Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

el-fighter
Kontakt:

Re:

Post Postao/la el-fighter » 21 feb 2014, 19:53

Papastathopoulos je napisao/la:
el-fighter je napisao/la: @Papastathopoulos

I kod mene je nedavno tako bilo i poslije obicne defragmentacije problem je bio rijesen.
Mozes li mi care pojasniti malo to ? Mozes i ovdje, a mozes i na PP, svejedno

@adisice imam i D particiju, al danas sam dizao sistem, znaci komplet hard disk je ociscen, znaci i C i D particija..
Ma obicna defragmentacija. Ides na Start, pa Svi programi, pomagala, system tools i imas Disk defragmenter. Mada je kod mene to bilo na starom kompu i bio je pretrpan, al je defragmentacija rijesila problem. Kod tebe je vidim sistem tek radjen, tako da ne znam mozel pomoc.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

adisice
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la adisice » 21 feb 2014, 22:52

Lillard0 je napisao/la:nema mi zvuka nikako. de pomozite kako da vratim to. pokusavao sam sve, al' nece. :roll:
resetuj komp :lol: ozb. meni se često to dogodi pa tako uradim poslije toga bude uredu :ugeek:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 21 feb 2014, 22:58

adisice je napisao/la:
Lillard0 je napisao/la:nema mi zvuka nikako. de pomozite kako da vratim to. pokusavao sam sve, al' nece. :roll:
resetuj komp :lol: ozb. meni se često to dogodi pa tako uradim poslije toga bude uredu :ugeek:
to sam na kraju i uradio :mrgreen: . ne moram ni govorit da je uspjelo.
RIP CITY!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 22 feb 2014, 00:27

el-fighter je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
el-fighter je napisao/la: @Papastathopoulos

I kod mene je nedavno tako bilo i poslije obicne defragmentacije problem je bio rijesen.
Mozes li mi care pojasniti malo to ? Mozes i ovdje, a mozes i na PP, svejedno

@adisice imam i D particiju, al danas sam dizao sistem, znaci komplet hard disk je ociscen, znaci i C i D particija..
Ma obicna defragmentacija. Ides na Start, pa Svi programi, pomagala, system tools i imas Disk defragmenter. Mada je kod mene to bilo na starom kompu i bio je pretrpan, al je defragmentacija rijesila problem. Kod tebe je vidim sistem tek radjen, tako da ne znam mozel pomoc.
Uradio sam ovo, ali opet nista :roll: e fakat cu ga s balkona bacit, ne vrijedi se sekirati radi ovoga..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 22 feb 2014, 11:02

jel neko pokusavao raditi samostalno ovo sa grafike ?? ako je neko upucen u ovo moli bih ga da se javi,jer trebam pomoc oko toga.Grafika vrisnula,inace Nvidia, a nisam toliko strucan oko popravki,samo znam da mi se ne daje lova za novu grafiku???

[youtube][/youtube]
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 22 feb 2014, 11:34

peppo_owen je napisao/la:jel neko pokusavao raditi samostalno ovo sa grafike ?? ako je neko upucen u ovo moli bih ga da se javi,jer trebam pomoc oko toga.Grafika vrisnula,inace Nvidia, a nisam toliko strucan oko popravki,samo znam da mi se ne daje lova za novu grafiku???

[youtube][/youtube]
ovim samo mozes produziti rad graficke do nekih 2 mjeseca i to je to
ne vrijedi se zajebavati s tim, kupi novu i zdravo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 feb 2014, 23:13

Hitno mi treba pomoc oko konfigurisanja Billion modem/ruter(bijela boja) koristim internet Logosoft,imam veliki problem,uspio sam se konektovati ali mi je konekcija totalno jadna svega 0.70 download a trebala bi biti blizu 18-20mbs ako neko zna kako rijesiti ovaj problem citav dan se patim,podrsku sam zvao ali pojma nemaju...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 22 feb 2014, 23:38

Ponos Torina je napisao/la:Hitno mi treba pomoc oko konfigurisanja Billion modem/ruter(bijela boja) koristim internet Logosoft,imam veliki problem,uspio sam se konektovati ali mi je konekcija totalno jadna svega 0.70 download a trebala bi biti blizu 18-20mbs ako neko zna kako rijesiti ovaj problem citav dan se patim,podrsku sam zvao ali pojma nemaju...
provjeri kablove
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 22 feb 2014, 23:44

adisice je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Hitno mi treba pomoc oko konfigurisanja Billion modem/ruter(bijela boja) koristim internet Logosoft,imam veliki problem,uspio sam se konektovati ali mi je konekcija totalno jadna svega 0.70 download a trebala bi biti blizu 18-20mbs ako neko zna kako rijesiti ovaj problem citav dan se patim,podrsku sam zvao ali pojma nemaju...
provjeri kablove
Kablovi svi novi postavljeni....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 23 feb 2014, 04:14

Ponos Torina je napisao/la:
adisice je napisao/la:
provjeri kablove
Kablovi svi novi postavljeni....
jel nov net msm jesi ga tek prikljucio?
ako jeste, onda to oni trebaju "očepit", tako je meni s telemahom bilo, jedva ulazio, kad sam nazvao proradi za 10 minuta
ako je net "stariji" u kući, a oprema nova, uradi reset opreme (imaš tiny dugmić) i kad resetuješ prikopčaj kablove i uleti preko one IP adrese u postavke lagano i bar nam napravi screenshot da vidimo šta ima, lakše ćemo ti pomoć :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 23 feb 2014, 14:10

Problem je rijesen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: do njih je bilo a ne do mene (problem je na ostrvu bio)

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 23 feb 2014, 21:15

Ajde neko nek pomogne, kad upalim racunar za par minuta adapter koji vodi iz monitora do struje pocne pucketati i izlazi dim, osjeti se plastika odma. Jel to puno opasno, moze li se popraviti, hvala. Inace ovaj adapter nije uobicajen kod monitora, tj. potreban je zbog specificnog ulaza za struju.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 feb 2014, 21:41

mandraX je napisao/la:Ma update-uj sve što ti padne na pamet, flash player, drivere, javu, one ostale za'ebancije...i gledaj na mozzili tekme.
Kako to da "apdejtujem"?

Skinuo sam program Driver Checker i kod grafike mi izbaci 2 neka drivera da se trebaju "popraviti", idem na "download" napuni se odmah do 100, ali nikako ne izbacuje da se instaliraju.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 23 feb 2014, 21:47

Imam problem s reklamama. Gdje god udjem, na ovom forumu, na rezultato com, na portalima, sve je puno reklama, nerijetko mi se otvara i nova kartica u kojoj je takodjer nesto reklamirano. Brisao sam chrome i stavio novi, procistio sve sa ccleanerom, ali one se i dalje pojavljuju, izbacuju na svim mogucim mjestima. Ne mogu se normalno sluzit internetom zbog njih. Znal itko kako to rijesit?

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 feb 2014, 22:28

truts je napisao/la:Ajde neko nek pomogne, kad upalim racunar za par minuta adapter koji vodi iz monitora do struje pocne pucketati i izlazi dim, osjeti se plastika odma. Jel to puno opasno, moze li se popraviti, hvala. Inace ovaj adapter nije uobicajen kod monitora, tj. potreban je zbog specificnog ulaza za struju.
Mogao bi ti napraviti i malo pozara doma :lol:
Naravno da je opasno. Ne znam kakav je adapter ali dovoljno je da nadjes bilo kakav koji ima jednake vrijednosti elektricne struje i napona kao taj tvoj. nije to skupo. Ako mu strujni jack prikljucak nije isti kao kod tvog, jednostavno ih pomijenis s tim da ne smijes da obrnes polove. Njpametnije bi bilo da posjetis neki servis ako ne znas to uraditi samostalno.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 23 feb 2014, 22:35

peppo_owen je napisao/la:jel neko pokusavao raditi samostalno ovo sa grafike ?? ako je neko upucen u ovo moli bih ga da se javi,jer trebam pomoc oko toga.Grafika vrisnula,inace Nvidia, a nisam toliko strucan oko popravki,samo znam da mi se ne daje lova za novu grafiku???

[youtube][/youtube]
neces bas postici neki poseban efekat. Poznata reflow metoda nije trajno rjesenje. ;)
Ako mozes uraditi reballing, onda uradi, i to uz profi aparat koji kontrolira temparaturu i ne dozvoljava da se maticna ploca pregrijava do te mjere da popucaju kanali jer to su viseslojne ploce koje se sire/izvijaju pri velikoj temparaturi. To se ne radi tom duvaljkom ali eto kod nas svasta moze. I da, obavezno koristi kvalitetan flux.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 23 feb 2014, 23:56

Signore je napisao/la:Imam problem s reklamama. Gdje god udjem, na ovom forumu, na rezultato com, na portalima, sve je puno reklama, nerijetko mi se otvara i nova kartica u kojoj je takodjer nesto reklamirano. Brisao sam chrome i stavio novi, procistio sve sa ccleanerom, ali one se i dalje pojavljuju, izbacuju na svim mogucim mjestima. Ne mogu se normalno sluzit internetom zbog njih. Znal itko kako to rijesit?
Instaliraj adblock plus
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 24 feb 2014, 00:48

Lampard8 je napisao/la:
Signore je napisao/la:Imam problem s reklamama. Gdje god udjem, na ovom forumu, na rezultato com, na portalima, sve je puno reklama, nerijetko mi se otvara i nova kartica u kojoj je takodjer nesto reklamirano. Brisao sam chrome i stavio novi, procistio sve sa ccleanerom, ali one se i dalje pojavljuju, izbacuju na svim mogucim mjestima. Ne mogu se normalno sluzit internetom zbog njih. Znal itko kako to rijesit?
Instaliraj adblock plus
Ne pomaze. Prvo sto mi dodatno uspori komp, a onda makne reklame, al na tom mjestu bude prazan prostor tako da mi dodje na isto. Zaboravih dodat i kako imaju one reklame na rijecima, ne znam kako se zove. Uglavnom, neki tekst, recimo 'Duplo vise informacija' i ovo 'Duplo' mi je zelene boje, podvuceno i kad predjem misom izbaci mi i tu neku reklamu.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 24 feb 2014, 00:49

I ja sam to jedva rijesio, slucajno si instaliro iLivar il tako nesot je kod mene bilo, probaj kad ti otovri reklamu nac negdje u cosku te reklame ima ko "about...." probaj tu kliknut da ti otvori to nesto, tu ce ti il pisat kako da deaktiviras to il pravi naziv tog programa, pa ga nadji najbolje preko "Revo Uninsalera" i obrisi, ja sam bar tako to rijesio.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 24 feb 2014, 00:54

Kod mene to bude kod u browser instaliram HDVID codec
pogledaj mozda je i kod tebe isti problem

pogledaj ovaj klip meni je pomogao
[youtube][/youtube]
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 28 gostiju.