EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

STEVIE
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la STEVIE » 23 feb 2014, 23:40

bale i onaj stakleni noga iz arsenala su jedini pravi kvalitet u repki walesa. ostatat tima im vise slici na tim iz championshipa nego na jednu ozbiljnu repku.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 feb 2014, 23:45

Andorci su prava raja ! :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 feb 2014, 23:45

Curtis - Begovic

Alderweireld - Mujdza
Kompany - Spahic
Lomberts - Bicakcic
Vertongen - Kolasinac

Medunjanin - Felaini
Witsel - Misimovic
De Bruine - Lulic
Hazard - Pjanic

Lukaku - Dzeko
Benteke - Ibisevic

Po meni 10-1 ili eventualno 9-2 za njih

O igracima na klupi je iluzorno i govoriti.
I sto je bitno, oni sad imaju i ogromu podrsku navijaca, nije ni izbliza situacija kao sto je ranije bila.
Svaku utakmicu u Briselu ce imati rasprodat stadion.
On su prije dvije godine poceli graditi ovu reprezentaciju. Ne bi me cudilo da na euru 2016. budu jedana od tri najbolje ekipe.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 feb 2014, 23:48

ma belgija je nova holandija ,nova velesila u nastanku ,prije su bili stvarno kanta za napucavanje ali sad je to totalno nova generacija pokrivena na svim pozicijama ,
mogu misliti muka njihovog selektora jbt :) :D ,od golmana mignolea i courtoisa do predobre odbrane
a vezni red i napad je posebna prica chadli,mertens ,witsel felaini,de bruyne ,dembele,hazard ,nainggolan ,defuor,benteke ,mirallas,lukaku :shock:

lik lagano moze napravit dva podjednako kvalitetna tima ,jedan jednu utakmicu da igra a drugi sljedecu :D

[youtube][/youtube]
kako se holandija provela protiv njih

nezz bilo bi po meni bas veliko iznenadjenje da im mi uzmemo 3 boda iz dvije utakmice ,ovakve poletne ekipe nam ne gode a ovo je moc od ekipe i nemamo mi odbrane za ove ludjake :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 feb 2014, 23:48

Bosniacum Lilium je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
soxx je napisao/la:Mani se Enze, kad dodjes u sadasnjost otvori oci.
Kakva sadasnjost brate ako su dobili Hrvate i Srbe i bili prvi u grupi znaci da su sila. Neznam jesi li ti gledao te 4 tekme. Hrvati su ih trebali dobit u Belgiji,Srbija svakako raspadnuta i jeli to odraz neke moci. Ne kontam
pricas gluposti, blago receno. Belgija je Hrvatsku ubila. Sreca ih je spasila sto nisu primili vise komada. Srbija se tako raspadnuta bolje nosila sa njima i svoje zicere su skupo platili ;)

Ljudi podcjenjuju Srbiju. Srbija ima strasan potencijala koji je prikazivala samo na trenutke u proslim kvalifikacijama, ali vecinom je bila grozna, bar na pocetku kvalifikacija. Uz dobrog selektora, mogu super dobru reprezentaciju imati.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 23 feb 2014, 23:48

Sad sam gledao malo sastave repki iz naše grupe. Wales je blago rečeno rupa, tu su samo Allen, Ramsey, Bale i Williams, ostalo sve prosječni igrači koji nisu vrijedni pomena. Za Izrael sam mislio da imaju boljih igrača, ali najveće zvijezde su im Dudu Aouate koji ima 36 godina i moguće je da se i oprostio od repke, neki Natcho koji igra u PAOK-u i vrijedi 12M je prva violina ove repke. Tu je još i Hemed koji je zabio najviše golova u zadnjim kvalama. Tako da su čak kvalitetom i slabiji od Walesa. Odlazak na EP ne bi trebao biti upitan. Ostaje nam ta borba sa Belgijom, ali za tu borbu moraćemo da poradimo na našem sastavu. Nadam se da će se do kvalifikacija iskristalizirati još par igrača i da ćemo makar 15-16 kvalitetnih igrača imati u timu.
Mes Que Un Club

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 feb 2014, 23:51

Ma mi cemo bez ikakvih vecih problema ovdje biti drugi.
I Izrael i Wels su puno losiji od nas. Mozda nas mogu iznenaditi u jednoj utakmici, ali u cijelim kvalifikacijama nema sanse da skupe vise bodova od nas.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 23 feb 2014, 23:53

plavalokomotiva je napisao/la:Avdija ne smije igrati protiv Belgije pod cijenu zivota, Hazard ce ga silovati samo tako

Slomit ce mu covjek kuk :lol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 23 feb 2014, 23:54

STEVIE je napisao/la:bale i onaj stakleni noga iz arsenala su jedini pravi kvalitet u repki walesa. ostatat tima im vise slici na tim iz championshipa nego na jednu ozbiljnu repku.
Grijeh je zaboraviti Joe Allena aka Velški Xavi :!: :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 feb 2014, 23:55

ANTIFA ! je napisao/la:
plavalokomotiva je napisao/la:Avdija ne smije igrati protiv Belgije pod cijenu zivota, Hazard ce ga silovati samo tako

Slomit ce mu covjek kuk :lol:
Ma ko god da igra protiv njega i ako Hazard ima svoj dan, bit ce smijesan.
Hazard je u ovom trenutku u top 10 fudbalera na svijetu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 feb 2014, 23:55

Mnogi zaboravili onaj poraz od 4-1 kad smo poveli u prvoj minuti preko Bajramovica, pa nas ljudi satrali. A onda smo ih par godina kasnije fino nalupali, jos im stadion napunili i dodatno ih ponizili. :mrgreen:

Ima vremena do ovih kvalifkacija, sad je SP super prilika da vidimo sta mi mozemo a i njih da pratimo, a onda poceti raditi na tome kad se zavrsi SP.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 23 feb 2014, 23:56

mala analiza

grupa nije lagana ali nije ni preteška, kao uostalom nijedna izvučena. u poredjenju sa grupom za svjetsko 2014 ima nekih sličnosti i težina je po meni tu negdje, sa malom razlikom da su nam ovaj puta apetiti veći, da je zahvaljujući modusu daleko lakše proći, ali i da u grupi ima više timova koji pokazuju pretenziju da se kvalifikuju nego u proteklom ciklusu.
belgija je najjači tim u grupi, tu nema dileme, oni imaju 15-20 odličnih igrača na raspolaganju, onda smo tu mi sa ovim što imamo i na krilima trenutnih uspjeha, pa tek onda ostali od kojih svako ponaosob ima neke svoje argumente za prolaz dalje.
vels je tim koji slično nama ima prvi tim i nula rezervi, ali koji za razliku od nas nisu nikad bili konstantni, i upravo ta konstanta nas trenutno postavlja iznad njih. nadajmo se da će tako i ostati.
izrael i kipar su timovi koji svima mogu pomrsiti račune, posebno kući, koji u svakom ciklusu nekoga pobijede, ali od njih očekivati više od četvrtog mjesta nije realno, osim ako neko od ostalih debelo usere!
andora ne bi smjela biti vrijedna pomena, mada ista mene iznimno raduje jer još nikada nisam bio u andori i to će biti gostovanje na koje ću pokušati otići :D

ja mislim da će glavni kriteriji za prolaz na evropsko biti konstantnost i povrede. realno, osim belgijanaca niko od ostalih nema nijedne poštene zamjene (osim mi avdiju :mrgreen: ) ili bolje rečeno niko nema više od desetak igrača vrijednih spoemena. koga povrede potrefe, taj će imati ozbiljnih problema.

dosa toga će zavisiti i od plasmana u brazilu i mentalnog sklopa poslije svjetskog prvenstva. nije isto krenuti u ovako težak raspored sj.eban poslije debakla ili na krilima uspjeha na takmičenju popu svjetskog.
ono što mene najviše brine su upravo taj loš, tj bolje reći opasan raspored koji bi nas ako krene kako netreba mogao dovesti pod pritisak sa nekih 3-5 bodova na kraju ove godine. ako sve krene kako priželjkujemo i u 2014 skupimo više od 7 bodova onda neće biti zime.

druga opasna stvar je papetov sistem igre, juriš svi u napad, i centaršutevi do iznemoglosti. belgijanci su u sredini jaki ko beton, velšani isto, a ni kipar nije tu nimalo loš. ostaju izraelci i andora kojima džeko onda može uvaliti glavom par komada.

i na kraju, ovaj puta sigurno nećemo imati kao u prošlom ciklusu 9 domaćih utakmica. pročulo se to evropom, a ostali savezi nisu ko naš da imaju za cilj jedino trpanje para u svoje džepove, nego i rade nešto u korist svojih reprezentacija. siguran sam da se neće tako lako moći kupiti karta kao stranac, kao što se moglo onomad u belgiji ili francuskoj, a da ne pričam o latviji, litvaniji ili slovačkoj. zatim dolazi otežavajuća okolnost da je vels u UK, a tamo nam treba viza i da je put u izrael sa bosanskim pasošem suluda ideja.
imaćemo mi top podršku i dosta navijača, ali žilina će se teško ikad više ponoviti

sve u svemu, trebali biti drugi, a i ako budemo prvi nećemo kukati :mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 feb 2014, 23:56

pisac je napisao/la:Ljudi podcjenjuju Srbiju. Srbija ima strasan potencijala koji je prikazivala samo na trenutke u proslim kvalifikacijama, ali vecinom je bila grozna, bar na pocetku kvalifikacija. Uz dobrog selektora, mogu super dobru reprezentaciju imati.
Paradoks u cijeloj prici je to da se vise nas selektor kritikuje nego sto su oni kritikovali Mihajlovica. :lol:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 feb 2014, 23:57

calcio je napisao/la:
pisac je napisao/la:Ljudi podcjenjuju Srbiju. Srbija ima strasan potencijala koji je prikazivala samo na trenutke u proslim kvalifikacijama, ali vecinom je bila grozna, bar na pocetku kvalifikacija. Uz dobrog selektora, mogu super dobru reprezentaciju imati.
Paradoks u cijeloj prici je to da se vise nas selektor kritikuje nego sto su oni kritikovali Mihajlovica. :lol:
šta ćeš bruka nas, odvede nas na SP.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 feb 2014, 23:58

Koliko vidim svi su se uhvatili Belgije. Mi na EP ne idemo preko njih nego preko puno losijih reprezentacija i na to se treba koncentrisati.
Najgluplje bi bilo da recimo izgubimo od Belgije u Zenici a onda protiv Izraela izadjemo na teren indisponirani zbog tog poraza.
Pobijedi izrael tamo, na to se koncentrisi, a sta uradis protiv Belgije, manje je bitno.
Nije pod moranje ganjati prvo mjesto i to treba da nam bude vodilja.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 feb 2014, 23:59

VanBasten je napisao/la:
calcio je napisao/la:
šta ćeš bruka nas, odvede nas na SP.
Necemo se godinama oporaviti. Cuj SP i prvi sesir, e moj Sajo....

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 feb 2014, 00:01

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:@sox ma ti veze nemas. Kakva bola Belgija evo da je Holandija ili Njemacka nego ekipa prosjecna kao mi. Vazda su bili nasa musterija i u bivsoj drzavi ali sta ti znas. Nisi se ni rodio kad sam ja uzivo gledao Enza Shifa :lol: :lol: :lol: cuj s Welsom za drugo mjesto :lol: :lol: :lol: kindergarden
Belgija prosječna ekipa.? Gdje si ti proveo zadnje dvije godine,Guantanamo.? :?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 24 feb 2014, 00:03

pisac je napisao/la:Koliko vidim svi su se uhvatili Belgije. Mi na EP ne idemo preko njih nego preko puno losijih reprezentacija i na to se treba koncentrisati.
Najgluplje bi bilo da recimo izgubimo od Belgije u Zenici a onda protiv Izraela izadjemo na teren indisponirani zbog tog poraza.
Pobijedi izrael tamo, na to se koncentrisi, a sta uradis protiv Belgije, manje je bitno.
Nije pod moranje ganjati prvo mjesto i to treba da nam bude vodilja.
To je ključna stvar, pobijedi Izrael i Wales i proš'o si 100% bez obzira na Belgiju jer sumnjam da će Belgija prosuti bodove protiv ovih protivnika.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 feb 2014, 00:09

Elegant je napisao/la:Mnogi zaboravili onaj poraz od 4-1 kad smo poveli u prvoj minuti preko Bajramovica, pa nas ljudi satrali. A onda smo ih par godina kasnije fino nalupali, jos im stadion napunili i dodatno ih ponizili. :mrgreen:

Ima vremena do ovih kvalifkacija, sad je SP super prilika da vidimo sta mi mozemo a i njih da pratimo, a onda poceti raditi na tome kad se zavrsi SP.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 24 feb 2014, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 24 feb 2014, 00:10

Ovo me podsjeca na Hrvate kad su igrali protiv engleza drugi put u kvalifikacijama.

Sta ce englezi? Poderali smo ih u Londonu. A niko nije sagledao da je Engleska u tom mecu igrala haman sa drugim sastavom zbog povrijedjenih igraca.
Pred utakmicu pitaju Bilica da li bi bio zadovoljan nerjesenim rezultatom na Maksimiru?
On kao iz topa kakav X, mi smo bolji, to smo dokazali i idemo ih pobijediti.
I pljus. Namlati ih Engleska ako se ne varam 1:4.

Eto toliko vrijedi pomijnati onu nasu pobjedu od 2:4, mozda cak i manje od toga.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.