Evo da i ja kazem neko svoje vidjenje grupe..
Belgija-po meni jedna od top 5 ekipa u Evropi..Biti prvi u grupi gdje su bili Hrvati i Srbija dovoljno govori..Pregrst kvalitetnih igraca koji igraju listom u najjacim klubovima..Ipak,dva se imena izdvajaju-Kompany i Hazard--Prvi mozda i najbolji stoper na svijetu trenutno,drugi jedan od najboljih krilnih igraca..Imamo pozitivan skor s njima,ali to su bila druga vremena,Belgija je tad bila puno slabija..Realno govoreci prvi favoriti grupe su oni..Puno jaci protivnik od Grcke..Po meni raspored bodova bi mogao biti 3 mi 3 oni iz nasih dvoboja..
Vels-nas drugi najjaci protivnik ovdje..Iako imamo pozitivan skor i s njima i iako smo ih nadigrali u posljednjoj prijateljskoj na njihovom terenu,nece to biti bas tako lahko u zvanicnim utakmicama..U odnosu na Litvaniju i Latviju su jaci,ako nista onda zbog Bale-a,Ramsey-a,Bellamy-a,Allen-a..Ali osim te cetvorke,nema tu vise nekog velikog kvaliteta tako da se s njima itekako moze igrati i uzeti 6 ili bar 4 boda..U odnosu na njih ipak bi nas proglasio umjerenim favoritima..
Izrael- jedina ekipa s kojom imamo negativan skor,ali to su bila neka druga vremena sto se nas tice..Igraci kadar je tad bio dosta slabiji,atmosfera u i oko repke neuporedivo losija ( sukob Barbe i Bolica na treningu recimo )..Njihov igracki kadar bez nekog znacajnijeg imena u svijetu fudbala..Medjutim,njima bi dao epitet "plutajuce mine" ,ekipe koja ce sigurno namuciti nekog i vrlo moguce uzeti bodove koji ce na kraju biti presudni u toj borbi za prva 2 mjesta..U odnosu na Litvaniju i Latviju su tu negdje sa kvalitetom,ali su slabiji od Slovaka..Sto se tice bodova,ipak ocekujem 6 bodova i u odnosu na njih nas bi proglasio favoritima..
Kipar i Andora-ozbiljne reprezenatacije,kakva smo svakako mi,s ovakvim reprezentacija ne smije imati problema..Cak i kad nas ne ide,tu pobjede ne smiju doci u pitanje..Jednostavno ne smiju..Ocekujem sigurnih 12 bodova i u odnosu na njih smo apsolutni favoriti..
U konacnici,to bi trebalo biti minimalno 25 bodova,sto bi trebalo biti dovoljno za jedno od prva dva mjesta..Bar ovako u teoriji..
Grupa nije lagana,ali nije ni teska..Moze se do Eura,ali moramo biti na najvisem nivou..Sretno nam svima