FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Adviser
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Adviser » 20 feb 2014, 11:52

mavi je napisao/la: Za Ramića je većina koja je gledala jučerašnju utakmicu složna u ocjeni da juče nije bio na željenom nivou, što ne mora ništa da znači. Primi on loptu u šesnaestercu i van njega, ali nakon par sekundi je izgubi iz razloga što nije uspjevao da se zagradi ili da je proslijedi dalje. Možda se Rama u narednim utakmicama probudi i ja se iskreno nadam da će i biti i tako, ali, ono što je juče prikazao, definitivno nije ostavilo nikakav utisak na mene i na ostale gledaoce. Are juče nije bilo u Međugorju, Brković je definitivno osvježenje na krilu, brz, nezgodan za protivničke odbrane, par puta je probio i proslijedio loptu prema naprijed, ali tu dolazimo do onoga što sam ranije pisao, realizacija nam je TRENUTNO nula. Još da dadam da je Baja solidno odigrao na desnom krilu, ali, definitivno bi, po meni, mogao pružiti više na lijevom krilu. Sejo je odlično odigrao na beku.
Ne znam zašto, možda što je protiv Veleža igrao tu poziciju, ali ja sam cijelo vrijeme mislio da je Enis igrao na lijevom krilu. Prema napisanom, vjerovatno je onda igrao centralnog ofanzivnog? Zanima me još , pošto na zvaničnoj piše da je štopera igrao Hasanović poslije izmjene...
Dvadesetak minuta prije kraja u igru su ušli Faris Fejzić i Nermin Jamak, a igru su napustili Tomislav Tomić te Danijal Brković. Nakon izmjene Zeljković je prešao na poziciju desnog beka, Stanić na lijevi bek, štoperski par su činili Hasanović i Bogdanović, a Bučan je prešao na lijevo krilo.
Koju je poziciju igrao Fejzić i kasnije Memija?

@boccaccio
Elvir Čolić je povrijeđen, upitan je nastup i protiv Radnika - info. "OSLOBOĐENJE"
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 20 feb 2014, 12:02

[Oslobođenje][Dnevni avaz] 20.02.2014.

slika slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 feb 2014, 12:05

Fejzic je igrao stopera (vrlo korektno), Hasanovic cijelu utakmicu zadnjeg veznog, Enis centralnog veznog, Memija je odigrao par min.na lijevoj strani.
Problem je taj lijevi bek (bocni), Sejo se trudi ali nije to to.Nije ni Stani bilo drago kad ga je Dino prebacio na lijevu stranu (Zeljkovic isao na desnu), Fejza na stopera.
Al et, imamo sta imamo.Mozda sta i izmisle za taj lijevi bok.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 feb 2014, 12:22

FKZ1921 je napisao/la:Fejzic je igrao stopera (vrlo korektno), Hasanovic cijelu utakmicu zadnjeg veznog, Enis centralnog veznog, Memija je odigrao par min.na lijevoj strani.
Problem je taj lijevi bek (bocni), Sejo se trudi ali nije to to.Nije ni Stani bilo drago kad ga je Dino prebacio na lijevu stranu (Zeljkovic isao na desnu), Fejza na stopera.
Al et, imamo sta imamo.Mozda sta i izmisle za taj lijevi bok.
Hvala drug ali baš:) Majke mi pet izvještaja pet različitih. Evo u Avazu stoji da su igrali i Benjo i Hasanhodžić. NE znam što ali tebi najviše vjerujem. Nadam se da će se nešto riješti za tog lijevog beka. Previše se čekalo sa Spahićem i izrada. Nije mi bila frka da se čekaju i Antolović i svi ali ovaj lijevi bek se trebao odmah riješiti i reći mu hoćeš ili ne. Ako ne daj da tražimo drugoga.

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 20 feb 2014, 12:25

DzoleZeljo je napisao/la:
Molimo navijače da razumiju razloge donošenja odluke i da stadione u proljetnom dijelu sezone iskoriste za podršku svojim ekipama, te da se suzdrže od stvari koje bi mogle našteti njihovim klubovima u ovoj situaciji - poručili su iz NSBiH.
Ma nema teorije da ce zabraniti najzanimljiviji derbi posljednih godina...

Jos ako se u kupu izvucemo.. Dajte, ljudi..
Već je zabranjen, zvanično, ali derbi nije problem pošto mogu doći bez obilježja.
"Zabrana se odnosi na organizovane odlaske i posjete navijača kao i upotrebu i isticanje navijačkih rekvizita gostujuće ekipe, a u cilju izbjegavanja mogućih sukoba i korištenja takmičenja NSBiH i utakmica u mogućem promovisanju okupljanja i manifestovanja nesportskih aktivnosti na i oko stadiona, kao i na maršutama putovanja", saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
@FKZ1921
Hvala na odgovoru!
"Treniramo sa 13 igrača, kao da igramo mali nogomet", požalio nam se nakon utakmice trener Almir Memić. :(
Ako "sreća" nastavi ovako da nas prati, lako bi se moglo desiti da tražimo odgodu tekme sa Radnikom.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 20 feb 2014, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Grokok
Kontakt:

Post Postao/la Grokok » 20 feb 2014, 12:31

Joj cirkusa :D Sedam različitih izvještaja koje igrao, a ko nije. Otvoriš avaz jedno, ovaj piše drugo, onaj piše treče. :lol:

Utakmicu počeo braniti Antolović :D . Kaže :
Jučer su pojedini mediji u našoj državi ali i Rumuniji napisali kako je Antolović potpisao za Universitateta Craiovu, ali je golman Željezničara na šaljiv način prokomentarisao te natpise.
Koliko se sjećam prije sudara sa igračem Širokog Brijega i gubitka svijesti i pamćenja, bio sam igrač Želje i potpisao sam ugovor sa tom ekipom. Jedino ako se šta u međuvremenu nije promijenilo a da se ja ne sjećam.

Muamer Svraka

''Ostajem na Grbavici do kraja sezone, na adresu kluba je došlo nekoliko ponuda koje su vezane za mene, no niti jedna nije mogla zadovoljiti mene i upravu kluba, tako da ću plavoj boji ostati vjeran i u nastavku prvenstva. Sa ekipom sam odradio pripreme, i trenutno sam skoncentrisan samo na Željezničar'', rekao je Svraka.
Zadnja izmjena: Grokok, dana/u 20 feb 2014, 13:09, ukupno mijenjano 3 puta.
Kažu nemoj vode vruć, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija.

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 20 feb 2014, 12:38

Šef struke, Dino Đurbuzović od prve minute na teren je poslao sljedećih 11 fudbalera: Lončarić – Stanić, Bogdanović, Zeljković, Bučan – Hasanović, Tomić, E. Sadiković, Bajić, Brković – Ramić.
Vjerujte zvanicnoj stranici :D

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 feb 2014, 14:49

Cinjenica je da raja ne čita postove, bahnu i podju iz pocetka, ko da nista prije nije niko napisao.
Druga je činjenica da je o ovoj utakmici sa S.B.malo inform., te da ima dezinform.
Haj sto onaj u avazu lupi da su igrali Benjo i Emrah, vjerovatno je neki dopisnik odozdo, a nema zvanicnog protokola da dobije tacne pidatke, a nece ni da pita, nego na nasoj stanici napišu. .."Antolovic je propustio utakmicu zbog lakseg pitresa mozga..."
Iz ovog slijedi da nije nastupio uopce jer je nekad prije i negdje zadobio potres mozga.
Marijan je poceo drugo pol., branio do te sezdeset i neke min., izasao mu igrac S.B.sam na njga, bacio mu se Marijan u noge, frajer ga je pogodio nogom u glavi i tu je nastao taj potres mozga.Pinovi se Filip vratio ns gol, nastavio braniti, odbranio penal Kordicu, i dobro branio.Inace je oba gola primio Antolovic.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 20 feb 2014, 15:44

Izgleda da nasi igraci totalno nespremni idu na pripreme. Ne znam kako drugacije objasniti ove povrede. Strucnog kondicionog trenera imamo, klub bi trebao pokusati jos angazovati strucnog nutricionistu. Jer ocito je da im tijelo nije u stanju izdrzati ovaj tempo treniranja.
NO PYRO NO PARTY

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 20 feb 2014, 16:11

Buu je napisao/la:Izgleda da nasi igraci totalno nespremni idu na pripreme. Ne znam kako drugacije objasniti ove povrede. Strucnog kondicionog trenera imamo, klub bi trebao pokusati jos angazovati strucnog nutricionistu. Jer ocito je da im tijelo nije u stanju izdrzati ovaj tempo treniranja.
Sta ima nespremni idu na pripreme.Oni na pocetku pauze dobiju papire kako i sta trebaju raditi.Oni ne moraju raditi po tom papiru ali kada dodju s pauze moraju 80 posto biti spremni.Neki su se pravili pametni prosle sezone pa nisu radili preko pauze pa im je bilo odbijeno 70 posto plate.Ne smiju se s tim igrati.

Sent from my ST26i using Tapatalk

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 20 feb 2014, 17:01

Ovo definitivno ne moze biti slucajno sa ovim povredama.Cudno je da se nasi pravi sportisti konstantno povrijedjuju Kerla,Zola,Kvesa,Sadikovic...Da su u pitanju one pijandure,rekao bi da je do igraca no ovdje cini se nije.Mislim da j eproblem pretreniranost,jer sam cuo da su treninzi pakleni kod dine i meme,a i prije kad je amar bio tu,a u nasoj ekipi su mladi igraci koji mozda to teze podnose.Ako ovako nastavimo bice katastrofa

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 feb 2014, 17:08

zaključak: svi na pivu i mezu poslije treninga! :mrgreen:

al' živa istina, ovi boemi se ne povređuju, a fina i vrijedna djeca malo malo pa križni ligamenti...bez zajebancije, ne znam kako to objasniti :mrgreen:

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 20 feb 2014, 17:14

Slaba ishrana tu bi trebalo ukljuciti nekog strucnjaka.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 20 feb 2014, 18:08

Ja bih prije rekao da imamo prejake pripreme za igrace koji nisu na to navikli. Ovo proizilazi iz toga da smo na pripremama redovno "bolnica",a kad pocne liga letimo po terenu i dosta tekmi dobijemo na misice.
Cujem da su neki prestali s nocnim zivotom i zato sad lete po terenu ;)

Btw.Marijan mi je mnogo drag,zbog titule i zbog svega,ali ovaj na prvi pogled indisponirani,usporeni i kao da mu je mrsko ziviti,a ne braniti,Filip,je strasan golman.
Tacno kad pogledas neke reakcije,on je mimo sav svjet,od onog ne smirivanja lopte kod izbijanja,za koje ga sudije stalno opominju,pa nadalje,ali mi tekme nismo zijanili s njim na golu. Da je imao srece u zivotu i vodio sportski zivot,garant bi bio vec odavno prvi golman hrvatske.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 feb 2014, 18:21

SarajlijaTM je napisao/la:Ja bih prije rekao da imamo prejake pripreme za igrace koji nisu na to navikli. Ovo proizilazi iz toga da smo na pripremama redovno "bolnica",a kad pocne liga letimo po terenu i dosta tekmi dobijemo na misice.
Cujem da su neki prestali s nocnim zivotom i zato sad lete po terenu ;)

Btw.Marijan mi je mnogo drag,zbog titule i zbog svega,ali ovaj na prvi pogled indisponirani,usporeni i kao da mu je mrsko ziviti,a ne braniti,Filip,je strasan golman.
Tacno kad pogledas neke reakcije,on je mimo sav svjet,od onog ne smirivanja lopte kod izbijanja,za koje ga sudije stalno opominju,pa nadalje,ali mi tekme nismo zijanili s njim na golu. Da je imao srece u zivotu i vodio sportski zivot,garant bi bio vec odavno prvi golman hrvatske.
Vezano za Filipa. Tačno je da izgleda kao da mu je mrsko živjeti, a kamo li braniti. Filip ima nešto što do sada nijedan golman Želje nije imao. Momak je hladan k'o špricer. Momak brani glavom. Cijelu utakmicu priča sa odbranom. Nikada ni jednu loptu neće ispucati bezveze, jer zna da kada loptu ispucava, lako može doći do protivničkih igrača. Možda se mi na tribinama ili kraj TVa iznerviramo, al' je momak hladnokrvan u svakoj situaciji. Nikada ne paničari. Potpuno različit fudbalski mentalni sklop od većine golmana koje sam gledao.

Zbog svega toga je dobar i dobro školovan golman koji ima živce k'o konj. Flegman. Sve ovo što sam nabrojao ga čini posebnim.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 20 feb 2014, 18:33

Isto sam to htio reci avlami,isto mi je misljenje o filipu.
Kazem,sve kod njega je nesvakidasnje,al mi ne izgubismo tekmu s njim,da kucnem :mrgreen:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 feb 2014, 18:59

SarajlijaTM je napisao/la:Isto sam to htio reci avlami,isto mi je misljenje o filipu.
Kazem,sve kod njega je nesvakidasnje,al mi ne izgubismo tekmu s njim,da kucnem :mrgreen:
Hadžić nas je spasio u Plzenu. Poslije bitke je lako biti general, al' sam ubijeđen nakon svega, da bi prošli Viktoriju da je Filip stajao na golu na Koševu.

Al' je ovo u domenu one - šta bi bilo, kad bi bilo. Al' eto.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 20 feb 2014, 20:02

avlami97 je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Isto sam to htio reci avlami,isto mi je misljenje o filipu.
Hadžić nas je spasio u Plzenu. Poslije bitke je lako biti general, al' sam ubijeđen nakon svega, da bi prošli Viktoriju da je Filip stajao na golu na Koševu.

Al' je ovo u domenu one - šta bi bilo, kad bi bilo. Al' eto.
ma nema sanse brate da smo vodili 3 0 prvo oni bi dobili 4 3 na kraju ...ljudi su igrali koliko je dosta ,svaki put kad su imalo zapeli stvorili su sansu.Dovljno ti je da pogledas da nisu skoro 90 min pogresan pas imali,a sto se tice prve utakmie podcjenili su nas dosta ,a i ne mogu se sjetit kad je neka ekipa iz 4 suta dala tri gola jbg treba realan bit
=\_1921_/=

Grokok
Kontakt:

Post Postao/la Grokok » 20 feb 2014, 22:25

Znam da je off, ali ipak treba napomenuti rezultate Maribora i Plzen u EL. Mi smo odlični bili, dokle ljudi doguraju i kako trenutno igraju .. ;)
Kažu nemoj vode vruć, kod nas propuh ubija
igrali smo dobro ali zajeb'o nas sudija.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 20 feb 2014, 23:03

Grokok je napisao/la:Znam da je off, ali ipak treba napomenuti rezultate Maribora i Plzen u EL. Mi smo odlični bili, dokle ljudi doguraju i kako trenutno igraju .. ;)
baš sam maloprije gledao sažetak utakmice protiv Plzena i o tome kontao. Možda u tome leži i naša prednost što smo svih ovih godina dobri, to da smo u stvari na početku igrali protiv superzajebanih ekipa.

Gledam akcije Victorije i tu ne možeš da ne naučiš nešto novo. Tu treba odbrana da bude 10 puta bolje skoncentrisana da bi se odbranio, nego što je potrebno u našoj ligi. Dvije takve tekme vrijede čitave sezone u PL.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.