Muzika - Arhiva postova
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Muzika
Sto se Tupaca tice, meni je ova najdraza:
Teško je probrati onu najbolju od 2Paca jer su mu sve pjesme beton.
Za moju dušu :
Za moju dušu :
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Donnie Darko
- Kontakt:
Jay-Z - Off That (feat. Drake)
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
@Dzoni
dijelim ja to misljenje i sve. Znam ko je bio. Ali on je vise nekako tu uzor kad se tice filozofije i umjetnosti, ne kao reper. Yebi ga, to je samo moja neka perspektiva, malo drugacije gledam na stvari, opcenito
dijelim ja to misljenje i sve. Znam ko je bio. Ali on je vise nekako tu uzor kad se tice filozofije i umjetnosti, ne kao reper. Yebi ga, to je samo moja neka perspektiva, malo drugacije gledam na stvari, opcenito

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma nema frke.Bosniacum Lilium je napisao/la:@Dzoni

[youtube][/youtube]
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Najjaci Hip Hop diss ikad je Ether od Nasa.
Jay Z bukvalno plakao kad je cuo.
Danas u hip hopu kad nekog sprzis kazes ima glagol "ethered".
Slazem se s @Dzoniem da je Pac bolji od Biggiea, koliko god Notorius bio stavljan u Top 5 svih vremena meni je i Nas ispred njega. Nas je ispred sviju sto se tekstova tice. Lyrical King of the Rap scene.
Illmatic nesto najbolje sto se desilo Rapu.
Tupac ima tu neku energiju s kojom jaše flow
, mnogi poput DMX-a su pokusali kopirati to u pocetku ali ne ide.
Ali sto se najjaceg rappera svih vremena tice, koji ima sve u jednom to je samo jedan covjek.
Sve sto je izdao 2002 je savrsentsvo, od ovog albuma do 8 Milja.

Jay Z bukvalno plakao kad je cuo.
Danas u hip hopu kad nekog sprzis kazes ima glagol "ethered".
Slazem se s @Dzoniem da je Pac bolji od Biggiea, koliko god Notorius bio stavljan u Top 5 svih vremena meni je i Nas ispred njega. Nas je ispred sviju sto se tekstova tice. Lyrical King of the Rap scene.
Illmatic nesto najbolje sto se desilo Rapu.
Tupac ima tu neku energiju s kojom jaše flow

Ali sto se najjaceg rappera svih vremena tice, koji ima sve u jednom to je samo jedan covjek.

Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
E j3biga @Badrhari,kakav crni Eminem.
Svaka cast za onaj Marshall Mathers LP na njemu je pokido,skidam kapu,ali poslije njeg je uslijedio puno,puno losiji "The Eminem Show" (projekte sa D-12 neracunam) a nakon njeg dolaze Encore,Relapse,Recovery...sve losiji od losijeg.
Ovaj zadnji album jos nisam ni presluso nit imam u planu.
Ne kazem da je los,ali ne moze uci ni u top 10.
Sto se tice lirickog kralja to je za mene ovaj covjek:
Kod nas za vecinu nepoznati Krs-One.
J3biga covjek **** MTV pa ljudi nisu imali prilike da cuju za njeg.

Svaka cast za onaj Marshall Mathers LP na njemu je pokido,skidam kapu,ali poslije njeg je uslijedio puno,puno losiji "The Eminem Show" (projekte sa D-12 neracunam) a nakon njeg dolaze Encore,Relapse,Recovery...sve losiji od losijeg.
Ovaj zadnji album jos nisam ni presluso nit imam u planu.
Ne kazem da je los,ali ne moze uci ni u top 10.
Sto se tice lirickog kralja to je za mene ovaj covjek:
J3biga covjek **** MTV pa ljudi nisu imali prilike da cuju za njeg.

biggie > 2pac
u svako vrijeme i na svakom mjestu
najbolji diss je vjerovatno nemoguce odrediti, nenormalno puno odlicnih ima
inace u globalu vidim dosta placete za nekim stvarim vremenima, ne valja to drugovi
inace u globalu vidim dosta placete za nekim stvarim vremenima, ne valja to drugovi

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Pa ako volis hip-hop moras plakati za starim vremenima,jer ovo danas nije hip-hop vec skupina p3dercina pocevsi od Lil ovog onog pa sve do Lil onog ovog.LenBias je napisao/la:biggie > 2pac
Ja sam prestao da pratim ima deset godina tj. slusam svakodnevno ali stare stvari,sreca pa ih ima masa.
Ovo danas ili je p3derluk il je rnb il je pop (ko onaj p3der kanje) al repčuga nije.
Classic

[youtube][/youtube]
vidi brate, sve se razvija, sport, industrija, bla bla bla, muzika, sve znaci, tako da nema smisla ziviti u starim vremenima a sve novo popljuvati, daleko je to od istine da su ti lilovi, asapi, kanye, lanci i ostala ekipa losi, vjeruj mi da nisu, samo treba dobro zagrebati po njihovoj diskografiji i stvaranju, naravno da nece svojim najboljim i vrijednim pjesmama raditi spotove, to ne ide tako, nikada nije islo fakticki, spotovi i eksponiraju se pjesme koje imaju zarazne ritmove, refrene i o kojima ne moras razmisljati, jednostavno osjetis ritam i to je to
nevjerovatno puno toga povodom rep muzike mogu napisati, naslusao sam se strasno mnogo toga i to mi je vjerovatno najbitnija sporedna stvar na svijetu (rep muzika znaci), mozda je previse umisljeno i cak previse nekako bezobrazno moze zvucati al bez ikakvog pokusaja da nekog omalovazavam po tom pitanju na ovom forumu sam sigurno jedan od onih koji su preslusali najvise rep muzike i da pocnemo raspravljati o tome niko zadovoljniji ne bi bio od mene ali ne znam koliko bi to smetali drugima na forumu
sto se tice striktno kanyea, ma koliko on tebi i ostalima koji ga ne volite bio ovakav i onakav to je lik koji ce u historiji muzike (ne samo repa znaci nego i muzika citave) ostaviti jedan od najvecih tragova ikad, bez ikakve dvojbe, od repa, eksperimentisanja, postavljanja standarda, produkcije, svega vezanog za muziku, shvatam ja nostalgiju i ljude kojima se to ne svidja, dosta toga je stvar ukusa ali kanye kao kanye je strasan i trenutno apsolutno vrijedan svacijeg postovanja
evo uzmi ovu pjesmu sto cu postaviti link, mnogo eksperimentisanja ima u njoj, u svakom smislu je kanye, za vecinu rep glava cudan instrumental, strasno dobar tekst ali tesko ga klasicni rep slusalac moze svariti jer koristi taj autotune, ok, shvatam, ali predji preko toga, to se danas koristi kao sto je 2pac koristio npr talkbox u svojim pjesmama (california love), elem, kao sto reko, strasno toga mogu napisati ovde i volio bi da otvorimo neku raspravu oko toga (cak i mozda da se dopusti tema striktno za rep muziku ali mislim da nema nista od toga)
[youtube][/youtube]
eto poslusaj ovu pjesmu pa mi napisi sta mislis, sta ti se ne svidja ovde osim potencijalnog autotunea (cuj samo beata kako krene na 1:05, ne mozes ostati ravnodusan majku mu haha)

evo uzmi ovu pjesmu sto cu postaviti link, mnogo eksperimentisanja ima u njoj, u svakom smislu je kanye, za vecinu rep glava cudan instrumental, strasno dobar tekst ali tesko ga klasicni rep slusalac moze svariti jer koristi taj autotune, ok, shvatam, ali predji preko toga, to se danas koristi kao sto je 2pac koristio npr talkbox u svojim pjesmama (california love), elem, kao sto reko, strasno toga mogu napisati ovde i volio bi da otvorimo neku raspravu oko toga (cak i mozda da se dopusti tema striktno za rep muziku ali mislim da nema nista od toga)

[youtube][/youtube]
eto poslusaj ovu pjesmu pa mi napisi sta mislis, sta ti se ne svidja ovde osim potencijalnog autotunea (cuj samo beata kako krene na 1:05, ne mozes ostati ravnodusan majku mu haha)

[youtube][/youtube]
Evo repčugeeeeeeeeeeeeee
Evo repčugeeeeeeeeeeeeee

I don't believe in God, but I'm afraid of him.
nemoj njega brate molim te, njemu je citav zivot zavjera i masoni, cini mi se da nekad sam u sebe sumnja da li je ikako rodjen i dosao na ovaj svijet ili je to samo dobra prica ljudi koji zemlji zele zloneurofunk je napisao/la:[youtube][/youtube]
Evo repčugeeeeeeeeeeeeee

Nije buraz više, nove stvari mu nemaju više tih političkih tema, ništa teorije zavjera i slično. A i dok je o tome repao meni je bilo super, jbg ja vjerujem u dosta tih stvari pa zato. 
[youtube][/youtube]
još jedna.
i još.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
još jedna.
i još.
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: neurofunk, dana/u 24 feb 2014, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
- tyler durden
- Kontakt:
neurofunk je napisao/la:Nije buraz više, nove stvari mu nemaju više tih političkih tema, ništa teorije zavjera i slično. A i dok je o tome repao meni je bilo super, jbg ja vjerujem u dosta tih stvari pa zato.
Pa sto ne rece ?

@neurofunk
ne znam druze o cemu sad repa ali prije me je toliko smorio tim glupostima i toliko je jednolican i dosadan bio da sam rekao kako mu stvarno nikad vise necu dati sansu ali shvatam one koji ga slusaju, tu smo da se razlikujemo
ne znam druze o cemu sad repa ali prije me je toliko smorio tim glupostima i toliko je jednolican i dosadan bio da sam rekao kako mu stvarno nikad vise necu dati sansu ali shvatam one koji ga slusaju, tu smo da se razlikujemo

- rob do bagro
- Kontakt:
Kad smo vec kod hip hop diss meni je ovaj najjaci, ne znam da li slusate Njemacki rep i otkad, ali je Kool Savas ovim zakucao Eko Fresha matere mi moje, da bih ja prestao repat vise.

,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.