FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 22 jan 2010, 18:46

Ja mislim da ce u prvoj tekmi u Tz biti njasre na Tusnju,samo budala moze reci da nece biti nereda,ja iako sam navijac Slobode,ne planiram ici na tu tekmu,i sve dok se ne rijesi pitanje gostujucih navijaca na Tusnju,nek se baci jedan kamen ili jedna baklja na protivnicke navijace eto belaya,tu ne pomaze niko,pa cak ni kornjace :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 23 jan 2010, 17:57

Zakljucena lista pojacanja FK Slobode
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 23 jan 2010, 22:15

A onaj Almir Rahmanovic sto vam je stigao na probu je li jos trenira ili ste ga vec sutnulu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 jan 2010, 23:18

Sloboda je po svemu sudeći zaključila listu pojačanja za nastavak sezone. Mogućnost da u tim s Tušnja dođe i Zoran Rajović, definitvno je otpala, jer je ovaj napadač pronašao angažman u Grčkoj.

Prema pisanju strane štampe, Rajović je potpisao za OFI sa Krita, tima u kojem igra i Mario Lamešić.Sloboda se priprema u Zlači gdje su, po izjavi trenera Vlatka Glavaša, uslovi za pripreme idealni. Na priprememama se nalaze 22 nogometaša, a očekuje se dolazak i U-18 reprezentativca Bekića. Dan prije završetka priporema, u Međugorje na okupljanje U-19 reprezentacije otići će vratar Tino Divković.

Neodlaskom na pripreme razočaran je Emir Kasapović, koji je ispao žrtveni jarac, kada je najavio mogućnost odlaska na probu u Švicarsku.

- Mnogi su odlazili i vraćali se, tolerisalo se, a meni ne dozvoljavaju da se pripremam i pokušam još jednom pronaći strani angažman. Na kraju sam odbačen kao da u Slobodi nisam ostavio najbolje godine – izjavio je Emir Kasapović, spomenuvši uzgred da mu Sloboda duguje velike novce.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o više od 20.000 maraka.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 26 jan 2010, 05:30

harry_90 je napisao/la:Ja mislim da ce u prvoj tekmi u Tz biti njasre na Tusnju,samo budala moze reci da nece biti nereda,ja iako sam navijac Slobode,ne planiram ici na tu tekmu,i sve dok se ne rijesi pitanje gostujucih navijaca na Tusnju,nek se baci jedan kamen ili jedna baklja na protivnicke navijace eto belaya,tu ne pomaze niko,pa cak ni kornjace :lol:

Savakako da neces biti jer je bojkot do daljnjeg, uprav zbog tribine koja nije zavrsena, a dobro se zna da je ans auprava bila ustanju D tribinu dodjeliti gostujucim navijacima i nerazmisljajuci o Fukarama.Nakon toga uslijedio je bojkot koji ce vjerovatno trajati do Avgusta mjeseca kad aje najavljeno da bi trebala biti gotova Sjeverna tribina :), ako kojim slucajem ne naprave na istoku neku montaznu tribinu prije prvog kola :)

Sto se tice Kasapa fakat mi je zao momka:(.... nije zasluzio da mu se ovako okrenu ledja.On je nase djete i upravo kosto je izjavio jedan je od rijetkih koji s enikad anije bunio i nije odlazio i vracao se.Po meni puno je bolji napadac bio prije 2-3 godine od svih drugih koje smo imali, ali nikad nije dobio pravu priliku izuzev na gostovanjima kada su ga korisitli kao jedinog napadaca zbog brzine kada su se opredjelili na duge lopte i bunker :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jan 2010, 11:35

Golman Tino Divković napušta pripreme Slobode!
Ovaj talentirani čuvar mreže sutra se, naime, mora javiti selektoru U-19 reprezentacije BiH koja se prvi put ove godine okuplja na pripremama, jednoj fazi priprema za kvalifikacione susrete prvenstva Evrope 2010. godine.

Divković je dobio dozvolu trenera Vlatka Glavaša da privremeno napusti pripreme Slobode. On je prvi golman U-19 reprezentacije kojoj predstoje kvalifikacije za završnicu EP-a protiv Engleske, R. Irske i Ukrajine. Prije toga, reprezentacija BiH je u predkvalifikakcijama bila bolja od Bugarske, S. Irske i Islanda. (tl)
Ovaj je momak 3* bolji od Mujkica,valjda ga Glavas ubaci na koju tekmu da zaigra :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 26 jan 2010, 11:38

SaltCityAttack je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Ja mislim da ce u prvoj tekmi u Tz biti njasre na Tusnju,samo budala moze reci da nece biti nereda,ja iako sam navijac Slobode,ne planiram ici na tu tekmu,i sve dok se ne rijesi pitanje gostujucih navijaca na Tusnju,nek se baci jedan kamen ili jedna baklja na protivnicke navijace eto belaya,tu ne pomaze niko,pa cak ni kornjace :lol:

Savakako da neces biti jer je bojkot do daljnjeg, uprav zbog tribine koja nije zavrsena, a dobro se zna da je ans auprava bila ustanju D tribinu dodjeliti gostujucim navijacima i nerazmisljajuci o Fukarama.Nakon toga uslijedio je bojkot koji ce vjerovatno trajati do Avgusta mjeseca kad aje najavljeno da bi trebala biti gotova Sjeverna tribina :), ako kojim slucajem ne naprave na istoku neku montaznu tribinu prije prvog kola :)

Sto se tice Kasapa fakat mi je zao momka:(.... nije zasluzio da mu se ovako okrenu ledja.On je nase djete i upravo kosto je izjavio jedan je od rijetkih koji s enikad anije bunio i nije odlazio i vracao se.Po meni puno je bolji napadac bio prije 2-3 godine od svih drugih koje smo imali, ali nikad nije dobio pravu priliku izuzev na gostovanjima kada su ga korisitli kao jedinog napadaca zbog brzine kada su se opredjelili na duge lopte i bunker :)
Jbg uprava nam je kanta zesca,a sto se tice Kasapa on kad trebaju da krenu na pripreme on ode u Svicu,na probu i zna da nece uspjet i vrati se u Tz kad se i ovi vrate sa priprema,njemu Sloboda dodje kao rezerva i ne moze se tako ponasati prema klubu i navijacima

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jan 2010, 00:26

Sloboda pakleno radi na Zlači
Već nekoliko dana, nogometaši Slobode pripremaju se za nastavak sezone na obroncima planine u Konjuh na izletišu Zlača.
Na minus 10 i snijegom okovanoj Zlači, 25 nogometaša Slobode pakleno radi pred nastavak sezone.

Na jutarnjem treningu igrači Slobode trče do 10 kilometara, nakon čega se podjele u tri ekipe koje međusobno odmjere snage. Popodnevni trening je nešto lakšeg inteniziteta pa rossoneri trče dionice od 5 do 7 kilometara te rade sa teškim medicinskim loptama.

Naša ekipa danas je na Zlači posjetila tuzlansku ekspediciju i prilikom dolaska mogli smo se uvjeriti da u ekipi Slobode vlada velika disciplina ali i to da je atmosfera među igračima jako pozitivna.

Veliko pojačanje Tuzlaka pred nastavak sezone je nekadašnji kapiten zagrebačkog Dinama, Igor Mostarlić koji je u Tuzlu stigao iz bihaćkog Jedinstva gdje je protekle jeseni 13 puta tresao protivničku mrežu, nakon ručka željeli smo uraditi intervju upravo sa Mostarlićem ali nas je spriječio trener Slobode, Vlatko Glavaš.

Žao mi je, u 13 sati svi moraju biti u svojim sobama i na spavanju jer želim da se što bolje pripreme za poslijepodnevni trening, žao mi je ali red se zna, kazao je Glavaš, što je pokazatelj kakav režim vlada na Zlači.

Tarik Okanović, veznjak tuzlanskog tima kaže da nikada do sada nije prošao ovakve pripreme.

Gotovo 10 godina igram u Slobodi i mogu reći da nikada nismo radili ovako pakleno, radimo udarnički i sve podnosimo stojički. Na sreću nema povreda i atmosfera u timu je odlična, vjerujem da ćemo spremni dočekati nastavak sezone te se nadam da opstanak neće doći u pitanje, kazao je Okanović.

U medijima se proteklih dana pojavila informacija de će Okanović otići na probu u jedan tim iz Uzbekistana što nam je veznjak Slobode demantirao ali je potvrdio interesovanje Uzbekistanaca.

O tome u ovom trenutku ne znam mnogo, u novinama sam pročitao da trebam na probu u neki tim ali do sada niko samnom nije imao nikakve kontakte. Interes kluba iz Uzbekistana postoiji, više bih trebao znati po povratku u Tuzlu. Trenutno su mi misli usmjerene samo ka Slobodi, naglašava Okanović.

Šef stručnog štaba tuzlanskog tima, Vlatko Glavaš, prezadovoljan je uslovima na Zlači ali smatra da Slobodu pravi dio priprema očekuje u Međugorju.

Ovdje smo naišli na mir i odlične uslove za rad, sviđa mi se ovo mjesto. Drago mi je što svi igrači daju sve od sebe, ekipa se mora što bolje pripremiti za nastavak sezone i igrat će samo oni koji budu najspremniji. Ne zanima me kako se ko zove, da li je neko reprezentativac ili koliko ima godina. Ovdje krećemo od nule i igrat će oni koji se dokažu i koji to zasluže.

Ovo je tek početni dio priprema, glavni dio nas očekuje u Međugorju, kao trener reprezentacije BiH pet godina sam išao na pripreme u Međugorje, tamo dolaze ekipe iz cijele Evrope i vjerujem da nismo pogriješili kada smo odabrali Međugorje kao našu narednu destinaciju, kazao je Glavaš.

Veliko pojačanje Tuzlaka pred nastavak sezone je bivši stoper Leotara i Sarajeva, Semjon Milošević koji ne sumnja u opstanak Slobode u Premijer ligi BiH.

U timu vlada odlična atmosfera, radimo, vrijedno treniramo i mislimo samo na uspjeh. Očekuje nas težak zadatak ali mislim da opstanak neće doći u pitanje. Nadam se da ćemo što prije pobjeći iz opasne zone i približiti se sredini tabele, rekao je Milošević.

Ekipa Slobode do četvrtka će boraviti za Zlači nakon čega se vraća u Tuzlu. Prije odlaska u Međugorje, Tuzlaci će odmjeriti snage sa Radnikom u Bijeljini te Slavenom u Živinicama. Već sada je dogovorena i utakmica sa sarajevskim Željezničarom koji će se kao i Sloboda pripremati u Međugorju.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 27 jan 2010, 16:59

pa mi svake godine citamo kako oni PAKLENO RADE na toj usranoj Zlaci,**** ih ona...hocemo titule i trofeje pa nek se i u kafani pripremaju ako hoce...kako me nerviraju ovi naruceni tekstovi
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jan 2010, 17:03

slani grad je napisao/la:pa mi svake godine citamo kako oni PAKLENO RADE na toj usranoj Zlaci,**** ih ona...hocemo titule i trofeje pa nek se i u kafani pripremaju ako hoce...kako me nerviraju ovi naruceni tekstovi
Bice bolje naredne sezone,u ovoj sezoni je bitno da ostanemo u ligi,a sljedeca bi bila nasa,sa ovakvom ekipom bi mogli biti medju prva 3 naredne godine :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jan 2010, 17:08

Sloboda sutra završava sedmodnevne pripreme u Zlači, gdje su uslovi za rad bili izvanredni.

- Nema boljih visinskih priprema od onih na snijegu. Igrači će to osjetiti tek kada dođu na završne, u Međugorje – rekao je Vlatko Glavaš.Kaže sve je bilo super, pod ambijenta, do smještaja i ostalog. Raspoloženje igrača bilo je na visini, radilo se svojski.

Tokom priprema, ekipi se priključio Amemr Bekić, ali je na okupljanje U-19 otišao golman Tino Divković.
Vlatko Glavaš prokomentarisao je pojedine napise o tome zašto nije na pripreme poveo Emira Kasapovića.

- Kasapović se sam eliminisao. Pred polazak sam ga upitao ima li klub, a on je rekao da nema. Rekao sam mu pusti bolan to, hajde s nama, ali nema odlazaka na probu. On je spomenuo Švicarsku, a ja sam ga pitao da li zna šta gubi, jer u Švici nije imao gdje otići. Nakon što je ponovio da će ići na probu, rekao sam mu da ostane u Tuzli. Da je moj otac u pitanju, ne bih ga vodio ako on razmišlja o odlascima na probu u jeku priprema – objasnio je GLavaš, dodavši kako Slobodi treba svaki spreman igrač u borbi za opstanak.

Sloboda će krenuti za Tuzlu sutra poslije doručka, potvrdio je Glavaš.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 27 jan 2010, 17:10

harry_90 je napisao/la:
slani grad je napisao/la:pa mi svake godine citamo kako oni PAKLENO RADE na toj usranoj Zlaci,**** ih ona...hocemo titule i trofeje pa nek se i u kafani pripremaju ako hoce...kako me nerviraju ovi naruceni tekstovi
Bice bolje naredne sezone,u ovoj sezoni je bitno da ostanemo u ligi,a sljedeca bi bila nasa,sa ovakvom ekipom bi mogli biti medju prva 3 naredne godine :D
ma kakva ba 2 liga...ostacemo mi hladno...Sloboda nema sanse da ispadne...pa prosirili bi ligu da se to desi...isto ko i za SA,ZE i jos par klubova...nego nas uvijek nafuravaju na iste lovacke price...kao strpite se jos malo....e pa dosta smo se strpili...vidjet cemo kako ce gurat na proljece bez pomoci sa tribina
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jan 2010, 17:14

Ma vjerujem da ce uprava naci rjesenje da se navijaci vrate na tribine prije pocetka drugog dijela sezone,pozelio sam otici navijat,i psovat :D Kasap vise nije nas igrac,i nek nije digo se da ide na pripreme u Svicu,a zna da nece proci,jer on nije za strane lige,glumi Ronalda :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2010, 17:47

sa ovakvom ekipom?... pa jedino ako Milosevic,Karadza i ostali potpisu nove ugovore.Ovi igraci su potpisali na 6 mjeseci kako bi nas ostavili u ligi ili uprava pokusa vratiti publiku na stadion.Mi slijedece sezone imamo 10 slobodnih igraca ja barem tako mislim:)... valja sve te prije svega zadrzati pa tek onda gledati nova pojacanja koja bi nas pojacala.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jan 2010, 17:52

Ma mislim da ce ostat ovi igraci nakon zavrsetka ugovora,mislim da ce ostat,ekipa je stvarno extra,jos samo da dodju rezultati :D mislim da mozemo donijet jedno dvije pobjede sa strane u nastavku sezone.
VOLIM TE SLOBODO
FUKARE TUZLA 1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2010, 17:58

Tesko da ce Karadza ostati i Milosevic ipak mislim da im je Sloboda samo odksoocna daska :(... nadam se da grijesim
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jan 2010, 18:01

Karadza je preko Sibenika mogao otici negdje drugo,al nije,vjerujem da ce ostat obadvojica igraca,usli bi puno jaci narednu sezonu i borili bi se 100% za vrh tabele i kup,i jos da se Fukare vrate na tribine jer ce momcima trebat podrska navijaca :D

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 27 jan 2010, 18:09

Opstanak vam je siguran, čim je Šera otišao.Taj igrač je hodajuća nesreća.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jan 2010, 18:33

SaltCityAttack je napisao/la:sa ovakvom ekipom?... pa jedino ako Milosevic,Karadza i ostali potpisu nove ugovore.Ovi igraci su potpisali na 6 mjeseci kako bi nas ostavili u ligi ili uprava pokusa vratiti publiku na stadion.Mi slijedece sezone imamo 10 slobodnih igraca ja barem tako mislim:)... valja sve te prije svega zadrzati pa tek onda gledati nova pojacanja koja bi nas pojacala.
Ma nek i odu, doci ce novi. Glavas ocigledno zeli da nesto napravi sa Slobodom. Trenutno je doveo nekoliko odlicnih igraca, koji ce siguran sam dobiti dostojne zamjene ako napuste Slobodu na ljeto. Opstanak je trenutno primarni cilj, a pojacanja ce doci u to niko ne sumnja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jan 2010, 22:39

Bosco je napisao/la:Opstanak vam je siguran, čim je Šera otišao.Taj igrač je hodajuća nesreća.

Ma Sarajka je u svoje vrijeme kada je dosao iz Zmaja i Slovenije bio odlican, ali ove zadnje sezone zaista nije ni blizu onog starog sarajke kojeg se ja sijecam.Sretno mu,ali vrijeme je na mladje koji objektivno mogu vise pruziti na njegovoj poziciji
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: SalvadorCabanas i 12 gostiju.