EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2014, 11:35

Virtu4l je napisao/la:Da se gringu ovo dešava shvatio bih, ali tebi
Nisam ni prvi ni posljednji, hajde. Svakom se desi. :D
Virtu4l je napisao/la:Jok, ako ne odemo bar u polufinale, jedini krivac će biti Safet Sušić.
Jah. Valjda znaš šta se podrazumijeva pod neuspjehom i valjda znaš zbog čega se selektor treba/mora kriviti. To što si ti u posljednje vrijeme navikao na "diskusije" sa gringom i ostalim, ne znači da ne postoje ljudi koji ne krive Papeta zbog svake sitnice. Ali, isto tako to ne znači da će ti ljudi zažmiriti na sve Papetove greške i nelogičnosti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 feb 2014, 11:47

Ne bih ja tako lako Vels otpisao, dobra su ekipa koja je uz nesretno preminulog Speeda igrala i odličan fudbal, nažalost nakon toga nisu pružili ono što znaju, a većina igrača iz Prema su standardni prvotimci u svojim klubovima, a o Baleu i Ramizu ne treba posebno govoriti :)

Posebno su neugodni na svom terenu, i tu bi morali odigrati bez greške želimo li sva 3 boda. Kući je pobjeda imperativ i vjerujem da ista neće izostati.

Belgija je po meni i favorit u našoj grupi, iako smo mi nositelji, ipak su oni po imenima jači, i to je u zadnjem ciklusu kvalifikacija i potvrđeno. Vjerujem da će na SP-u biti dark horse i da mogu pomrsiti račune velikima. Mi bi tu svoju šansu trebali tražiti kući, a u gostima će sigurno biti dosta naših navijača koji bi mogli biti dovoljan podstrek momcima da pokušaju izvući barem bod.

Od ostatka grupe ne bi trebali imati neke veće prijetnje, Izrael samo ne treba podcijeniti i pozitivan rezultat ne bi trebao biti problem, dok su Kipar i Andora ipak topovsko meso :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 24 feb 2014, 13:16

Realno, mi i Vels cemo se boriti za drugo mjesto, kome Izrael otkine vise bodova, ide u baraz. Mislim da je Vels u usponu , imaju mladu ekipu, s par izuzetnih pojedinaca i na svim pozicijama imaju standardne igrace iz Premiershipa. Mi smo u silaznoj putanji i igra nam je procitana. Slovacka nas je nadigrala u obje utakmice, a mislim da je Vels , trenutno, bolja ekipa.
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 feb 2014, 13:17

hogarstrasni je napisao/la:Realno, mi i Vels cemo se boriti za drugo mjesto, kome Izrael otkine vise bodova, ide u baraz. Mislim da je Vels u usponu , imaju mladu ekipu, s par izuzetnih pojedinaca i na svim pozicijama imaju standardne igrace iz Premiershipa. Mi smo u silaznoj putanji i igra nam je procitana. Slovacka nas je nadigrala u obje utakmice, a mislim da je Vels , trenutno, bolja ekipa.
Realno, bolje da se nisi ni prijavljivao na forum...bez uvrede

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 24 feb 2014, 13:47

slika

pojesce bejla ovaj nas medvjed :)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 13:55

Bejlijev zadatak će biti da spašava čast svoje domovine. Počasni da zabije.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 feb 2014, 14:09

Da malo proanaliziramo grupu:

1. Bosna i Hercegovina

Najviše se treba bojati Bosne, tj nas samih. Nakon velikog takmičenja, zavisno od postignutog rezultata, često dođe do određenog zasićenja. Ovdje kao reper uzimam reprezentacije iz okruženja. Njima se često znalo desiti da nakon velikih takmičenja loše krenu u sledeće kvalifikacije. Ovo se pogotovo odnosi na Srbiju, mada ni Hrvatska nije izuzetak, ali oni već imaju rutinu pa to nekako prevaziđu. Dosta toga će zavisiti od stanja u glavama igrača, ko će biti selektor, da li će biti sukoba i svađa, ko će se oprostiti, a ko neće. Velika takmičenja i pripreme za njih su često otrov za atmosferu unutar svake ekipe. Previše se vremena provede zajedno, i često ili se stvori super dobra ekipa jarana, ili još češće stvore se sukobi, klanovi, i svašta nešto, uglavnom negativno. Toga se treba čuvati. Takođe ne možemo znati da li će među nosiocima igre biti onih kojima je bio cilj da odu na jedno veliko takmičenje i to je to... Najveća opasnost i nepoznanica dakle dolazi iznutra.

2. Belgija

U proslim kvalifikacijama su ekipe iz regiona pregazili ko plitak potok. Strašna ekipa od gola do gola. E sada takođe ko zna kako će oni igrati i reagovati nakon SP.

3. Izrael
Ni Hrvatima ni Srbima nisu stvarali probleme. Međutim jako, ali baš jako su nezgodni. Domaći teren im je sve. Tu znaju dobiti mnogo jače od sebe. Sa njima treba tvrdo i oprezno.

4. Vels

E ove nikako ne bi smjeli podcjeniti. Ako im svi budu zdravi, i dovedu nekog dobrog selektora mogu svašta. Prvo oni igrati brz, i fizički jak fudbal što BiH nikako ne leži. Drugo ekipa koja ima Remzija, Bejla i ostale ne smije se nikako podcjeniti. Oni bi po.meni mogli biti najjopasniji. Lako im se može desiti da baš sad proigraju.

5. Kipar

Kipar nezgodan domaćin, ali se uz ozbiljnu igru može lako riješiti.

6. Andora

Andora je Andora.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 feb 2014, 15:14

Treba samo pogledati iz malo realnijeg ugla: mi drugi sesir, i dobili Belgiju iz prvog. Mislim da u tom slucaju ne bi bilo osobe koja bi bila nezadovoljna grupom.

Kljuc svega je ovaj Izrael, s kojim mozemo biti jako zadovoljni, jer su nas u tom trecem mogle zapasti puno jace ekipe. To jeste nezgodna ekipa, ali ipak daleko od Turske, Srbije ili Poljske s kojim su djelili pot.
Neka dublja analiza pojedinacno nema smisla, jer je pola godine do prve utakmice.

O direktnom plasmanu kao apsolutnoj ambiciji ne treba ni raspravljati. Za to nam je potrebna slijedeca kombinacija:
Kuci: 13 bodova (4 pobjede, jedan remi)
Vani: 8 bodova (2 pobjede, 2 remija, 1 poraz)
Ukupno: 6-3-1, 21 bod

Dakle, BP tvrdjava, vani sigurno odraditi ove polu-amatere, a u ostalim odigrati opusteno i najbolje sto znamo. Ukupno 21 bod, a 21 bod je bio dovoljan za 2 mjesto u bas svakoj grupi u prethodnim kvalifikacijama.

Platini, jesi supak, ali hvala na prosirenju :mrgreen: Ja vec uzeo teglu sa natpisom France 2016 :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Consigliere, dana/u 24 feb 2014, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 feb 2014, 15:19

Consigliere je napisao/la:Neka dublja analiza pojedinacno nema smisla, jer je jos godinu i po do prve utakmice.
Nešto malo više od pola godine je do prve utakmice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 feb 2014, 15:30

Virtu4l je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Neka dublja analiza pojedinacno nema smisla, jer je jos godinu i po do prve utakmice.
Nešto malo više od pola godine je do prve utakmice.
:oops:

Sta mi bjese :lol: Kako god, predaleko je za analizu. Bit ce dosta promjena, i u nasoj ekipi a i u protivnickim.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Rios

Post Postao/la Rios » 24 feb 2014, 15:50

Evo da i ja kazem neko svoje vidjenje grupe..
Belgija-po meni jedna od top 5 ekipa u Evropi..Biti prvi u grupi gdje su bili Hrvati i Srbija dovoljno govori..Pregrst kvalitetnih igraca koji igraju listom u najjacim klubovima..Ipak,dva se imena izdvajaju-Kompany i Hazard--Prvi mozda i najbolji stoper na svijetu trenutno,drugi jedan od najboljih krilnih igraca..Imamo pozitivan skor s njima,ali to su bila druga vremena,Belgija je tad bila puno slabija..Realno govoreci prvi favoriti grupe su oni..Puno jaci protivnik od Grcke..Po meni raspored bodova bi mogao biti 3 mi 3 oni iz nasih dvoboja..
Vels-nas drugi najjaci protivnik ovdje..Iako imamo pozitivan skor i s njima i iako smo ih nadigrali u posljednjoj prijateljskoj na njihovom terenu,nece to biti bas tako lahko u zvanicnim utakmicama..U odnosu na Litvaniju i Latviju su jaci,ako nista onda zbog Bale-a,Ramsey-a,Bellamy-a,Allen-a..Ali osim te cetvorke,nema tu vise nekog velikog kvaliteta tako da se s njima itekako moze igrati i uzeti 6 ili bar 4 boda..U odnosu na njih ipak bi nas proglasio umjerenim favoritima..
Izrael- jedina ekipa s kojom imamo negativan skor,ali to su bila neka druga vremena sto se nas tice..Igraci kadar je tad bio dosta slabiji,atmosfera u i oko repke neuporedivo losija ( sukob Barbe i Bolica na treningu recimo )..Njihov igracki kadar bez nekog znacajnijeg imena u svijetu fudbala..Medjutim,njima bi dao epitet "plutajuce mine" ,ekipe koja ce sigurno namuciti nekog i vrlo moguce uzeti bodove koji ce na kraju biti presudni u toj borbi za prva 2 mjesta..U odnosu na Litvaniju i Latviju su tu negdje sa kvalitetom,ali su slabiji od Slovaka..Sto se tice bodova,ipak ocekujem 6 bodova i u odnosu na njih nas bi proglasio favoritima..
Kipar i Andora-ozbiljne reprezenatacije,kakva smo svakako mi,s ovakvim reprezentacija ne smije imati problema..Cak i kad nas ne ide,tu pobjede ne smiju doci u pitanje..Jednostavno ne smiju..Ocekujem sigurnih 12 bodova i u odnosu na njih smo apsolutni favoriti..
U konacnici,to bi trebalo biti minimalno 25 bodova,sto bi trebalo biti dovoljno za jedno od prva dva mjesta..Bar ovako u teoriji..
Grupa nije lagana,ali nije ni teska..Moze se do Eura,ali moramo biti na najvisem nivou..Sretno nam svima 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 24 feb 2014, 15:57

Pjno je na tome kako cemo mi da odigramo nase prvo SP... odigramo ga dobro nase samopouzdanje nece biti nikad vece i u tom slucaju ima da razderemo sve i da se pobijemo belgijancima, u suprotnom ako nam ode po zlu SP neznam sta ce biti onda...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 feb 2014, 16:30

Olako se ovdje upisuju bodovi protiv Cipra, a pogotovo protiv Walesa i Izraela. Utakmice ce biti zestoke, pogotovo gostovanja u Cardiffu, i u Palestini.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 feb 2014, 18:41

Mnogi su napisali ovu rečenicu, al moram da je ponovim.

Niti jedna ekipa u grupi, osim Andore, nije za potcjenjivanje. Apsolutno ne. Ova grupa je dosta izjednačena, i biće jako, ali jako opasna.

Svaka od ekipa će doživjeti određene vrste promjena, kako kadrovskih, tako igračkih, a uz te promjene dolazi i do organizacionih promjena koje su uslovljene već navedenim.

Sve to povlači aktiviranje kako selektora, tako i ostalog stručnog štaba u smislu skautiranja, praćenja dešavanja u ostalim reprezentacijama, te na taj način pronalazak najoptimalnijeg načina za savladavanje protivnika, i igru, koju mi možemo igrati.

Prilagođavanje igre protivniku, i na taj način pronalazak dobitne kombinacije koja ruši koncept protivničke selekcije je vrsno umijeće, a ne nešto negativno, i ispod nivoa, kako mnogi imaju naviku reći.

Sve u svemu, očekuje nas jako zanimljiva grupa. Ali prvo naravno, da odradimo SP, nakon njega se može podrobnije raspravljati o protivnicima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 feb 2014, 18:49

Zanimljivo je kako izraelski selektor kaze da je grupa dosta izjednacena i da su izbjegli Njemacku,Spaniju,Holandiju...koji su razred vise u odnosu na Izrael.Znaci covjek misli da je Izrael u rangu BiH i Belgije iako ni u cemu nema utemelljenje za takvu tvrdnju.
Bilo bi korisno da nas selektor procita njegovu izjavu,moze puno toga i naucit iz nje.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 24 feb 2014, 18:53

Mi nikakva sila nismo, zato nije ni cudo sto svi vide neku sansu protiv nas. I to je normalno.
Hrvati od 98. g. su se borili sa tim, da bi dosli na razinu da ih pocnu respektovati i smatrati kao favorite.

Zato, uozbiljiti se i maksimalno se spremati poslije Svjetskog.
Vidjeti da li ce selektor ostati, da li ce se neko oprostiti i td td.
Ima tu posla i odluka, koje mogu biti odlucujuce za plasman.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 18:59

romeo je napisao/la:Mi nikakva sila nismo, zato nije ni cudo sto svi vide neku sansu protiv nas. I to je normalno.
Hrvati od 98. g. su se borili sa tim, da bi dosli na razinu da ih pocnu respektovati i smatrati kao favorite.

Zato, uozbiljiti se i maksimalno se spremati poslije Svjetskog.
Vidjeti da li ce selektor ostati, da li ce se neko oprostiti i td td.
Ima tu posla i odluka, koje mogu biti odlucujuce za plasman.
Od 1996., da budemo precizni. I Summerovog gola, odnosno sudijske lakrdije
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 24 feb 2014, 19:10

Svaka utakmica je priča za sebe. Andoru i ne treba pominjati, tu je 6 bodova zagarantovano. Vels i Kipar su slične reprezentacije, sigurno da mogu nekoga žestoko zakinuti ako ih se podcijeni. Uz ozbiljan i profesionalan pristup u sve četiri utakmice s ovim reprezentacijama ima da uzmemo svih 12 bodova bez ikakvih problema. Vels ima dva do tri jaka imena ali nema sve ostalo tako da su u rangu Litvanije, Bjelorusije i ne vjerujem da će takva reprezentacija ikada nešto ozbiljno uraditi. Kipar mi je totalna nepoznanica ali s takvim smo se mi dosad najlakše razračunavali i oni su mi tu negdje s Velsom. Izrael je već neka druga priča, veoma gadni pogotovo kod kuće ali opet mi imamo bolju reprezentaciju i sigurno da iz ovog dvomeča možemo izaći kao pobjednici. I 4 boda iz ove utakmice su pristojna, automatski bi oni za nama zaostali kasnili korak, dva. Belgija je sigurno najjača reprezentacija u grupi. Po imenima su i u Evropi i svijetu u vrhu ali Belgija me nije nešto fascinirala u prošlim kvalifikacijama. Srbija i Hrvatska su upale u krizu a ovi su to samo iskoristili. Sad da nešto aman igraju, nisu. I dalje nisu ni do koljena jednoj Njemačkoj, Španiji... Bit ću zadovoljan i sa dva boda iz te utakmice, ali mislim da ih kući možemo pobjediti. Uglavnom, dosta faktora će da odlučuje. I trenutne forme igrača, povrede, po koji mogući kiks i nas i njih tako da će ovo biti veoma zanimljiva grupa prepuna neizvjesnosti. Nisam baš uvjeren da će se Belgijanci prošetati.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 feb 2014, 19:18

U svakoj utakmici na pobjedu i bez kalkulacija.Predhodno skautirati protivnika i postaviti odgovarajucu igru a ne ko do sad sve prepustati slucaju.
Sve drugo je pogresno.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 24 feb 2014, 19:21

drummer je napisao/la:Predhodno skautirati protivnika i postaviti odgovarajucu igru a ne ko do sad sve prepustati slucaju.
Borce je skautirao Grcku :mrgreen:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Hafiz00 i 21 gost.