FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- nidjo_barca
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Na Camp Nou ima 14% vise gledalaca ove sezone u odnosu na proslu. 

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
dali ce mo igrati u najacem sastavu protiv GIjona,voleo bih da ibra da go,da ga krene vec jednom!
MVP - Messi-Villa-Pedro
- nidjo_barca
- Kontakt:
Naravno da cemo igrati,nema potrebe da iko odmara,a nemamo problema s povredama.losmi je napisao/la:dali ce mo igrati u najacem sastavu protiv GIjona,voleo bih da ibra da go,da ga krene vec jednom!
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- nidjo_barca
- Kontakt:
Cini mi se da se ove sedmice radila najvise kondicija,znaci podizanje fizicke snage.
Sta je s Toureom,dos'o se zaebavat na trening, heheh

Evo jos nekih slika :

Sta je s Toureom,dos'o se zaebavat na trening, heheh
Evo jos nekih slika :
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
@ZELJO DO GROBA
razumijem ja tebe sta hoces da kazes , ali ti mene ne !
vidi Cecs nece doci najmanje 2 godine jos ! On i da dodje sad odma ,mislis da ce Henry na klupu ???
Henry je Henry tro ce ostat uvjek , on kada neigra on mora igrat , on navuce na sebe 2 igraca, a vjeruj mi kad zatreba on ce odigrat , ima i on dostojanstvo !
Dodje li Fabregas na ljeto ili prije , mjest okoga ce igrat ??? Umjesto Inieste ????
Iniestu pomjerit na Krilo ??? On je dobar gdje god ga stavis , ali veza sa Andresom i bez njega nije to to ! on na krilu nije 10 % onoga sto je u sredini !
Sta ce biti sa Pedrom , Bojanom , Jeffrenom ???? Sta sa tim momcima ??? Oni su inace kite od igraca????
Pedro ce prije Cecsa zaigrat u 1 timu Furije dajem ruku !!!!!!!
POredis Premier ship i La ligu , ok ! Jaca je liga nema sta , ali Poredis onda i Arsenal sa Barcelonom !
Znas li koliko Barcelona ima world class igraca ???? u prvih 11 imaju 11 ! KOliko Arsenal ima u prvih 11 ??? Mada se kod njih ne zna ko je prvih 11 radi povreda !
On u Arsenalu neigra poziciju kakvu bi igro u Barci , on u Arsenalu igra ono sto igra Kaka , a te pozicije u Barci nema , ti igraci tipa njega, Kake , Gurkufa, Diega ,Lamparda , Gerrarda , u Barci nema ! Normalno je da jedan Xavi dadne samo " 10 " golova u sezoni a Cesc 15 . Xavi vecinu lopti koje primi primi oko centra ili malo ispred ili iza ! Cesc cesto prima loptu i oko 16 !
Nema sumnje da je Fabregas odlican , ali jos uvjek je nepotreban !Sto sjebat 3 velika talenta ,radi jednog igraca , koji jos uvjek kaze da samo razmislja o Arsenalu ! 3 igraca koji bi sve dala samo da udju 1 poluvrijeme da se dokazu , a nebrojeno puta i jesu !
vidi Cecs nece doci najmanje 2 godine jos ! On i da dodje sad odma ,mislis da ce Henry na klupu ???
Henry je Henry tro ce ostat uvjek , on kada neigra on mora igrat , on navuce na sebe 2 igraca, a vjeruj mi kad zatreba on ce odigrat , ima i on dostojanstvo !
Dodje li Fabregas na ljeto ili prije , mjest okoga ce igrat ??? Umjesto Inieste ????
Iniestu pomjerit na Krilo ??? On je dobar gdje god ga stavis , ali veza sa Andresom i bez njega nije to to ! on na krilu nije 10 % onoga sto je u sredini !
Sta ce biti sa Pedrom , Bojanom , Jeffrenom ???? Sta sa tim momcima ??? Oni su inace kite od igraca????
POredis Premier ship i La ligu , ok ! Jaca je liga nema sta , ali Poredis onda i Arsenal sa Barcelonom !
Znas li koliko Barcelona ima world class igraca ???? u prvih 11 imaju 11 ! KOliko Arsenal ima u prvih 11 ??? Mada se kod njih ne zna ko je prvih 11 radi povreda !
On u Arsenalu neigra poziciju kakvu bi igro u Barci , on u Arsenalu igra ono sto igra Kaka , a te pozicije u Barci nema , ti igraci tipa njega, Kake , Gurkufa, Diega ,Lamparda , Gerrarda , u Barci nema ! Normalno je da jedan Xavi dadne samo " 10 " golova u sezoni a Cesc 15 . Xavi vecinu lopti koje primi primi oko centra ili malo ispred ili iza ! Cesc cesto prima loptu i oko 16 !
Nema sumnje da je Fabregas odlican , ali jos uvjek je nepotreban !Sto sjebat 3 velika talenta ,radi jednog igraca , koji jos uvjek kaze da samo razmislja o Arsenalu ! 3 igraca koji bi sve dala samo da udju 1 poluvrijeme da se dokazu , a nebrojeno puta i jesu !
Vidi drug meni je nebitno hoecl on doc , jer Barca ima pregrst takvih , koji ce za 2 godine pobudalit i bit ono sto je danas Xavi ! Arsenal takve mora uvozit , i navodno pricat da imaju jaku skolu !Ocajno ! Dovedu momka od 15 , navodno talenat , i odjednom , prica pukla : Wenger ima najjacu skolu , Arsenal ne kupuje igrace nego ih pravi ! Koga je to Arsenal napravio ???Cescinho4 je napisao/la:To ti skonto da Cesc nece doci u Barcu, pa ga tako napadas...zalosnoAndres je napisao/la:cCCCcc navijaci Barce :S:S vi se raspravljate sa provokatorima :S:S
Svi znaju da svaki igrac sviejta zeli igrati u Barci ili u Realu !
Moja zelja je da Fabregas ostane u Arsenalu ako treba makar jos 4 godine , neka ostane i dozivotno ko ga **** !
On i onako nije igrac koji bi sada igrao u Barci ! Mjesto koga ???? Inieste , Xavia ????? Ti igraci su za njega doktori , instruktori i magionicari ! Silva ??? Meni je licno odlican igrac ali mislim da on nije potreban !Volio bi da ode u Real , i on i Ribery , ako ikako moze i Ronney ! MOzda tada uspiju uhvatiti korak sa najjacima !
Nije sve u igracima , u Realu 2 igraca igraju srcem - iker i raul ! Ostali igraju za novac i promociju !
Kaka - u Realu sam , ali i dalje drkkam na Milan !
Ronaldo - Hocuuuu Fergiija da me muciiiii !
Benzema- hjoj ja sam bio glavni u Francuskoj , sto su igraci u Spaniji ovako dobri , stooooo ?!
to su smjesni igraci , kvalitetni , ali igrraju ez srca , jednostavno nezele dati maksimum , zele samo da ne primaju kritike , da budu solidni da dobivaju pare i to je njihovo !
Manite se Fabregasa on jos nije dostojan da igra za Barcelonu !to kinderce kad shvati sta mu je Barca dala bice kasno i ostace zauvjek u onoj Havariji od ekipe !
Sa onakvim igracima ce osvojit titulu ??? Sa ekipom u kojjoj se svaki dan povrijede 2 igraca ???
Gje je jednostano receno Fabregas kapiten , kuces dalje !Kinderce od 24 godine , ako ima i tolko !
BARCA !
Nemoj kenjat , znas i sam da Fabregas Barci ne treba , on da im treba on bi davno bio ovde , a sami rezultati pokazuju dali je on potreban !Ima na toj poziciji igraca koji mogu i mjesto inieste i xavija odigrat odlicno !
Real Madrid C.FCescinho4 je napisao/la:Arsenal????Wolverine je napisao/la:cescu real nikad nece biti u srcu. arsenal isto, moze on njih volit, i biti im zahvalan, ali... sta mislis za koga on navija kad igraju barca i real??
i odg mi na pitanje gore.

ako se ne varam prosle sezone je bio 78 000 prosjek? ako je to istina to znaci prakticno svaku tekmu pun stadionnidjo_barca je napisao/la:Na Camp Nou ima 14% vise gledalaca ove sezone u odnosu na proslu.

edit , Atleticu je bilo 45 000 prosjek a protiv celte na calderonu u kupu 54 000 je bilo sto je extra

Zadnja izmjena: CRNI_SA, dana/u 29 jan 2010, 10:44, ukupno mijenjano 1 put.
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
e drug napokon samo se nasli u misljenjima...Andres je napisao/la:@ZELJO DO GROBA
ja bi radije da nikoga ne kupujemo, to mi je prva opcija, al rasprave je bila uglavnom koga bi htio u Barcu i te stvari...a moja prva opcija je Fabregas...
a vjeruj mi ja bi radije da niko ne dodje, jer vjerujem da malo Pedro, mozda vise nije mali, al je zvjer...xD, da on moze izdrzati citavu sezonu,
najveca zelja mi je da se Gai prebaci u prvi tim, Hleb vrati, Thiago i JDS takodjer u prvi tim, i niko nam ne treba...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
With only one win in seven, the terrific start to the campaign made by Sporting de Gijon seems in danger of unravelling very quickly. Currently positioned in a mid-table berth, los Rojiblancos are on 24 points, but should their mediocre run of form continue for too much longer they will be on the fringes of the drop zone for the first time this season.
Manuel Preciado’s men are used to living life on the Primera Division edge, having finished 14th last term, but the coach will want to continue the trend of steady improvement that began when he took over the club in 2006-07, when they were simply Segunda Division makeweights.
The last team the faithful at El Molinon wanted to pay a visit this weekend was probably Barcelona, the undefeated champions, who started their defence of their title with a 3-0 success against Sporting at Camp Nou. The Asturians were bossed that day, claiming a meagre 21 per cent of possession, and they can surely hope for little better at El Molinon this weekend.
Defeat is not inevitable on Saturday evening, but it is certainly likely, so Preciado will simply want to see signs that his team can piece together a run of the standard they achieved following their curtain raising defeat. After slumping to Barca, they would lose only one of their next 11 matches, displaying the kind of resilience their fans will hope to see once again this weekend.
Indomitable
Questions were raised over the ability of Pep Guardiola’s Barcelona team to compete with last season’s vintage. Though the treble of the Primera Division, Champions League and Copa del Rey is no longer possible owing to the Blaugrana’s elimination in the latter of these three competitions by Sevilla, Barca continue to reply emphatically to their critics.
Revenge upon the Rojiblancos was swift and emphatic. Only days after being wounded by the Andalusian giants in the Copa, a Lionel Messi inspired Blaugrana chalked up a remarkable 4-0 win.
The following week Barca extended their Liga lead over Real Madrid temporarily to eight points by virtue of their simple 3-0 success over Valladolid, a game in which the Catalans never really hit top gear until injected with Xavi’s first league goal of the campaign. From there a Dani Alves cross-come-shot found the top corner of the net moments later, and though Valladolid did offer some resistance, Messi killed the game little over ten minutes into the second period.
Though los Blancos would peg back Barca to five points 24 hours later, they could do nothing to prevent the Camp Nou side completing an unbeaten first half of the season – yet another record for this indomitable side.
Boasting seven wins from ten away games this term, it would be something of a shock if Barca were to fail to make their unbeaten league run tally 20 matches this weekend.
FORM GUIDE
Sporting
LOST 1-0 (h) Racing Santander (Liga, January 24)
LOST 3-2 (a) Atletico Madrid (Liga, January 17)
WON 1-0 (h) Getafe (Liga, January 10)
DREW 2-2 (h) Malaga (Liga, January 3)
LOST 2-1 (a) Valladolid (Liga, December 20)
Barcelona
WON 3-0 (a) Valladolid (Liga, January 23)
WON 4-0 (h) Sevilla (Liga, January 16)
WON 1-0 (a) Sevilla (Copa del Rey, January 13)
WON 5-0 (a) Tenerife (Liga, January 10)
LOST 2-1 (h) Sevilla (Copa del Rey, January 5)
TEAM NEWS
Sporting
Christian Portilla has been touted for a place in a midfield role after a bright cameo against Racing last weekend, while Carmelo is liable to start on the right wing.
There are no suspension worries to concern Preciado, who should have virtually a full panel to select from.
Probable Starting XI: Juan Pablo; Sastre, Botia, Arnolin, Canella; Portilla, Camacho; Carmelo, De las Cuevas, Castro; Bilic
Barcelona
Sergio Busquets and Jeffren are expected, though not certain, to be given the green light to start playing again this weekend. Dani Alves is a greater doubt due to a calf problem, and a decision on his fitness will be made on Friday.
Seydou Keita is banned.
Probable Starting XI: Valdes; Dani Alves, Pique, Marques, Abidal; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Ibrahimovic, Henry
PLAYERS TO WATCH
Sporting
Solid French defender Gregory Arnolin will be one of the key figures employed to stop Barcelona’s offence from functioning. Solid in the tackle, the 29-year-old, who was acquired in the summer from Portuguese club Vitoria Guimaraes has proven he has the strength to live with the best, but he must also show he has the savvy too.
Barcelona
Zlatan Ibrahimovic made a magnificent start to his Camp Nou career but has not looked quite as sharp in front of goal since the start of the new year. Chances that he perhaps should have scored have not found the net. The big Swede has been cast into the shadow of the rampaging Lionel Messi, and he will want to capture his own piece of the spotlight on Saturday.
PREDICTION
Though Sporting will not provide easy pickings for Barcelona, Pep Guardiola’s men simply don’t look like haemorrhaging any points at the present time. They have not always produced the offensive fireworks of last season, but they are still on course for nearly 100 Liga points, emphasising just what an intimidating team they are.
Sporting de Gijon 0-2 Barcelona
ukratko najbitnije:
Busquets i Jeffren su jos pod znakom pitanja, al vjerovatno ce biti spremni za utakmicu, Alves ima malih problema al i on bi trebao biti spreman za utakmicu, Keita ne igra
vjerovatni sastav:
--------------------Valdes-----------------
Alves-------Pique-----Rafa-------Abidal
-------------------Busquets---------------
-------------Xavi-------Iniesta------------
Messi---------Ibrakadabra--------Henry
Manuel Preciado’s men are used to living life on the Primera Division edge, having finished 14th last term, but the coach will want to continue the trend of steady improvement that began when he took over the club in 2006-07, when they were simply Segunda Division makeweights.
The last team the faithful at El Molinon wanted to pay a visit this weekend was probably Barcelona, the undefeated champions, who started their defence of their title with a 3-0 success against Sporting at Camp Nou. The Asturians were bossed that day, claiming a meagre 21 per cent of possession, and they can surely hope for little better at El Molinon this weekend.
Defeat is not inevitable on Saturday evening, but it is certainly likely, so Preciado will simply want to see signs that his team can piece together a run of the standard they achieved following their curtain raising defeat. After slumping to Barca, they would lose only one of their next 11 matches, displaying the kind of resilience their fans will hope to see once again this weekend.
Indomitable
Questions were raised over the ability of Pep Guardiola’s Barcelona team to compete with last season’s vintage. Though the treble of the Primera Division, Champions League and Copa del Rey is no longer possible owing to the Blaugrana’s elimination in the latter of these three competitions by Sevilla, Barca continue to reply emphatically to their critics.
Revenge upon the Rojiblancos was swift and emphatic. Only days after being wounded by the Andalusian giants in the Copa, a Lionel Messi inspired Blaugrana chalked up a remarkable 4-0 win.
The following week Barca extended their Liga lead over Real Madrid temporarily to eight points by virtue of their simple 3-0 success over Valladolid, a game in which the Catalans never really hit top gear until injected with Xavi’s first league goal of the campaign. From there a Dani Alves cross-come-shot found the top corner of the net moments later, and though Valladolid did offer some resistance, Messi killed the game little over ten minutes into the second period.
Though los Blancos would peg back Barca to five points 24 hours later, they could do nothing to prevent the Camp Nou side completing an unbeaten first half of the season – yet another record for this indomitable side.
Boasting seven wins from ten away games this term, it would be something of a shock if Barca were to fail to make their unbeaten league run tally 20 matches this weekend.
FORM GUIDE
Sporting
LOST 1-0 (h) Racing Santander (Liga, January 24)
LOST 3-2 (a) Atletico Madrid (Liga, January 17)
WON 1-0 (h) Getafe (Liga, January 10)
DREW 2-2 (h) Malaga (Liga, January 3)
LOST 2-1 (a) Valladolid (Liga, December 20)
Barcelona
WON 3-0 (a) Valladolid (Liga, January 23)
WON 4-0 (h) Sevilla (Liga, January 16)
WON 1-0 (a) Sevilla (Copa del Rey, January 13)
WON 5-0 (a) Tenerife (Liga, January 10)
LOST 2-1 (h) Sevilla (Copa del Rey, January 5)
TEAM NEWS
Sporting
Christian Portilla has been touted for a place in a midfield role after a bright cameo against Racing last weekend, while Carmelo is liable to start on the right wing.
There are no suspension worries to concern Preciado, who should have virtually a full panel to select from.
Probable Starting XI: Juan Pablo; Sastre, Botia, Arnolin, Canella; Portilla, Camacho; Carmelo, De las Cuevas, Castro; Bilic
Barcelona
Sergio Busquets and Jeffren are expected, though not certain, to be given the green light to start playing again this weekend. Dani Alves is a greater doubt due to a calf problem, and a decision on his fitness will be made on Friday.
Seydou Keita is banned.
Probable Starting XI: Valdes; Dani Alves, Pique, Marques, Abidal; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Ibrahimovic, Henry
PLAYERS TO WATCH
Sporting
Solid French defender Gregory Arnolin will be one of the key figures employed to stop Barcelona’s offence from functioning. Solid in the tackle, the 29-year-old, who was acquired in the summer from Portuguese club Vitoria Guimaraes has proven he has the strength to live with the best, but he must also show he has the savvy too.
Barcelona
Zlatan Ibrahimovic made a magnificent start to his Camp Nou career but has not looked quite as sharp in front of goal since the start of the new year. Chances that he perhaps should have scored have not found the net. The big Swede has been cast into the shadow of the rampaging Lionel Messi, and he will want to capture his own piece of the spotlight on Saturday.
PREDICTION
Though Sporting will not provide easy pickings for Barcelona, Pep Guardiola’s men simply don’t look like haemorrhaging any points at the present time. They have not always produced the offensive fireworks of last season, but they are still on course for nearly 100 Liga points, emphasising just what an intimidating team they are.
Sporting de Gijon 0-2 Barcelona
ukratko najbitnije:
Busquets i Jeffren su jos pod znakom pitanja, al vjerovatno ce biti spremni za utakmicu, Alves ima malih problema al i on bi trebao biti spreman za utakmicu, Keita ne igra
vjerovatni sastav:
--------------------Valdes-----------------
Alves-------Pique-----Rafa-------Abidal
-------------------Busquets---------------
-------------Xavi-------Iniesta------------
Messi---------Ibrakadabra--------Henry
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
GRIZLI je napisao/la:Real po gledanosti u rangu sa Željom

- blaugrana-elva
- Kontakt:
[
tu su nedjeGRIZLI je napisao/la:Real po gledanosti u rangu sa Željom

Eee nemojte se zayebavati sa Željom.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
- nidjo_barca
- Kontakt:
Selektor Svedske dao je Ibrahimovicu 6 mjeseci da razmisli i zeli da zna hoce li nastupati za reprezentaciju.
Alves vjerovatno nece igrat protiv Gijona.
Alves vjerovatno nece igrat protiv Gijona.
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
Ako neko ne zna
BARSELONA I ARSENAL POSTIGLI DOGOVOR?
Čini se kako bi sapunica oko eventualnog prelaska Cesca Fabregasa iz Arsenala u Barselonu ovog ljeta konačno mogla dobiti svoj epilog. Podsjećanja radi, trener Topnika Arsene Wenger je čak i pisao pismo Barsi i Realu da ne podižu prašinu i uvlače nemir u njegovu svlačionicu pregovarajući sa pojedinim igračima Arsenala bez znanja kluba.
Izgleda da je to urodilo plodom te su se katalonci odlučili obratiti na pravu adresu. Prema pisanju španskih novina Sport, uprave dva kluba su postigle dogovor po kome će Fabregas na ljeto preći u Barselonu. Visina obeštećenja se kreće između 45 i 47 miliona eura. Da li će se to stvarno i desiti ostaje da se vidi.
BARSELONA I ARSENAL POSTIGLI DOGOVOR?
Čini se kako bi sapunica oko eventualnog prelaska Cesca Fabregasa iz Arsenala u Barselonu ovog ljeta konačno mogla dobiti svoj epilog. Podsjećanja radi, trener Topnika Arsene Wenger je čak i pisao pismo Barsi i Realu da ne podižu prašinu i uvlače nemir u njegovu svlačionicu pregovarajući sa pojedinim igračima Arsenala bez znanja kluba.
Izgleda da je to urodilo plodom te su se katalonci odlučili obratiti na pravu adresu. Prema pisanju španskih novina Sport, uprave dva kluba su postigle dogovor po kome će Fabregas na ljeto preći u Barselonu. Visina obeštećenja se kreće između 45 i 47 miliona eura. Da li će se to stvarno i desiti ostaje da se vidi.

FK Pjetlovi
Benfica vraca Keirrsona sa posudbe,sada se mora traziti novi klub za njega
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
nista ne vjerujem dok ga ne vidim na camp nou, mislim na cesca.
Ma dobro to su uobicajne spekulacije,ali sigurno da ima malo i istine.
Ako Cecs ne osvoji nista ove sezone sa Arsenalom vjerovatno ce pojacati Barcu.
Ako Cecs ne osvoji nista ove sezone sa Arsenalom vjerovatno ce pojacati Barcu.
FK Pjetlovi
ma nece ga ni Benfica..lossmiky_hz je napisao/la:Benfica vraca Keirrsona sa posudbe,sada se mora traziti novi klub za njega

14 milfabio je napisao/la:ma nece ga ni Benfica..lossmiky_hz je napisao/la:Benfica vraca Keirrsona sa posudbe,sada se mora traziti novi klub za njega![]()
![]()
nemozete ni vi da ubodete uvijek..koliko ste ga ono platili??
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.