FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 jan 2010, 13:53

fabio je napisao/la:Ma Silva prelazi REAL MADRID...Barca moze da sanja za njega :mrgreen: :mrgreen: a CESC :?: tu smo 50-50 :lol: svemoguci "Der Pate" Florentino Perez ce i to uciniti nemogucim Barci :cry:
Kako ga prelazi .. ?

Kako ce Barsa sanjati za njega? Zar on sam ne sanja za sebe ... 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 28 jan 2010, 14:25

Stole iz Bora je napisao/la:
fabio je napisao/la:Ma Silva prelazi REAL MADRID...Barca moze da sanja za njega :mrgreen: :mrgreen: a CESC :?: tu smo 50-50 :lol: svemoguci "Der Pate" Florentino Perez ce i to uciniti nemogucim Barci :cry:
Kako ga prelazi .. ?

:lol: pa prije nekih 5,6dana menadzer Silve je bio u Madrid na sastanku sa Valdanom :mrgreen:da nisu mozda pricali o njegovo snu u BARCU O ATL.MADRIDU....on svoj san ipak zeli da ostvari i da mu Valencija da zeleno svijetlo nakon sto se on dogvr oko ugovora sa REAL MADRIDOM ;) Barca moze da sanja uvezi Silve..a Cesc e to je 50-50..ako ne 51-49 za nas ;) DER PATE

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 28 jan 2010, 14:27

fabio odakle si ti?

ustvari za koga navijas od domacih klubova?
Zadnja izmjena: Wolverine, dana/u 28 jan 2010, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 jan 2010, 14:29

jesi realan u pm...

haj za Silvu mogu svatiti, al za Cesca, pa covjeku je Barca u krvi...
nije Spanija Italija, pa da ne mozes biti legenda ako nisi igro za 2-3 rivalska kluba (Milan, Roma, Inter, Juve najmanje)
covjece saberi se...

a kad se Hleb vrati, e vidjecete onda...Hleb je igracina, samo sto nije imo prilike to pokazati u Barci trenutno, al bice aBd

a Gudy na posudbi u Tottenhamu iz Monaca...on je meni bio prejeben igrac...samo konkurencija...jbg...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 28 jan 2010, 14:30

ko da je iz kine,treba covjek sebi uzeti vremena da moze fino razumjeti sta fabio pise,de pisi ko covjek brate da te razumijemo :!: :mrgreen:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 28 jan 2010, 14:33

ZELJO DO GROBA je napisao/la:jesi realan u pm...

nije Spanija Italija, pa da ne mozes biti legenda ako nisi igro za 2-3 rivalska kluba (Milan, Roma, Inter, Juve najmanje)
covjece saberi se...

a kad se Hleb vrati, e vidjecete onda...Hleb je igracina, samo sto nije imo prilike to pokazati u Barci trenutno, al bice aBd

a Gudy na posudbi u Tottenhamu iz Monaca...on je meni bio prejeben igrac...samo konkurencija...jbg...
Hleb ove godine nije nista prikazao kod Svaba,,,nemoj me nasmijavati :D pa i Mati je krvi REAL MADRID pa se ljetos nesto Barca int.za njega..Raulovoj porodici je Atl.Madrid u krvi ali je Raul-u u krvi Real Madrid :lol: :lol: a ovo za HLEBA je najjace :mrgreen:

fabio
Kontakt:

Post Postao/la fabio » 28 jan 2010, 14:35

-Barcelona- je napisao/la:ko da je iz kine,treba covjek sebi uzeti vremena da moze fino razumjeti sta fabio pise,de pisi ko covjek brate da te razumijemo :!: :mrgreen:
Neznam sta nisi svatioooooooooooooo Cesc =REAL MADRID Silva=REAL MADRID, jeli jasno.... :mrgreen: nepisem s desna u lijevo kao neki :mrgreen:

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 28 jan 2010, 14:38

cescu real nikad nece biti u srcu. arsenal isto, moze on njih volit, i biti im zahvalan, ali... sta mislis za koga on navija kad igraju barca i real??

i odg mi na pitanje gore.

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 28 jan 2010, 14:42

ZELJO DO GROBA je napisao/la:al za Cesca, pa covjeku je Barca u krvi...
--------

Groobe,koji su to igraci prelazili iz jedan u drugi klub od ovih nabrojanih?

PONAVLJAm:LEGENDE,nemoj nabrajat neke igrace koji su samo bilo prolazna stanica!!!

Koliko ja poznajem sve legenebde italije su manje vise ponikli u klubovima i tu zavrslili karijeree,za razliku od vasih uvezenih igraca :DDDD
Zadnja izmjena: Google, dana/u 28 jan 2010, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 jan 2010, 14:45

fabio je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:jesi realan u pm...

covjece saberi se...

Hleb ove godine nije nista prikazao kod Svaba,,,nemoj me nasmijavati :D pa i Mati je krvi REAL MADRID pa se ljetos nesto Barca int.za njega..Raulovoj porodici je Atl.Madrid u krvi ali je Raul-u u krvi Real Madrid :lol: :lol: a ovo za HLEBA je najjace :mrgreen:
ma jarane ti nisi nimalo normalan, pa Helb tebi ne valja...izvini drug al ti si pomalo lud...bolje ti je nemoj nista pisati nego ovakve gluposti...
Silva OK u realu, to mogu svatiti, al Cesc, pa jesi normalan...vise voli Arsenal nego Real, a on ide u tim koji osvaja trofeje...a real to sigurno nije...
sto se tice plate, real mu nista vec platu ne moze dati nego Barca, a isto tako ne moze nista vise ponuditi nego Barca...
samo je razila sto real mora dici kredit da bi ga kupio, dok Barca ne mora jer te pare ima...a na kraju krajeva, lakse je Barci dici kredit, nego realu, banke su najvise vole sebe...a ne real...lakse Barci na one njihove pare dici jos par miiona, nego realu 50-60...hehe...u boljem smo finansiskom polozaju od vas...heheh
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 jan 2010, 14:55

Google je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:al za Cesca, pa covjeku je Barca u krvi...
--------

Robe,koji su to igraci prelazili iz jedan u drugi klub od ovih nabrojanih?

PONAVLJAm:LEGENDE,nemoj nabrajat neke igrace koji su samo bilo prolazna stanica!!!

Koliko ja poznajem sve legenebde italije su manje vise ponikli u klubovima i tu zavrslili karijeree,za razliku od vasih uvezenih igraca :DDDD
a ima ih, ne moraju biti bas legende, to sam samo onako napiso, da bi bolje docaro...xDal sake sezone se disi bar 4-5 transfera igraca iz jednog u drugi klub, od ove nabrojane...koliko samo trguju Inter i Roma...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 28 jan 2010, 18:03

cCCCcc navijaci Barce :S:S vi se raspravljate sa provokatorima :S:S
Svi znaju da svaki igrac sviejta zeli igrati u Barci ili u Realu !
Moja zelja je da Fabregas ostane u Arsenalu ako treba makar jos 4 godine , neka ostane i dozivotno ko ga **** !
On i onako nije igrac koji bi sada igrao u Barci ! Mjesto koga ???? Inieste , Xavia ????? Ti igraci su za njega doktori , instruktori i magionicari ! Silva ??? Meni je licno odlican igrac ali mislim da on nije potreban !Volio bi da ode u Real , i on i Ribery , ako ikako moze i Ronney ! MOzda tada uspiju uhvatiti korak sa najjacima !
Nije sve u igracima , u Realu 2 igraca igraju srcem - iker i raul ! Ostali igraju za novac i promociju !
Kaka - u Realu sam , ali i dalje drkkam na Milan !
Ronaldo - Hocuuuu Fergiija da me muciiiii !
Benzema- hjoj ja sam bio glavni u Francuskoj , sto su igraci u Spaniji ovako dobri , stooooo ?!
to su smjesni igraci , kvalitetni , ali igrraju ez srca , jednostavno nezele dati maksimum , zele samo da ne primaju kritike , da budu solidni da dobivaju pare i to je njihovo !

Manite se Fabregasa on jos nije dostojan da igra za Barcelonu !to kinderce kad shvati sta mu je Barca dala bice kasno i ostace zauvjek u onoj Havariji od ekipe !
Sa onakvim igracima ce osvojit titulu ??? Sa ekipom u kojjoj se svaki dan povrijede 2 igraca ???
Gje je jednostano receno Fabregas kapiten , kuces dalje !Kinderce od 24 godine , ako ima i tolko !
BARCA !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 28 jan 2010, 19:20

Dosade,bjez'te odavde.

Barcelona je u intenzivnim pregovorima sa Piqueom oko produzenja ugovora.Pique bi trebao potpisati ugovor koji ce trajati do 2015.god. sa otkupnom cijenom od 150 mil.

Nakon toga,ugovore bi trebali produziti i Gai,Thiago,JDS,Jeffren.To treba sto prije rijesiti,jer im ugovori isticu u junu.

8-)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 jan 2010, 20:05

fabio je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:
Kako ga prelazi .. ?

:lol: pa prije nekih 5,6dana menadzer Silve je bio u Madrid na sastanku sa Valdanom :mrgreen:da nisu mozda pricali o njegovo snu u BARCU O ATL.MADRIDU....on svoj san ipak zeli da ostvari i da mu Valencija da zeleno svijetlo nakon sto se on dogvr oko ugovora sa REAL MADRIDOM ;) Barca moze da sanja uvezi Silve..a Cesc e to je 50-50..ako ne 51-49 za nas ;) DER PATE
Bojim se da se nismo najbolje razumjeli ... 8-)

Problem je u tvojoj gramatici. Bez ljutnje ali ziv se napatim dok procitam neki tvoj kraci post.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 28 jan 2010, 22:10

Novine samo lazu,nadjite vi neki klip na kome Pep prica o dovodjenju fabregasa,ja bih voleo da dodjem,pa da pravi rotacije a buskecom!
MVP - Messi-Villa-Pedro

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 jan 2010, 22:27

Andres je napisao/la:cCCCcc navijaci Barce :S:S vi se raspravljate sa provokatorima :S:S
Moja zelja je da Fabregas ostane u Arsenalu ako treba makar jos 4 godine , neka ostane i dozivotno ko ga **** !
On i onako nije igrac koji bi sada igrao u Barci ! Mjesto koga ???? Inieste , Xavia ????? Ti igraci su za njega doktori , instruktori i magionicari ! Silva ??? Meni je licno odlican igrac ali mislim da on nije potreban !Volio bi da ode u Real , i on i Ribery , ako ikako moze i Ronney ! MOzda tada uspiju uhvatiti korak sa najjacima !
Nije sve u igracima , u Realu 2 igraca igraju srcem - iker i raul ! Ostali igraju za novac i promociju !
Benzema- hjoj ja sam bio glavni u Francuskoj , sto su igraci u Spaniji ovako dobri , stooooo ?!
to su smjesni igraci , kvalitetni , ali igrraju ez srca , jednostavno nezele dati maksimum , zele samo da ne primaju kritike , da budu solidni da dobivaju pare i to je njihovo !

Manite se Fabregasa on jos nije dostojan da igra za Barcelonu !to kinderce kad shvati sta mu je Barca dala bice kasno i ostace zauvjek u onoj Havariji od ekipe !
Sa onakvim igracima ce osvojit titulu ??? Sa ekipom u kojjoj se svaki dan povrijede 2 igraca ???
Gje je jednostano receno Fabregas kapiten , kuces dalje !Kinderce od 24 godine , ako ima i tolko !
BARCA !
ma Cesc je los u PM, ma ja covjek trpa golove u ligi gdje je realno puno veca konkurencija, i gdje svaki tim igra dobro, fakticki nemas sigurnu pobjedu, za razliku od Spanske lige, gdje je pitanje samo koliko ce favoriti golova dati...mislim ima jakih ekipa, to je jasno...al puno lakse je igrati Xaviu i Iniesti, nego Cescu, al covjek opet trpa, ima i golova i asistencija vise nego nas duo fantastico, golova cak i duplo vise mislim...
zato ne jedite ****, on bio bio veliko pojacanje...Iniesta bi iso na krilo, a bilo bi i rotacije, prinudne, jer mi ne mozemo da spojimo dvije utakmice zajedno sa najjacim sastavom, zbog povreda, suspenzija, umora i tih sranja...
covjek je poslije ove nase dvojice najbolji playmaker svijeta...ne razumijem kako neko moze da ne zeli jednog takvog igraca...i jasno je da ce on igrati srcem...ovdje mislim da ne zeli, a on nam je jako, jako potreban...

a sto se tice Silve i Riberya, oni ne trebaju, nek se gone u Madrid..
losmi je napisao/la:Novine samo lazu,nadjite vi neki klip na kome Pep prica o dovodjenju fabregasa,ja bih voleo da dodjem,pa da pravi rotacije a buskecom!
a dobro jasno mi je kad neko ne zna pa suti, al mi nije jasno kad neko ne zna, a opet iznosi velike gluposti i sebe ofira...
Cesc nikad nece ici u rotaciju sa Busquetsom, ne zbog kvalitete, koja je opet neupitna, ne samo kod Cesca, vec i kod Busquetsa, vec zbog toga sto su to dvije razlicite pozicije...
naizgled slicno, al nije drug moj...
Busquets je zadnji vezni, dok je ovaj cisti playmaker...vece su sanse da on igra u napadu, nego na zadnjem veznom...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 28 jan 2010, 22:37

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Andres je napisao/la:cCCCcc navijaci Barce :S:S vi se raspravljate sa provokatorima :S:S

BARCA !
ma Cesc je los u PM, ma ja covjek trpa golove u ligi gdje je realno puno veca konkurencija, i gdje svaki tim igra dobro, fakticki nemas sigurnu pobjedu, za razliku od Spanske lige, gdje je pitanje samo koliko ce favoriti golova dati...mislim ima jakih ekipa, to je jasno...al puno lakse je igrati Xaviu i Iniesti, nego Cescu, al covjek opet trpa, ima i golova i asistencija vise nego nas duo fantastico, golova cak i duplo vise mislim...
zato ne jedite ****, on bio bio veliko pojacanje...Iniesta bi iso na krilo, a bilo bi i rotacije, prinudne, jer mi ne mozemo da spojimo dvije utakmice zajedno sa najjacim sastavom, zbog povreda, suspenzija, umora i tih sranja...
covjek je poslije ove nase dvojice najbolji playmaker svijeta...ne razumijem kako neko moze da ne zeli jednog takvog igraca...i jasno je da ce on igrati srcem...ovdje mislim da ne zeli, a on nam je jako, jako potreban...

a sto se tice Silve i Riberya, oni ne trebaju, nek se gone u Madrid..
losmi je napisao/la:Novine samo lazu,nadjite vi neki klip na kome Pep prica o dovodjenju fabregasa,ja bih voleo da dodjem,pa da pravi rotacije a buskecom!
a dobro jasno mi je kad neko ne zna pa suti, al mi nije jasno kad neko ne zna, a opet iznosi velike gluposti i sebe ofira...
Cesc nikad nece ici u rotaciju sa Busquetsom, ne zbog kvalitete, koja je opet neupitna, ne samo kod Cesca, vec i kod Busquetsa, vec zbog toga sto su to dvije razlicite pozicije...
naizgled slicno, al nije drug moj...
Busquets je zadnji vezni, dok je ovaj cisti playmaker...vece su sanse da on igra u napadu, nego na zadnjem veznom...
ako bude dosao fabregas,onda ce barca igrati sa 3 cista playmejkera,tako da mesta za buskeca nece biti,igrace u sredini xavi,iniesta i fabregas?
MVP - Messi-Villa-Pedro

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 jan 2010, 22:48

Pa onda prije pocetka sezone Barca se moze poselamiti sa trofejima, iz jednog razloga, sto je nemoguce da jedan tim ne igra sa bar jednim zadnjim veznim, nemoguce, pa cak i u spaniji, a za Barcu pogotovo, jer Yaya i Busquets rade veliki poso da bi se Xavi i Iniesta mogli lagano setati terenom i ubijati protivnicke odbrane...

a kad Cesc dodje, onda Iniesta seli na krilo, a on dolazi u sredinu sa Xaviem...to ce biti najboljih 11, a posto ce biti dosta prinudne rotacije Iniesta ce dosta puta igrati u sredini....
uglavnom jedva cekam Cesca...

ko da znam da ce doci.... :D
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 jan 2010, 23:25

Igraci dobili po 50 mil bonusa za proslu sezonu 8-) sad ce tek da igraju :mrgreen:

Inace malo statistike(napisana od jednog kolege forumasa sa druge stranice)

- Barca je postigla najviše pogodaka i primila najmanje

- Messi je prvi strijelac Primere sa 15 pogodaka,prosječno postiže gol svakih 88.minuta.Ibrahimović je 3. strijelac Primere sa 11. golova

- Barca je uputila 129. udaraca na gol,real ima više 8. udaraca.Kad se zbroje svi udarci Barca je treća sa 287. udaraca

- Messi ima 38. udaraca na gol,samo je Villa prvi s 41. udarcem.Kad se sve zbroji Leo je 6. pozicija sa 63.udarca

- Barca je najmanje primila udaraca na gol,samo 53.,slijede Sevilla i Osasuna po 71. dok je apsolutno najviše puta ugrožen Atletico Madrid sa čak 114.udaraca prema njihovom golu

- Barca je dosad imala 563.ubačaja u 16-erac suparnika,što je dovoljno za 4. poziciju.Sevilla je 1. pozicija sa čak 627. ubačaja.Xavi je šesti igrač po redu koji najviše centrira.

- Xavi najviše asistira,53. assista,1. assist u prosjeku svakih 31.25 minuta

- Barca je treća u poretku što se tiče svih assista sa 192.,real madrid je prvi sa 240.Kakobilo,Barca je apsolutno prva po assistima koji su donijeli gol - 38. a to je čak 14.više nego real madrid

- Messi je trenutno drugi po asistencijama za gol sa njih 7,Alves ima 6,Ibra 5,Xavi 4 i svi oni spadaju u TOP 10

- Barca je apsolutno prva u uspješnim dodavanjima čak 10359,nevjerovatno ali 2000 više nego drugoplasirani real madrid

- Xavi je najbolji u uspješnim dodavanjima sa 1389 njih,što je u prosjeku 1. pass svakih 1.19 minuta.Xabi Alonso je drugi sa 379.manje dodavanja od Xavija.Barca ima čak njih pet u TOP 10 što se tiče uspješnosti dodavanja,a tu su još Alves sa 985,Pique ima 877,Busquets 861 i Puyol je skupio 825

Malo o fair-playu :

- Nijedan igrač Barcelone ne spada u TOP 10 grubijana Primere.Štaviše,Barca ima najmanje kartona-32.Malaga je najgora sa čak 68.

- Dapače nema nijednog igrača Barcelone u TOP 10 po napravljenim prekršajima.Sveukupno dosad smo napravili 265.prekršaja,manje samo imaju Xerez 259. i Deportivo sa 256.

- Barca pretrpi 15.53 prekršaja po meču.Najviše pretrpi Villarreal - 19.26 po utakmici.

- Najviše prekršaja kod Barcelone su pretrpili Busquets i to njih 41,Messi i Iniesta po 38.Najviše puta na travi je završio napadač Valladolida Diego Costa - čak 63.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 28 jan 2010, 23:33

Krkić ostaje vjeran Barceloni

Talentirani 19-godišnji španjolski nogometaš Barcelone Bojan Krkić ponovo je istaknuo kako nema namjeru napuštati redove svog aktualnog kluba, iako neki svjetski mediji tvrde suprotno...

Premda ga aktualni ugovor za klub s Camp Noua veže do lipnja 2013. godine, nagađalo se da bi Krkića u svoje redove već u siječanjskom prijelaznom roku mogli dovesti Manchester City ili Inter, ali od toga neće, čini se, biti niša.

- Želim raditi naporno, nastaviti se razvijati i biti okružen ljudima s kojima sam okružen i sada. Moja je želja nastaviti s igranjem za Barcelonu - rekao je Krkić za španjolski dnevnik Sport.

Krkić je na svjetsku scenu izbio 2007. godine, a nastupom protiv Lyona 19. rujna spomenute godine postao je najmlađi igrač koji je ikad zaigrao u Ligi prvaka (u tom je trenutku imao 17 godina i 22 dana). Međutim, u posljednje je vrijeme njegova igra stagnirala, a statistika pokazuje da je u španjolskom prvenstvu ove sezone nastupio u deset utakmica, ulazeći pritom stalno s klupe.

- Teško mi je govoriti što je pravedno, a što nije. Imamo puno dobrih igrača i trener odlučuje tko će igrati. To je odluka koju mi igrači moramo poštivati - zaključio je Krkić.

ovo zadnje je za svaku pohvalu, kod rajkarda je fakticki sa 16 godina bio prvotimac, skoro, a sad kod Pepa ulazi ponekad sa klupe i opet se ne buni,
kaze da ce svojim radom pokusati se nametnuti treneru,
bravo majstore...svaka cast...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.