Mutni su univerzalci, povoljna cijena ih izvlaci.moustapha je napisao/la:Neki dan mi jaran kupio LG G2 i platio ga je po cijeni koja je izrazena na stranici. A vidim da dole pise da su cijene bez PDV-a. Bice da to stoji samo nako.Buu je napisao/la: Samo da se zna da su ove cijene bez pdv-a, a i pitanje je imaju li na stanju lumiu 920.
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
NO PYRO NO PARTY
kako sve to fino izgleda, reklame ovakvog tipa su cudo i pola posla, a kad u stvarnosti uzmes uporediti ovaj mobitel i seriju lumia (prvenstveno kvalitet izrade i taj neki dojam kad drzis mobitel u ruci) samsung da je zivo bice podvio bi rep i otisao u cosak da cvili od muke koliko je donji po tom pitanju 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
jos kad bi ti procitao i shvatio sta sam napisao bilo bi odlicno 

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Nije sve samo ni u kvalitetu izrade, odnosno kucistu i sl.
Objektivna recenzija ce uvijek staviti S4 iznad, kad se sve sagleda, sto je realno, medjutim ljudi kupuju mobitele u odnosu na ono sto traze, sto im se vise svidja i za sto im treba.
Objektivna recenzija ce uvijek staviti S4 iznad, kad se sve sagleda, sto je realno, medjutim ljudi kupuju mobitele u odnosu na ono sto traze, sto im se vise svidja i za sto im treba.
...Život za Široki...
naravno i apsolutno se slazem po tom pitanju ali onako govorim koliko je samsung ustvari nekako siromasan po tom pitanju kvaliteta izrade, nista vise, dosta vise bi se od njih trebalo dobiti po tom pitanju i za taj novac koji se daje za njihove mobitele ali marketing im je jak strasno u zadnje vrijeme pa mogu koliko ih volja fakticki spustati neke stvari kada se radi o kvalitetu mobitela
nadam se da se razumijemo

LenBias je napisao/la:jos kad bi ti procitao i shvatio sta sam napisao bilo bi odlicno
..kontam ja tebe druže,nego sam onako objavo (kada si već spomenuo)

Pobjeda je bolja od orgazma!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Jest, ali oni sami pravdaju to svoje kuciste i kvalitet zavrsne izrade drugim parametrima i faktorima, od tezine, ekrana, materijala izrade, i ne moze se reci da nemaju dobru poantu pri tome, sad jedino je druga stvar da li ce to netko shvatiti i prihvatiti kao takvo ili ce mu smetati pa ce radije izabrati nesto drugo s obzirom da ima i onih koji tome vise pridaju pozornosti, pa makar mozda u konacnici na kraju ne imali po benchmarku jednako ''jak'' mobitel, ali to su ionako nijanse cisto tu radi nekakvog rangiranja, ali ne i neciji sveukupni dojam o mobitelu. Razumijemo, naravno.
...Život za Široki...
Samsung nije nista slagao u reklami, kada dođes mozes vidjeti kuciste i znas da li je to to sto zelis kupiti. Ja uopce ne vidim problem sa plasticnim kucistem, imao sam takav telefon i nije mi smetalo. Kod Nexusa je sa straznje strane gorilla glass 2, a imao sam i HTC sa metalnim. Dozivljaj svaki put haman isti. A za pad nema nikakve veze jer postoje koje kakve zastite...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
- Kontakt:
Ne razumijem se BAŠ u mobitele, pa me zanima dal ej dobro na mobitelu nekad odradit ono vracanje na fabricko stanje?? 

- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
E, krepao mob. Vrijeme uzeti One i prije sluzbene najave/izlaska M8.
...Život za Široki...
- moustapha
- Kontakt:
Poslije upgrade na noviju verziju to je gotovo pa pod moranje. U drugim situacijama ne vidim potrebu, jedino ako imas previse stvari za izbrisati, pa je onda to lakse odraditi sa factory reset nego pojedinacnim brisanjem.InatSilanBosanski je napisao/la:Ne razumijem se BAŠ u mobitele, pa me zanima dal ej dobro na mobitelu nekad odradit ono vracanje na fabricko stanje??
Veceras se predstavlja novi Galaxy.
[youtube]http://www.youtube.com/user/SamsungMobile/UNPACKED[/youtube]
#divovi
- schweinsteiger
- Kontakt:
Trziste ce polahko,ali sigurno biti osvojeno...NOKIA X:
[youtube][/youtube]
Nokia sigurno krenula u osvajanje Android trzista.Nokia X ce kostati 89€,Nokia X+ 99€,a najbolji model iz serije X je Nokia XL i kostat ce samo 109€.
Prva dva mobitela su po kvalitetu u rangu s cijenama,a model XL,s obzirom da se radi o novom uredjaju za 109€,je po meni samar u lice konkurenciji.Po specifikacijama odlican mobitel,jedina mana je 5MP glavna kamera (s obzirom na cijenu,odlicna kamera),ali prednja kamera snima sliku/video 720p kvalitete,sto je odlicno.
5" ekran,2000mAh baterija,1 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Dual core procesor,768 mb RAM memorije,4 GB interne memorije s mogucnosti da se prosiri na 32 GB.
I svi modeli dolaze u dual sim varijanti.
S obzirom na cijenu/kvalitet,mislim da ce se otimati mnogi za ovaj XL model.
Ono sto je interesantno,jeste da Nokia X modeli uopste nece biti dostupni u SADu,Kanadi,Japanu i Juznoj Koreji.Iz Nokie izjavili da na tim trzistima i vise nego dobro stoje sa serijom Lumia i ne zele da se takmice sami protiv sebe.
I podvukli su da ovo ne znaci da se prestaje na razvoju Lumia mobitela,vec da ce u saradnji s Microsoftom samo nastojati da proizvedu jos bolje mobitele.
Za 3-4 godine ce biti,samsung who?
[youtube][/youtube]
Nokia sigurno krenula u osvajanje Android trzista.Nokia X ce kostati 89€,Nokia X+ 99€,a najbolji model iz serije X je Nokia XL i kostat ce samo 109€.
Prva dva mobitela su po kvalitetu u rangu s cijenama,a model XL,s obzirom da se radi o novom uredjaju za 109€,je po meni samar u lice konkurenciji.Po specifikacijama odlican mobitel,jedina mana je 5MP glavna kamera (s obzirom na cijenu,odlicna kamera),ali prednja kamera snima sliku/video 720p kvalitete,sto je odlicno.
5" ekran,2000mAh baterija,1 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Dual core procesor,768 mb RAM memorije,4 GB interne memorije s mogucnosti da se prosiri na 32 GB.
Ono sto je interesantno,jeste da Nokia X modeli uopste nece biti dostupni u SADu,Kanadi,Japanu i Juznoj Koreji.Iz Nokie izjavili da na tim trzistima i vise nego dobro stoje sa serijom Lumia i ne zele da se takmice sami protiv sebe.
I podvukli su da ovo ne znaci da se prestaje na razvoju Lumia mobitela,vec da ce u saradnji s Microsoftom samo nastojati da proizvedu jos bolje mobitele.
#miasanmia
- Neutralan88
- Kontakt:
S5 galaxy
- 5.25'' SAMOLED, 2560x1440px
- Quad-core 2.5 GHz Krait 400 (Snapdragon 805)
- 3GB RAM
- 16MP stražnja, 3.2MP prednja kamera
- 2160p @30fps, 1080p @60fps
- 3000 mAh baterija
- IP67, fingerprint senzor, ANT+ podrška,...
tako kažu, ali detalje veceras izbacuju...
opet plastika haman
- 5.25'' SAMOLED, 2560x1440px
- Quad-core 2.5 GHz Krait 400 (Snapdragon 805)
- 3GB RAM
- 16MP stražnja, 3.2MP prednja kamera
- 2160p @30fps, 1080p @60fps
- 3000 mAh baterija
- IP67, fingerprint senzor, ANT+ podrška,...
tako kažu, ali detalje veceras izbacuju...
opet plastika haman

cijeneschweinsteiger je napisao/la:Trziste ce polahko,ali sigurno biti osvojeno...NOKIA X:
[youtube][/youtube]

Ovo zvuci nestvarno!!!!!!!!!!!!!schweinsteiger je napisao/la:Trziste ce polahko,ali sigurno biti osvojeno...NOKIA X:
[youtube][/youtube]

Zna li se vrijeme kada ih planiraju izbaciti na trziste..
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- schweinsteiger
- Kontakt:
Danas su ih predstavili u Barceloni,u prvoj sedmici marta pocinje prodaja,znaci slijedece sedmice 
Sad ne znam za koliko ce biti kod nas,ali vjerujem da ce preko BHTelecoma biti dostupni vec sredinom marta,zbog saradnje BHT sa Nokiom
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.

Sad ne znam za koliko ce biti kod nas,ali vjerujem da ce preko BHTelecoma biti dostupni vec sredinom marta,zbog saradnje BHT sa Nokiom

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia
i pogledaj samo koliko ti mobiteli izgledaju bolje i skuplje nekako od samsunga 

Nisam ljubitelj Nokie, ne svidja mi se njen dizajn ali za ovu XL ako bude ima dobro da razmislim. Pljunuse konkurenciji u lice, ceka se odgovor... 

Carl Jenkinson je World Class!!!!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 38 gostiju.