Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la vendeta87 » 24 feb 2014, 14:22

Imali ikakvih informacija oko Hrgote? Kada bih njega dobili za SP rijesili bih veliki broj problema jer momak moze biti zamjena u napadau ( treci napadac iza Dzeke i Ibisevica) na ljevom krilu (zamjena Lulicu) i na desnom krilu (zamjena Hajrovicu). Tako reci s njim bi dobili tri igraca u jednom.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 24 feb 2014, 14:25

Sanse da 26 godisnji igrac Rijeke napravi karijeru su male, nije nemoguce ali nije izgledno. Ti slucajevi se danas rijetko desavaju, iako, u reprezentaciji ima dosta igraca koji manje od njega zasluzuju.
Sto se Hodzica tice , ove godine ce naspuniti 20, jos uvijek se ne moze reci da je najbolji napadac BiH Pl, kamo srece da bude nesto od njega, dugogodisnje iskustvo govori suprotno. Mozemo mi njega gurati u reprezentaciju, guramo Zahirovica, Vrsajevica ...pa jesu li postali igraci.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 24 feb 2014, 14:30

vendeta87 je napisao/la:Imali ikakvih informacija oko Hrgote? Kada bih njega dobili za SP rijesili bih veliki broj problema jer momak moze biti zamjena u napadau ( treci napadac iza Dzeke i Ibisevica) na ljevom krilu (zamjena Lulicu) i na desnom krilu (zamjena Hajrovicu). Tako reci s njim bi dobili tri igraca u jednom.
Kraj je februara, Hrgotu niko ne spominje. i da krenu u akciju sutra, male su sanse da se svi papiri rijese do juna.
nadam se da ne mislis da nas savez radi nesto u tajnosti , pa ce nads iznenaditi. To je naucna fantastika :roll:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 feb 2014, 14:32

Radi se u tajnosti! Igrači za koje se trenutno borimo su:

http://www.transfermarkt.de/de/germania ... _1886.html

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 24 feb 2014, 14:33

hogarstrasni je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Imali ikakvih informacija oko Hrgote? Kada bih njega dobili za SP rijesili bih veliki broj problema jer momak moze biti zamjena u napadau ( treci napadac iza Dzeke i Ibisevica) na ljevom krilu (zamjena Lulicu) i na desnom krilu (zamjena Hajrovicu). Tako reci s njim bi dobili tri igraca u jednom.
Kraj je februara, Hrgotu niko ne spominje. i da krenu u akciju sutra, male su sanse da se svi papiri rijese do juna.
nadam se da ne mislis da nas savez radi nesto u tajnosti , pa ce nads iznenaditi. To je naucna fantastika :roll:
A jbg nadam se da nesto rade, sa Hrgotom i Arsalangicem imali bih 18 ozbiljnih igraca za SP onih ostalih 5 mogu biti bilo koji igraci jer svakako nece zaigrati na SP-u.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 feb 2014, 14:37

Neutral je napisao/la:@Dreamer

Izvini ti, uzeo sam primjer 25-godišnjaka iz HNL-a koji nema veze sa Premijer ligom Bosne i Hercegovine. Dakle, bolje da se zovi neki mladi igrač iz naše lige ili neki 25-godinšnjak koji će podići malo rejting na ligi. I ako bude Zoran išao u Brazil, presjediti će sve, pa bolje da to već radi neko iz naše lige. Ovdje mislim na dobrobit našeg jada od lige.

Uspoređuješ Sergej Barbareza koji je briljirao u Bundesligi sa Zoranom Kvržićem koji je bio zamjena na početku sezone u Rijeci.

Miroslav je tada bio član naše mlade reprezentacije i kao takav je apsolutno sa pravom zaslužio poziv u A tim, nešto slično kao što je sada zaslužio Prcić po kojem se pljuje jer je izdržao furanje nekih igrača ispred njega u mladoj reprezentaciji. Kasnije sam bio protiv Miroslava jer nije odigrao par mjeseci kako treba u Primeri.

Po vašoj priči reklo bi se da je Zoran sam gurao Rijeku u toj Evropskoj ligi. Dakle poraz od 4:0 od Victore Guimaraes i remi sa b timom Betisa je dovoljni kvalitet za reprezentaciju? Nemojte spominjati Stuttgart koji se bruka u Bundesligi, s tim da svake godine jedan njemački klub ispadne od nekog anonimusa.

Dakle, bolje da igra polovnjak Zoran Kvržić, tj. da ide u Brazil nego neki potencijal iz naše lige ili mlade reprezentacije? Ne budi smiješan.
Sergej je u Bundeski razvaljivao tek sa svojih 30 godina. Da, dakle poredim Barbareza koji je sa 25 godina igrao u nizeligasu sa Kvrzicem koji je sa 25 godina igrao EL sa Rijekom. I ne vidim da u tom duelu Sergej pobjedjuje, ne znam kako ti vidis nesto drugacije? Drugo je to sto je Sergejeva karijera kasnije krenula uzlaznom putanjom. Zoran JOS ima potencijala i ne vidim kojom logikom ga otpisujes.

Sto se tice nase lige, nemoj Boga ti da promovises taj jad preko ledja A reprezentacije, to mi trebamo da se furamo na Hrvate po principu "vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona zadigla nogu"? Hrvati i Srbijanci su, kao sto rezultati pokazuju, jos uvijek jako daleko od nas, barem ti njihovi najjaci klubovi. Ja nisam protiv toga da se igracima iz nase lige daje prilika u A reprezentaciji ako je neki igrac vanserijski talenat i to objektivno zasluzuje, no iskreno ja ne vidim takvog da leta po nasim oranicama... Ti mozda u nekome vidis taj vanserijski potencijal, no ja ne vidim. I zato ne bih vodio na svjetsku smotru nekoga samo zato da nesto promovisem ili slijedim trendove komsija...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 24 feb 2014, 14:38

vendeta87 je napisao/la:
hogarstrasni je napisao/la:
A jbg nadam se da nesto rade, sa Hrgotom i Arsalangicem imali bih 18 ozbiljnih igraca za SP onih ostalih 5 mogu biti bilo koji igraci jer svakako nece zaigrati na SP-u.
Meni je recimo zanimljivo sad za prijateljsku utakmicu ovaj svedski selektor zvao Tankovica a Hrgotu nije, a Hrgota je daleko bolji i vise je utakmica odigrao i to kako. S te strane mi mirise da se ipak nesto tu kuha :D

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 24 feb 2014, 14:43

Ljudski se nadati ali nema sansi. :roll:
Hrgotu cuvaju za neku novu situaciju u kojoj ce mu poslati poziv na teferic, on se nece odazvati. Slijedeci na tapetu pljuvanja i , definitivnog, tjeranja od reprezentacije je Arslanagic. Metoda oprobana, ne odazove se na sijelo, Susic izjavi da ga nece moliti, specijalne medijske jedinice krenu s pljuvanjem....prostor ociscen za pozivanje menadzerski "podobnih".
moracemo opet na ulice ;)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 feb 2014, 14:52

Ni Hrvati ni Svedi nisu pozvali Hrgotu. Teoretski moze biti da sa nama nesto kuha, ili sa Hrvatima.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 feb 2014, 14:54

@Dreamer

Uspoređuješ igrača koji je igrao u Bundesligi i igrača koji igra u HNL, a da to nije ekipa koja dominira (Dinamo Zagreb). Sergej je igrao odlično i u Hansi nakon čeka je uslijedio transfer u BvB gdje nije dobijao pravu priliku. Poslije toga odlazi u HSV i ostalo je sve historija.

Nemam ja ništa protiv Zorana, ali mislim da BiH ima trenutno veće potencijale od njega, posebno u mladoj reprezentaciji koja bi trebala biti podloga za sljedeću generaciju našeg A tima.

Okej, Avdija Vršajević nije valjao reprezentaciji dok je igrao za Čelik, ali razvio se samo par mjeseci kasnije u Hajduku pa je zaslužio poziv?

Previše se umanjuje vrijednost naše lige. Da su tereni bolji gledali bi mnogo bolji fudbal. Najbolje utakmice su u Zenici radi terena. Pogledaj samo kako je Sarajevo odigralo pripremne utakmice na normalnim terenima.

Duljević, Zakarić, Hodžić itd su svakako potencijali, samo što i dalje imaš slučajeva u A timu i mladoj repki kao u vrijeme Muniba Ušanovića i raje.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 24 feb 2014, 15:00

Neutral je napisao/la:Radi se u tajnosti! Igrači za koje se trenutno borimo su:

znam ja da svako ne prati fudbal bas detaljno, al vjeruj mi kad bismo doveli neke od ovih igraca (za buducnost) mogli bismo se sve lupat nogama u guzicu ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 24 feb 2014, 15:04

Neutral je napisao/la:@Dreamer

Uspoređuješ igrača koji je igrao u Bundesligi i igrača koji igra u HNL, a da to nije ekipa koja dominira (Dinamo Zagreb). Sergej je igrao odlično i u Hansi nakon čeka je uslijedio transfer u BvB gdje nije dobijao pravu priliku. Poslije toga odlazi u HSV i ostalo je sve historija.

Nemam ja ništa protiv Zorana, ali mislim da BiH ima trenutno veće potencijale od njega, posebno u mladoj reprezentaciji koja bi trebala biti podloga za sljedeću generaciju našeg A tima.

Okej, Avdija Vršajević nije valjao reprezentaciji dok je igrao za Čelik, ali razvio se samo par mjeseci kasnije u Hajduku pa je zaslužio poziv?

Previše se umanjuje vrijednost naše lige. Da su tereni bolji gledali bi mnogo bolji fudbal. Najbolje utakmice su u Zenici radi terena. Pogledaj samo kako je Sarajevo odigralo pripremne utakmice na normalnim terenima.

Duljević, Zakarić, Hodžić itd su svakako potencijali, samo što i dalje imaš slučajeva u A timu i mladoj repki kao u vrijeme Muniba Ušanovića i raje.
Uredu, stoji da imaju odredjeni potencijal, ali moja poenta je da Kvrzic trenutno vise moze pomoci reprezentaciji (necu reci da je ta pomoc velika) nego neki golobradi mladic kojeg bi se povelo samo eto da se popuni broj. I na kraju krajeva, TO nisu "problemi" radi kojih treba skracivati ljude za glavu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 15:05

giannini je napisao/la:

znam ja da svako ne prati fudbal bas detaljno, al vjeruj mi kad bismo doveli neke od ovih igraca (za buducnost) mogli bismo se sve lupat nogama u guzicu ;)
Bencun.
Bio je na okupljanju naše U17 kod Bubala. A Gračan ga je kad i Tinu išao gledati, njemu je mislim i upućen poziv ali se povrijedio.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 feb 2014, 15:54

Mi nazalost nismo svjesni kakav je Tankovic potencijal ne bi sva Svedska nogometna javnost bila na nogama da nije tako. Nazalost takva stvar je bila i sa Halilovicem to su moguce top zvijezde svjetskog nogometa ali nama ne trebaju. Sto bi ih molili imamo na stotine takvih. Ne skacu Svedjani za Hrgotu ko za Tankovica iako je i on super igrac...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 24 feb 2014, 15:59

giannini je napisao/la:

Da Dino Mikanovic i Bencun su dobri omladinci. Ja bi Mikanovica milijardu puta uzeo prije nego Avdiju.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 24 feb 2014, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 feb 2014, 16:01

Salanovic je dao svoj prvi gol za mladi sastav Atletico Madrida.

Koja sreca, pa je momak reprezentativac Liechtensteina, tako da je sigurno nas kao i Pjanic tada. Pozvan je na degenek sad za ovu prijateljsku utakmicu. Cak ni ovaj savez ni selektori ga nemogu otjerati ili izgubiti. Puuuh. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 24 feb 2014, 16:06

Principatus je napisao/la:Salanovic je dao svoj prvi gol za mladi sastav Atletico Madrida.

Koja sreca, pa je momak reprezentativac Liechtensteina, tako da je sigurno nas kao i Pjanic tada. Pozvan je na degenek sad za ovu prijateljsku utakmicu. Cak ni ovaj savez ni selektori ga nemogu otjerati ili izgubiti. Puuuh. :mrgreen:
Sasvim prirodno je da nastupa za Lihtenstajn :mrgreen:

Batko
Kontakt:

Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Batko » 24 feb 2014, 16:51

Principatus je napisao/la:Ni Hrvati ni Svedi nisu pozvali Hrgotu. Teoretski moze biti da sa nama nesto kuha, ili sa Hrvatima.
Ovaj put svi jezik za zubima.... Uskoro će se znati, a slobodno serite da savez ništa ne radi jer ionako samo smatrate da se uradilo ono sto je u javnosti... Kekekekeke

Sent from my iPhone using Tapatalk

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 feb 2014, 17:04

Pa Hrgota je odmah koristio sansu da uspostavi kontakt sa Spahicem, mozda je manje daleko od nase repke nego sto poneki misle. Ali jezik za zube, i opusteno caj piti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 feb 2014, 17:05

Hrgota je i zadnju utakmicu protiv Hoffenheima odigrao. Ono sto sam mogao vidjeti u highlightsima, nije lose odigrao, imao je par opasnih akcija.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 44 gosta.