Pa ne mislim da se bas mora kada tek pocinjes, ja bi bas rekao obrnuto. Logicnije mi je da je za pocetnika recimo triput tjedno, pa onda da vidi sta jos moze, odnosno dobro bi bilo nakon odredjenog stupnja i 4, jer, 5 dana u tjednu za pocetnika, bez suplemenata, a da se radi brutalno ozbiljno? E da mi je vidjeti takvog pocetnika onda. Ubijas mu u startu volju za daljnim treniranjem, izdusio bi, mentalno i fizicki.tuzlak1987 je napisao/la:Pa mora se kada tek pocinjes, mora se raditi nema druge. Mora se forsirati dok se ne dobije neka podloga..ŠB_Fidelis je napisao/la:Po meni je ovo iznad kontraproduktivno. Znaci ti bi radio 5 dana intenzivnog treninga i samo 2 dana za odmor?
Nisam strucnjak zaista, ali moralo bi jednostavno dovoljno odmora biti uz taj trening, znaci 4 dana max nekog pravog opterecenja. Znam ljude koji su ogromni i vrlo jaki, a idu 3 dana tjedno, nekad i 2. Ali uradi se maksimalno ozbiljno i odmara, te hrani se kvalitetno. Ja osobno idem 3 puta tjedno, maksimalno bih isao jos na 4 dana da si rasteretim pojedine dane.
Sve iznad toga i tijelo zaista nema kad se oporaviti, sto u prevodu znaci ne moze ni rasti, jer, kao sto svi valjda znamo, misici rastu tijekom odmora i uz kvalitetnu prehranu i suplementaciju, a ne tijekom samog treninga, tako da je po meni kontraproduktivno se ovoliko opteretiti.
Znam i ja takve ali oni vec imaju podlogu, ljudi su zemlja. I oni su na tome radili godinu, dvije, tri ali ovako neko ko nije mora se dovesti u formu. Kod nas ima npr jedan u teretanu dodje dva puta u sedmici i odradi po pola sata ali je za mene zemlja i nikad necu biti ni petinu kao on
Kad pogledas i ovaj moj program ti je 3 dana jakih vjezbi i dva manje vise..Uz jedan odmor u pola sedmice i jedan na kraju, a mozes uzeti i (cet,pet ili subotu) kao odmor. Samo se na pocetku ne smije preskakati, kasnije kad se stvori neka podloga, onda se moze i kalkulisat
Forsirati, OK, svakako, odnosno raditi ozbiljno bas ako zelis napredak, ali ti ako si pocetnik, pa tri dana u tjednu ozbiljnog treninga plus kvalitetan odmor i ishrana, sta moze biti bolje za napredak? Evo gledam na svom primjeru, ja sam nakon jedne duze bolesti strasno opao i oslabio. Uglavnom, imao sam 75 kg na kraju svega, a 78 kad sam krenuo u teretanu. U 4 mjeseca sam dosao do 83 kg s tri treninga tjedno i kvalitetnom prehranom. Visok sam 183/184 cm.
U redu, svakako da nije isti trening nekoga tko vec ide godinama i samo odrzava svoju formu, ali to sad da pocetnik ide po pet puta tjedno, meni, znaci meni osobno, je to kontraproduktivno i nece mu dati prave rezultate jer ce biti tijelo u stanju pretreniranosti. To je moje iskustvo i moje misljenje, a vjerujem da je primjenjivo za vecinu.
Radim kombinaciju ledja i tricepsa, kao i danas, i ni u jednom momentu nisam osjetio da ne mogu uraditi vjezbu za tricepse zato sto sam se ubio vjezbom na ledja, a trening je bio ovakav :IlPrincipe je napisao/la:A jeste zapeli![]()
![]()
Dobro evo izvinjavam se svima koji su se pronašli
Samo sam htio reći da kad radiš BICEPS sa LEĐIMA recimo, nema šanse da nakon što ti odradiš leđa da i biceps odradiš onako kako treba sa 100% snage. To je jedini razlog.
Lat masina - piramidalno 9 serija 60-80 kg i nazad.
Superserija (10-15 sekundi pauze) uski zgibovi + veslanje s jednorucnom bucicom 25 kg 3 serije x 10.
Superserija (10-15 sekundi pauze) mrtvo dizanje + veslanje na masini 3 serije.
Lat masina - uski hvat 2 serije.
Uski potisak na benchu 50-64 kg 3 serije.
Sajla s V i ravnim nastavkom po 3 serije 35-45 kg.
Skullcrushers sa Z sipkom 25-35 kg 3 serije.
Dvorucni potisak iznad glave s bucicom 20-25 kg 3 serije.
Kickback s bucicom 8 kg 3 serije.
I ako ja ovo mogu sa 100 posto intenziteta, bez da mi smeta sto kombiniram triceps s ledjima, moze bilo tko u pristojnoj/dobroj formi. Ne znam doduse jel dovoljno napredno za tebe vec.