Treba tu čvrsta ruka na klupi,neko ko zna kako se postaviti u ovim utakmicama.Kad im dođe neki renomirani protivnik imam osjećaj da skinu gaće prije nego što izađu na teren.effe_sa je napisao/la:Upravo tako, oni su toliko specifični da ih u Evropi i svijetu nećeš naći slične....Saurman je napisao/la:Leverkusen je u stanju dobiti Bayern ali takođe je u stanju izgubiti i od Braunschweiga.Čudna ekipa.![]()
Ma za njih je osmina finala uspjeh, to je njihov domet. E sad u nekim okolnostima oni mogu još malo dalje, ali s ovakvom ekipom je od prilike domet top 16. Više je kod njih to čudno kako se u pojedinim utakmicama obrukaju, kada ih neka ekipa (malo jača, zrelija) krene filovat, onda nema kraja, baš ga primaju....![]()
Kada povedu, to često bolje izgleda.
A opet domaća takmičenja i internacionalno takmičenje su dvije različite priče, jer poznato je kako je Man.City kao prvak Engleske ispao u grupnoj fazi prošle sezone.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Varira njima forma ali cinjenica je da protiv Bayerna izgledaju 3x bolje nego protiv Manchestera iako je Bayern u ovom trenutku 5x bolji tim od Engleza...sa Borusijom igraju egal utakmice( i prosle i ove sezone) a PSG ih rijesi za 20 minuta.Jednostavno imaju nekakav kompleks protiv velikih europskih imena(van Germany-ja).Nije ovo vise slucajnost.effe_sa je napisao/la:Upravo tako, oni su toliko specifični da ih u Evropi i svijetu nećeš naći slične....Saurman je napisao/la:Leverkusen je u stanju dobiti Bayern ali takođe je u stanju izgubiti i od Braunschweiga.Čudna ekipa.![]()
Oni su jos veca sramota od Leverkusena...treca godina u nizu kako se sramote a ulaganja kao kompletna Bundesliga zadnjih 10 godina.effe_sa je napisao/la:A opet domaća takmičenja i internacionalno takmičenje su dvije različite priče, jer poznato je kako je Man.City kao prvak Engleske ispao u grupnoj fazi prošle sezone.
Upravo tako...Saurman je napisao/la:Kad im dođe neki renomirani protivnik imam osjećaj da skinu gaće prije nego što izađu na teren.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 18 feb 2014, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.
Ma nije ti tu toliko do trenera. Mislim donekle jeste, Finac je još mlad, s obzirom koliko malo iskustva ima on je neke ciljeve i postigao s Leverkusenom. Njihov je problem specifičan mentalitet u klubu, koji je takav godinama i godinama. Prije koju godinu treba se sjetit samo kada su oni u grupi dobili Chelsea i Valenciju , a onda ih je razmontirala Barca u osmini finala. Nije problem bio tada što su oni izgubili od super moćne Barce, nego što su stradali 1:7. I sada su u grupi, u ovoj sezoni djelovali zrelo protiv Shaktara, a onda ih razmontira ManU i to kući. Mislim to su okolnosti koje rijetko gdje kod nekog drugog kluba možeš pronaći.....Saurman je napisao/la: Treba tu čvrsta ruka na klupi,neko ko zna kako se postaviti u ovim utakmicama.Kad im dođe neki renomirani protivnik imam osjećaj da skinu gaće prije nego što izađu na teren.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Možda ih bije neko proklestvo.effe_sa je napisao/la:Ma nije ti tu toliko do trenera. Mislim donekle jeste, Finac je još mlad, s obzirom koliko malo iskustva ima on je neke ciljeve i postigao s Leverkusenom. Njihov je problem specifičan mentalitet u klubu, koji je takav godinama i godinama. Prije koju godinu treba se sjetit samo kada su oni u grupi dobili Chelsea i Valenciju , a onda ih je razmontirala Barca u osmini finala. Nije problem bio tada što su oni izgubili od super moćne Barce, nego što su stradali 1:7. I sada su u grupi, u ovoj sezoni djelovali zrelo protiv Shaktara, a onda ih razmontira ManU i to kući. Mislim to su okolnosti koje rijetko gdje kod nekog drugog kluba možeš pronaći.....Saurman je napisao/la: Treba tu čvrsta ruka na klupi,neko ko zna kako se postaviti u ovim utakmicama.Kad im dođe neki renomirani protivnik imam osjećaj da skinu gaće prije nego što izađu na teren.

Uvijek se sjetim priče o Benfici i tome kako ih je neki igrač (ne mogu se sjetiti imena) prokleo, ljudi prošle godine izgubli ligu u 94 min protiv Porta par dana kasnije izgubili LE u 95 min protiv Chelsea.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Unatoč našoj želji da Bundesliga bude jača i konkurentnija svake godine, ovakav rezultat jednostavno dadne šamar meni i svim zaljubljenicima u Bundesligu. Jednostavno, ne mogu Bayern i Borussia sami vinuti Bundesligu u najveće visine. To je jasno potpuno.
Ne mogu vjerovati da trenutno druga ekipa Bundeslige pruži ovakvu partiju. Malo je reći sramota. No realno, Leverkusen nema pravi kvalitet za nešto više. Sramota je da doma prime 4 komada i to lagano. Smije nam se Europa trenutno.
Kao što sam i napisao na temi Levera, ako se ne misle značajno pojačati bolje da Wolfsburg uhvati Ligu Prvaka nekako jer sam siguran da su ozbiljniji klub trenutno, nadam se i dugoročno, od Leverkusena.
Od Leverkusena očekujemo taj iskorak ali nikako da se dogodi. Ne shvaćam ih, jednostavno ne shvaćam. Uvijek u vrhu ali nikako dovoljno da budu ozbiljan konkurent Bayernu ili da u Europi budu konkurentniji. Pa dajte odvojite više jednom neki veći novac i budite vrhunski klub a ne uvijek poligon za razvoj igrača.
Netko spomene Schalke, kad smo kod njih, uvjeren sam da im treba bolji trener od ovog i oni mogu odmah postati vrhunska ekipa. Njima treba samo pravi trener. Da, trenutni rezultati idu protiv mene ali pošto ih gledam dosta znam o čemu pričam.
Tuchel konačno zaslužuje da vodi veliki klub.
Ne mogu vjerovati da trenutno druga ekipa Bundeslige pruži ovakvu partiju. Malo je reći sramota. No realno, Leverkusen nema pravi kvalitet za nešto više. Sramota je da doma prime 4 komada i to lagano. Smije nam se Europa trenutno.
Kao što sam i napisao na temi Levera, ako se ne misle značajno pojačati bolje da Wolfsburg uhvati Ligu Prvaka nekako jer sam siguran da su ozbiljniji klub trenutno, nadam se i dugoročno, od Leverkusena.
Od Leverkusena očekujemo taj iskorak ali nikako da se dogodi. Ne shvaćam ih, jednostavno ne shvaćam. Uvijek u vrhu ali nikako dovoljno da budu ozbiljan konkurent Bayernu ili da u Europi budu konkurentniji. Pa dajte odvojite više jednom neki veći novac i budite vrhunski klub a ne uvijek poligon za razvoj igrača.
Netko spomene Schalke, kad smo kod njih, uvjeren sam da im treba bolji trener od ovog i oni mogu odmah postati vrhunska ekipa. Njima treba samo pravi trener. Da, trenutni rezultati idu protiv mene ali pošto ih gledam dosta znam o čemu pričam.
I slijepac vidi zbog cega je stanje takvo kakvo jest.Stefan Effenberg je napisao/la:Unatoč našoj želji da Bundesliga bude jača i konkurentnija svake godine, ovakav rezultat jednostavno dadne šamar meni i svim zaljubljenicima u Bundesligu. Jednostavno, ne mogu Bayern i Borussia sami vinuti Bundesligu u najveće visine. To je jasno potpuno.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Kod njega me posebno interesuje (kada bi preuzeo veći/veliki klub) da li će i dalje biti onako nervozan.Stefan Effenberg je napisao/la: Tuchel konačno zaslužuje da vodi veliki klub.
Ono što trenutno pokazuje je veoma štetno po zdravlje.

Moram još reći da sam ovog suca (fahru radončića - pljunuti

Vom Jäger zum Gejagten
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Ja ne vidim, i nemoj misliti da te zezam, ali stvarno te ne kužim. Jednostavno ne razumijem što želiš reći, imaš li volje pobliže objasniti? I ne zezam te, ozbiljno mislim.bega_afc je napisao/la:I slijepac vidi zbog cega je stanje takvo kakvo jest.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Emre Can? Mozda zbog toga? Kao sto bi jedan Borussijin(pronaci ce se
) rekao, sve dok budu uigravali igrace za Bayern nikad od njih ekipe.
A i liga je slabija zbog Bayerna, htjeli vi to priznati ili ne. Uzeti najboljeg igraca svake godine je ipak unistavanje lige.

A i liga je slabija zbog Bayerna, htjeli vi to priznati ili ne. Uzeti najboljeg igraca svake godine je ipak unistavanje lige.
Celik!3,2,2.
Pare. Na to mislim. Osim Bajerna nijedna ekipa nije na ti sa parama. Koja ekipa osim Bajerna iz Bundeslige moze zadrzat igraca kad dodje iole ozbiljnija ponuda na adresu kluba. Sve sto valja ili igra za Bajern i Dortmund, ili je vec otislo daleko u ekipe koje ce im ponudit puno vece plate. Pogledaj Njemacku reprezentaciju i pogledaj gdje igraju ti igraci, mislim da je sve receno.Stefan Effenberg je napisao/la:Ja ne vidim, i nemoj misliti da te zezam, ali stvarno te ne kužim. Jednostavno ne razumijem što želiš reći, imaš li volje pobliže objasniti? I ne zezam te, ozbiljno mislim.bega_afc je napisao/la:I slijepac vidi zbog cega je stanje takvo kakvo jest.
#Voajeroljupci na respiratorima.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Hahahaha.... Ma Tuchel je strašan... Jako ga cijenim. Izvlači iz igrača ono najviše što se valjda može, strašan motivator, jak autoritet, nogomet koji pružaju je zbilja dobar, nakon malo slabije prošle sezone opet ove godine odlični rezultati.geronimo je napisao/la:Kod njega me posebno interesuje (kada bi preuzeo veći/veliki klub) da li će i dalje biti onako nervozan.Stefan Effenberg je napisao/la: Tuchel konačno zaslužuje da vodi veliki klub.
Ono što trenutno pokazuje je veoma štetno po zdravlje.![]()
Jednostavno, vrijeme je da ga jedan veliki klub uzme. Ako može imati tako dobre rezultate sa jednim Mainzom, pitam se šta bi u stanju bio raditi sa jačim igračima. Zaslužuje priliku i siguran sam da će ju dobiti.
Bilo je nešto prije sa Schalkeom, nadam se da će Keller otići na kraju sezone i da bi Tuchel mogao preuzeti kormilo.

Što se tiče suca, nisam gledao cijelu tekmu pa ne mogu prokomentirati realno. Zadnjih 20 minuta nije imao gdje pogriješiti...

- Stefan Effenberg
- Kontakt:
A to misliš... Jao meni... Nisam te taj tren mogao shvatiti.bega_afc je napisao/la:Pare. Na to mislim. Osim Bajerna nijedna ekipa nije na ti sa parama. Koja ekipa osim Bajerna iz Bundeslige moze zadrzat igraca kad dodje iole ozbiljnija ponuda na adresu kluba. Sve sto valja ili igra za Bajern i Dortmund, ili je vec otislo daleko u ekipe koje ce im ponudit puno vece plate. Pogledaj Njemacku reprezentaciju i pogledaj gdje igraju ti igraci, mislim da je sve receno.Stefan Effenberg je napisao/la:Ja ne vidim, i nemoj misliti da te zezam, ali stvarno te ne kužim. Jednostavno ne razumijem što želiš reći, imaš li volje pobliže objasniti? I ne zezam te, ozbiljno mislim.bega_afc je napisao/la:I slijepac vidi zbog cega je stanje takvo kakvo jest.
A čuj, duga rasprava. Velika tema. Da ju sad ne započinjemo.
Ukratko, svaka medalja ima dvije strane. Mogli bi napisati puno na ovu temu, pa čak se i ponavljati ali imalo bi se šta pisati. No, pustimo ove teške teme u ove kasne sate...
- Blaszczykowski
- Kontakt:
u bl je stanje vrlo dobro. bayo i bvb su u svjetskom vrhu, s04 i kusen su konstantni sudionici eliminacijske faze u lp, wob počima pomalo ličiti na ozbiljan klub, gladbach pametno radi i raste... jedan poraz ne znači da je liga za k.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Kubićka, smiju li ti se brkovi?Blaszczykowski je napisao/la:u bl je stanje vrlo dobro.

On i njegovo navijanje za nejač.

Vom Jäger zum Gejagten
- Blaszczykowski
- Kontakt:
nisu prika, stvarno vas ne volim.
ali moram priznati da ste mnogo jaki.

Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Protiv Bayerna si počeo u Ligi prvaka navijat od zadnjeg finala...Prije toga si uvijek bio za njemačke klubove, a sada si skoro uvijek protiv Bayerna....Blaszczykowski je napisao/la:nisu prika, stvarno vas ne volim.ali moram priznati da ste mnogo jaki.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Šta se čudiš effe, ta strijela koja ga je probola je bila otrovna.
Haug!
Opet mislim da se raduje našoj pobjedi kao i par ortaka sa teme (adnan, hare).
Haug!

Opet mislim da se raduje našoj pobjedi kao i par ortaka sa teme (adnan, hare).

Vom Jäger zum Gejagten
Ne znam kako Vi na sve ovo gledate, ali za mene je ovo najlosija sezona Bundeslige u Evropi posljednjih nekoliko godina...
Bayern- uradice ono sto se od njih ocekuje tj. visok plasman u LP
Dortmund - s obzirom na povrede i sva desavanja u klubu (odlazak kljucnih igraca) mislim da bi 1/4 finale LP bilo uspjeh, a 1/2 finale tzv. premija
Leverkusen - kada bolje razmislim bilo bi bolje da su zavrsili u LE-u. Za PSG su doslovno predstavljali tzv. Freilos
Schalke - kao sto bi Nijemci rekli: die haben die Aarschkarte gezogen.
VfB - obrukao Njemacki fudbal ispadanjem protiv ekipe koja je minimalno dvije klase ispod njih
Freiburg - vidi se da Evropa nije za njih i da su protekle sezone doslovno u istu zalutali
Frankfurt - skupo prodali kozu, ali situacija u BL ce ih natjerati da otpisu LE. Jednostavno nisu sposobni za takmicenje na dva fornta.
Bayern- uradice ono sto se od njih ocekuje tj. visok plasman u LP
Dortmund - s obzirom na povrede i sva desavanja u klubu (odlazak kljucnih igraca) mislim da bi 1/4 finale LP bilo uspjeh, a 1/2 finale tzv. premija
Leverkusen - kada bolje razmislim bilo bi bolje da su zavrsili u LE-u. Za PSG su doslovno predstavljali tzv. Freilos
Schalke - kao sto bi Nijemci rekli: die haben die Aarschkarte gezogen.
VfB - obrukao Njemacki fudbal ispadanjem protiv ekipe koja je minimalno dvije klase ispod njih
Freiburg - vidi se da Evropa nije za njih i da su protekle sezone doslovno u istu zalutali
Frankfurt - skupo prodali kozu, ali situacija u BL ce ih natjerati da otpisu LE. Jednostavno nisu sposobni za takmicenje na dva fornta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Amere ode ti daleko....A ebemu ne možemo sada ocjenjivat sezonu. Po meni je vrlo dobra čim su tu 4 predstavnika u osmini finala LP. U EL dosta i taj jedan u šesnaestini pa makar i ako bi ispao.
A u LP će najmanje 1-2 kluba u četvrtfinale LP i odmah je sve odlično. A ako se ponov osvajanje LP onda tu govorimo već o fantastičnoj sezoni....
Sada je bitno samo da BVB ne zahebe, a da Schalke skupo proda kožu pa šta bude neka bude....
A u LP će najmanje 1-2 kluba u četvrtfinale LP i odmah je sve odlično. A ako se ponov osvajanje LP onda tu govorimo već o fantastičnoj sezoni....

Sada je bitno samo da BVB ne zahebe, a da Schalke skupo proda kožu pa šta bude neka bude....

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
Ajmo Dortmund vrijeme je da skinete vise taj Guzen s druge pozicije, kako bih volio da ih i Vucici preteknu, EL je njihov rang.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.