Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

keramikr
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la keramikr » 17 feb 2014, 13:22

LenBias je napisao/la:gdje da odem, sta da kliknem? ne znam ja gdje se to vidi, nadje, skine, instalira, totalni sam laik za pc ko pc :mrgreen:
znaš li koja ti je graficka?
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 feb 2014, 13:25

pojma brate nemam, znas apsolutno nikakve veze nemam, znam samo kad sam kupovao pc da sam htio da bude "brz" i da ima puno giga za razne serije, filmove i muziku :mrgreen: ne igram igrice pa sam prilicno siguran da je neka losija graficka i fakticki mi pc samo sluzi za internet, gledanje serija/filmova, slusanje muzike i eventualni rad u ofisu kad zatreba za fax ili neki poslic ako moram uradit :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 17 feb 2014, 13:29

LenBias je napisao/la:pojma brate nemam, znas apsolutno nikakve veze nemam, znam samo kad sam kupovao pc da sam htio da bude "brz" i da ima puno giga za razne serije, filmove i muziku :mrgreen: ne igram igrice pa sam prilicno siguran da je neka losija graficka i fakticki mi pc samo sluzi za internet, gledanje serija/filmova, slusanje muzike i eventualni rad u ofisu kad zatreba za fax ili neki poslic ako moram uradit :lol:
pogledaj ovaj video,i napisi koja ti je vrsta cipa,to ti se nalazi 1:32 ovog videa,pa javi,sredit cemo to :)
" onclick="window.open(this.href);return false;

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 17 feb 2014, 13:40

Lillard0 je napisao/la:dobro, a koji onda da uzmem?

nije bas smece, imam ga oko 3 godine i nisam imao nikakvih problema...
Za mene jest uvijek sam imao problema sa njim ne odmah kada ga instaliraš al s vremenom uvijek nešto zeza...
Ako imaš W8 onda nemoj nikakav ja ne koristim ništa evo pola godine i nikakvi problema negdje sam čitao da ima u sebi ugrađen MSE(Microsoft Security Essentials) a ako imaš 7 onda skini ovaj av nećeš se pokajat svi ga hvale
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 feb 2014, 13:53

keramikr je napisao/la:
LenBias je napisao/la:pojma brate nemam, znas apsolutno nikakve veze nemam, znam samo kad sam kupovao pc da sam htio da bude "brz" i da ima puno giga za razne serije, filmove i muziku :mrgreen: ne igram igrice pa sam prilicno siguran da je neka losija graficka i fakticki mi pc samo sluzi za internet, gledanje serija/filmova, slusanje muzike i eventualni rad u ofisu kad zatreba za fax ili neki poslic ako moram uradit :lol:
pogledaj ovaj video,i napisi koja ti je vrsta cipa,to ti se nalazi 1:32 ovog videa,pa javi,sredit cemo to :)
slika

eto ga brate, sta dalje :mrgreen:

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 17 feb 2014, 13:58

LenBias je napisao/la:
keramikr je napisao/la:
slika

eto ga brate, sta dalje :mrgreen:
sad cu ja naci driver 8-)

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 17 feb 2014, 14:16

evo za win xp
http://www.geforce.com/drivers/results/71702" onclick="window.open(this.href);return false;
evo za win 7
http://www.geforce.com/drivers/results/71701" onclick="window.open(this.href);return false;

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 17 feb 2014, 14:23

sad sam tek vidio poruku pa da ti ne odgovaram i tamo i ovamo, sedmica je sistem :D probacu sad skinut ovo i instalirat, valjda nesto ne pogrijesim :mrgreen: hvala stari ;)

keramikr
Kontakt:

Post Postao/la keramikr » 17 feb 2014, 14:24

LenBias je napisao/la:sad sam tek vidio poruku pa da ti ne odgovaram i tamo i ovamo, sedmica je sistem :D probacu sad skinut ovo i instalirat, valjda nesto ne pogrijesim :mrgreen: hvala stari ;)
ma nista :) ,samo onda skini taj drive za win 7 i to je to

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 17 feb 2014, 15:47

Imao sam i ja isti problem sa grafickom na poslu samo sto meni nije novi driver pomogao, ja sam sve novo stavio od BIOS do grafickog driver.
Nvidia webstranica ima mogucnost da kada odes da otkriju koju karticu imas i oni ti odmah nadju drivere za tvoj OS.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 feb 2014, 15:49

adisice je napisao/la:
Lillard0 je napisao/la:dobro, a koji onda da uzmem?

nije bas smece, imam ga oko 3 godine i nisam imao nikakvih problema...
Za mene jest uvijek sam imao problema sa njim ne odmah kada ga instaliraš al s vremenom uvijek nešto zeza...
Ako imaš W8 onda nemoj nikakav ja ne koristim ništa evo pola godine i nikakvi problema negdje sam čitao da ima u sebi ugrađen MSE(Microsoft Security Essentials) a ako imaš 7 onda skini ovaj av nećeš se pokajat svi ga hvale
Evo skinuo sam MSE.. I odmah problem :mrgreen:
slika
ovako nesto slicno samo sto kod mene nema ovog "clean computer" . Sliku sam negdje preuzeo, vidi gore je real-time protection upaljenm, a meni nikako ne moze. pojavi se error... pise nesto "the timeout has expired...

sad cu vidjet da neki drugi skinem stajaznam.. btw. koristim xp ako ista znaci.
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 feb 2014, 17:20

Nije bitno, rijesio sam sve.. :)
RIP CITY!

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 17 feb 2014, 22:14

Imam problema sa tastaturom. Dok kucam, sama od sebe ubacuje zvjezdice (*), da napišem rečenicu a da ih ne brišem bilo bi ih bar 30. A i kad brišem ono ih ubacuje još više, pa je to baš mučno. Na google sam našao da ljudi imaju sličnih problema sa nekim drugim slovima, ali niko ne zna riješenje, mijenjali su tastaturu i kaže ništa se ne promjeni, ja sistem obarao i opet ništa, a tastaturu nisam promijenio jer ne želim da kupujem bezveze ako nije do nje problem. Ako neko nešto zna, bio bih zahvalan. :)
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 18 feb 2014, 01:50

Nista stari nosi ga pravac hodzi :P

Jaran mi je imao isti problem, njemu se stalno pojavljivala 1-ica, dok je pisao nesto. Mislio sam da nije kakav virus, pa sam zamalo i digao sistem, ali bio je problem u tastaturi. Probaj promjeniti tastaturu ako jos nisi, ako imas slucajno drugu a ako ne posudi od prijatelja, pa provjeri da nije do toga prvo. Probaj i izvaditi skroz tastaturu i pisi sa misom npr. na you tubu imas onu opciju gdje mozes pisati pomocu misa, to ti stoji na kraju opcije search, mala ikonica.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 18 feb 2014, 09:43

Ovako imam Mtel adsl sa paketom open trio dešaje se evo 2 dana po dani brzina 0,60 kbs a po noći normalno..šta bi moglo bit?mrsko mi one zvat amatere iz mtela :mrgreen:

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 18 feb 2014, 11:28

adisice je napisao/la:Ovako imam Mtel adsl sa paketom open trio dešaje se evo 2 dana po dani brzina 0,60 kbs a po noći normalno..šta bi moglo bit?mrsko mi one zvat amatere iz mtela :mrgreen:
Na tvoju zalost vjerovatno ces morati zvati amatere iz Mtela jer tesko da je neki problem sa tvoje strane. Mozes pokusati restartovati modem i ruter i ako ides preko wirellessa pokusaj se spojiti direktno na modem da vidis hoce li biti sta bolje, ako bude bolje reci pa crmo vidjeti sta bi moglo biti. Medjutim kao sto rekoh vjerovatno moras zvati gospodu iz Mtela :D.

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

adisice
Kontakt:

Re:

Post Postao/la adisice » 18 feb 2014, 14:44

guber_90 je napisao/la:
adisice je napisao/la:Ovako imam Mtel adsl sa paketom open trio dešaje se evo 2 dana po dani brzina 0,60 kbs a po noći normalno..šta bi moglo bit?mrsko mi one zvat amatere iz mtela :mrgreen:
Na tvoju zalost vjerovatno ces morati zvati amatere iz Mtela jer tesko da je neki problem sa tvoje strane. Mozes pokusati restartovati modem i ruter i ako ides preko wirellessa pokusaj se spojiti direktno na modem da vidis hoce li biti sta bolje, ako bude bolje reci pa crmo vidjeti sta bi moglo biti. Medjutim kao sto rekoh vjerovatno moras zvati gospodu iz Mtela :D.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sve sam probao resetovao,preko lan kabla jer inače spojen sam wifi-om,na spliteru onom gledo da nije šta i probao sam speedtest na mobitelu i isto jbg...Al mi čudno što je normalan internet po noći ako je do modema :?

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 18 feb 2014, 19:42

Moze li mi neko pojasniti rad onog "survey" cuda ? hocu da downloadujem jedan file i treba kao da ispunim neki survey, i evo sta se pojavi:

slika

Ispod se nesto spominje 6 km, u cemu je caka, kako da ovo bezbolno downloadujem ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 feb 2014, 20:05

E ovako ljudi. Do prije 15-ak dana imao sam znaci krntiju od kompjutera za kojeg ne znam ni iz koje je godine i kome je trebalo po 15 minuta da otvori jednu ebenu stranicu na netu. Sa takvim kompom sam mogao gledati utakmice na netu bez stekanja. Dakle prije 15-ak dana sam uzeo novi komp i sada je sve OK sto se tice neta, sve ide kao ludo, ali nmgu pogledat nijednu hebenu utakmicu od stekanja. Nebitno na kojoj stranici gledam uvijek isto njesra, steka i gotovo.

Zna li neko sta bi trebao uraditi, skroz sam popi.zdio zbog ovoga :evil:
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

miki_92
Kontakt:

Re:

Post Postao/la miki_92 » 18 feb 2014, 21:41

Papastathopoulos je napisao/la:Moze li mi neko pojasniti rad onog "survey" cuda ? hocu da downloadujem jedan file i treba kao da ispunim neki survey, i evo sta se pojavi:

slika

Ispod se nesto spominje 6 km, u cemu je caka, kako da ovo bezbolno downloadujem ?
sve sto ima "survey" je u biti fake, tako da probaj naci taj file na nekoj drugoj str.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], tiketoke i 5 gostiju.