Ama "Game", sto se čudiš!The Game je napisao/la:Ne znam sto svi stavljaju Noku medju hrvatske strucnjake. Rodjen je u BiH, igrao u BiH, Hrv i Dojclandu, trenirao klubove u te tri drzave i on je hrv. trener. Onda mozemo reci i da je svapski jer je tamo proveo najvise rukometnog zivota.
Ne znam da li si on ikada izjasnio kao hrv ili bh trener pa ga zbog toga svrstavaju tamo, ali ja to nigdje nisam vidio
Noka je iz Mostara, a kako vidim (Bijeljinac, ect) opet "šire fol s-h bratsvo i jedinstvo".... Nahebaće , zna se ko

Eto, samo dvije ex-YU republike imaju sport, stručnjake, najbolje na planeti....Slovenci pojma nemaju niucemu, Crnogorci ni plivat ne znaju, a tek Makedonci

Hrvatima niko ne spori, ko poznaje sport, da su svjetski rukometni vrh već duži period, ne spori ni određeno znanje njihovog selektora mada ga javnost i struka ni u vlastitoj državi baš toliko ne cijene kao g.Bijeljinac, kojeg RK Zagreb otjera i dovede 'novog hrvatskog' stručnjaka Senjanina Maglajliju...
Hrvati imaju rukometnu tradiciju i solidnu 'bazu' (pogotovo u BiH), ali najvažnije - dobro razradjen 'sistem' i jake, mudre (većinom) ljude u Savezu!
Srbija upravo to nema (kao i BiH), a imali su igrača i ekipa koje su mogle komotno nositi pridjev "svemirci".... generacija N.Jovanovića.... ali Srbiji nikad niti jedan trener (makar i u svijetu bio priznat) nije dobar pa i kad su pobjeđivali sve redom po, minimum, 4-5 golova razlike bilo je dežurnih (punooo) domaćih kritičara koji ma je to bilo malo i slabo!!!
Srbija je, zahvaljujući svom "sistemu", uspjela pojačati mnoge evropske repke s igračima kojih se olako odricala, najčešće iz ne baš sportskih razloga, ali i 'odbiti' neke igrače od reprezentacije do 'nivoa' da im se skoro rukomet ogadio...I onda se sad pitaju što nisu u vrhu svjetskog rukometa, što su trebali biti konstantno s obzirom na 'bazu' i tradiciju koju imaju u rukometu....