EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Elegant
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Elegant » 24 feb 2014, 00:36

DzoleZeljo je napisao/la:Mislim da ce Susic morati mijenjati nasu taktiku, jer ono smo mi igramo je zaista sporo i staro, tako da je samo pitanje vremena kada ce nas neko nabubati u zvanicnoj tekmi.
Argentina :mrgreen:

Oni ce biti nalozeni kad igraju prvenstva, daju 100% , jos im se vraca mali Leo mene strah sta ce nam sve raditi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 feb 2014, 00:38

calcio je napisao/la:Ma dobro igrali smo vise na kontre tada, moze funkcionisati. Ali ja vise volim ovako kao sto igramo kod Papeta, da pokusavamo drzati loptu i kombinovati. U tom slucaju ta formacija nebi uopste funkcionisala.
Da,odlicno protiv onih od kojih smo bolji ali legla bi nam ovakva rezervna formacija protiv reprezentacija koje su jace od nas ko budali samar.Plan B mi trenutno nemamo,pokusavati se nadigravati sa reprezentacijama poput Argentine recimo je suludo.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 feb 2014, 00:44

drummer je napisao/la:
calcio je napisao/la:Ma dobro igrali smo vise na kontre tada, moze funkcionisati. Ali ja vise volim ovako kao sto igramo kod Papeta, da pokusavamo drzati loptu i kombinovati. U tom slucaju ta formacija nebi uopste funkcionisala.
Da,odlicno protiv onih od kojih smo bolji ali legla bi nam ovakva rezervna formacija protiv reprezentacija koje su jace od nas ko budali samar.Plan B mi trenutno nemamo,pokusavati se nadigravati sa reprezentacijama poput Argentine recimo je suludo.
Vidicemo sta ce Pape smisliti. Glupo bi bilo i povuci se protiv Argentine i nadati se 0:0 jer tesko je to ostvariti. Zabice ga kad tad sa Leom i Aguerom na terenu. Oni su po meni malo previse ofanzivno izbalansirani, sto se na momente vidilo i u St. Luisu. Imacemo par svojih sansi, imali smo ih i tada, ali ovaj put cemo morati biti malo efikasniji.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 24 feb 2014, 00:47

Sta kaze Pape igramo za GOL VISE tj. sa dva napadaca iza Miske i ovaj da glumi DM mali Tino. :lol:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 24 feb 2014, 01:09

Ja ipak mislim da ce u obje tekme biti X izmedju nas i belgije.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 feb 2014, 01:21

calcio je napisao/la:
drummer je napisao/la:
Vidicemo sta ce Pape smisliti. Glupo bi bilo i povuci se protiv Argentine i nadati se 0:0 jer tesko je to ostvariti. Zabice ga kad tad sa Leom i Aguerom na terenu. Oni su po meni malo previse ofanzivno izbalansirani, sto se na momente vidilo i u St. Luisu. Imacemo par svojih sansi, imali smo ih i tada, ali ovaj put cemo morati biti malo efikasniji.
Nemamo nikakve šanse s bunkerom.
Eh sad, zavisi šta hoćemo... Dal' da se pomirimo s porazom, te da nam cilj bude da primimo što manje golova.
Ili pokušamo ih iznenaditi i otkinuti bod.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 feb 2014, 01:32

imamo šansu sa bunkerom, odličnom odbranom se može svako zaustaviti :D ali onda da na teren izađu igrači sa takvim zadacima, a ne da igraju Džeko i Vedo, a branimo se kao, a ne možemo se odbraniti :D sa Argentinom se ne možemo nadigravati

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 24 feb 2014, 01:40

Nije to bunker,korekcija sa ojacanom sredinom i odbranom tako sto bi igrala dva defanzivna veznjaka od kojih bar jedan zna igrati,dva brza krila i jedan napadac.To nije bunker nego jedina racionalna formacija protiv ekipa koje su objektivno jace.I takva formacija moze biti itekako opasna.To su nama demonstrirali Slovaci.Primjer ne moze bit bolji.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 24 feb 2014, 01:51

drummer je napisao/la:Nije to bunker,korekcija sa ojacanom sredinom i odbranom tako sto bi igrala dva defanzivna veznjaka od kojih bar jedan zna igrati,dva brza krila i jedan napadac.To nije bunker nego jedina racionalna formacija protiv ekipa koje su objektivno jace.I takva formacija moze biti itekako opasna.To su nama demonstrirali Slovaci.Primjer ne moze bit bolji.
8-) to je to dok...Pape misli da je to bunker.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 24 feb 2014, 09:35

calcio je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Paradoks u cijeloj prici je to da se vise nas selektor kritikuje nego sto su oni kritikovali Mihajlovica. :lol:
šta ćeš bruka nas, odvede nas na SP.
Necemo se godinama oporaviti. Cuj SP i prvi sesir, e moj Sajo....
U crno nas zavio...
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Cautinho » 24 feb 2014, 09:57

Ono na što bi trebali obratiti pažnju u ovim kvalifikacijama je broj primljenih golova.
Ako budemo čuvali mrežu kao kod prošlih kvala,imamo dobru šansu i da od Belgije izvučemo bodove.
Kolašinac nam je pravo pojačanje,lijevi bek sređen za 10 godina,onda Spaha i Bičakčić u sredini i desno valjda oporavljeni Mensur.
Ministar na golu.
Mislim da u tih 10 utakmica kvalifikacija ne bismo trebali primiti više od 4-5 golova.
Keep walking.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 24 feb 2014, 10:18

moja prognoza
mi i belgija u borbi za prvu poziciju
vels i izrael u borbi za treče i pokušat če šta napraviti da budu drugi
kipa 5
andora 6
Andora g bodova Kipar igra tvrdo onodno na 0-0 i moramo što prija dati gol tu očekujem najmanje 4 boda. Vels ima igrače koji igraju u EPL i ECL ali to zadnjih godina nije bilo dovoljno da bilo šta urade ali sada mogu do 3 pozicije. Izrael je zadnjih godina poznat po puno neriješenih utakmica što h košta nastupa na velikom takmičenja i sada možda mogu dohvati EP preko pozicije 3.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 feb 2014, 10:54

Cautinho je napisao/la:Ono na što bi trebali obratiti pažnju u ovim kvalifikacijama je broj primljenih golova.
Ako budemo čuvali mrežu kao kod prošlih kvala,imamo dobru šansu i da od Belgije izvučemo bodove.
Kolašinac nam je pravo pojačanje,lijevi bek sređen za 10 godina,onda Spaha i Bičakčić u sredini i desno valjda oporavljeni Mensur.
Ministar na golu.
Mislim da u tih 10 utakmica kvalifikacija ne bismo trebali primiti više od 4-5 golova.
Ovdje se ne gleda prvo gol razlika kao kod kvalifikacija za SP, nego medjusobni dueli. Tako da nije vazno da li imas gol razliku + 100 ili 0. Jedino u slucaju istog medjusobnog skora, se gleda gol razlika.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 24 feb 2014, 11:01

TMovac je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Ono na što bi trebali obratiti pažnju u ovim kvalifikacijama je broj primljenih golova.
Ministar na golu.
Ovdje se ne gleda prvo gol razlika kao kod kvalifikacija za SP, nego medjusobni dueli. Tako da nije vazno da li imas gol razliku + 100 ili 0. Jedino u slucaju istog medjusobnog skora, se gleda gol razlika.
možda bih trebali i to gledati baš zbog mogućeg x i kući i na strani s Belgijom

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 24 feb 2014, 11:04

Ne svidja mi se raspored nikkao......Petak navecer u Wales, mozda najvaznije godotovanje a poslije dva dana ponedjeljak navece dolazi Belgija....... Ta ista Belgija ce igrati sa Andorom u petak...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 24 feb 2014, 11:06

Mi ko da smo Brazil a ne Bosna u pm

Mi protiv Belgije,maximalno 3 boda cemo izvuci,a realnost je da cemo kod njih izgubiti a kod kuce izvuci remi. Wels jest losiji od nas,ali itekako ce nas namuciti te ce i njima biti imperativ da odu na EP. Kvlitet izraela mi je nepoznat,ali protiv njih nikad nismo dobro prolazili.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 feb 2014, 11:12

Batko je napisao/la:Ne svidja mi se raspored nikkao......Petak navecer u Wales, mozda najvaznije godotovanje a poslije dva dana ponedjeljak navece dolazi Belgija....... Ta ista Belgija ce igrati sa Andorom u petak...
Ako preživimo 2014. godinu, kasnije će biti rutinski.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 24 feb 2014, 11:17

2014 je najvaznija nogometna godina nase reprezentacija.......Jedno desetak utakmica predstoji sve vaznija od vaznije..... 8-) :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2014, 11:21

Grupa koja se može i mora proći. U startu postaviti cilj da je sve osim direktnog plasmana na EURO - neuspjeh.

Naravno, ne treba sada reći kako ćemo sve utakmice dobiti; kako ćemo se prošetati grupom, ali ne treba ni unaprijed tražiti alibi zbog ovoga ili onoga.

Belgija jeste u drugom šeširu, ali Belgija je jedna od reprezentacija koje će u budućnosti igrati važnu ulogu. Imaju odličnu ekipu, dobrog selektora i sigurno da su, ma koliko ja bio subjektivan, favoriti za prvo mjesto. No, nisu nepobjedivi. Vjerujem da ćemo veće šanse imati u gostima negoli kući, jer se od nas vazda očekuju pobjede na BP-u. :mrgreen:

Što se tiče Velsa, ekipa jeste puna igrača koji igraju na Otoku, ali osim Balea i Ramseya - ne vidim nekog ko kvalitetom odskače. Svi znamo da dva igrača ne čine tim i tu vidim našu prednost. Vels se mora pobijediti u oba dvomeča.

Izrael nisam toliko pratio u prethodnom ciklusu. Po rezultatima da, ali utakmice i ne baš. Odgledao sam samo jedan meč. :mrgreen: Radnička ekipa, većina igrača igra u domaćem šampionatu. Mogu napraviti probleme svima, ali ono što nama ulijeva samopouzdanje je činjenica da smo KONAČNO naučili igrati utakmice u kojima smo favoriti. Pobjeđujemo i igrom, a vala i na mišiće. To nam je bilo potrebno u prethodnim ciklusima.

Kipar i Andora, uz dužno poštovanje, nam ne bi trebali zadati probleme. Posebno ne Andora. To će biti dvomeč u kome ćemo dobrano bildati gol-razliku. :mrgreen:

Sve u svemu, grupa po mjeri. Jes' lijepo kad si u prvom šeširu. :mrgreen: Znaš da možeš igrati sa svima, a ne da u startu praviš kalkulacije sa "jbg, Njemačka će nas pobijediti u oba meča, moramo se vaditi protiv ostalih". :mrgreen:

Belgija će nam pokazati gdje smo kada su najjače repke u pitanju. Doduše, imat ćemo priliku to vidjeti i u Brazilu, al' to nam je svakako prvo veliko takmičenje, pa možemo tremu i nedostatak iskustva uzeti kao "olakšavajući" faktor za eventualni "neuspjeh". :D

Uglavnom, kad se sve sabere i oduzme, vidim nas i na drugom uzastopnom velikom takmičenju.

Francuzi, eto nas :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 feb 2014, 11:30

Monolog je napisao/la:Vels se mora pobijediti u oba dvomeča.
Da se gringu ovo dešava shvatio bih, ali tebi :mrgreen:
Monolog je napisao/la:Belgija će nam pokazati gdje smo kada su najjače repke u pitanju. Doduše, imat ćemo priliku to vidjeti i u Brazilu, al' to nam je svakako prvo veliko takmičenje, pa možemo tremu i nedostatak iskustva uzeti kao "olakšavajući" faktor za eventualni "neuspjeh". :D
Jok, ako ne odemo bar u polufinale, jedini krivac će biti Safet Sušić.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kaunas i 31 gost.