AllGunsBlazing je napisao/la:
Sad sto se tice utakmice, 11v11 utakmica je bila u egalu, mogao Arsenal dati gol, mogao Bayern. Sa igracem manje je tesko protiv bilo koje, a posebno Njemacke ekipe. Mislim da je Fabianski mogao bolje kod prvog gola, al hajd to je sad na kraju nebitno.
Utakmica je bila i vise nego odlicna na pocetku,ruku na srce,nasi su se prepali,rijetko je ko ocekivao onako ofanzivan Arsenal i bas su bili stisli.Ne vjerujem da je Fabianski mogao bolje,covjek se ispruzio koliko je mogao,a i gol je bio cista majstorija Kroosa.Vrijedi spomenuti i onu paradu Sczesnya iz trece-cetvrte minute,rijetko ko bi ono odbranio.
Ozil je jos jednom pokazao da je jedan debil, da se drugacije ne izrazavam i sramota je da je on ostao citavu utakmicu na terenu.
Nije debil,koliko je umoran.Jedan je od najkonstantnijih igraca Arsenala ove sezone i skoro je bila slika kako mu opada broj sprinteva s pocetka sezone,jednostavno je istrosen,a gusti raspored mu ne da da predahne.
A Wengerov izbor da izadje Cazorla je bolji u tom trenutku bio,nego Ozil da izadje.
Sudjenjem svi mogu biti zadovoljni,barem ja tako mislim.Boateng je mozda i trebao dobiti drugi zuti karton,ali kad se uzme u obzir da mu je prvi dat' nakon nesviranog offsidea,nekako to dodje na svoje.
Naivnost koju je Demichelis sinoc pokazao,pokazao je i Sczesny veceras,ono je bio i cist penal i cist crveni,jedini krivac je golman,ali tesko je i tu naivnost razumjeti s nase strane s obzirom na jacinu koju utakmica nosi i pritisak koji je na igracima.
Ono sto je razocaravajuce jeste sto se Arsenal potpuno predao u drugom poluvremenu,bez obzira na igraca manje.I City je imao igraca manje,jos su i gubili 0:1,a napadali su i stvorili nekoliko dobrih prilika.
Flamini je bio vise nego solidan u prvom poluvremenu,sjajno pokrivao teren i Bayern nije mogao polukontru da napravi uopste,ali sta ocekivati od zadnjeg veznog kada ekipa napravi bunker i dupli blok odbrane od 7 igraca na liniji sesnaesterca.
Istina,Bayern nije bio toliko jak veceras koliko se ocekivalo,ali ako se uzme u obzir da su Martinez i Schweinsteiger veci dio sezone van terena,te da je Lahm vise igrao u sredini,nego na beku i da Ribery fali,razlog je i vise nego ocit.4 klasna igraca su falila i opet su pokazali snagu.
Sanogu samo fali utakmica,gledao sam utakmicu u kupu protiv Liverpoola i tad' je bio dobar,ali Liga prvaka je skroz druga dimenzija,to svi znaju,i vidjelo se u 2 situacije da mu fali iskustva.Bila je jedna situacija kada nije dobro primio loptu,da je bio smireniji bilo bi sigurno kobnije po nas.
Onaj Cazorlin sut kad je bio 1 na 1 s Neuerom je bio ocajan.
Sve u svemu,mi mozemo biti zadovoljni utakmicom rezultatski,ali prikazanim na terenu i ne bas.Vi ste platili danak onim naivnim potezom golmana i skupo vas je kostalo.
Da je bilo 11 na 11,sigurno bi utakmica bila nabijenija kao i u prvom poluvremenu,ali mozda bi i Alaba pogodio penal,tako da je sve to u domenu naucne fantastike.
Sigurno da ce biti tezak mec u Minhenu,Arsenal je u istoj situaciji kao i prosle godine i ne bi me iznenadilo da krenu "glavom bez obzira",jer se bukvalno nema sta izgubiti.
Nadam se da necete shvatiti bilo koji dio ovog posta kao provokaciju,bez obzira na prije pisano,jer takvu namjeru nisam imao.
I ovo je od onih 4:0 protiv Barcelone prosle sezone najbolji mec Lige prvaka koji sam gledao.