Razocaran sam, zelio sam Njemacku i pravi spektakl, ali smo na kraju dobili Italiju koja je puna starih lisaca i zbog njih ce mi to bit zanimljivo, a inace mi Italija kao Italija nije ni najmanje napet protivnik. Vise bi bio sretan da smo upali s Portugalom i Srbijom, jos bi tu igrali i sa Francuskom ako sam dobro razumio.
Italija - Vec rekoh da mi nisu napeti, onako kad cujem reprezentacija Italije ni najmanje se ne uzbudim, ne znam ni ja zasto, al eto. Bit ce mi zanimljivi samo njihovi pojedinci, ali svakako da su oni mnogim ljudima zanimljiv protivnik i ocekujem tu pun stadion. Iz 6 ogleda s njima imamo 3 pobjede i 3 remija.
Norveska - Neatraktivan protivnik koji sigurno nece bit lagan. U kvalifikacijama za svjetsko nisu blistali, ali su prije tog za Euro rasturali, baraz im je utekao zbog gol razlike. S Portugalom su imali omjer 1-0, 0-1. Do sad smo s njima igrali 3 puta, 2 puta smo slavili i 1 nerijeseno.
Bugarska - Takodjer nezanimljiv protivnik koji bi mogao biti neugodan, ali ovdje ocekujem puni plijen, svih 6 bodova. Zadnje kvalifikacije su bili solidni. Zadnja dva kola su izgubili obe utakmice, a da su dobili isli bi u baraz. Mozemo bit zahvalni Ceskoj i Armeniji jer bi Bugari s tih 6 bodova nas makeli iz baraza. Za Euro 2012. totalno razocarali, bili zadnji u grupi s tek 5 bodova. Pet puta smo se sastajali, 2 pobjede, 2 remija i 1 poraz.
Azerbajdzan - Zafrkan domacin i uzasan gost. Tek Portugal, Njemacka i Austrija su se zadnje dvoje kvalifikacije iz Azerbajdzana vratili sa 3 boda dok su Azeri bili porazeni u Njemackoj, Belgiji, Turskoj, Austriji, Kazahstanu, Portugalu i Rusiji. Po bod su uzeli u Sjevernoj Irskoj, Luksemburgu i Izraelu. Ovdje takodjer ocekujem svih 6 bodova, ali mislim da nije smak svijeta ako uzmemo i 4. Interesantno da s Azerima nikad do sad nismo igrali.
Malta - Reprezentacija koja se cesto svrstava u rang s Andorom i San Marinom, ali je daleko ispred njih. Zadnje kvalifikacije su kod kuce pruzali dobar otpor. Izgubili su sve utakmice, ali ih je jedino Ceska dobila 4-1, Italija 2-0 i ostale po 1 razlike. U gostima su opet namucili Italiju(2-0), Ceska ih je dobila 3-1 dok su ih Danska i Bugarska razmontirali sa po 6-0, a sva tri boda upisali su u Armeniji. U kvalifikacijama za Euro takodjer nisu bili bas lagan protivnik, a najbolje protiv njih je prosla upravo Hrvatska sa 1-3 na Malti i 3-0 u Hrvatskoj. Do sad smo s njima igrali 6 puta, 5 puta smo slavili, 1 je bilo nerijeseno. Ovdje svakako ocekujem puni plijen uz barem 5-0 ukupno.
Moj dojam je da smo dobili ne bas laganu grupu s puno neatraktivnih protivnika, ali cemo proc dalje zbog sistema natjecanja. Ocekujem prvo mjesto uz 25 bodova, u vrh glave drugo uz minimalno 21 bod. Mislim da bi trece mjesto bilo razocarenje.