@dzoni
eh, da vidimo o cemu, sta i kako

ovo oko napredovanja i razvijanja repa vec sam rekao da sam se lose izrazio pa i nema potrebe da previse pojasnjavam, modernizuje se bi bila prava rijec i ide u korak za vremenom, samim tim i tim iskrivljenim vrijednostima koje spominjes, nazalost tako nam je kako nam je samo u toj prici previse se degradira danas i uzdize proslost ali tako je to svakoj sferi, sportu, muzici, fakticki svemu (vratite nam titu sve ce opet biti dobro

) za kanyea nema smisla govoriti da je reper vise, tu smo donnie i ja napravili vec neku granicu i kad je to bio, koji albumi a sta je sad, sta na kojem albumu radi tako da savjetujem ti da procesljas njegovu diskografiju kad nadjes vremena, garantujem ti da ces se pozitivno iznenaditi (naravno ako uzmes to slusati bez predrasuda

) ali ako i ne uzmes u najmanju ruku ce ti se svditi samo oni prvi albumi jer i kao pravoj tvrdoj rep glavi tu stvarno nema sta da ti se ne svidi, ugl kanye kao kanye je cisti umjetnik postao i to ce vrijeme pokazati i pokazuje ma koliko se neko trudio to da negira i ismijava

2pac ko 2pac, strasna osoba prije svega, upravo ta energija koja se spominjala, dostavljanje svega publici, davanje svega publici, u dosta slucajeva nisu to bili neki maestralni tekstovi, nema potrebe da se lazemo, ali on je bio sam kao osoba i kao neki paket nesto nevjerovatno i govorio je u ime tih malih ljudi, svaka mu cast na tome, to ni jedna jedina osoba na svijetu ne moze da mu ospori, sigurno je u nekoj historiji svijeta ostavio veci trag nego biggie (ko bi rekao, VECI

) ali, ruku na srce druze i bez imalo favoriziranja tih east vs. west gluposti biggie mnogo ali stvarno mnogo bolji reper od 2paca, kada se gleda znaci samo rep, tekstovi i flou, bez ikakve dvojbe, druga stvar oko 2paca je ta je vjerovatno je najocitiji primjer hiperprodukcije svih vremena pa se u tome sve malkice razvodni, ne kazem kako tu nema dobrih pjesama, odlicnih pjesama, naravno da ima, ali stvarno ima i puno skarta upravo zbog toga sto je toliko puno radio pa se nekada sve to ponavljalo ili si bar imao takav osjecaj da se ponavlja dok je kod debelog taj slucaj obrnut, taj je snimao opet manje sto je trebao, stoka lijena

ali da ne duljim previse oko toga, mislim da sam sustinu objasnio, takodje moram da napisem svoje misljenje vezano za 2paca i kako je on daleko od repera, on je po svemu sudeci dobar projekat prije svega i jedna dobra i losa prica, vezano za sve ali nema potrebe se nadati da je ziv, tu vec dolaze pretjerivanja i budi uvjeren da je on kojim slucajem reper danasnjeg vremena da bi radio iste stvari kao sto danasnji reperi rade, mozda malo manje ali to bi stvarno bilo neznatno manje, on je i u "ono" vrijeme bio u pojedinim izletima fazon "kucke, sampanjac, kozni prsluk itd" a to jos tada nije imalo takav zamah, danas bi on u to mnogo jace zagazio

idemo dalje, snoopa ja ne mogu slusati, imam par pjesama koje volim ali ostalo ni slucajno, previse me je smorila sva ta njegova prica oko trave i ne svidja mi se, bukvalno je kao pokvarena ploca, nee pjesme sa pocetaka i starih albuma volim poslusati (mozda cak i neke novije, necu da se bas toliko ogradjujem od toga) ali da je dosadan brate mili sta cu kada jeste

vecina slusatelja oko waynea ima jedan te isti problem tacnije probleme, autotune, vulgarnost ili glas, trece nema, e pa ovako, sta kada bi vam ja rekao da je wayne bio reper mnogo vise prije toga tj kada je sve to pocelo, druga stvar sto vi to ocito niste znali, pravi reper sa strasnim pjesmama, bitovima i tekstovima (postaviti cu par linkova na kraju), da je on klasicni slucaj prodaje i rada onog sto prolazi, sto si i sam naveo vidim i apsolutno se slazemo, on je sad komercijala 100% ali i dalje npr radi mixtape izdanja na kojima je pravi rep, bez ikakvih glupiranja, pravi rep za danasnji neki standard naravno ali sa drasticno manje nebitnih gluposti koje dostavlja na albumima (da se razumijemo i dalje on na albumima ima strasno dobrih pjesama i versova, znam da si poslusao sigurno one pjesme sa eminemom, pa tu je odmah imao nevjerovatno dobre i jake versove, ne vise tako puno ali ih ima ali problem je u tome sto se za takve ne rade spotovi nego ljudi cuju lizalo i to je to, odma ga prekrize za sva vremena ako im se ne svidja

) evo ti par njegovih starih pjesama, brate pravi rep, 100% znaci i bez ikakve mogucnosti da se izvlacis na to kako nije
da ne trazim previse, ovo su pjesme koje mi odmah i u svakom trenutku naumpadnu kada neko ima tako strasno lose misljenje o lil wayneu kao reperu jer to stvarno nije istina za njegovu karijeru, danasnji wayne se moze mrziti ako slusas striktno taj "pravi rep" ali njegova karijera stvarno nema sanse da se moze omalovazavati
ne znam sta sam jos sve poceo pisati, rekao viska, izostavio, moram se osvrnuti na onog nesto novine, muzika, respekt, mrsko mi traziti ko je napisao ugl nema postovanja kao za ikonu rep muzike kao sto je jay-z (u zadnje vrijeme radi gluposti, doduse ne toliko gluposti koliko je dosadan postao) ali u taj kontekst ga je blago receno bezobrazno staviti i to moze uraditi samo neko ko blage veze nema, no hard feelings

moram se osvrnuti jos na izjavu koju je dao donnie kendrickov album, uh kako su ono prevelike i preteske rijeci bile, bas sam ostao zatecen nekako

, dobar je to album brate, bas dobar album, bazeni su pjesma koja ce se dugo vrtiti i slusati, inace a i kod mene licno, ali stvarno si pretjerao vezano za njega

nego koja ti je najbolja pjesma na osamstoosmicama, znam da je nemoguce vjerovatno izdvojiti jednu ali koju bi uzeo kad bi bilo moranje?

Closed mouths don't get fed on this boulevard.