez Keme :mrgreen:

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 25 feb 2014, 01:44

rob do bagro je napisao/la:
LenBias je napisao/la:dobri su oni bili prije, slusao sam ih i ja ali, po mom misljenju, bushido je najbolje sto se ikad desilo njemackom repu, od popularnosti do profesionalnosti i jacine u svakom pogledu vezanom za muziku i biznis koji se oko nje okrece, taj covjek je malo reci genijalan :D novi album mu jos nisam provjerio ali isti taj nivo ocekujem i dalje, nista manje od toga 8-)
Sido ga je i podigao. ;)
Mislim da nije,jer je Bushido vec kao poznati reper napustio kamp Aggro Berlin,Sido se tada nije nesto puno ni pitao jer su Halil i Spektor bili osnivaci Label-a a jos plus je Independent-Label.Tako da se zna ko je gazda.
Bushido je dobio raskid ugovora zahvaljujuci Arafata i plus sto je dao jedan dio prihoda od albuma Vom Bordstein bis zur Skyline.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 08:44

@dzoni
eh, da vidimo o cemu, sta i kako :mrgreen: ovo oko napredovanja i razvijanja repa vec sam rekao da sam se lose izrazio pa i nema potrebe da previse pojasnjavam, modernizuje se bi bila prava rijec i ide u korak za vremenom, samim tim i tim iskrivljenim vrijednostima koje spominjes, nazalost tako nam je kako nam je samo u toj prici previse se degradira danas i uzdize proslost ali tako je to svakoj sferi, sportu, muzici, fakticki svemu (vratite nam titu sve ce opet biti dobro :mrgreen: ) za kanyea nema smisla govoriti da je reper vise, tu smo donnie i ja napravili vec neku granicu i kad je to bio, koji albumi a sta je sad, sta na kojem albumu radi tako da savjetujem ti da procesljas njegovu diskografiju kad nadjes vremena, garantujem ti da ces se pozitivno iznenaditi (naravno ako uzmes to slusati bez predrasuda :D) ali ako i ne uzmes u najmanju ruku ce ti se svditi samo oni prvi albumi jer i kao pravoj tvrdoj rep glavi tu stvarno nema sta da ti se ne svidi, ugl kanye kao kanye je cisti umjetnik postao i to ce vrijeme pokazati i pokazuje ma koliko se neko trudio to da negira i ismijava :D 2pac ko 2pac, strasna osoba prije svega, upravo ta energija koja se spominjala, dostavljanje svega publici, davanje svega publici, u dosta slucajeva nisu to bili neki maestralni tekstovi, nema potrebe da se lazemo, ali on je bio sam kao osoba i kao neki paket nesto nevjerovatno i govorio je u ime tih malih ljudi, svaka mu cast na tome, to ni jedna jedina osoba na svijetu ne moze da mu ospori, sigurno je u nekoj historiji svijeta ostavio veci trag nego biggie (ko bi rekao, VECI :mrgreen: ) ali, ruku na srce druze i bez imalo favoriziranja tih east vs. west gluposti biggie mnogo ali stvarno mnogo bolji reper od 2paca, kada se gleda znaci samo rep, tekstovi i flou, bez ikakve dvojbe, druga stvar oko 2paca je ta je vjerovatno je najocitiji primjer hiperprodukcije svih vremena pa se u tome sve malkice razvodni, ne kazem kako tu nema dobrih pjesama, odlicnih pjesama, naravno da ima, ali stvarno ima i puno skarta upravo zbog toga sto je toliko puno radio pa se nekada sve to ponavljalo ili si bar imao takav osjecaj da se ponavlja dok je kod debelog taj slucaj obrnut, taj je snimao opet manje sto je trebao, stoka lijena :mrgreen: ali da ne duljim previse oko toga, mislim da sam sustinu objasnio, takodje moram da napisem svoje misljenje vezano za 2paca i kako je on daleko od repera, on je po svemu sudeci dobar projekat prije svega i jedna dobra i losa prica, vezano za sve ali nema potrebe se nadati da je ziv, tu vec dolaze pretjerivanja i budi uvjeren da je on kojim slucajem reper danasnjeg vremena da bi radio iste stvari kao sto danasnji reperi rade, mozda malo manje ali to bi stvarno bilo neznatno manje, on je i u "ono" vrijeme bio u pojedinim izletima fazon "kucke, sampanjac, kozni prsluk itd" a to jos tada nije imalo takav zamah, danas bi on u to mnogo jace zagazio :D idemo dalje, snoopa ja ne mogu slusati, imam par pjesama koje volim ali ostalo ni slucajno, previse me je smorila sva ta njegova prica oko trave i ne svidja mi se, bukvalno je kao pokvarena ploca, nee pjesme sa pocetaka i starih albuma volim poslusati (mozda cak i neke novije, necu da se bas toliko ogradjujem od toga) ali da je dosadan brate mili sta cu kada jeste :D vecina slusatelja oko waynea ima jedan te isti problem tacnije probleme, autotune, vulgarnost ili glas, trece nema, e pa ovako, sta kada bi vam ja rekao da je wayne bio reper mnogo vise prije toga tj kada je sve to pocelo, druga stvar sto vi to ocito niste znali, pravi reper sa strasnim pjesmama, bitovima i tekstovima (postaviti cu par linkova na kraju), da je on klasicni slucaj prodaje i rada onog sto prolazi, sto si i sam naveo vidim i apsolutno se slazemo, on je sad komercijala 100% ali i dalje npr radi mixtape izdanja na kojima je pravi rep, bez ikakvih glupiranja, pravi rep za danasnji neki standard naravno ali sa drasticno manje nebitnih gluposti koje dostavlja na albumima (da se razumijemo i dalje on na albumima ima strasno dobrih pjesama i versova, znam da si poslusao sigurno one pjesme sa eminemom, pa tu je odmah imao nevjerovatno dobre i jake versove, ne vise tako puno ali ih ima ali problem je u tome sto se za takve ne rade spotovi nego ljudi cuju lizalo i to je to, odma ga prekrize za sva vremena ako im se ne svidja :D) evo ti par njegovih starih pjesama, brate pravi rep, 100% znaci i bez ikakve mogucnosti da se izvlacis na to kako nije :mrgreen:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
da ne trazim previse, ovo su pjesme koje mi odmah i u svakom trenutku naumpadnu kada neko ima tako strasno lose misljenje o lil wayneu kao reperu jer to stvarno nije istina za njegovu karijeru, danasnji wayne se moze mrziti ako slusas striktno taj "pravi rep" ali njegova karijera stvarno nema sanse da se moze omalovazavati :D

ne znam sta sam jos sve poceo pisati, rekao viska, izostavio, moram se osvrnuti na onog nesto novine, muzika, respekt, mrsko mi traziti ko je napisao ugl nema postovanja kao za ikonu rep muzike kao sto je jay-z (u zadnje vrijeme radi gluposti, doduse ne toliko gluposti koliko je dosadan postao) ali u taj kontekst ga je blago receno bezobrazno staviti i to moze uraditi samo neko ko blage veze nema, no hard feelings :) moram se osvrnuti jos na izjavu koju je dao donnie kendrickov album, uh kako su ono prevelike i preteske rijeci bile, bas sam ostao zatecen nekako :lol:, dobar je to album brate, bas dobar album, bazeni su pjesma koja ce se dugo vrtiti i slusati, inace a i kod mene licno, ali stvarno si pretjerao vezano za njega :D nego koja ti je najbolja pjesma na osamstoosmicama, znam da je nemoguce vjerovatno izdvojiti jednu ali koju bi uzeo kad bi bilo moranje? :oops:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 feb 2014, 08:49

Da prekinem ovu rep sesiju. :P
[youtube][/youtube]
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 10:56

LenBias je napisao/la: ne znam sta sam jos sve poceo pisati, rekao viska, izostavio, moram se osvrnuti na onog nesto novine, muzika, respekt, mrsko mi traziti ko je napisao ugl nema postovanja kao za ikonu rep muzike kao sto je jay-z (u zadnje vrijeme radi gluposti, doduse ne toliko gluposti koliko je dosadan postao) ali u taj kontekst ga je blago receno bezobrazno staviti i to moze uraditi samo neko ko blage veze nema, no hard feelings :)
imam ja postovanje za njega cak sta vise znam napamet sve pjesme sa jednog od najvecih albuma svih vremena Rock la Familia i sve to al mi je antipatičan kao i njegov drug Kanye i njihove žene.. nema tog starog Jaya a ovaj novi mi se nikako ne svidja.

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 25 feb 2014, 11:23

Jedan od onih koji su odbili da odu u mainstream, i vidi šta se desi za par godina, bio je megapopularan sad ima 8,000 pregleda na yt. Al stvar kida.
[youtube][/youtube]
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 feb 2014, 11:28

Bosniacum Lilium je napisao/la:umjetnost je Serif Konjevic :mrgreen:
Umjetnost je sve ono što čovjek osjeća u svojoj duši i ta svoja osjećanja prenosi putem riječi, boja i tonova :mrgreen:

Da ne bude off:
[youtube][/youtube]
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 25 feb 2014, 11:41

neurofunk je napisao/la:Jedan od onih koji su odbili da odu u mainstream, i vidi šta se desi za par godina, bio je megapopularan sad ima 8,000 pregleda na yt. Al stvar kida.
[youtube][/youtube]
Ista stvar sa G-unitom .. Tony Yayo,Young Buck .. pa i 50Cent se više okrenuo biznisu zbog toga .. Al uprkos svemu AjsKjubu su drazi tih 8.000 ljudi iskrenih fanatika nego sto bi ih stvorio kad bi otišao u UBIPARIPE

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 25 feb 2014, 12:08

davno je se ice cube prodao, otisao u glumu itd samo mu je rep danas ispuhao i ne toliko komercijalan (bio bi on rado komercijala do kraja i po pitanju muzike kao, ne brinite vi) :D ne znam zasto se to samo dovodi u pitanje, lik je sad vise glumac nego reper i to je to, normala u njegovim godinama

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.