ABA liga
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: ABA liga 2013/2014
mega danas je ono sto je prije 4-5 godina bio fmpDANTES je napisao/la:mega je melem za oči
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ultrasstyle_tz je napisao/la:jbg ne bi djeca izdrzala odbranu covjeka plus presing plus ovaj napadacki stil igre...ne sjecam se kad sam zadnji put vidio ekipu koja sa onakvom lakocom dolazi na zicer iz izradjenih akcija..sad da li je to posljedica Milojevicevog talenta kao trenera ili nevjerovatne generacije, posebno visokih igraca koji razumiju kosarku to cemo vidjeti kada oni odu iz Mege ili kada/ako Milojevic dobije neki drugi angazman u vecem klubu..
volio bih vidjeti recimo kako bi ovaj njegov napad preko Jokica i Varde funkcionirao preko Silba
u tim godinama se i igra samo napad i brza kosarka..liga nikad losija,mislim zadar,madari,siroki imaju po 5,6 pobjeda

ne slazem se da je liga losa to dokazuju el i eurocup gdje aba i dalje ima predstavnike, a uvjek je bilo ekipa koje su imale samo 5-7 pobjedalumani je napisao/la:ultrasstyle_tz je napisao/la:jbg ne bi djeca izdrzala odbranu covjeka plus presing plus ovaj napadacki stil igre...ne sjecam se kad sam zadnji put vidio ekipu koja sa onakvom lakocom dolazi na zicer iz izradjenih akcija..sad da li je to posljedica Milojevicevog talenta kao trenera ili nevjerovatne generacije, posebno visokih igraca koji razumiju kosarku to cemo vidjeti kada oni odu iz Mege ili kada/ako Milojevic dobije neki drugi angazman u vecem klubu..
volio bih vidjeti recimo kako bi ovaj njegov napad preko Jokica i Varde funkcionirao preko Silba
u tim godinama se i igra samo napad i brza kosarka..liga nikad losija,mislim zadar,madari,siroki imaju po 5,6 pobjeda
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Vidi, kako da ti kazhem, ali Crvena Zvezda Telekom je ono shto je pre 4-5 godina bio FMP.nerminh74 je napisao/la: mega danas je ono sto je prije 4-5 godina bio fmp

BY

@magica pa mi nikad nismo.čuli tvoje obrazloženje, je li to fmp, zvezda, neko treći? nekako si tu ostao ko Zoro? tj maskiran
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
DANTES je napisao/la:@magica pa mi nikad nismo.čuli tvoje obrazloženje, je li to fmp, zvezda, neko treći? nekako si tu ostao ko Zoro? tj maskiran

Cinjenica je da je to nekakvo smutnoe djelo, ali ne bih rekao da je u pitanju chista promena imena iz FMP u CZT, kako VT sugerishe. Ne bih rekao ni da je to stara CZV, sa promenjenim imenom, jer su promenili adrese.
Bice pre da je ovo nov klub, tj. 1 burazerska "shtela" privatizacije razbijanjem minusa stare CZ, pa naknadnim otkupom istih od strane nove CZT, gde bi se na kraju napravila fuzija koja bi gazda Chovica promovisala i de facto i de jure u vlasnika privatnog KK CZ koji bashtini tradiciju Popoviceve, Kalemberove i Gecove Crvene zvezde. Ovo sad jeste nekakav medjuklub (nejasne vlasnicke strukture u koji se upumpava novac iz sivog sektora), ali je chinjenica da Srbi vole tj. navijaju za ideje, a ne za PIB brojeve.

Uostalom, imao si priliku da vidis i stvaranje zenskog OK Partizan, koje je uradjeno po slicnom shablonu. Za drzhavu, navijache JSDPa i OSS to je "ZOK Partizan Vizura", za sve ostale je to Vizura sa Toshinog bunara.

gdje spomenu ZOK Partizan, ja tek ove godine skontah da one igraju... a znam da je klub koji.je imao 7 titula ugašen 70-ih...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Cuj ovu gore anketu gdje je po glasanju po vasem misljenju Partizan glavni kandidat za osvajanje ABA lige ove sezone hahah ajd me nemojte nasmijavat jer Partizan jedva Siroki dobiva a kamoli da ce osvojit ovo...Definitivno borba izmedu Cedevite i Zvezde do kraja 

YNWA!
76ERS!
76ERS!
Zasto stalno pravite iste greske.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
I ja se pitamRaul_64 je napisao/la:Zasto stalno pravite iste greske.

Parttizan pa onda ovi dvoje. Tako to stoji zasada.
RIP CITY!
oprosti im ne znaju šta zbore..Raul_64 je napisao/la:Zasto stalno pravite iste greske.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
http://www.totalsport.hr/hr/blogeri/blo ... u-nba-lige" onclick="window.open(this.href);return false;
Gledam malo statistiku i ne vjerujem koja je domiancija mladosti u ovoj ligi
.
Mega je stvarno simpaticna ekipa. Isprva sam mislio da ence moci bit tako dobri, ali demantirali su me. Zadar ili Siroki ce ispast. Mislim da je za Siroki bolje da odu i konsolidiraju se jednu sezonu pa se opet vrate.

Mega je stvarno simpaticna ekipa. Isprva sam mislio da ence moci bit tako dobri, ali demantirali su me. Zadar ili Siroki ce ispast. Mislim da je za Siroki bolje da odu i konsolidiraju se jednu sezonu pa se opet vrate.
RIP CITY!
Medjusobna utakmica Sirokog i Zadra ce odluciti tko ostaje u ligi
Mali Miljenovic je strasno odigrao sinoc,prakticno nas je sam pobjedio
Mali Miljenovic je strasno odigrao sinoc,prakticno nas je sam pobjedio
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Kako Micic samo nezgodno pade. :/ Sva sreca nista mu nije bilo, sto prije da se u potpunosti oporavi!
Kako Micic samo nezgodno pade. :/ Sva sreca nista mu nije bilo, sto prije da se u potpunosti oporavi!
...Život za Široki...
Nemanja Radovic presao iz Mege u Murciu
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Vjerovatno ce ga Velickovic zamijeniti.Android je napisao/la:Nemanja Radovic presao iz Mege u Murciu
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Uskoro derbi Zvezde i Partizana. Prenos imate na arenasport 1. Utakmice su uvijek dramatične, pune emocija, upravo zbog toga su a must za gledanje. Zvezda je favorit, s tim da oni pobjeđuju kada je to nebitno. Čim je utakmica važnija oni je izgube i upravo je to najveća razlika između ova dva tima. Partizan bi se sa porazom doveo u nezgodnu situaciju ako Budućnost dobije u gostima Olimpiju.
Cedevita je slična Zvezdi. Čim je malo ozbiljnija utakmica dođe Cibona i razvali ih u svim mogućim segmentima košarkaške igre.
Uglavnom uživajmo večeras u košarci.
Cedevita je slična Zvezdi. Čim je malo ozbiljnija utakmica dođe Cibona i razvali ih u svim mogućim segmentima košarkaške igre.
Uglavnom uživajmo večeras u košarci.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.